Tako dodje. I ja sam par puta popizdio sto nisam mogao dobiti casicu ljutog ali na ta mjesta vise ne idem. Doduse lazem. otisao sam 3 puta u isti hotel na bjelasnici iako nisam mogao dobit ljutu, jebaji ga ima kafana preko puta.mirza_15 wrote: ↑27/09/2023 23:04
Vlasnici lokala slijede samo jednu stvar kao i vlasnici svakog drugog biznisa, a to je profit. Ima i onih koji zaista iz principa nešto drže ili ne drže u svom ugostiteljskom objektu. Apsolutno je pravo svakoga da odredi šta će služiti (osim ako je zakonom zabranjeno). Ako je alkohol ljudsko pravo je li onda i pepsi pored coca cole ljudsko pravo? Je li ljudsko pravo da svaki resteroran ima halal certifikat jer ima ljudi koji neće da jedu hranu koja nije? Jesu li ljubitelji musake ugroženi što se ne nudi skoro nigdje gdje se nudi hrana? Šta ako u restoranu nema limunade, a meni se baš limunada pije? Pišete gluposti. Teške gluposti. Jednom ćeš sjesti u restoran ili hotel koji ne služi alkohol, konobar će ti reći "momak ti si ovdje zalut'o" i gotovo. Ideš tamo gdje se alkohol služi.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- dr_Evil
#8726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Ozimician
#8727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koji je to hotel ?dr_Evil wrote: ↑28/09/2023 09:52Tako dodje. I ja sam par puta popizdio sto nisam mogao dobiti casicu ljutog ali na ta mjesta vise ne idem. Doduse lazem. otisao sam 3 puta u isti hotel na bjelasnici iako nisam mogao dobit ljutu, jebaji ga ima kafana preko puta.mirza_15 wrote: ↑27/09/2023 23:04
Vlasnici lokala slijede samo jednu stvar kao i vlasnici svakog drugog biznisa, a to je profit. Ima i onih koji zaista iz principa nešto drže ili ne drže u svom ugostiteljskom objektu. Apsolutno je pravo svakoga da odredi šta će služiti (osim ako je zakonom zabranjeno). Ako je alkohol ljudsko pravo je li onda i pepsi pored coca cole ljudsko pravo? Je li ljudsko pravo da svaki resteroran ima halal certifikat jer ima ljudi koji neće da jedu hranu koja nije? Jesu li ljubitelji musake ugroženi što se ne nudi skoro nigdje gdje se nudi hrana? Šta ako u restoranu nema limunade, a meni se baš limunada pije? Pišete gluposti. Teške gluposti. Jednom ćeš sjesti u restoran ili hotel koji ne služi alkohol, konobar će ti reći "momak ti si ovdje zalut'o" i gotovo. Ideš tamo gdje se alkohol služi.
- dr_Evil
- Prpa.ba
#8729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pitaj Kurtija.
Nije se okretao nikome osim samom sebi, i ne potpisuje svaki papir koji mu prijateljska ambasada stavi na sto.
Konakovici, Abazovici, Niksici i Forte s druge strane kao da imaju svoje potpise deponovane u EU i SAD ambasadama, pa se koriste po potrebi.
Jedno je politicar koji u nepovoljnim uslovima ipak ima ciljeve i viziju, drugo su potkapacitirani amateri zeljni vlasti pod svaku cijenu.
Last edited by Prpa.ba on 28/09/2023 09:59, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#8730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Covjece popisali ste Washingtonski i Daytonski sporazum... dosta je bilo lidjo loma, vodi malu doma.. rekli bi ti susjedi
- Prpa.ba
#8731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja nisam nista potpisao.
Istovremeno si ti, i tebi slicni autosovinisti prvi u kmecanju kada se pokusa artikulisati bilo kakvu crvenu liniju sa Bosnjacke strane.
Dakle, da budem prost, serete protiv Alije zbog potpisa u Daytonu, a istovremeno biste potpisali ostanak pod Srbijanskom okupacijom jos nakon prve Radovanove prijetnje.
-
ljubijankic
#8732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba se okrenuti Iranu, Rusiji i Kini i tu traziti nove prijateljePrpa.ba wrote: ↑28/09/2023 10:04Ja nisam nista potpisao.
Istovremeno si ti, i tebi slicni autosovinisti prvi u kmecanju kada se pokusa artikulisati bilo kakvu crvenu liniju sa Bosnjacke strane.
Dakle, da budem prost, serete protiv Alije zbog potpisa u Daytonu, a istovremeno biste potpisali ostanak pod Srbijanskom okupacijom jos nakon prve Radovanove prijetnje.
