Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
splinter

#25226 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25227 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Hajvan wrote: 09/10/2023 11:28
Truba wrote: 09/10/2023 11:18

ti si znači žaba koja je vidjela da se konj potkiva pa i onda digla nogu :D
mogu ti ja to objasnti i na kafiuci u Ribarskom..
ja drzim do svojih stvova i u real life
nisam hinja
već sam naveo na temi o nezaposlenima da je moje društvo samo s hrvatskim putivnicama u real life
i nikog ne zanima pojas u gazi ni karabah ni ukrajina
ti problemi postoje samo na forumu

tako da te hinje ostavi za ove koji imaju multi kulti prijatelje i rođake u FBIH koje ja nemam
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

splinter wrote: 09/10/2023 11:36
bolje bi im bilo da ispitaju ko se seksa s kime u armiji
možda su se i taslačili dok je hamas napredovao

kakva bruka jbt jel ostala ijedna normalna nepobjediva armija na planeti

možda švicarska jer ne ratuju
Mrvice_ba

#25229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Tvoja vrs
PM72

#25230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

sehohari wrote: 09/10/2023 11:11
PM72 wrote: 09/10/2023 11:08

Samo uz razliku što srbi kad "osvoje" neku teritoriju nemaju namjeru da tu žive....
Pa ne baš.
Veoma je slična taktika.

Srbi iz FBiH danas velikim dijelom žive po gradovima, naseljima u kojima su prije živjeli drugi narodi.
Jeste ali kad su osvajali pržili su sve ispred sebe bez namjere da žive u jednoj Žepi ili Međeđi.
Jevreji to rade smišljeno i pametnije.
Dođe sa kapicom i M16 na leđima pa ti svaki dan poreže maslinu od koje živiš ili ti rokne ovcu.
Ako se pobuniš -ubije te.Ako pružiš otpor onda dođu specijalci pa te oni ubiju i sruše ti kuću.
Tamo nema OHR-a da ti vrati dedovinu sa koje si protjeran
Ironmen

#25231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

Najbolje u plinske komore da ih stavi recept mogu naci negdje u podrumu u Berlinu..
PM72

#25232 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

Ironmen wrote: 09/10/2023 11:47 Najbolje u plinske komore da ih stavi recept mogu naci negdje u podrumu u Berlinu..
To su tvoje riječi...
Ironmen

#25233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

PM72 wrote: 09/10/2023 11:48
Ironmen wrote: 09/10/2023 11:47 Najbolje u plinske komore da ih stavi recept mogu naci negdje u podrumu u Berlinu..
To su tvoje riječi...
To su rijeci Izraela koji konacno ima odrijesene ruke za KONACNO RJESENJE !
dr_Evil

#25234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 09/10/2023 11:34
l33t wrote: 09/10/2023 09:45

A Dodo, RS, rasirili zastavu Izraela. O ovome ja govorim, ovdje se timovi mijenjaju kako kome prahne izgleda... To mi nije jasno, kao ni to da Dodo ode kod Brke i vrati se sav sretan
zato je meni pun kurac ove pičkopaćeničke priče.

da, pate palestinci. al često se oni jevrejima najebu mame i nimalo ih ne štede. to sve ne opravdava Izrael, ali nas treba da boli briga, jer i Palestince bi sutra još više bolio kurac za nama.

njihovi predstavnici su to u nekoliko navrata to potvrdili, i više žale za Jugoslavijom i Slobom, nego za našim mrtvima.

ovo mi je onaj klasični primjer te svijesti

dočim, palestinsko pitanje je interesantno najviše zato što su u pitanju muslimani. nema potrebe da se lažemo. i ujguri, ali oni su malo egzotični pa nas nije briga toliko.
Budimo realni, svako normalan zali za Jugoslavijom.

A oni zale za Jugoslavijom iz razloga jer imaju viziju o drugu Titu i onome sta je on radio za Palestinu, i onda je dosla na red nasa nepostojeca diplomatija da im objasni da Dacic iako je bio titov omladinac da je zapravo predstavnik onih sta bi rado vidjeli palestince sa glavom na panju. Isto kao sto su neke drzave male i nebitne povukle priznanje kosova kad je Dacic odigrao na kartu Tita.
dr_Evil

#25235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 09/10/2023 11:37
Hajvan wrote: 09/10/2023 11:28

mogu ti ja to objasnti i na kafiuci u Ribarskom..
ja drzim do svojih stvova i u real life
nisam hinja
već sam naveo na temi o nezaposlenima da je moje društvo samo s hrvatskim putivnicama u real life

tako da te hinje ostavi za ove koji imaju multi kulti prijatelje i rođake u FBIH koje ja nemam
Gdje nadjes te sa hrvatskim putovnica u real life, u RSu
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#25236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 11:51
Truba wrote: 09/10/2023 11:37

