Jest' pa da naiđeš na gotovu štetu. On je ionako sa jednom i pol nogom u grobu, slomiš mu jednu i on je sa ono pola u rupi a ti u zatvoru.
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
HelaS
- kabal1337
#13728 Re: Crna hronika BH cesta
nigdje ja nisam napisao da ja lomim.
Pa eto kad ti pjandura pokosi dijete, unakazi i napravi ga invalidom, zivo me misli hoces li reci ma posalji ga na razgovor kod psihologa.
Pa eto kad ti pjandura pokosi dijete, unakazi i napravi ga invalidom, zivo me misli hoces li reci ma posalji ga na razgovor kod psihologa.
Last edited by kabal1337 on 28/09/2023 11:49, edited 1 time in total.
-
HelaS
#13729 Re: Crna hronika BH cesta
Mislio sam da ti lomiš noge pijanim vozačima. Ali ok, onda drugo pitanje: Gdje si vidio, ko lomi noge pijanim vozalima?
- Laplace
#13730 Re: Crna hronika BH cesta
Nije mi on džabe na ignore listi.
Fora je da se djeluje preventivno, da ne dođe do nesreće. Kad nekoga udari i polomi, to se ne rješava posjetama psihologu nego u zatvor (eventualno da mu psiholog dolazi u zatvor).
Ne bih ja lomio noge nikome. S druge strane, ni najmanje ne žalim likove koji svjesno sjednu za volan pod uticajem alkohola (vozač je pod uticajem, ne volan). Ne bih ni najmanje osuđivao kada bi takvog neko premlatio. Naprotiv, da ja vozim pijan (nemoguće, ali diskusije radi) i izazovem nesreću potpisujem da mi apliciraju takvu vrstu terapije.
- kabal1337
#13731 Re: Crna hronika BH cesta
A znam, svi bi mi voljeli da onaj ko je kriv dobije adekvatnu kaznu. Medjutim kod nas tako ne funkcionise, oni ne dobiju kaznu oni dobiju nagradu za svoje nedjelo. Postajemo tacno pay2play.
- nepass1
#13732 Re: Crna hronika BH cesta
Isto mi se desilo, stoji trola kod one skole na skenderiji. Nema stajalista. Ja u lijevoj traci kad dva lika ispred trole. Sreca pa su se vratili korak inace bi ih provozao do skenderije. Nema sanse da bih uspio zakocitivjeshalica wrote: ↑27/09/2023 10:36I zakon je rekao nesto kad vozilo javnog prevoza stane ili ulaze i izlazi neko iz njega sta je duznost vozaca. Na stranu sto ima i bezglavih ljudi.Laplace wrote: ↑27/09/2023 10:01
Mi po defaultu krivimo vozača, ali kako sam jutros čuo na radiju vozača neće privesti zbog ovoga (ako novinari nisu pogrešno prenijeli).
Prilično sam siguran da su ova djeca istrčala na cestu ne gledajući nailazi li neko vozilo cestom ili ne. Kada ti neko istrči ili zakorači na dva metra pred auto, sve i da voziš 30 km/h ne stigneš reagovati.
Znam ja da u Hercegovini voze blentavo i ludački, ali ne treba unaprijed ni donositi presude kad dobro znamo da ni pješaci nisu ništa bolji. Naročito kad izlaze iz autobusa, odmah prelaze cestu ispred autobusa ne gledajući ništza i ne zastajući ni sekundu.
Meni se desilo da sam prolazila pored trolejbusa i ispred njega je ludaca prosla i pravo meni izletila pred auto,dakleR ne znam ni sama kako sam stala,drobi kocnica,skripa guma,digla i rucnu, al i prozor spustila da joj jevem od do.
- Ateista
#13733 Re: Crna hronika BH cesta
Maloprije ko pjesak cekam na semaforu, neki dedo sa stapom i koji jedva hoda, "pretrcava" cestu ispred auta koje je moralo usporiti da ga ne udari...
Prije par dana silazim autom niz dzidzikovac, na dnu ima ukljucenje prije semafora, taman uhvatim rupu da se ukljucim i po gasu kad debil sa romobilom prelijece preko ceste, mimo pjesackog a svakako je i crveno za pjesake a zeleno za vozila.
I jos se pitamo zasto svaki dan imamo vijesti iz crne hronike...
Prije par dana silazim autom niz dzidzikovac, na dnu ima ukljucenje prije semafora, taman uhvatim rupu da se ukljucim i po gasu kad debil sa romobilom prelijece preko ceste, mimo pjesackog a svakako je i crveno za pjesake a zeleno za vozila.
I jos se pitamo zasto svaki dan imamo vijesti iz crne hronike...
- vjeshalica
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#13735 Re: Crna hronika BH cesta
Ovo sto je tužilac izjavio je čisto izmotavanje, cuj treba cekat dvije sedmice da se utvrdi cija je odgovornost a ovaj snimao na IM kako jurca
. Ovo je ono klasično moze nam se da vas prcamo koliko želimo
. Glasali ste
.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#13736 Re: Crna hronika BH cesta
Nista izbori nemaju veze s ovim
Iz grudine mozes samo govno izvuci
-
sumirprimus
#13737 Re: Crna hronika BH cesta
Nemaju izbori veze s ovim.
Isto san cuo zadnjih dana da se pokusava zataskati sve u vezi ove nesrece ali je nemoguce zbog ozljeda ostecenih u nesreci .
Isto san cuo zadnjih dana da se pokusava zataskati sve u vezi ove nesrece ali je nemoguce zbog ozljeda ostecenih u nesreci .
