Telemach BH
Moderator: Benq
- TMovac
#19351 Re: Telemach BH
Pozdrav @Telemach , zadnja 2-3 dana na podrucju Kiseljaka drasticno opada download i upload u vecernjim satima. Sinoc mi je upload cak bio 0. A koristim Eon Premium paket. Preko dana radi savrseno. Znaci problem se pojavio prije 2-3 dana. Pokusao sam restartovati ruter nekoliko puta, ali nije pomoglo.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#19352 Re: Telemach BH
Evo samo da se javim nakon odlaska tehnicara...
@Telemach ako vam neko, u ovom slucaju ja kao kupac, kaže da ima problem sa konekcijom onda to uzmite za ozbiljno a ne da namecete copy/paste odgovore tipa da mi TV ne podrzava nešto.
Uradili smo sinhronizaciju modema i trenutno je OK pa ćemo vidjeti još...
I momak je rekao da nisam jedini sa ovim problemom...poslije update-a se pocelo javljati na više lokacija ovaj problem.
Hvala na pažnji i doviđenja.
Edit: i nakon toga svega imam problem.
@Telemach ako vam neko, u ovom slucaju ja kao kupac, kaže da ima problem sa konekcijom onda to uzmite za ozbiljno a ne da namecete copy/paste odgovore tipa da mi TV ne podrzava nešto.
I momak je rekao da nisam jedini sa ovim problemom...poslije update-a se pocelo javljati na više lokacija ovaj problem.
- Telemach
#19353 Re: Telemach BH
Pozdrav @TMovac,TMovac wrote: ↑28/09/2023 12:06 Pozdrav @Telemach , zadnja 2-3 dana na podrucju Kiseljaka drasticno opada download i upload u vecernjim satima. Sinoc mi je upload cak bio 0. A koristim Eon Premium paket. Preko dana radi savrseno. Znaci problem se pojavio prije 2-3 dana. Pokusao sam restartovati ruter nekoliko puta, ali nije pomoglo.
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili detaljne provjere rada Vaše internet konekcije.
- Telemach
#19354 Re: Telemach BH
Pozdrav @anex,anex wrote: ↑28/09/2023 12:12 Evo samo da se javim nakon odlaska tehnicara...
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Nakon dolaska tehničke ekipe na adresu Vaši internet parametri su potpuno uredni. Izvršili smo podešavanje Vaših WiFi parametara. Zamolit ćemo Vas da Vaše uređaje spojite LAN kablom i provjerite rad internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
- anex
- Nindža revizor
#19355 Re: Telemach BH
Sve je uredno samo što je ostao isti problem...Telemach wrote: ↑28/09/2023 12:26Pozdrav @anex,anex wrote: ↑28/09/2023 12:12 Evo samo da se javim nakon odlaska tehnicara...
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Nakon dolaska tehničke ekipe na adresu Vaši internet parametri su potpuno uredni. Izvršili smo podešavanje Vaših WiFi parametara. Zamolit ćemo Vas da Vaše uređaje spojite LAN kablom i provjerite rad internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Ja bi volio ako je moguce da mi zamjenite ovaj modem sa Technicolor bijelim...pa da pokušamo i to.
Jer i dalje imam problem.
- Telemach
#19356 Re: Telemach BH
Pozdrav @anex,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Vaše podatke ćemo proslijediti kolegama iz sektora napredne tehničke podrške, koji će Vas ubrzo kontaktirati i izvršiti detaljne provjere. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
- mc-twin
#19357 Re: Telemach BH
Rjesise li kome ove probleme s internetom? Pocinje iritirati...
- Qler
#19358 Re: Telemach BH
Danas bio tehnicar, isto kaze da nisam jedini koji ima ovaj problem. Prijavio je nekim tamo da mi router nesto čačnu... Vidjet ćemo, još nisam stigao TV da provjerim, ali ovako na desktopu internet radi OK za sad.