Gdje nadjes te sa hrvatskim putovnica u real life, u RSu
KŠC Vojkovići
Copper

#25237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Copper »

Najjači ljudi, podravaju Hamaslije. A Hamas i vecina Palestinaca su protiv svih mogućih zapadnih sloboda i demokratije.
aratet

#25238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Gdje nestadoše oni što su nas obavještavali o napredovanjima Hamasa i kako su blizu granice?
PreWiBa

#25239 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

aratet wrote: 09/10/2023 11:55 Gdje nestadoše oni što su nas obavještavali o napredovanjima Hamasa i kako su blizu granice?
Tamo gdje i prijetnje Irana i Hezbollaha
PreWiBa

#25240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

Copper wrote: 09/10/2023 11:55 Najjači ljudi, podravaju Hamaslije. A Hamas i vecina Palestinaca su protiv svih mogućih zapadnih sloboda i demokratije.
I šta sad?
To što većina Palestinaca ne podržava zapadne ideale dava nekom drugom pravo da ih pobije i raseli?
dr_Evil

#25241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

aratet wrote: 09/10/2023 11:55 Gdje nestadoše oni što su nas obavještavali o napredovanjima Hamasa i kako su blizu granice?
Koja budal moze povjerovat da Hamas ima bilo kakve sanse protiv Izraela.

Iskreno i dalje ne kontam sta su pokusali sa ovim, jasno je meni da dosadi covjeku pa se isprsi i udari koju pedagogosku siledziji, ali kud ces. Pa ni Hezbolah nije stao uz njih.

PUtko je ovdje bio dobro uletio nekome da narod izgine bezveze-
omega369

#25242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

Znaci, govna ruse i dzamije. I kakva je razlika izmedju njih i cetnika?? Ista govna

Fasisti!
omega369

#25243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

Ironmen wrote: 09/10/2023 11:49
PM72 wrote: 09/10/2023 11:48

To su tvoje riječi...
To su rijeci Izraela koji konacno ima odrijesene ruke za KONACNO RJESENJE !
100%

Veci fasisti i od hitlera
omega369

#25244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

Copper wrote: 09/10/2023 11:55 Najjači ljudi, podravaju Hamaslije. A Hamas i vecina Palestinaca su protiv svih mogućih zapadnih sloboda i demokratije.
Sto lazes?! Jel te stid?

Hajde citiraj mi nekog palestinca da to tvrdi?
Bazinga1234

#25245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bazinga1234 »

Ironija je da ovi "liberali" u Srbiji sada svesrdno podržavaju Izrael.
Penicilin

#25246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Penicilin »

Potpuno je ljudski o svakoj konfliktnoj situaciji utvrđivati sud polazivši od pitanja ko je upravu, ko je krivac a ko žrtva, ko je prvi započeo i ko više ispaštao. Po tom sudu nema sumnje da palestinski narod podnosi najveće žrtve, međutim činjenica je i da su radikalne politike prisutne su na obje strane s tim da jedna - izraelska ima puno veću snagu i samim tim i provodi puno veću nepravdu. U tom kontekstu lako se poistovjetiti sa palestinskim narodom i za one koji žele biti na strani pravde i žrtve nema dvojbe koga u tom sukobu treba podržati.

Također ako posmatramo američku i evropsku politiku na Bliskom Istoku sasvim je jasno da je ona vođena prvenstveno ekonomskim interesom i brutalnom silom. Naravno nije ispravno međunarodne državne politike i događaje poistovjećivati sa narodima i državama i jasno je da cijeli Zapad ne stoji iza takve politike međutim rezultati te politike su nepobitni. Dosta se ovdje raspravljalo i o početnim vremenski tačkama u odnosu na koje vagamo sudove o određenim događajima u sadašnjosti i realno je zaključiti da ako dovoljno daleko zabacimo nema tog naroda koji je potpuno čist od zločina niti ima onog koji i sam nije iskusio zločin od strane drugog. Jasno je da u tom kontekstu Evropa puno toga toleriše Izraelu na ime onoga što se desilo u drugom svijetskom ratu. Također pravo i pravda u međunarodnim odnosima puno su fluidniji nego u okvirima suverenog državnog sistema jer su sve međunarodne institucije na kraju krajeva dobrovoljne i prisila opet dolazi od onih najjačih koji nisu uvijek pavedni i vođeni ispravnim motivima.

