Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
markopd

#19376 Re: Telemach BH

Post by markopd »

Qler wrote: 28/09/2023 21:38 U meni su svi parametri OK, ali Internet ne radi kako treba. Znači prebacim kanal i čekam po pola minute-minutu sa se nešto dedi. Otvorim youtube, čekam da se thumbnails čitaju, otvorim disney, Netflix, HBO, Amazon, sky, na svim Sam probao, ili kasni učitavanje, ili mi javi da nemam interneta... Ma baš počinje da nervira.
Ja drugi provajder koristim za internet i prije par dana sam imao istu situaciju.Na Speedtestu prema njihovom serveru "sve pet",ping minimalan,brzina full,ali jedva učitava sadržaje npr. Youtube 480p 10 sec treba da pokrene video.Ali tada sam primjetio da prema nekim inostranim serverima radi savršeno.Otvorim strim npr CNN full HD piči kao lud,onda otvorim BHT sa 480p jedva pokreće stream.To je bilo u ponedeljak par sati,nakon toga se sve stabilizovalo.
mc-twin

#19377 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Telemach wrote: 28/09/2023 19:27
mc-twin wrote: 28/09/2023 17:56 Rjesise li kome ove probleme s internetom? Pocinje iritirati...
Pozdrav @mc-twin,
Vaš modem je bio online više od 112 dana. Pružili smo podršku za rad internet usluge i izvršili podešavanje Vaših WiFi parametara. Na adresi također koristite vlastiti router TP Link TL-WA850RE, koji koristite u repeater načinu rada, te isti može da stvara smetnje u radu internet usluge putem WiFi mreže, jer se nalazi jako blizu Technicolor CGA2121 Home Gateway uređaja. Preporučjujemo da navedeni uređaj spojite LAN kablom sa Home Gateway uređajem, a da zatim ugasite odašiljanje WiFi mreža putem Home Gateway uređaja, te pristup WiFi mrežama koristiti putem Vašeg routera. Kompanija Telemach garantuje punu brzinu propisanu paketom, i stabilnu internet konekciju isključivo putem računara ili laptopa koji su spojeni direktno mrežnim kablom sa modemom. Mrežni kabal treba biti standarda CAT5e ili novijeg, a računar ili laptop trebaju posjedovati gigabitnu mrežnu karticu. Na adresi je također trenutno spojeno 5 uređaja na WiFi mrežu. Dva uređaja su spojena na 5Ghz, a tri uređaja na 2.4Ghz WiFi mrežu koje emituje Technicolor CGA2121 Home Gateway uređaj, i svi uređaji se nalaze u odličnom dometu signala. Ukoliko se poteškoća nastavi, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Jao referata... :) Vidim nas par se javilo sa identicnim problemom tako da je malo vjerovatno da je do navedenog odnosno nas. Pratit cu stanje...
shape of despair

#19378 Re: Telemach BH

Post by shape of despair »

Vi tek sad imate taj problem, sve kao ok al sve steka?
Evo npr. dok sam se ulogovao na forum tacno 30 sec. brojao sam. Meni je tako stalno,ja se navikao,doduse tv je ok.
Tiger 033

#19379 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote: 28/09/2023 20:11
Tiger 033 wrote: 28/09/2023 20:05 Kakav je ovo update bio na Eon box-u...šta je novo ?
Pozdrav @Tiger 033,
Novo ažuriranje EON TV aplikacije na verziju 9.1 na EON box uređajima će nakon 02.10.2023. godine omogućiti pristup novoj ažuriranoj verziji Video Klub usluge u okviru EON TV aplikacije. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Bogme meni došlo neko ažuriranje ne znam da jei to u pitanju...u svakom slučaju hvala na odgovoru...
Telemach

#19380 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Qler wrote: 28/09/2023 21:18 Ne znam da li su šta radili, ili ne, ali problem je i dalje prisutan. Eon app je spora kao smrt, streaming servisi teško učitavaju sadržaj, brzina na speed testovima je super, ali jednostavno kvaliteta konekcije je očigledno loša. To je i tehničar potvrdio kad je došao, onom aparatu je trebalo par minuta da počne speed test direktno sa router...

