Rekao daidža, napravi ga, platit ću ti toliko. Ja napravio, on dao pola. Ja mu vratio novac i srušio zidić.
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#31252 Re: Danasnji "feminizam"
Jeste.vjeshalica wrote: ↑25/09/2023 20:23Ali su i majke ucile muskarce da nadju sebi drugu mamu da im mijenja pravu mamu u braku, zar ne?Hakiz wrote: ↑25/09/2023 19:47
Stotinama, hiljadama godina muškarci, očevi, su išli u rat, u kafanu, na agoru, gdjegod. A žene, majke su sinove učile da su glavni, kćeri učile da im je najvažnije udati se i slušati muža. A oboje djece učile da slušaju sveštenika i vjeruju u boga.
Zbog toga su krive.
-
Hakiz
#31253 Re: Danasnji "feminizam"
Eh, Japanci.CiCiban wrote: ↑25/09/2023 21:03 I jeste super. Znas sta meni nije jasno, mada smo odavno odlutali od teme, zasto neko ko drzi stan gotovo sterilno cistim, ostavlja smece i bezobzirno prlja stubiste. Interesantno to pocinje tik ispred praga.
Zanimljiv je japanski obicaj ciscenja skole, svi ucenici ucestvuju, zadnjih 15 minuta je rezervisano za ciscenje, ali predju sve, od ucionica, hodnika do wc-a.
Sa druge strane, samoubistva.
Ne valja ništa šta je 100%. I mulati su ljepši nego 100% "čistokrvni".
-
John Cleese
#31254 Re: Danasnji "feminizam"
Nisi samo mami - i sebi sipiupiu wrote: ↑25/09/2023 20:07Zašto? Ja sam svojoj mami kuhala sa 8 godina. Većina djevojčica odmalena je u pogonu.CiCiban wrote: ↑25/09/2023 18:57 Ne znam piu, dusa me boli kad se malac od deset godina, sam, ko metak ujutro obuce i spakuje za 5 minuta, ili nauci upaliti plin i ispeci hrenovke, cekirati da li je sve pogasio (a tek njegove radosti sto je uspio), ali ga onda mama vrati na fabricke postavke (od silne ljubavi).
To je posebna tema, i jednako tesko za gledati.
Šta ima loše u tome da složi svoju robicu, da očisti sobu, da je sposoban napraviti doručak?
I ja sam bas rano poceo kuhati - isprva vec pripremljene (oguljene, narezane, nasjeckane, blagovremeno namocene u vodi, po principu "imas u frizideru...") sirove namirnice, a ubrzo zatim sam (kad sam dovoljno ovladao tehnikom upotrebe raznih sjeciva da sam se znacajno rjedje njima ranjavao
A i nije bio neki problem, nikakvi osobiti specijaliteti nisu bili na jelovniku - klasika za na kasiku za radnicku klasu: corbe, supe, kuhano, peceno i przeno razno povrce, sa ili bez mesa.
-
John Cleese
-
John Cleese
-
Hakiz
#31257 Re: Danasnji "feminizam"
Ters.
Eh, da je u masone. Ali, i tamo dozvoljavaju ženama
Nema više slobodne teritorije
- auspuhc
#31258 Re: Danasnji "feminizam"
moimoi wrote: ↑25/09/2023 20:52Necemo se lagati. Ti zaista imas problem sa zenama. Vrlo lako moguce da zamjeras svojoj majci mnogo toga… al vjeruj mi, nije ona kriva nego ti sam. Sve sto ti smeta, ako zaista zelis, mozes promijeniti.
Cijeni svoju majku jer te rodila i podigla. Jednog dana ce biti kasno.

