Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
aratet

#25276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

skrbavi-admin wrote: 09/10/2023 12:23 sljedeci put kad vas neko izreseta, zgazi dijete, prebije vas ili dijete ili nekog clana familije - nema potrebe da se bunite - najnoviji postulati civilizacije u 2023 godini su da

- jaci mora da tlaci
- jaci je slobodan da mobinguje, zlostavlja, maltretira, izivljava se i sve sto potpada pod to
- slabiji mora da bude roblje
- slabijem uvijek mozes samar zveknut cak i kad je to "nako"
- prirodno je da jaci opstaju a da slabije ubijaju

itd itd :lol:

nevezano za gazu izrael palestinu..... ovo je kurcina od civilizacije..... ko god ocekuje neku pravdu sa vjerom u sistem - dzaba kurcu svirate :mrgreen:
Ako su već tako mudati, neka ostanu u borbama. Ovako su izszvali incident i posakrivali se. Narod ko hebe.
dr_Evil

#25277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 09/10/2023 12:49
O tome i pišem.Kako bi drugačije mobilisao svoju javnost nego scenama klanja,ubijanja i rušenja?
Polahko PM, makar si ti prezivio rat i Ristu.
aratet

#25278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

aratet wrote: 09/10/2023 12:44

Pa čak i da je znao ooet su pećinski ljudi poklali onu omladinu.

Ali realno, koliki retard možeš da budeš pa kolješ ljude koji veze s konfliktom nemaju.
Moguće da su pojedini čak i podržavali neki otpor.
O tome i pišem.Kako bi drugačije mobilisao svoju javnost nego scenama klanja,ubijanja i rušenja?
Zašto bi ih mobilisao kad je sve išlo super po Izrael?
laik1981

#25279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 12:51
Slicna prica kao sto su srbi pricali za Markale :-)
PM72

#25280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 12:51
Naravno,zato i pišem.Jesu li srbi pred rat stalno prikazivali jame iz Drugog svjetskog rata a onda im naletio ko šaka na oko Murat Šabanović kad je bacio bistu Ive Andrića,zelene beretke i stari svat...
Blackjack21

#25281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Blackjack21 »

Primiš podstanara u kuću, živi u sobi. Pa taj podstanar vremenom dobije stanarsko pravo. Pa ti uzme još jednu sobu. Nakon nekog vremena počne kontrolisati jedini ulaz u kuću koji imate. Uzme ti i dnevni boravak, kupatilo i drugu sobu. Tebi ostane jedna soba i moraš od bivšeg podstanara tražiti dozvolu da ideš u wc ili da izađeš iz kuće. Kreneš bez dozvole da izađeš, opali ti čvoku u tvojoj kući. Policija, sud, sve na njegovoj strani. Kako bi se osjećao?
Kiki_Musampa

#25282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kiki_Musampa »

Koliko ti život vrijedi je samo pitanje gdje si rođen i kada.
Isto,kao što smo mi ovdje kraj ovih ludaka,tako niti jedno dijete ne bira da bude rodjeno u Gazi ili Izraelu.
Na žalost,mislim da je rješenje raznijeti Al Aksu i Zid plača atomskom,pa da jedno 1000 godina niko ne može prići, a fanatici koji pridju su iovako svijet riješili budala :evil:
JohnnyS

#25283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 09/10/2023 12:50
Nisam shvatio, sta znaci ovo 'pametnom dosta ". Da je Rusija na syrani Hamasa, da Rusiji ovo odgovara ? Pa za to ne treba posebna pamet niti je nesto novo.
Al zasto bi Hamas, palestince u Gazi bilo briga za to sto Rusiji ovo odgovara ? Trebaju misliti o tome sta Izraelu i Ameroci odgovara ? Stvarno nosam shvatio
To dobri moj sugrađanine znači da treba biti pametan. Nitko normalan ne spori da Izraelci rade zločine desetljećima i da su Palestinci ugnjetavani. Međutim, svi znamo gdje se također može aktivirati rusko žarište ako zatreba, a tu smo onda jebali ježa i ti i ja. Patnje je posvuda po svijetu, nećemo se lagati zašto je netko posebno osjetljiviji na palestinsku patnju, a isto tako zašto ima nekih kojim nije mrsko da Izrael ovo riješi što prije i što krvavije.