Evo youtube se isto jedva učitava... Znači katastrofa.

Tako da, problem nije u mojim uređajima, nije u mojoj mreži, nije na mom wifi, problem je do Telemach. To je utvrđeno.
Pozdrav @Qler,
Izvršili smo detaljno provjere rada Vaše internet usluge. Dolazni internet parametri su uredni. Poteškoće u radu stvara IoT uređaj putem kojeg ste razdvojili dječiju i dnevnu sobu. Predlažemo da navedeni uređaj isključite, te provjerite rad internet usluge uz uređaje koji su direktno spojeni mrežnim kablom sa Technicolor CGA2121 uređajem. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Qler

#19381 Re: Telemach BH

Post by Qler »

Telemach wrote: 29/09/2023 09:24
Qler wrote: 28/09/2023 21:18 Ne znam da li su šta radili, ili ne, ali problem je i dalje prisutan. Eon app je spora kao smrt, streaming servisi teško učitavaju sadržaj, brzina na speed testovima je super, ali jednostavno kvaliteta konekcije je očigledno loša. To je i tehničar potvrdio kad je došao, onom aparatu je trebalo par minuta da počne speed test direktno sa router...

Evo youtube se isto jedva učitava... Znači katastrofa.

Tako da, problem nije u mojim uređajima, nije u mojoj mreži, nije na mom wifi, problem je do Telemach. To je utvrđeno.
Pozdrav @Qler,
Izvršili smo detaljno provjere rada Vaše internet usluge. Dolazni internet parametri su uredni. Poteškoće u radu stvara IoT uređaj putem kojeg ste razdvojili dječiju i dnevnu sobu. Predlažemo da navedeni uređaj isključite, te provjerite rad internet usluge uz uređaje koji su direktno spojeni mrežnim kablom sa Technicolor CGA2121 uređajem. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Samo mi objasnite zasto predhodne 2 godine to nije bilo problem, i zasto je sada problem kada isti ima vise ljudi? Kako je to povezano, i onda cu iskljuciti lan over powerline adapter.

Ako je znaci sve radilo dvije godine, bez ikakvih problema, i nista nisam dirao ni mijenjao, koje je objasnjenje da je sada u tome problem, i da li isti uredjaj imaju i ostali korisnici sa istim problemom?
Telemach

#19382 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Qler wrote: 29/09/2023 09:28 Samo mi objasnite zasto predhodne 2 godine to nije bilo problem, i zasto je sada problem kada isti ima vise ljudi? Kako je to povezano, i onda cu iskljuciti lan over powerline adapter.

Ako je znaci sve radilo dvije godine, bez ikakvih problema, i nista nisam dirao ni mijenjao, koje je objasnjenje da je sada u tome problem, i da li isti uredjaj imaju i ostali korisnici sa istim problemom?
Pozdrav @Qler,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Vaše korisničke podatke ćemo proslijediti kolegama iz sektora napredne tehničke podrške, kako bi kolege izvršile detaljne provjere i pružile Vam potrebnu podršku. Molimo za strpljenje i razumijevanje.
Telemach

#19383 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

AnonymousBIH wrote: 28/09/2023 21:30 Isti slucaj, ali dzaba se sa njima ubjeðivati.
Pozdrav @AnonymousBIH,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Vaše korisničke podatke ćemo proslijediti kolegama iz sektora napredne tehničke podrške na provjeru, molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19384 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 28/09/2023 21:36 Danas mi je covjek rekao da imaju problem od zadnjeg update-a. Imaju problem al ne znaju gdje...