-
Hakiz
#31259 Re: Danasnji "feminizam"
Ima ona pripisana Muhamedu "Dajte mi dijete do 7. godine, poslije ga vodite, ja sam ga već "isprogramirao".moimoi wrote: ↑25/09/2023 20:52Necemo se lagati. Ti zaista imas problem sa zenama. Vrlo lako moguce da zamjeras svojoj majci mnogo toga… al vjeruj mi, nije ona kriva nego ti sam. Sve sto ti smeta, ako zaista zelis, mozes promijeniti.
Što majka upropasti, istraumira i isfrustrira dijete do 7. godine, to dijete u narednih 80 ne može popraviti.
- piupiu
- piupiu
#31261 Re: Danasnji "feminizam"
Ne učestvuje samo majka u odgoju. Niti bi trebala da učestvuje samo ona.Hakiz wrote: ↑25/09/2023 21:48Ima ona pripisana Muhamedu "Dajte mi dijete do 7. godine, poslije ga vodite, ja sam ga već "isprogramirao".moimoi wrote: ↑25/09/2023 20:52
Necemo se lagati. Ti zaista imas problem sa zenama. Vrlo lako moguce da zamjeras svojoj majci mnogo toga… al vjeruj mi, nije ona kriva nego ti sam. Sve sto ti smeta, ako zaista zelis, mozes promijeniti.
Što majka upropasti, istraumira i isfrustrira dijete do 7. godine, to dijete u narednih 80 ne može popraviti.
![]()
- piupiu
#31262 Re: Danasnji "feminizam"
Jesi li i pjevušio usput?John Cleese wrote: ↑25/09/2023 21:17Nisi samo mami - i sebi si![]()
I ja sam bas rano poceo kuhati - isprva vec pripremljene (oguljene, narezane, nasjeckane, blagovremeno namocene u vodi, po principu "imas u frizideru...") sirove namirnice, a ubrzo zatim sam (kad sam dovoljno ovladao tehnikom upotrebe raznih sjeciva da sam se znacajno rjedje njima ranjavao) obavljao i poslove pomocnog kuhara, a ne samo glavnog
A i nije bio neki problem, nikakvi osobiti specijaliteti nisu bili na jelovniku - klasika za na kasiku za radnicku klasu: corbe, supe, kuhano, peceno i przeno razno povrce, sa ili bez mesa.
-
John Cleese
#31263 Re: Danasnji "feminizam"
Obavezno i to u skladu sa jelovnikom - dok lagano krcka golubiji paprikas ide "Kak taubeka dva", uz domacu corbicu od pijetla "Kokoticek lepo poje", uz razne kulinarske zlocine od peradi "Kukuriku, kokoda - to je prava nezgoda", uz dugotrajnu i zahmetli pripremu konjskog gulasa "Vec odavno spremam svog mrkova"... a kad sam poceo nabavljati sastojke po vlastitom nahodjenju, znala mi se omaci i "Pitao sam malog puza"
Eh da, ako ti nesto znaci, nikad nisam pjevao "Zeko i potocic" dok kuham, a ni "Le canari est sur le balcon"
- MarlboroGold
- n+1
#31265 Re: Danasnji "feminizam"
Yes, yes.
Prema položaju knjige na polici - sve najbolje.
- Bloo
- Globalna šefica
#31267 Re: Danasnji "feminizam"
https://n1info.ba/regija/silovao-pokcer ... pecijalac/
Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je na dvije i pol godine zatvora osudio 54-godišnjaka iz okolice Zagreba nakon što je utvrđeno da je na štetu svoje punoljetne pokćerke počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno da je uporabom sile s drugom osobom, bez njezina pristanka, izvršio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, a djelo je počinjeno prema bliskoj osobi.
Iako je za to kazneno djelo propisana zatvorska kazna od minimalno pet do 15 godina zatvora, sud je išao ispod minimuma, i to zbog “naročito olakotnih okolnosti”, piše Slobodna Dalmacija.
