Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- vjeshalica
#13702 Re: Crna hronika BH cesta
Nema ti ovdje na ovom profilu drveta sto vozi pretovara, ovo je truhlez,nije sirovi balvan,ovo je samo se raspalo jer je neispravno.EFD22 wrote: ↑25/09/2023 23:08 Bilo je pitanje vremena kada će se pretovareni šticari početi raspadati po magistrali.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230925183
- Optimus09
#13703 Re: Crna hronika BH cesta
Golubinja
To je mjesto gdje tip ima lokomotivu i oldtajmere u dvoristu.
Bilo je nekih optuzbi na njegov racun,jel se sta rijesilo?
To je mjesto gdje tip ima lokomotivu i oldtajmere u dvoristu.
Bilo je nekih optuzbi na njegov racun,jel se sta rijesilo?
- vjeshalica
- JohnnyS
#13705 Re: Crna hronika BH cesta
Jest jebote, 78 mu godina... starije od 70 treba tretirati kao mlađe od 18. Nema vozit, nema na izbore
- ZoomZoomKiwi
#13706 Re: Crna hronika BH cesta
Vozač ovog BMW-a nema veze sa Golubinjom.
- ZoomZoomKiwi
#13707 Re: Crna hronika BH cesta
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230926191
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras kod Mostara u 19:15 sati, tačnije na ulazu u Blagaj povrijeđene su tri tinejdžerke i to dok su izlazile iz autobusa, potvrđeno je za Klix.ba.
Njih je vozilom povrijedio 78-godišnji vozač BMW-a. Kako nam je kazao dežurni tužilac djevojčice su nakon što su izašle iz autobusa koji je produžio put, prelazile cestu. Nakon što su pustile dva automobila koja su vidjele na cesti, i kad su krenule prelaziti cestu, pojavilo se treće vozilo koje ih je pokupilo.
"Djevojčice su 2007. godište, dvije su teško povrijeđene, jedna lakše, ukazuje im se medicinska pomoć i na svu sreću nisu životno ugrožene", kazao je dežurni tužilac za Klix.ba.
Ističe da su uviđaj na mjestu nesreće obavili policijski službenici i da je vozilo izuzeto te da će se se sprovesti vještačenje.
"Vozač je 1945. godište i pružena mu je medicinska pomoć zbog životne dobi u kojoj je, ali nema tjelesne povrede i nije ugrožen. Kriminalistička obrada će biti provedena i podnesen je izvještaj nadležnom Tužilaštvu. Nakon što se provedu potrebna vještačenja vidjet ćemo šta je tačno bilo, ali u svakom slučaju, noćas neće biti lišen slobode i neće biti predložene mjere pritvora, jer nema zakonskih razloga za tako nešto", zaključio je dežurni tužilac u razgovoru za naš portal.
- Laplace
#13708 Re: Crna hronika BH cesta
Mi po defaultu krivimo vozača, ali kako sam jutros čuo na radiju vozača neće privesti zbog ovoga (ako novinari nisu pogrešno prenijeli).vjeshalica wrote: ↑26/09/2023 21:23 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230926185
Nova đukelendara za volanom
Prilično sam siguran da su ova djeca istrčala na cestu ne gledajući nailazi li neko vozilo cestom ili ne. Kada ti neko istrči ili zakorači na dva metra pred auto, sve i da voziš 30 km/h ne stigneš reagovati.
Znam ja da u Hercegovini voze blentavo i ludački, ali ne treba unaprijed ni donositi presude kad dobro znamo da ni pješaci nisu ništa bolji. Naročito kad izlaze iz autobusa, odmah prelaze cestu ispred autobusa ne gledajući ništza i ne zastajući ni sekundu.
- Laplace
#13709 Re: Crna hronika BH cesta
Ovo je već više informacija. Ipak nisu bezglavo istrčale kako sam pretpostavio (zato ne valja prebrzo ništa pretpostavljati).EFD22 wrote: ↑26/09/2023 23:22 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230926191
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila večeras kod Mostara u 19:15 sati, tačnije na ulazu u Blagaj povrijeđene su tri tinejdžerke i to dok su izlazile iz autobusa, potvrđeno je za Klix.ba.
Njih je vozilom povrijedio 78-godišnji vozač BMW-a. Kako nam je kazao dežurni tužilac djevojčice su nakon što su izašle iz autobusa koji je produžio put, prelazile cestu. Nakon što su pustile dva automobila koja su vidjele na cesti, i kad su krenule prelaziti cestu, pojavilo se treće vozilo koje ih je pokupilo.
