Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Osmi Socrates

#26201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

zenit dozic wrote: 10/10/2023 10:23
Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 10:20 Hamas pičke se zamjerile i Egiptu. Da su neki ljudi bar bi pokušali ispregovarati evakuaciju civila.
Nisu oni picke nego egipcani koji rade kako im kaze sef izrael, kao uostalom i ostali arapi, a ni turska nije daleko od toga.
Ovo je apsolutna glupost. Egipat radi u ime svojih interesa. Turska finansira Hamas.
zposao

#26202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Velkoski wrote: 10/10/2023 08:09 https://www.ynet.co.il/news/article/hj94lvzw6

evo IDF poručuje ljudima u Gazi da bježe u Egipat ako mogu, dakle genocid u najavi, uz navijanje sa socijalnih mreža od ovih civilizovanih :mrgreen:

Jadan ne bio šta ćeš navijati na razaranje, krv, smrt...

Ali jednu stvar moram primjetiti kako se ovdje na forumu mjeri različitim aršinima.

Neki dan kad su hamasovci sijali smrt po Izraelu onda je narativ bio "napraviše glupost, nisu ovo trebali, kreteni, idioti, što im to treba" taman ko da je neka greška u saobraćaju

Sada kada je Izrael uzvratio (a to je bilo i više nego očekivano) sada se narativ mijenja u "fašiste, naciste, genocid, islamofobija".

I ako sam dobro vidio zasad je još uvijek veći broj ubijenih Izraelaca od ubijenih Palestinaca. S time da je razlika u tome što su hamasovci izvrsili neselektivan pokolj vecinom civila, zena, djece i uzeli ih jos par stotina kao taoce (a vrlo je upitno hoce li se izvuci zivi) a Izrael cilja Hamas prvenstveno.

Koji mentalni sklop trebaju imati hamasovci da upadnu u Izrael pobiju civile i onda se sakriju medju svoje civile.
Dvostruki zlocin cine.

Ali to ovdje treba sve posebno objasnjavati i crtati na ovom forumu mrziteljima Izraela i Zapada. A svi bi guzice dali na Zapad.

Ninalo samokritike.
Barem budimo ljudi jednako oplakujmo nevine na svim stranama.
Meni nije drago ni kad vojnik pogine a ne civil. A ne da ja sad tu navijam ko da je nekakva igrica.
skafiskafsnjak

#26203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

elcaliente wrote: 10/10/2023 10:25
skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 10:15

Pa da, samo zbog toga. Ne zbog x drugih objektivnih razloga. To nije opravdanje da se nekoga ubije i protjera sa njihove zemlje.
RS nije zemlja ali ima mnoge odlike zemlje. Ali je cinjenica da je genocidom i etnickim ciscenjem narod nestao.... umjesto da se kazne pocinioci, dobili su zemlju za sebe. Bas kao sto sada dobija Izrael.

Jebote ne mogu da vjerujem da neko opravdava ove akcije Izraela .... da se razumijemo, ja ne opravdavam ono sto je Hamas uradio, ali ovi ce da urade 10c gore.
Skafe plaho si mi srcan na ovoj temi. Utorak, jesil to na godisnjem?

Ima ljudi koji opravdavaju ono sto Hamas radi a ima ljudi koji opravdavaju ono sto IDF radi, tako je, kako je.

Meni nije jasno sta su oni koji su planirali ovaj napad sebi u glavi obecali?
Nije mi jasno da zrtvuju namjerno svoj narod i mir koji je bio zadnje dvije godine.
Sta misle civili u Palestni o ovome? Samo zato sto se nekom Hamasovcu naspicio Qurko sada mora toliko tudje djete da umre.
Sta misli o ovome onaj jadni otac u Gazi na ovoj slici gore? Jel misli super neka je Hamas izveo napad, nema veze sto se nas sada mjesec dana ravnati sa zemljom.
Imali kakve odgovornosti u tom Palestinskom vodstvu u Hamasu?
Pa ide mi na k kada neko pokusava ko fol biti objektivan pa se stavlja na stranu Izraela. Da , gledajuci zadnjih 10 dana, i ja bih stap... zbog sranja Hamasa. Ali svijesno se zaboravlja zadnjih 50 i vise godina terora .... to je sada nebitno :roll:
I jos kaze meni, sto zivis u Njemackoj, oni podrzavaju Izrael :lol: kakvo razmisljanje .....