Svijet se dijeli na pola i ja jednostavno želim biti u zapadnom dijelu istog. Tako da, na tuđu muku ne mogu utjecati, ali mogu gledati što mislim da je za mene bolje.
Ironmen

#25284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

Blackjack21 wrote: 09/10/2023 12:56 Primiš podstanara u kuću, živi u sobi. Pa taj podstanar vremenom dobije stanarsko pravo. Pa ti uzme još jednu sobu. Nakon nekog vremena počne kontrolisati jedini ulaz u kuću koji imate. Uzme ti i dnevni boravak, kupatilo i drugu sobu. Tebi ostane jedna soba i moraš od bivšeg podstanara tražiti dozvolu da ideš u wc ili da izađeš iz kuće. Kreneš bez dozvole da izađeš, opali ti čvoku u tvojoj kući. Policija, sud, sve na njegovoj strani. Kako bi se osjećao?
Jos ti za to vrijeme ubije zenu i dijete a bracu i rodjake ti uhapsi i bez sudjenja zatvori 10-15 godina, na kraju se pretvoris u krvolocnu zivotinju.
Blackjack21

#25285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Blackjack21 »

Samo je jedan način da mašinerija kakva su IDF i Mossad ovako zakaže, a to je da zažmire zarad većih ciljeva. Ne znam koliko se sjećate, krajem prošlog sukoba počelo se lagano u svijetu pričati o aparthejdu. Prikazivanjem zločina Hamasa, ne pročitah više ni slova o tome, put do ostvarivanja ciljeva je potpuno otvoren.
Haris.ba

#25286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 12:48
Haris.ba wrote: 09/10/2023 12:47 Ono sto imaju raketa neka usmjere na zid prema Egiptu i laganini u Njemacku.
Pa Izrael bi ih sam prebacio, ne trebaju im rakete :D
Nisam siguran. Ovako ih imaju u kakvoj takvoj kontroli.
Blackjack21

#25287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Blackjack21 »

Ironmen wrote: 09/10/2023 13:00
Blackjack21 wrote: 09/10/2023 12:56 Primiš podstanara u kuću, živi u sobi. Pa taj podstanar vremenom dobije stanarsko pravo. Pa ti uzme još jednu sobu. Nakon nekog vremena počne kontrolisati jedini ulaz u kuću koji imate. Uzme ti i dnevni boravak, kupatilo i drugu sobu. Tebi ostane jedna soba i moraš od bivšeg podstanara tražiti dozvolu da ideš u wc ili da izađeš iz kuće. Kreneš bez dozvole da izađeš, opali ti čvoku u tvojoj kući. Policija, sud, sve na njegovoj strani. Kako bi se osjećao?
Jos ti za to vrijeme ubije zenu i dijete a bracu i rodjake ti uhapsi i bez sudjenja zatvori 10-15 godina, na kraju se pretvoris u krvolocnu zivotinju.
Divim se Palestincima koji ostaju na svojoj teritoriji i ne odustaju od svoje države, nas bi realno ostalo jedno 5 hiljada, ostatak bi se ili raselio ili priklonio okupatoru, ionako imamo taj podanički mentalitet.

Ko nije, neka pogleda šta misle ljudi koji su bili turistički i uživo gledali patnju palestinskog naroda, možda će mu neke stvari biti jasnije.
dr_Evil

#25288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 09/10/2023 13:03
dr_Evil wrote: 09/10/2023 12:48

Pa Izrael bi ih sam prebacio, ne trebaju im rakete :D
Nisam siguran. Ovako ih imaju u kakvoj takvoj kontroli.
Ma kakva kontrola, cim ti nekoga prebacis u zemlju da ima mogucnost da radi i stvara zivot oni su tamo vecinom ostali. Pa ni Pampers general nije nase logorase pustao nakon vise mjesecne torture osim pod uslov da crveni kriz garantuje da ce za Skandinaviju. I onda osiguras uslove da tamo ima sve, a uradis sve da se nema gdje vratit. See pod Prijedor, Kozarac, Bijeljina, Trebinje i ostatak genocidne tvorevine koju je Alija legalizovao.