- dr_Evil
#8733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jel ti ovo naknadno opravdanje za Washingtonski i Daytonski kad si vidio da si izletio. Evo cilj i vizija prilikom potpisivanja Daytona:
Cilj mi je da se taj novi entitet RS odvoji od BiH tako da napokon moj Bakir ima svoj fildzanistan, ali da ga ne bi objesili na banderu mora to da ide postepeno i da narod sam kaze nek ide u PM.
Kako da dodjem do toga, evo teritorija je vec etnicki cista, treba samo da se narod ne vrati, pa tako ja necu priliko potpisivanja Daytona trazit garancije od Milosevica da ce se narod vratit - a moglo se. Onda cu jos biti toliko glup, kao slucajno, da ne napisem da je u RS-u ipak BiH. Necu traziti jedinstvenu vojsku i policiju - evo vojsku je mrska Amerika sredila za mene poslije Daytona, a policiju je kao slucajno izdao grobar i Alijin potrcko Lagumdzija.
To je taj cilj i vizija.
- Ozimician
#8734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bezveze je ova spika i bezveze je porediti vrijeme rata i masovne pogibije sa ovim danas sto imamo.dr_Evil wrote: ↑28/09/2023 10:07Jel ti ovo naknadno opravdanje za Washingtonski i Daytonski kad si vidio da si izletio. Evo cilj i vizija prilikom potpisivanja Daytona:
Cilj mi je da se taj novi entitet RS odvoji od BiH tako da napokon moj Bakir ima svoj fildzanistan, ali da ga ne bi objesili na banderu mora to da ide postepeno i da narod sam kaze nek ide u PM.
Kako da dodjem do toga, evo teritorija je vec etnicki cista, treba samo da se narod ne vrati, pa tako ja necu priliko potpisivanja Daytona trazit garancije od Milosevica da ce se narod vratit - a moglo se. Onda cu jos biti toliko glup, kao slucajno, da ne napisem da je u RS-u ipak BiH. Necu traziti jedinstvenu vojsku i policiju - evo vojsku je mrska Amerika sredila za mene poslije Daytona, a policiju je kao slucajno izdao grobar i Alijin potrcko Lagumdzija.
To je taj cilj i vizija.
- Prpa.ba
#8735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Laganje i potvaranje je znak velike slabosti i straha.
Doslovno napisem da je Kurtijeva politika najbliza izvlacenju maksimuma u uslovima otvorenje saradnje Washingtona i Beograda, ono meni opet o fildzanu, Rusiji, Kini.
Da sumiramo, Kurti je takodjer Kadirovac, Dejton je izdaja ali bi bilo ok ostati dio Velike Srbije 1992.
Ubacite i zlatne kasike i to je to.
Doslovno napisem da je Kurtijeva politika najbliza izvlacenju maksimuma u uslovima otvorenje saradnje Washingtona i Beograda, ono meni opet o fildzanu, Rusiji, Kini.
Da sumiramo, Kurti je takodjer Kadirovac, Dejton je izdaja ali bi bilo ok ostati dio Velike Srbije 1992.
Ubacite i zlatne kasike i to je to.
- dr_Evil
#8736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Poslije prve Radovanove prijetnje je bilo kasno, do prijetnje bi svako normalan potpisao ostanak u zemlji bratstva i jedinstva. Alija nije znao sta znaci Bosna jer je srbijanac, Alija nije razumjeo zasto Bosnjaci nego je zelio da ostanu Muslimani i panislamizam. Tunjo i Adil su se ubili objasnjavajuci mu.Prpa.ba wrote: ↑28/09/2023 10:04
Ja nisam nista potpisao.
Crvene linije sa bosnjacke strane su jasne ko dan, sta treba da se artikulise. Crvena linija sa bosnjacke strane je bila da se ne smije potpisati Mostarski sporazum, da nije dosla glava u pitanju i visit sa bandere nastavilo bi se sa provedbom, ovako je samo odlozeno do ponovnog uzimanja mandata od El.Baketa.
E sad salu na stranu, autosovinizam je pustiti da ti cetnici pokolju pola naroda Bosne, koliko trebas mrziti svoj narod da ostavis narod istocne Bosne i Prijedora pod cetnicku kamu, da ih makar ne pokusas izvuci na vrijeme. Koliki trebas biti autosovinista da narod Visegrada koji je pobjegao vratis iz sume nazad u grad.
Zlo, nije to ni autosovinizam.
Last edited by dr_Evil on 28/09/2023 10:14, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#8737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta danas imamo osim prijetnji Prpe i onog iz Luxemburga? Ko je sta potpisao? Ne kazem da nece, ali ko je sta potpisao?
Ko je taj ko u Federaciji drzavno zemljiste koristi kao opstinsko i upisuje na opstinu jel moze SDA?
Da je Alija poveo tim strucnjaka kao sto je Slobo bio poveo, a ne svog malog mozda bi Dayton drugacije izgledao, zato moze se poredit, ista je izdaja.