Ma ko zna sta je tu u pitanju .... ja mislim da nema sanse da Izrael ovo nije znao , ali eto . Mozda je ovo pusteno pa da imaju razloga da sravne Gazu sa zemljom.
skafiskafsnjak

#26204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

zposao wrote: 10/10/2023 10:28

evo IDF poručuje ljudima u Gazi da bježe u Egipat ako mogu, dakle genocid u najavi, uz navijanje sa socijalnih mreža od ovih civilizovanih :mrgreen:

Ali jednu stvar moram primjetiti kako se ovdje na forumu mjeri različitim aršinima.

Neki dan kad su hamasovci sijali smrt po Izraelu onda je narativ bio "napraviše glupost, nisu ovo trebali, kreteni, idioti, što im to treba" taman ko da je neka greška u saobraćaju

Sada kada je Izrael uzvratio (a to je bilo i više nego očekivano) sada se narativ mijenja u "fašiste, naciste, genocid, islamofobija".

I ako sam dobro vidio zasad je još uvijek veći broj ubijenih Izraelaca od ubijenih Palestinaca. S time da je razlika u tome što su hamasovci izvrsili neselektivan pokolj vecinom civila, zena, djece i uzeli ih jos par stotina kao taoce (a vrlo je upitno hoce li se izvuci zivi) a Izrael cilja Hamas prvenstveno.

Koji mentalni sklop trebaju imati hamasovci da upadnu u Izrael pobiju civile i onda se sakriju medju svoje civile.
Dvostruki zlocin cine.

Ali to ovdje treba sve posebno objasnjavati i crtati na ovom forumu mrziteljima Izraela i Zapada. A svi bi guzice dali na Zapad.

Ninalo samokritike.
Meni nije drago ni kad vojnik pogine a ne civil. A ne da ja sad tu navijam ko da je nekakva igrica.
Izrael cilja Hamas ? :?
Nisam znao da su ova djeca Hamas ...
zenit dozic

#26205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zenit dozic »

Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 10:26

Nisu oni picke nego egipcani koji rade kako im kaze sef izrael, kao uostalom i ostali arapi, a ni turska nije daleko od toga.
Ovo je apsolutna glupost. Egipat radi u ime svojih interesa. Turska finansira Hamas.
Svi oni rade za svoj interes, a to je ni slucajno se zamjerit gazdi izraelu.
Haris.ba

#26206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 10:20 Hamas pičke se zamjerile i Egiptu. Da su neki ljudi bar bi pokušali ispregovarati evakuaciju civila.
Egipat godinama je imao problem sa isisom na Sinaju. Cak je sa Izraelcima ispregovarao i djelomicni povratak vojske na Sinaj (mirovnim dogovorom sa njima bio je demilitarizovan).
Ima navoda da su cak direktno Izraelci pomagali Egiptu zracnom podrskom po Sinaju.

Egipat na Hamas gleda kao na Muslimansku bracu. A, takvi po Egiptu trunu po zatvorima.

Jedina mogucnost jeste da Egipat bude neki tranzit tipa na brod da ihodmah ukrcaju blizu granice. Ko ce to platiti, gdje ce taj brod? Niko ih nece.
Last edited by Haris.ba on 10/10/2023 10:33, edited 1 time in total.
sumirprimus

#26207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sta nudi hamas?
Israel approves expansion of natural gas exports to Egypt from Tamar field
EU, Egypt, Israel Agree to Export Israeli Liquified Natural Gas to Europe
Karikaturist

#26208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Karikaturist »

Kakva lobotomija je ovaj forum :lol:
sumirprimus

#26209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

">

hehe bravo hamas, bravo fatah bravo palestia, mahmud abas ponesi bombona u moskvu :oops:
elcaliente

#26210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 10:30
elcaliente wrote: 10/10/2023 10:25

Skafe plaho si mi srcan na ovoj temi. Utorak, jesil to na godisnjem?