"Djevojčice su 2007. godište, dvije su teško povrijeđene, jedna lakše, ukazuje im se medicinska pomoć i na svu sreću nisu životno ugrožene", kazao je dežurni tužilac za Klix.ba.
Ističe da su uviđaj na mjestu nesreće obavili policijski službenici i da je vozilo izuzeto te da će se se sprovesti vještačenje.
"Vozač je 1945. godište i pružena mu je medicinska pomoć zbog životne dobi u kojoj je, ali nema tjelesne povrede i nije ugrožen. Kriminalistička obrada će biti provedena i podnesen je izvještaj nadležnom Tužilaštvu. Nakon što se provedu potrebna vještačenja vidjet ćemo šta je tačno bilo, ali u svakom slučaju, noćas neće biti lišen slobode i neće biti predložene mjere pritvora, jer nema zakonskih razloga za tako nešto", zaključio je dežurni tužilac u razgovoru za naš portal.
Nesreća se dogodila u 19:15, već pomalo hvata sumrak,vidljivost sve slabija (naročito ako je cesta bila mokra pa odsjaj), vozaš ima 78 godina pa ionako slabije vidi, pješaci loše procijenili situaciju, još ako je bila krivina (ne sjećam se detaljno konfiguracije na mjestu skretanja za Blagaj) i kad se sve to skupi imaš recept za nesreću.
- kravamuzara
#13710 Re: Crna hronika BH cesta
Pogotovo u zimskom periodu budu ovakve stvari ceste, mrak, neosvjetljeni putevi, djeca trce iza autobusa i direktno preko magistrale.
- vjeshalica
#13711 Re: Crna hronika BH cesta
I zakon je rekao nesto kad vozilo javnog prevoza stane ili ulaze i izlazi neko iz njega sta je duznost vozaca. Na stranu sto ima i bezglavih ljudi.Laplace wrote: ↑27/09/2023 10:01Mi po defaultu krivimo vozača, ali kako sam jutros čuo na radiju vozača neće privesti zbog ovoga (ako novinari nisu pogrešno prenijeli).vjeshalica wrote: ↑26/09/2023 21:23 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /230926185
Nova đukelendara za volanom
Prilično sam siguran da su ova djeca istrčala na cestu ne gledajući nailazi li neko vozilo cestom ili ne. Kada ti neko istrči ili zakorači na dva metra pred auto, sve i da voziš 30 km/h ne stigneš reagovati.
Znam ja da u Hercegovini voze blentavo i ludački, ali ne treba unaprijed ni donositi presude kad dobro znamo da ni pješaci nisu ništa bolji. Naročito kad izlaze iz autobusa, odmah prelaze cestu ispred autobusa ne gledajući ništza i ne zastajući ni sekundu.
Meni se desilo da sam prolazila pored trolejbusa i ispred njega je ludaca prosla i pravo meni izletila pred auto,dakleR ne znam ni sama kako sam stala,drobi kocnica,skripa guma,digla i rucnu, al i prozor spustila da joj jevem od do.
- ZoomZoomKiwi
#13712 Re: Crna hronika BH cesta
E baš ti je ručna pomogla
- Laplace
#13713 Re: Crna hronika BH cesta
Znamo svi mi šta su dužnosti vozača u takvim situacijama, ali znamo i zakone fizike. Vidjela si i sama koliko je teško stati i pri malim brzinama kad imaš tako malo prostora.vjeshalica wrote: ↑27/09/2023 10:36I zakon je rekao nesto kad vozilo javnog prevoza stane ili ulaze i izlazi neko iz njega sta je duznost vozaca. Na stranu sto ima i bezglavih ljudi.Laplace wrote: ↑27/09/2023 10:01
Mi po defaultu krivimo vozača, ali kako sam jutros čuo na radiju vozača neće privesti zbog ovoga (ako novinari nisu pogrešno prenijeli).
Meni se desilo da sam prolazila pored trolejbusa i ispred njega je ludaca prosla i pravo meni izletila pred auto,dakleR ne znam ni sama kako sam stala,drobi kocnica,skripa guma,digla i rucnu, al i prozor spustila da joj jevem od do.
-
Dzontra_Volta
#13714 Re: Crna hronika BH cesta
Ja vala kad prolazim pored autobusa koji je stao na stanicu prolazim vrlo lagano, jer upravo pretpostavljam da će se neko dijete zaletiti da pređe cestu ispred autobusa prije nego što krene.