- Telemach
#19359 Re: Telemach BH
Pozdrav @mc-twin,
Vaš modem je bio online više od 112 dana. Pružili smo podršku za rad internet usluge i izvršili podešavanje Vaših WiFi parametara. Na adresi također koristite vlastiti router TP Link TL-WA850RE, koji koristite u repeater načinu rada, te isti može da stvara smetnje u radu internet usluge putem WiFi mreže, jer se nalazi jako blizu Technicolor CGA2121 Home Gateway uređaja. Preporučjujemo da navedeni uređaj spojite LAN kablom sa Home Gateway uređajem, a da zatim ugasite odašiljanje WiFi mreža putem Home Gateway uređaja, te pristup WiFi mrežama koristiti putem Vašeg routera. Kompanija Telemach garantuje punu brzinu propisanu paketom, i stabilnu internet konekciju isključivo putem računara ili laptopa koji su spojeni direktno mrežnim kablom sa modemom. Mrežni kabal treba biti standarda CAT5e ili novijeg, a računar ili laptop trebaju posjedovati gigabitnu mrežnu karticu. Na adresi je također trenutno spojeno 5 uređaja na WiFi mrežu. Dva uređaja su spojena na 5Ghz, a tri uređaja na 2.4Ghz WiFi mrežu koje emituje Technicolor CGA2121 Home Gateway uređaj, i svi uređaji se nalaze u odličnom dometu signala. Ukoliko se poteškoća nastavi, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaš kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
- Telemach
#19360 Re: Telemach BH
Pozdrav @Qler,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Ukoliko se poteškoća sa radom internet usluge nastavi, budite slobodni da nas kontaktirate na ovaj način kako bismo izvršili detaljne provjere rada Vaše internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
-
r_faruk
#19361 Re: Telemach BH
Kod mene je ista situacija. Od Telemacha nema nikakve fajde. Vecinu problema rjesavam sam. Nedavno su me zvali da im objasnim kako sam rjesio zadnji problem, jer njihova ekipa nije umjelaanex wrote: ↑27/09/2023 20:53Dobro, hajmo ispočetka...
Imam problem, gledam TV kao i uvijek preko EON Aplikacije jer koristim Cam Modul i svako malo slika zaledi na minut-dva. U isto vrijeme pogledam konenciju i vidim da nešto nije uredu sa istom. Ako pokušam bilo šta uraditi na TVu u aplikaciji, onda nastaje haos. Sve zakoci i dok se ne stabilizuje konekcija nemogu ništa uraditi...
Šta da radim?
- Telemach
#19362 Re: Telemach BH
Pozdrav @r_faruk,
Vaši internet parametri su uredni. S obzirom da modem radi duže vrijeme, pružili smo podršku s naše strane. Vaš TV uređaj Samsung UE55NU7172 je spojen putem WiFi mreže na internet uslugu i nalazi se u jako lošem dometu WiFi signala. Zamolit ćemo Vas da Vaš TV uređaj spojite LAN kablom sa Ubee Home Gateway uređajem, te zatim provjerite rad EON TV aplikacije. Vaš model TV uređaja Samsung NU7172 se trenutno ne nalazi na listi preporučenih TV uređaja za rad EON Smart TV aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
- Mishelinke
#19363 Re: Telemach BH
Ma bra'o stručnjak, nek si him rek'or_faruk wrote: ↑28/09/2023 19:30Kod mene je ista situacija. Od Telemacha nema nikakve fajde. Vecinu problema rjesavam sam. Nedavno su me zvali da im objasnim kako sam rjesio zadnji problem, jer njihova ekipa nije umjelaanex wrote: ↑27/09/2023 20:53
Dobro, hajmo ispočetka...
Imam problem, gledam TV kao i uvijek preko EON Aplikacije jer koristim Cam Modul i svako malo slika zaledi na minut-dva. U isto vrijeme pogledam konenciju i vidim da nešto nije uredu sa istom. Ako pokušam bilo šta uraditi na TVu u aplikaciji, onda nastaje haos. Sve zakoci i dok se ne stabilizuje konekcija nemogu ništa uraditi...
Šta da radim?![]()
- Tiger 033
#19364 Re: Telemach BH
Kakav je ovo update bio na Eon box-u...šta je novo ?
-
r_faruk
#19365 Re: Telemach BH
Da da... i youtube mi isto kaze, a i netflix... playstation takodjer. Dajte ljudi, pa samo vasa aplikacija ne radi kako valja.Telemach wrote: ↑28/09/2023 19:50Pozdrav @r_faruk,
Vaši internet parametri su uredni. S obzirom da modem radi duže vrijeme, pružili smo podršku s naše strane. Vaš TV uređaj Samsung UE55NU7172 je spojen putem WiFi mreže na internet uslugu i nalazi se u jako lošem dometu WiFi signala. Zamolit ćemo Vas da Vaš TV uređaj spojite LAN kablom sa Ubee Home Gateway uređajem, te zatim provjerite rad EON TV aplikacije. Vaš model TV uređaja Samsung NU7172 se trenutno ne nalazi na listi preporučenih TV uređaja za rad EON Smart TV aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Problem koji niste mogli rijesiti nije na adresi o kojoj pricate iznad.
- Telemach
#19366 Re: Telemach BH
Pozdrav @r_faruk,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke za adresu na kojoj se javljaju poteškoće u radu usluga, te da nam opišete koje poteškoće imate u radu Telemach usluga, kako bismo izvršili detaljne provjere i dostavili Vam povratne informacije.
-
r_faruk
#19367 Re: Telemach BH
Pozdrav @Telemach,Telemach wrote: ↑28/09/2023 20:35Pozdrav @r_faruk,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke za adresu na kojoj se javljaju poteškoće u radu usluga, te da nam opišete koje poteškoće imate u radu Telemach usluga, kako bismo izvršili detaljne provjere i dostavili Vam povratne informacije.