Njima bi bio san da ih mogu djuture prebacit ovo malo sta je ostalo. Koga briga sto Palestinci nosaju zastave po EU, provrte se sat dva i hajde negdje na posao, ceka kredit i djeca placu.
dječak sa šibicama

#25289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dječak sa šibicama »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 09/10/2023 12:51
dječak sa šibicama wrote: 09/10/2023 12:47 Hizbola i Iran tvrde da nemaju nista sa ovim, "samostalna palestinska akcija".

Prpa. Ne ovaj sa foruma.
Pa dobro, i Vucko tvrdi da nema nista sa dogadjajima ne sjeveru Kosova. Da mu vjerujemo ili je prpa?
Naravno da je prpa.

Da nije prpa, poslao bi vojsku na Kosovo.

Dakle, Iran i Hizbola prpa.
aratet

#25290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Pa nisu ih Arapi primili, nego britanci.
dr_Evil

#25291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

dječak sa šibicama wrote: 09/10/2023 13:08
Naravno da je prpa.

Da nije prpa, poslao bi vojsku na Kosovo.

Dakle, Iran i Hizbola prpa.
Ne zovi prpu, preci ce na Izraelsku stranu samo ako se dobro podmaze :D uskoro prpa nosi zastave Zrinjskog i Natanjahua :D
palermo

#25293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 09/10/2023 12:58
palermo wrote: 09/10/2023 12:50

Nisam shvatio, sta znaci ovo 'pametnom dosta ". Da je Rusija na syrani Hamasa, da Rusiji ovo odgovara ? Pa za to ne treba posebna pamet niti je nesto novo.
Al zasto bi Hamas, palestince u Gazi bilo briga za to sto Rusiji ovo odgovara ? Trebaju misliti o tome sta Izraelu i Ameroci odgovara ? Stvarno nosam shvatio
To dobri moj sugrađanine znači da treba biti pametan. Nitko normalan ne spori da Izraelci rade zločine desetljećima i da su Palestinci ugnjetavani. Međutim, svi znamo gdje se također može aktivirati rusko žarište ako zatreba, a tu smo onda jebali ježa i ti i ja. Patnje je posvuda po svijetu, nećemo se lagati zašto je netko posebno osjetljiviji na palestinsku patnju, a isto tako zašto ima nekih kojim nije mrsko da Izrael ovo riješi što prije i što krvavije.

Svijet se dijeli na pola i ja jednostavno želim biti u zapadnom dijelu istog. Tako da, na tuđu muku ne mogu utjecati, ali mogu gledati što mislim da je za mene bolje.
Ok, razumijem. I razumijem tvoj odabir. Logican je. Al zasto mislis da ja nuzno trrebam biti na istoj strani, ako upravo Palestina moze biti obtazac rjesenja ovog ovdje pitanja.

Uostalom, nije da se vec nije pokusao implmentirati taj obrazac i ovdje.

Vrlo je upitno sta je za, sad konkretno govorim, za Bosnjake bolje. Neki prividni mir i osjecaj koji se javlja kod zapadnih centara moci da ovdje sve prolazi bez muke i lagano. Pa i na stetu Bosnjaka.. Ili jw bolje budjenje i njihove svijesti ( mislim zapadnih centara moci) da ipak se i ovdje lezi na nekom buretu baruta.
General War

#25294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Haris.ba wrote: 09/10/2023 12:24
General War wrote: 09/10/2023 11:35
Jel skroz okolo izrael, ima li jos kakva drzava oko tog geta?
Sta sad trebam ti pricati o historiji?

Sve okolne drzave nisu demokratije i veoma je jasno o cemu se radi. Jedina drzava za koju se glumi da je demokratija je Izrael.