Kod mene danas sve OK...parametri OK...ali kad je tehnicar otišai sve isto ostalo...
Pozdrav @anex,
Od kolega smo dobili informaciju da se vrše detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Nakon što dobijemo povratne informacije, iste ćemo rado podijeliti sa Vama. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19385 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mc-twin wrote: 28/09/2023 22:35
Jao referata... :) Vidim nas par se javilo sa identicnim problemom tako da je malo vjerovatno da je do navedenog odnosno nas. Pratit cu stanje...
Pozdrav @mc-twin,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Vaše korisničke podatke smo proslijedili kolegama iz sektora napredne tehničke podrške. Kolege će Vas ubrzo kontaktirati. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19386 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

shape of despair wrote: 28/09/2023 23:15 Vi tek sad imate taj problem, sve kao ok al sve steka?
Evo npr. dok sam se ulogovao na forum tacno 30 sec. brojao sam. Meni je tako stalno,ja se navikao,doduse tv je ok.
Pozdrav @shape of despair,
Vaš modem je bio u online stanju više od 42 dana. Internet i WiFi parametri su uredni. Pružili smo podršku s naše strane. Vaše podatke smo proslijedili kolegama iz sektora napredne tehničke podrške koji će Vas ubrzo pozvati i izvršiti detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#19387 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote: 29/09/2023 06:39 Bogme meni došlo neko ažuriranje ne znam da jei to u pitanju...u svakom slučaju hvala na odgovoru...
Pozdrav @Tiger 033,
Ažuriranje EON TV aplikacije na EON box uređajima sve vrši fazno, a nakon što svi uređaji dobiju ažuriranje bit će aktivirana nova redizajnirana Video Klub usluga. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#19388 Re: Telemach BH

Post by anex »

Telemach wrote: 29/09/2023 09:39
anex wrote: 28/09/2023 21:36 Danas mi je covjek rekao da imaju problem od zadnjeg update-a. Imaju problem al ne znaju gdje...

Kod mene danas sve OK...parametri OK...ali kad je tehnicar otišai sve isto ostalo...
Pozdrav @anex,
Od kolega smo dobili informaciju da se vrše detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Nakon što dobijemo povratne informacije, iste ćemo rado podijeliti sa Vama. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Dobio sam informaciju sinoć, putem telefona, da je otvoren nalog i da će kolege doći....moguca je zamjena modema.

Možete li to provjeriti?
Telemach

#19389 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

anex wrote: 29/09/2023 13:07 Dobio sam informaciju sinoć, putem telefona, da je otvoren nalog i da će kolege doći....moguca je zamjena modema.

Možete li to provjeriti?
Pozdrav @anex,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Da, kolege su potvrdile da će tehnička ekipa doći na Vašu adresu. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
fusion_ba

#19390 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

@Telemach

Una TV na EON - zvuk i slika nisu sinhronizovani
Telemach

#19391 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

fusion_ba wrote: 29/09/2023 14:43 @Telemach

Una TV na EON - zvuk i slika nisu sinhronizovani
Pozdrav @fusion_ba,
Hvala Vam na dostavljenim informacijama. Vašu primjedbu ćemo proslijediti kolegama na provjeru. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
barneyy

#19392 Re: Telemach BH

Post by barneyy »

Telemach wrote: 22/09/2023 12:20
barneyy wrote: 19/09/2023 20:44 Prilikom spajanja EON Boxa HDMI kablom sa novim TV-om (HISENSE TV LED 55A6BG) slika prekida, radi u kratkotrajnim prekidima, zacrni se ekran kratko pa se opet javi slika. To se samo dešava kada gledam preko EON Boxa, smart applikacije na TV-u rade bez ikakvih prekida što mi upućuje na problem sa EON Boxom. Pokušao sam podešavanjima na EON Boxu mijenjati rezoluciju od 720 50Hz pa do 1080p 60Hz, ugl najbolju sam sliku imao na 1080i 50Hz ove ostale rezolucije većinom su bile negledljive zbog dugotrajnih prekida. Još uvijek imam problem sa kratkotrajnim prekidima koje ne mogu da riješim. Je li neko imao sličnog iskustva? kako podesiti pravilno EON Box sa TV-om.
Pozdrav @barneyy,
Zamolit ćemo Vas da izvršite promjenu HDMI kabla i podesite rezoluciju na EON box uređaju na 1080p 50 Hz ili 2160p 50 Hz u zavisnosti od maksimalne rezolucije koju Vaš TV uređaj podržava. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Pozdrav,