-
sumirprimus
#13738 Re: Crna hronika BH cesta
Ovo je direktni uticaj! Nek tuzliastvo a i mup rade svoj poso. Nece niko radit za njih. Hocemo drzqvu, hocemo krac. Kad zajebs odgovaraj! I ti sto citas, preuzmi odgovornost!
-
Bobi
- Forum administrator
#13739 Re: Crna hronika BH cesta
Pa normalno da nemaju izbori veze, ja spominjem ove što su glasali
.
-
sumirprimus
#13740 Re: Crna hronika BH cesta
Ma za ove znam sta se radi . Ovaj slucaj unesrecenja vise mladih osoba, i kako se zataskava i prijeti.
- kabal1337
#13741 Re: Crna hronika BH cesta
sto je nemoguce, isto kao sto je bilo u hercegovini udes onaj bmw i mercedessumirprimus wrote: ↑29/09/2023 20:57 Nemaju izbori veze s ovim.
- ZoomZoomKiwi
#13742 Re: Crna hronika BH cesta
Itekako je moguće.
Još će prijetiti žrtvama ove nesreće, bit će tu svega, i ako im uspije, nikad niko saznati neće.
Tražili ste takvu državu, eto vam je ga sad.
Još će prijetiti žrtvama ove nesreće, bit će tu svega, i ako im uspije, nikad niko saznati neće.
Tražili ste takvu državu, eto vam je ga sad.
- vjeshalica
#13743 Re: Crna hronika BH cesta
Valjda dok budu zavrsena vjestacenja. To se ne moze zavrsiiti brzo i realno je u pravu kad to kaze,jer da bi nekoga jebao dobro onda moras kvalitetno da uradis predmet i posaljes Tuzilastvu,sto se moze i desiti, ali Sud je taj koji moze usrati stvar.
Kad kazem uradis predmet,nije dovoljno prezentirati snimak sa instagrama ima tu jos vjestacenja koja se moraju uraditi, sve sa lica mjesta obraditi detaljno,strucno i pouzadno,ali forumski puk to nece ili ne zeli da prihvati.
Drugo je ako Tuzilastvo i Sud useru onda je jasno o cemu je rijec.
- ZoomZoomKiwi
#13744 Re: Crna hronika BH cesta
Jebiga, ovdašnje iskustvo nas uči da ovdje razlog prolongiranja vrlo lako može biti traženje olakotnih okolnosti za okrivljenog, a vrlo teško da se zaista zadovolji pravda.
Živi bili pa vidjeli.
Živi bili pa vidjeli.
-
sumirprimus
#13745 Re: Crna hronika BH cesta
Ma znam sta je i kako i zato kazem nema veze s izborima. Ali sa standardnom kvazipatriotskom pricom itekako . Zali boze djece koja su nastradala.kabal1337 wrote: ↑29/09/2023 22:04sto je nemoguce, isto kao sto je bilo u hercegovini udes onaj bmw i mercedessumirprimus wrote: ↑29/09/2023 20:57 Nemaju izbori veze s ovim.
Da nikad ne dodjem u iskusenje , da sam trazim pravdu.
-
Bobi
- Forum administrator
#13746 Re: Crna hronika BH cesta
Pa trebalo je lika u pritvor, da ne ponovi to isto, za to i sluzi snimakvjeshalica wrote: ↑29/09/2023 22:13Valjda dok budu zavrsena vjestacenja. To se ne moze zavrsiiti brzo i realno je u pravu kad to kaze,jer da bi nekoga jebao dobro onda moras kvalitetno da uradis predmet i posaljes Tuzilastvu,sto se moze i desiti, ali Sud je taj koji moze usrati stvar.
Kad kazem uradis predmet,nije dovoljno prezentirati snimak sa instagrama ima tu jos vjestacenja koja se moraju uraditi, sve sa lica mjesta obraditi detaljno,strucno i pouzadno,ali forumski puk to nece ili ne zeli da prihvati.
Drugo je ako Tuzilastvo i Sud useru onda je jasno o cemu je rijec.
- ZoomZoomKiwi
#13747 Re: Crna hronika BH cesta
Da mi nismo ovako merhametli glupani (čitaj pičke od naroda) trebalo mu je odrediti mjeru pritvora radi vlastite sigurnosti.
Da ga koji brat, otac, sin ili neko treći ne likvidira.
Da ga koji brat, otac, sin ili neko treći ne likvidira.
- vjeshalica
#13748 Re: Crna hronika BH cesta
Uglavnom tako i bude. Niko nije rekao da ne postoji mogucnost niti da nismo bili svjedoci iz drugih slucajeva. Samo naglasavam da ocekivati da svi dokazi sa lica mjesta budu gotovi za 2 sedmice je glupost,ali to je ono sto vidimo na filmovima i serijama mada je realnost sasvim drugacija.
- vjeshalica
#13749 Re: Crna hronika BH cesta
Fenomen CSI serije.Bobi wrote: ↑29/09/2023 22:41Pa trebalo je lika u pritvor, da ne ponovi to isto, za to i sluzi snimakvjeshalica wrote: ↑29/09/2023 22:13
Valjda dok budu zavrsena vjestacenja. To se ne moze zavrsiiti brzo i realno je u pravu kad to kaze,jer da bi nekoga jebao dobro onda moras kvalitetno da uradis predmet i posaljes Tuzilastvu,sto se moze i desiti, ali Sud je taj koji moze usrati stvar.
Drugo je ako Tuzilastvo i Sud useru onda je jasno o cemu je rijec.za mnogo manje stvari se na osnovu samo svjedocenja ide u prdekanu na mjesec a kamoli na osnovu ovog dsnimka sto je objavljen
.Sumnja da ce ponovit djelo objesne vožnje, to je dovoljno na osnovu snimka ali neće
.