A po komentarima koje čitam, dedo koji je udario ove djevojke se gotovo nikad ne trijezni i takav sjeda za volan.
Kući su ga pustili bez pritvora zato što ima 78 godina i loše zdravlje (plus što se radi o HNK, gdje tužilaštvo ne voli baš previše da se miješa u svoj posao).
A po komentarima koje čitam, dedo koji je udario ove djevojke se gotovo nikad ne trijezni i takav sjeda za volan.
Kući su ga pustili bez pritvora zato što ima 78 godina i loše zdravlje (plus što se radi o HNK, gdje tužilaštvo ne voli baš previše da se miješa u svoj posao).
- Laplace
#13715 Re: Crna hronika BH cesta
Isto i ja, uvijek pretpostavio da bi neko mogao iskočiti pred auto. Često iz istog razloga propustim autobus ako je dao znak da će se uključiti.Dzontra_Volta wrote: ↑27/09/2023 12:07 Ja vala kad prolazim pored autobusa koji je stao na stanicu prolazim vrlo lagano, jer upravo pretpostavljam da će se neko dijete zaletiti da pređe cestu ispred autobusa prije nego što krene.
-
100k
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#13717 Re: Crna hronika BH cesta
Ja gledam i da li su svi putnici izašli i ušli u autobus, znaju oni bez žmigavca smotat naglo, ono krene motat i tek onda daje žmigavac
.Plus iza autobusa uvijek neko moze na cestu a ne vidiš ga, opcenito usporit maximalno.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#13718 Re: Crna hronika BH cesta
Ima jedan fazon vezano za sredstva javnog prevoza, da kada stoje na stanici, tebi kao vozacu auta pogled treba biti fokusiran na prostor kod prednjeg lijevog tocka.
Tako se prije uoci pjesak koji mozda nehoticno zeli istrcati na cestu, jer se vide noge pjesaka kod tocka vec.
Fazon koji vjerovatno mnogi znaju, ali nije ga zgoreg spomeuti i ovdje. Mene je sacuvalo glavobolje u par navrata.
Tako se prije uoci pjesak koji mozda nehoticno zeli istrcati na cestu, jer se vide noge pjesaka kod tocka vec.
Fazon koji vjerovatno mnogi znaju, ali nije ga zgoreg spomeuti i ovdje. Mene je sacuvalo glavobolje u par navrata.
- Laplace
#13719 Re: Crna hronika BH cesta
To i radim, u čemu je problem? Samo sam naglasio da su bezglavi putnici još jedan razlog više da radije propustim autobus.
- Laplace
#13720 Re: Crna hronika BH cesta
Kako to misliš nehotice? Ono, omakne mu se pa se odjednom nađe na cesti?Romeo 80 wrote: ↑27/09/2023 16:32 Ima jedan fazon vezano za sredstva javnog prevoza, da kada stoje na stanici, tebi kao vozacu auta pogled treba biti fokusiran na prostor kod prednjeg lijevog tocka.
Istrčavaju svjesno jer su uvjereni da ostatak svemira mora paziti na njih. Ništa tu nije nehotično.
- vjeshalica
#13721 Re: Crna hronika BH cesta
Kod djece je impulsivno tako da...ipak treba povesti racuna
-
preludezalude
#13722 Re: Crna hronika BH cesta
Taj starkelja sto je pokupio djecu u Blagaju je vjecito pijan. Ima kafanu na Luckom mostu u Mostaru i stalno ljulja alkohol u njemu.
- Laplace
#13723 Re: Crna hronika BH cesta
Onda treba psihologu, jer sa 78 godina biti stalno pijan i uz to voziti ne može biti normalno.preludezalude wrote: ↑27/09/2023 18:58 Taj starkelja sto je pokupio djecu u Blagaju je vjecito pijan. Ima kafanu na Luckom mostu u Mostaru i stalno ljulja alkohol u njemu.
Kod nas se konstatuje da je neko stalno pijan i dok se nešto ne desi niko na to ne misli. Ako ima para da se svakog dana naliva alkoholom, ima i za psihologa.
- kabal1337
#13724 Re: Crna hronika BH cesta
slomis mu nogu i zavrsis pricu kakav psiholog. Ubrzo i na drugi svijet ode i zdravo.
ovakvim psiholog ne pomaze
ovakvim psiholog ne pomaze
Last edited by kabal1337 on 28/09/2023 08:46, edited 1 time in total.