Kako se onda postaviti prema konkretnoj situaciji koja se trenutno događa između Izraela i Palestine. Na individualnoj ljudskoj osnovi naravno naše emocije su sa svim nevinim žrtvama, civilima koji su stradali ili će stradati radi nekakvih ideologija i politika a jasno je ko će ovdje izvući deblji kraj. Međutim prilično je izvjesno i odakle je ovaj vjetar puhnuo i kome sve ovo najviše odgovara. To je prije svega Rusija koja očajnički pokušava da skrene fokus međunarodne pažnje i pomoći Ukrajini kao i najbliži saveznik Rusije u tom ratu Iran. Osim toga Iranu također nije odgovarala normalizacija odnosa između Saudijske Arabije i Izraela koja bi značila približavanje američkih saveznika u regionu. Na taj način su se interesi ove dvije antizapadne sile podudarili a rezultat će u svakom slučaju biti razvodnjavanje kapaciteta i fokusa Zapada sa Ukrajine što vrlo direktno utiče na Balkan i BiH u kontekstu naših regionalnih sigurnosnih odnosa. Otvaranje dodatnog prostora za djelovanje Rusije u regionu kroz potencijalnu destabilizaciju koja bi dodatno okupirala fokus Zapada sa Ukrajine nikome ovde ne ide u prilog.

Za razliku od Bliskog Istoka, Zapad je na Balkanu, koliko god nevoljko i isforsirano na kraju odigrao stabilizirajuću ulogu i svojim prisustvom i uticajem održava određeni balans i poredak. Koliko god recimo kosovska i bošnjačka politika priželjkivale veću podršku Zapada u njihovu korist jasno je da bi bez podrške Zapada pozicija malih naroda na Balkanu bila puno teža. Sa druge strane jasna je neizvjesnost a i cijena eventualne podrške koja bi mogla doći sa Istoka. Prema tome za nas u BiH, Zapad i to njegov liberalni dio političkog spektra ostaje jedini prirodni saveznik u međunarodnim odnosima. U tom kontekstu iz ugla međunarodnih odnosa ne može se govoriti o podršci palestinskom narodu već o podršci Hamasu i njihovim sponzorima Iranu i Rusiji. Bitno je da ovo ne izgubimo iz vida.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#25247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 11:57
Spoiler
Show
Koja budal moze povjerovat da Hamas ima bilo kakve sanse protiv Izraela.

Iskreno i dalje ne kontam sta su pokusali sa ovim, jasno je meni da dosadi covjeku pa se isprsi i udari koju pedagogosku siledziji, ali kud ces.
Spoiler
Show
Pa ni Hezbolah nije stao uz njih.

PUtko je ovdje bio dobro uletio nekome da narod izgine bezveze-
Da li isto takvo razmisljanje imas i o ustanicima u varsavskom getu?
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 09/10/2023 12:20, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 11:49

A oni zale za Jugoslavijom iz razloga jer imaju viziju o drugu Titu i onome sta je on radio za Palestinu, i onda je dosla na red nasa nepostojeca diplomatija da im objasni da Dacic iako je bio titov omladinac da je zapravo predstavnik onih sta bi rado vidjeli palestince sa glavom na panju. Isto kao sto su neke drzave male i nebitne povukle priznanje kosova kad je Dacic odigrao na kartu Tita.
problem je što u toj žali nisu uspjeli uraditi elementarnu zadaću i skontati ko je Jugoslaviju i rasturio.

mislim ono, sve 5. al što bih ja trebo onda naricati za njihovim političkim promašajima.

naroda mi je žao. uvijek i svugdje. i njihovog.

i ovog jevrejskog, stoljećima proganjanog.

armenaca koji bježe iz Nagorno Karabaha jer ih je njihova politika isto nasadila. ali narod je svugdje i uvijek moneta za potkosurivanje.
dr_Evil

#25249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 09/10/2023 12:17
dr_Evil wrote: 09/10/2023 11:49

problem je što u toj žali nisu uspjeli uraditi elementarnu zadaću i skontati ko je Jugoslaviju i rasturio.

mislim ono, sve 5. al što bih ja trebo onda naricati za njihovim političkim promašajima.

armenaca koji bježe iz Nagorno Karabaha jer ih je njihova politika isto nasadila. ali narod je svugdje i uvijek moneta za potkosurivanje.
Ja bih rekao da mi nismo odradili nasu zadacu dobro i objasnili nacijama koje su miljama daleko od nas sta se kod nas desilo, ko je bio Slobo.

A narod ko narod, sad nas ima sutra nema
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 09/10/2023 12:19
Chmoljo wrote: 09/10/2023 12:17

Ja bih rekao da mi nismo odradili nasu zadacu dobro i objasnili nacijama koje su miljama daleko od nas sta se kod nas desilo, ko je bio Slobo.

A narod ko narod, sad nas ima sutra nema
slažem se. meni je to jedna o najvećih zamjerki Komšiću, što mu je diplomatija atrofirana, a nalazi se na takvoj poziciji da može uticati na to. SDAu ne zamjeram u tom smislu, oni su kreteni koji se bratime sa muslimanskom braćom i sultanom koji bi nas niz vodu pustili za minimalne ustupke njima.

te kretene treba držati podalje od svega svakako.
Locked