Muškarac je osuđen jer je u drugoj polovini ožujka 2022. u prijepodnevnim satima na adresi u prostorijama svoje obiteljske kuće, u kojoj je u zajedničkom kućanstvu stanovao s izvanbračnom suprugom i s njezinom kćeri, ušao u sobu u kojoj se nalazila njegova pokćerka.
Kako stoji u izreci presude, protiv njezine volje, a u namjeri da s njom ostvari spolni odnos ili izjednačenu spolnu radnju, najprije ju je dirao po grudima, nakon čega joj je skinuo tajice i gaćice koje je imala na sebi. Ona mu je cijelo vrijeme govorila da se makne od nje, odgurivala ga rukom, pri čemu je i vrištala…
Dobio kaznu manju od minimalne
Žrtva je prijavila kazneno djelo gotovo mjesec dana nakon što je ono počinjeno, a to, stav je suda, upućuje na to da je bila u strahu i da nije imala snage niti je znala što treba napraviti, kako je i sama svjedočila. U vrijeme počinjenja kaznenog djela imala je 20 godina.
“Kao olakotno je cijenjeno da je optuženik sudionik Domovinskog rata kao pripadnik specijalne policije time da je u Domovinskom ratu sudjelovao od 1991. do 1995., nositelj je Spomenice Domovinskog rata i medalje Oluja. Sve navedene okolnosti dovedene u međusobnu vezu i u svojoj ukupnosti predstavljaju naročito olakotnu okolnost”, navodi sud.
-
nemezis
#31268 Re: Danasnji "feminizam"
Ovi suci su đubrad. Da, to sto je bio u ratu jeste olakotna okolnost ali je zbog toga trebalo sa 10 godina smanjiti na 7 a onda zbog otegotnih okolnosti (na primjer bio svjestan, planirano to uradio...) podići na 8 ili 9 i to bi imalo smisla.Bloo wrote: ↑01/10/2023 11:22https://n1info.ba/regija/silovao-pokcer ... pecijalac/
Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je na dvije i pol godine zatvora osudio 54-godišnjaka iz okolice Zagreba nakon što je utvrđeno da je na štetu svoje punoljetne pokćerke počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno da je uporabom sile s drugom osobom, bez njezina pristanka, izvršio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, a djelo je počinjeno prema bliskoj osobi.
Iako je za to kazneno djelo propisana zatvorska kazna od minimalno pet do 15 godina zatvora, sud je išao ispod minimuma, i to zbog “naročito olakotnih okolnosti”, piše Slobodna Dalmacija.
Muškarac je osuđen jer je u drugoj polovini ožujka 2022. u prijepodnevnim satima na adresi u prostorijama svoje obiteljske kuće, u kojoj je u zajedničkom kućanstvu stanovao s izvanbračnom suprugom i s njezinom kćeri, ušao u sobu u kojoj se nalazila njegova pokćerka.
Kako stoji u izreci presude, protiv njezine volje, a u namjeri da s njom ostvari spolni odnos ili izjednačenu spolnu radnju, najprije ju je dirao po grudima, nakon čega joj je skinuo tajice i gaćice koje je imala na sebi. Ona mu je cijelo vrijeme govorila da se makne od nje, odgurivala ga rukom, pri čemu je i vrištala…
Dobio kaznu manju od minimalne
Žrtva je prijavila kazneno djelo gotovo mjesec dana nakon što je ono počinjeno, a to, stav je suda, upućuje na to da je bila u strahu i da nije imala snage niti je znala što treba napraviti, kako je i sama svjedočila. U vrijeme počinjenja kaznenog djela imala je 20 godina.
“Kao olakotno je cijenjeno da je optuženik sudionik Domovinskog rata kao pripadnik specijalne policije time da je u Domovinskom ratu sudjelovao od 1991. do 1995., nositelj je Spomenice Domovinskog rata i medalje Oluja. Sve navedene okolnosti dovedene u međusobnu vezu i u svojoj ukupnosti predstavljaju naročito olakotnu okolnost”, navodi sud.