HDMI zamjenjen stavljen onaj što podržava 4K. U postavkama EON aplikacije na EON boxu koju god rezoluciju stavim ništa se posebno ne mijenja. Kada uđem u postavke samog EON boxa, jedino na 1080i 60Hz imam mogućnost da pratim program. Ono što je simptomatično je kada se nalazim u postavkama EON boxa prekidi su češći, a kada pustim EON aplikaciju preko EON boxa (tj. kada gledam TV kanale) prekidi su rjeđi ali se i dalje dešavaju sa vremena na vrijeme (jednom u 20 min).
Telemach

#19393 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

barneyy wrote: 29/09/2023 16:00 Pozdrav,

HDMI zamjenjen stavljen onaj što podržava 4K. U postavkama EON aplikacije na EON boxu koju god rezoluciju stavim ništa se posebno ne mijenja. Kada uđem u postavke samog EON boxa, jedino na 1080i 60Hz imam mogućnost da pratim program. Ono što je simptomatično je kada se nalazim u postavkama EON boxa prekidi su češći, a kada pustim EON aplikaciju preko EON boxa (tj. gada gledam TV kanale) prekidi su rjeđi ali se i dalje dešavaju sa vremena vrijeme (jednom u 20 min).
Pozdrav @barneyy,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale, i izvršile detaljne provjere.
mc-twin

#19394 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

Telemach wrote: 29/09/2023 09:43
mc-twin wrote: 28/09/2023 22:35
Pozdrav @mc-twin,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Vaše korisničke podatke smo proslijedili kolegama iz sektora napredne tehničke podrške. Kolege će Vas ubrzo kontaktirati. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Duzan sam pohvaliti vasu reakciju i kolegu koji me kontaktirao. Ljubazan i posvecen da rijesi problem. Problem je rjesen "daljinskim" podesavanjima. Hvala. :thumbup:
Telemach

#19395 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mc-twin wrote: 29/09/2023 16:51 Duzan sam pohvaliti vasu reakciju i kolegu koji me kontaktirao. Ljubazan i posvecen da rijesi problem. Problem je rjesen "daljinskim" podesavanjima. Hvala. :thumbup:
Pozdrav @mc-twin,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da su poteškoće uspješno otklonjene i da ste zadovoljni pruženom podrškom od strane kolege iz sektora napredne tehničke podrške. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Qler

#19396 Re: Telemach BH

Post by Qler »

Nisam stigao ranije javiti, ali proradilo je. Ne znam jesu li šta dirali, ali sad je sve normala.

Sretno.
Telemach

#19397 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Qler wrote: 29/09/2023 23:48 Nisam stigao ranije javiti, ali proradilo je. Ne znam jesu li šta dirali, ali sad je sve normala.

Sretno.
Pozdrav @Qler,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da sada usluga uredno radi, i da se zadovoljni pruženom podrškom od strane kolega iz sektora napredne tehničke podrške. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
AuroraSpace

#19398 Re: Telemach BH

Post by AuroraSpace »

Ja koristim eon premium paket i imao sam problema sa cga2121 bijeli ruter i zamjenuli su isti sa ovim novim SDMC.

Nakon toga uzeo sam privatno novi ruter wifi 6 i samo ga prikopčao na SDMC i isključio njegovu wifi mrežu.

Sada bez problema na wifi skopčano preko 15 uređaja nije ni zakašljao.

Tehničar mi reče da više ne daju nikome cga2121 već samo ovaj novi SDMC i neki novi eon box.

Image

Image
Last edited by AuroraSpace on 30/09/2023 11:50, edited 1 time in total.
rida1976

#19399 Re: Telemach BH

Post by rida1976 »

Zna li neko kad je Telemach zadnji put podizao brzine interneta???
crnivrag

#19400 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

rida1976 wrote: 30/09/2023 11:42 Zna li neko kad je Telemach zadnji put podizao brzine interneta???
https://telemach.ba/telemach-bh-donosi- ... do-1-gbps/
Post Reply