Ima ljudi koji opravdavaju ono sto Hamas radi a ima ljudi koji opravdavaju ono sto IDF radi, tako je, kako je.

Meni nije jasno sta su oni koji su planirali ovaj napad sebi u glavi obecali?
Nije mi jasno da zrtvuju namjerno svoj narod i mir koji je bio zadnje dvije godine.
Sta misle civili u Palestni o ovome? Samo zato sto se nekom Hamasovcu naspicio Qurko sada mora toliko tudje djete da umre.
Sta misli o ovome onaj jadni otac u Gazi na ovoj slici gore? Jel misli super neka je Hamas izveo napad, nema veze sto se nas sada mjesec dana ravnati sa zemljom.
Imali kakve odgovornosti u tom Palestinskom vodstvu u Hamasu?
Pa ide mi na k kada neko pokusava ko fol biti objektivan pa se stavlja na stranu Izraela. Da , gledajuci zadnjih 10 dana, i ja bih stap... zbog sranja Hamasa. Ali svijesno se zaboravlja zadnjih 50 i vise godina terora .... to je sada nebitno :roll:
I jos kaze meni, sto zivis u Njemackoj, oni podrzavaju Izrael :lol: kakvo razmisljanje .....

Ma ko zna sta je tu u pitanju .... ja mislim da nema sanse da Izrael ovo nije znao , ali eto . Mozda je ovo pusteno pa da imaju razloga da sravne Gazu sa zemljom.
Velika je to politika i uvjek postoji neciji plan. Eh jel to plan velikih sila ili Irana, to za nas sitnu buraniju nije da znamo.
Neki kazu i da je tadasnja vlada RBiH unaprijed znala za Srebrenicu, ali je to bio dio plana. Ko ce ti ga znati. Svaka se situacija moze iskoristiti.

Ja razumijem sta ti mislis, ali meni nije jasno to cemu su se nadali Hamasovi i zasto su zrtvovali ovaj period relativnog mira.

Nije mi jasno i krajnje mi je odvratno to koristenje sopstvenog naroda kao zivog stita. To radi Hamas godinama i sada preofirno. Napadnu Jevreje i onda se sakriju medzu svoje zenu i djecu iako znaju da ce ovi zestoko uzvratiti. Kakv je to mentali sklop, siris muda na nekim paradama i iznenadnim napadima pa onda pobjegnes zeni pod suknju ili se sakrijes u djeciju sobu. Sta je to?
zposao

#26211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Velkoski wrote: 10/10/2023 08:24
General War wrote: 10/10/2023 08:21
Ok, mogu ostati, mogu otici, IDF ulazi unutra svejedno
može IDF ući, ali ovim djelovanjem će kroz 20 godina stvoriti samo gore od Hamasa, svako s dvije daske u glavi zna da je to tako.
A šta je rješenje nakon onih terorističkih napada neki dan?
Šta bi trebao Izrael?
Hajde koje je rješenje problema?

Vi svi znate samo da Izrael ne valja a Palestinci valjaju. Pa hajde koje je rješenje?
skafiskafsnjak

#26212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

zposao wrote: 10/10/2023 10:38

može IDF ući, ali ovim djelovanjem će kroz 20 godina stvoriti samo gore od Hamasa, svako s dvije daske u glavi zna da je to tako.
Šta bi trebao Izrael?

Vi svi znate samo da Izrael ne valja a Palestinci valjaju. Pa hajde koje je rješenje?
Pa eto ocigledno je jedino rjesenje sravniti Gazu sa zemljom .... sto ce se vrrrloo vjerovatno i desiti
Ironmen

#26213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

Šta bi trebao Izrael?