- Bloo
- Globalna šefica
#31269 Re: Danasnji "feminizam"
Kakve veze ima rat sa silovanjem pokćerke?
Imaš PTSD? Šta?
Da li je učešće u ratu onda olakotna okolnost za sve kriminalne radnje od ubistva do krađe?
-
nemezis
#31270 Re: Danasnji "feminizam"
Eh, sad ne znam je li pitaš/kritikuješ mene. Slažem se da to ne bi trebalo uopšte da bude olakotna okolnost ali, ako iz nekih razloga mora biti onda to treba primijeniti na početnu kaznu koja treba biti u gornjoj polovici raspona. Ovako kazne nemaju smisla ako se redovno neki osuđuju na minimalne ili ispod minimalnih kazni.
- Bloo
- Globalna šefica
#31271 Re: Danasnji "feminizam"
Suštinsko pitanje je zašto je učešće u ratu olakotna okolnost kada dođe do prekršaja i djela?nemezis wrote: ↑01/10/2023 12:15Eh, sad ne znam je li pitaš/kritikuješ mene. Slažem se da to ne bi trebalo uopšte da bude olakotna okolnost ali, ako iz nekih razloga mora biti onda to treba primijeniti na početnu kaznu koja treba biti u gornjoj polovici raspona. Ovako kazne nemaju smisla ako se redovno neki osuđuju na minimalne ili ispod minimalnih kazni.
Nepojmljivo mi je da se to uzima kao olakotna okolnost ako je izvršeno djelo silovanja.
-
nemezis
#31272 Re: Danasnji "feminizam"
To je pitanje za neku drugu temu. Zašto je bilo šta olakotna okolnost?Bloo wrote: ↑01/10/2023 13:16Suštinsko pitanje je zašto je učešće u ratu olakotna okolnost kada dođe do prekršaja i djela?nemezis wrote: ↑01/10/2023 12:15
Eh, sad ne znam je li pitaš/kritikuješ mene. Slažem se da to ne bi trebalo uopšte da bude olakotna okolnost ali, ako iz nekih razloga mora biti onda to treba primijeniti na početnu kaznu koja treba biti u gornjoj polovici raspona. Ovako kazne nemaju smisla ako se redovno neki osuđuju na minimalne ili ispod minimalnih kazni.
Nepojmljivo mi je da se to uzima kao olakotna okolnost ako je izvršeno djelo silovanja.
- piupiu
#31273 Re: Danasnji "feminizam"
Zato što treba naći svaki način da se opravda (ne)vladavina zakona.Bloo wrote: ↑01/10/2023 13:16Suštinsko pitanje je zašto je učešće u ratu olakotna okolnost kada dođe do prekršaja i djela?nemezis wrote: ↑01/10/2023 12:15
- Bloo
- Globalna šefica
#31274 Re: Danasnji "feminizam"
Pa ako se spustimo na nivo V. Hugoa, ukradeš hljeb jer si gladan i siromašan, onda je možda siromašstvo olakotna okolnost. Ubiješ nekog u samoodbrani - olakotna okolnost.
Zlostavljaš dijete jer su i tebe zlostavljali - nije olakotna ali nudi objašnjenje - kurg traume.
Učestvuješ u ratu, braniš domovinu, dobiješ neke medalje - 30 godina poslije odlučiš da siluješ - olakotna okolnost je što si bio hrabar vojnik. Nema logike.
siluješ studentice u kampu - olakotne okolnosti su što si bjelac, nisi ranije osuđivan i imaš pretty face...
Svijet je čudan.
-
John Cleese
#31275 Re: Danasnji "feminizam"
Ma naravno da nema veze i da aktivno ucesce u tim zbivanjima ne bi trebala biti olakotna okolnost ni za sta, a i PTSD se ne manifestira tako - u pitanju je posljedica kanonizacije Domovinskog rata i svega s tim u vezi.