Nema potrebe. Poteskoce sam otklonio nakon sto monteri i tehnicka podrska nisu uspjeli. Objasnio sam gospodji koja me je pozvala na koji nacin sam otklonio poteskoce.
Stvar je u tome da se ne trudite rijesiti problem. Za vas je rjesenje problema postavljanje eon box-a.
Inace, ovu smo temu (cam moduli) mnogo puta obradili na foeumu pa ne bih sada opet ponavljao istu pricu i smarao ostale forumase.
Pozdrav
- Telemach
#19368 Re: Telemach BH
Pozdrav @r_faruk,r_faruk wrote: ↑28/09/2023 20:47 Pozdrav @Telemach,
Nema potrebe. Poteskoce sam otklonio nakon sto monteri i tehnicka podrska nisu uspjeli. Objasnio sam gospodji koja me je pozvala na koji nacin sam otklonio poteskoce.
Stvar je u tome da se ne trudite rijesiti problem. Za vas je rjesenje problema postavljanje eon box-a.
Inace, ovu smo temu (cam moduli) mnogo puta obradili na foeumu pa ne bih sada opet ponavljao istu pricu i smarao ostale forumase.
Pozdrav
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Ukoliko se odlučite na saradnju na ovaj način, rado ćemo izvršiti detaljne provjere Vaših navoda i pružiti Vam potrebnu podršku i odgovore na Vaše upite.
- rida1976
#19369 Re: Telemach BH
Ima li u Technicolor modem/routeru podesavanje za DNS?
- Telemach
#19370 Re: Telemach BH
Pozdrav @rida1976,
Da, DNS server možete unijeti odabirom opcije Advanced u gornjem desnom uglu ekrana nakon pristupa postavkama Home Gateway uređaja. Potrebno je da odabere opciju Home Network, a zatim opciju LAN & DHCP Settings. DNS server ćete moći promijeniti uključivanjem opcije DDNS pritiskom na dugme Enable. Dostupna je lista predefinisanih DNS servera, i mogućnost unosa pristupnih podataka za iste. Za sve dodatne upite vam stojimo na raspolaganju.
- Qler
#19371 Re: Telemach BH
Ne znam da li su šta radili, ili ne, ali problem je i dalje prisutan. Eon app je spora kao smrt, streaming servisi teško učitavaju sadržaj, brzina na speed testovima je super, ali jednostavno kvaliteta konekcije je očigledno loša. To je i tehničar potvrdio kad je došao, onom aparatu je trebalo par minuta da počne speed test direktno sa router...
Evo youtube se isto jedva učitava... Znači katastrofa.
Tako da, problem nije u mojim uređajima, nije u mojoj mreži, nije na mom wifi, problem je do Telemach. To je utvrđeno.
Tako da, problem nije u mojim uređajima, nije u mojoj mreži, nije na mom wifi, problem je do Telemach. To je utvrđeno.
-
AnonymousBIH
#19372 Re: Telemach BH
Isti slucaj, ali dzaba se sa njima ubjeðivati.Qler wrote: ↑28/09/2023 21:18 Ne znam da li su šta radili, ili ne, ali problem je i dalje prisutan. Eon app je spora kao smrt, streaming servisi teško učitavaju sadržaj, brzina na speed testovima je super, ali jednostavno kvaliteta konekcije je očigledno loša. To je i tehničar potvrdio kad je došao, onom aparatu je trebalo par minuta da počne speed test direktno sa router...
- anex
- Nindža revizor
#19373 Re: Telemach BH
Danas mi je covjek rekao da imaju problem od zadnjeg update-a. Imaju problem al ne znaju gdje...Qler wrote: ↑28/09/2023 21:18 Ne znam da li su šta radili, ili ne, ali problem je i dalje prisutan. Eon app je spora kao smrt, streaming servisi teško učitavaju sadržaj, brzina na speed testovima je super, ali jednostavno kvaliteta konekcije je očigledno loša. To je i tehničar potvrdio kad je došao, onom aparatu je trebalo par minuta da počne speed test direktno sa router...
Kod mene danas sve OK...parametri OK...ali kad je tehnicar otišai sve isto ostalo...
- Qler
#19374 Re: Telemach BH
U meni su svi parametri OK, ali Internet ne radi kako treba. Znači prebacim kanal i čekam po pola minute-minutu sa se nešto dedi. Otvorim youtube, čekam da se thumbnails čitaju, otvorim disney, Netflix, HBO, Amazon, sky, na svim Sam probao, ili kasni učitavanje, ili mi javi da nemam interneta... Ma baš počinje da nervira.
- anex
- Nindža revizor
#19375 Re: Telemach BH
Pa to i govorim 2 dana...
Sve OK, al internet koci...a samim tim i kanali blokiraju.
Sve OK, al internet koci...a samim tim i kanali blokiraju.