Izrael nakon sto je oteo tudju zemlju ako zeli trajni mir mora pobiti ili iseliti sve palestince, a to ce u narednim danima da i urade..
Ironmen

#26214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

To je isto da je ko pitao Hitlera a stacemo sad sa jevrejima u Ausvicu stalno se bune sta da radimo sa njima ??
Osmi Socrates

#26215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Kakav jebeni Aušvic, imali hiljade i hiljade projektila da počnu ovo sranje.
Last edited by Osmi Socrates on 10/10/2023 10:44, edited 1 time in total.
sumirprimus

#26216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

MAKS 23 👀🇺🇦
@Maks_NAFO_FELLA
"Hamas has fulfilled the goals of its operation in Israel and is ready for dialogue", - Hamas member Musa Abu Marzouk in an interview with Al-Jazeera
nije bio terorizam ,bio je malo terorizam, sad bi da sudija svira kraj. :skoljka:
Haris.ba

#26217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Šta bi trebao Izrael?

U rezoluciji VS UN 2334 iz 2016.godine Izrael je pozvan da konacno pocne da primjenjuje Cetvrtu Zenevsku Konvenciju i da se pocne ponasati kao okupaciona sila, i da prestane sa naseljavanjima Palestine i da se postuju granice iz 1967.

Evo samo dio clana.
Article 56

To the fullest extent of the means available to it, the Occupying Power has the duty of ensuring and maintaining, with the cooperation of national and local authorities, the medical and hospital establishments and services, public health and hygiene in the occupied territory, with particular reference to the adoption and application of the prophylactic and preventive measures necessary to combat the spread of contagious diseases and epidemics. Medical personnel of all categories shall be allowed to carry out their duties.
Last edited by Haris.ba on 10/10/2023 10:46, edited 1 time in total.
saimidin

#26218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by saimidin »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /231010032

To je to, genocid u gazi izgleda ide do kraja

Sada je pitanje kada će naredni korak, zapadna obala, istočna obala, a i unutar izraela će doći na red, teško je jednom kad kreneš u genocid stati, naročito ako nema niko snage da te zaustavi

Ps
Lekcija je naravno da ne treba biti slab i čekati da te neko drugi brani i pomaže :bih:
sumirprimus

#26219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 10/10/2023 10:41 To je isto da je ko pitao Hitlera a stacemo sad sa jevrejima u Ausvicu stalno se bune sta da radimo sa njima ??
strasno strasno sta pisete jebte led, koji vam je ,vidis li sta pises i sa cime poredis?i ond meni prebacujete kak nemam obraza ni empatije :-)

jel realno ovo?
aratet

#26220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Sisi je igrač Saudijske Arabije. Zakleti neprijatelji muslimanskog bratstva kojeg finansira/finansirao emir katra.
saimidin

#26221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by saimidin »

Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 10:43 Kakav jebeni Aušvic, imali hiljade i hiljade projektila da počnu ovo sranje.
Niej to aušvic, jasno da nije, to je waršavski geto

Za aušvic još se nećkaju, mada ima stranaka u izraelu koje i to predlažu
Prpa.ba

#26222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Prpa.ba »

PREDAVAČ NA UNIVERZITETU
Zagrebački profesor izjednačio napade Hamasa sa Armijom RBiH
Kanalisao covjek emocije dobrog dijela forumasa. Neki vec otvoreno i pisu, drugi se jos kriju pa pletu unaokolo, lukavo.
Osmi Socrates

#26223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

saimidin wrote: 10/10/2023 10:48
Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 10:43 Kakav jebeni Aušvic, imali hiljade i hiljade projektila da počnu ovo sranje.
Niej to aušvic, jasno da nije, to je waršavski geto

Za aušvic još se nećkaju, mada ima stranaka u izraelu koje i to predlažu
Varšavski geto imao hiljade projektila da ispali na Berlin?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#26224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

zposao wrote: 10/10/2023 10:28

Dvostruki zlocin cine.

Ninalo samokritike.
'''
'
Da nisi napisao onu glupost sto sam boldirao, povjerovao bih da si dobronamjeran.
sumirprimus

#26225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

@U2
: “Sing for our brothers and sisters—who they themselves were singing at the Supernova Sukkot festival in 🇮🇱 Israel. We sing for those. Our people, our kind of people, music people. Playful, experimental people. Our kind of people. We sing for them.”
in the name of love :kiss:
Locked