Da skratim. Sve je ovo samo izraz sile. Ko ima silu, on i kroji pravila.
I to je to. Sada je Izrael glavni, i svoju buducnost zasniva na tome da uvijek mora biti jaci od komsija. I za sada mu veoma dobro ide.
Razlog je, citav narativ se stvara da izrael je okruzio palestince, a uvidom u najjednostavnuju kartu Bliskog Istoka, vidi se da nije. A sto se te muslimanske zemlje ponasaju prema palestincima skoro ko izrael se bas ( iz nekog razloga) ne poklapa sa anti jevrejskim narativom.
Comanche

#25295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Comanche »

Zao mi je civila i neduznih na sve strane. Ali Izrael je napravio pretis lonac od Gaze.

Pitanje je samo vremena kad ce eksplodirati i napraviti sranje. I sad ako uniste Hamas, iz tog naroda izrast ce novi Hamas ili neka slicna organizacija.
JohnnyS

#25296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 09/10/2023 13:15
JohnnyS wrote: 09/10/2023 12:58

Ok, razumijem. I razumijem tvoj odabir. Logican je. Al zasto mislis da ja nuzno trrebam biti na istoj strani, ako upravo Palestina moze biti obtazac rjesenja ovog ovdje pitanja.

Uostalom, nije da se vec nije pokusao implmentirati taj obrazac i ovdje.

Vrlo je upitno sta je za, sad konkretno govorim, za Bosnjake bolje. Neki prividni mir i osjecaj koji se javlja kod zapadnih centara moci da ovdje sve prolazi bez muke i lagano. Pa i na stetu Bosnjaka.. Ili jw bolje budjenje i njihove svijesti ( mislim zapadnih centara moci) da ipak se i ovdje lezi na nekom buretu baruta.

Mislim da je svima nama ovdje bolje biti dio zapadnog svijeta. Ja osobno sam par puta napisao ovdje da bih potpisao do smrti da Bošnjaci isključivo vladaju, ali da smo dio zapada, a da nikad ne bih pristao na hrvatske, što bi se reklo legitimne predstavnike, a da smo dio ruskog sveta.

Doduše, neka svako bira i navija za ono što mu više odgovara
omega369

#25297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

aratet wrote: 09/10/2023 13:10
Pa nisu ih Arapi primili, nego britanci.
Opet ti lazes. Primili su ih arapi, prije toga osmanlije

Zasto rusite dzamije?!
Last edited by omega369 on 09/10/2023 13:25, edited 1 time in total.
splinter

#25298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Truba wrote: 09/10/2023 11:38
splinter wrote: 09/10/2023 11:36
Spoiler
Show
bolje bi im bilo da ispitaju ko se seksa s kime u armiji
možda su se i taslačili dok je hamas napredovao

kakva bruka jbt jel ostala ijedna normalna nepobjediva armija na planeti

možda švicarska jer ne ratuju
Nažalost sad će bukvalno sravniti Gazu sa zemljom da bi opravdali bruku koja ih je snašla na svim poljima. I mene su razočarali, a ovo i jeste njihov krajnji domet, ravnjanje zgrada i rokanje sa par hiljada bradatih extremista. U srazu sa nekom ozbiljnnom vojnom silom, prošli bi ko bosi po trnju. Ali neka se više i ova patnja konačno završi.
Mrvice_ba

#25299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

700 idf-ovaca nagrđeno
200 hamasovaca nagrđeno

Solidna tarapana
dr_Evil

#25300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 09/10/2023 13:21
Mislim da je svima nama ovdje bolje biti dio zapadnog svijeta. Ja osobno sam par puta napisao ovdje da bih potpisao do smrti da Bošnjaci isključivo vladaju, ali da smo dio zapada, a da nikad ne bih pristao na hrvatske, što bi se reklo legitimne predstavnike, a da smo dio ruskog sveta.

Doduše, neka svako bira i navija za ono što mu više odgovara
Nece hajra biti rodjeni ni za nase unucadi, a kamoli za nasih zivota. Rahat patnja rekao bi ti palermo
Locked