- Ozimician
#8738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislim da ti nisi proveo rat u BiH.dr_Evil wrote: ↑28/09/2023 10:12Poslije prve Radovanove prijetnje je bilo kasno, do prijetnje bi svako normalan potpisao ostanak u zemlji bratstva i jedinstva. Alija nije znao sta znaci Bosna jer je srbijanac, Alija nije razumjeo zasto Bosnjaci nego je zelio da ostanu Muslimani i panislamizam. Tunjo i Adil su se ubili objasnjavajuci mu.Prpa.ba wrote: ↑28/09/2023 10:04
Ja nisam nista potpisao.
Crvene linije sa bosnjacke strane su jasne ko dan, sta treba da se artikulise. Crvena linija sa bosnjacke strane je bila da se ne smije potpisati Mostarski sporazum, da nije dosla glava u pitanju i visit sa bandere nastavilo bi se sa provedbom, ovako je samo odlozeno do ponovnog uzimanja mandata od El.Baketa.
E sad salu na stranu, autosovinizam je pustiti da ti cetnici pokolju pola naroda Bosne, koliko trebas mrziti svoj narod da ostavis narod istocne Bosne i Prijera pod cetnicku kamu, da ih makar ne pokusas izvuci na vrijeme. Koliki trebas biti autosovinista da narod Visegrada koji je pobjegao vratis iz sume nazad u grad.
Zlo, nije to ni autosovinizam.
Koliko je to vlasti, dobar dio je i do naroda, upravo ovaj narativ sa foruma je bio tada medju narodom jos izrazeniji.
Ja svakako smatram da Kurti radi dobar posao, od odlaska na paradu pa sve ostalo, dobro balansira u losim uslovima.
- dr_Evil
#8739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kurti radi odlican posao, i daj boze da se kod nas pojavi jedan takav, pametan, obrazovan i bez oraha u dzepu.Ozimician wrote: ↑28/09/2023 10:15
Mislim da ti nisi proveo rat u BiH.
Koliko je to vlasti, dobar dio je i do naroda, upravo ovaj narativ sa foruma je bio tada medju narodom jos izrazeniji.
Ja svakako smatram da Kurti radi dobar posao, od odlaska na paradu pa sve ostalo, dobro balansira u losim uslovima.
A rat sam proveo u BiH.
Ma kakav narod, narod u nas je ko zlatna ribica.
-
laik1981
#8740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije kadirovcima problem sto su sluge. Njima je problem sto su sluge ili ce biti sluge zapada, a ne istoka kao u proslosti. Njima je problem sto se sad za bosnjacku politiku malo pitaju i amerikanci, a ne ekskluzivno turski sultan sa svojim ahbabima kojem je fini dedo Bosnu i Bosnjake ostavio u amanet.
Rado bi kadirovci i dalje sluzili Tursku, Iran Kinu i Rusiju umjesto zlog krstaskog, imperijalistickog zapada.
Izgubili ste. Pomele vas hambasade.
Rado bi kadirovci i dalje sluzili Tursku, Iran Kinu i Rusiju umjesto zlog krstaskog, imperijalistickog zapada.
- dr_Evil
#8741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znas kako je govorila u mene nena: "Krst vako, krst nako".. ali eto.laik1981 wrote: ↑28/09/2023 10:19 Nije kadirovcima problem sto su sluge. Njima je problem sto su sluge ili ce biti sluge zapada, a ne istoka kao u proslosti. Njima je problem sto se sad za bosnjacku politiku malo pitaju i amerikanci, a ne ekskluzivno turski sultan sa svojim ahbabima kojem je fini dedo Bosnu i Bosnjake ostavio u amanet.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#8742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Alija izdajnik po nekim likovima ispade, a ono FIkret nije? Ovo kazem jer je Fikret dobio izbore.
ZA SDA moze se reci da je skrenula s puta, ali to je prva stranka koja je bila bez predznaka u imenu, za razliku od SDS-a i HDZ-a, jer je cilj bio okupiti sve domoljube, ne samo jedan etnos.
Alija kriv jer je potpisao Dayton, kriv bi on nama bio svakako haman, da nije potpisao pa da nas je NATO mozda bombardovao, sto nije? Da je jos neciji sin, brat, clan familije poginuo, sto nije itd.
Izetbegovici iz Srbije, Alija rodje u B. Samcu, al' treba KOS-ovsku pricu provlaciti da je iz Srbije.
Najbolje blatimo, dok druga dva etnosa svoje najgore u zvijezde kuju. E moj Bosnjo.
Rahmet Aliji.
ZA SDA moze se reci da je skrenula s puta, ali to je prva stranka koja je bila bez predznaka u imenu, za razliku od SDS-a i HDZ-a, jer je cilj bio okupiti sve domoljube, ne samo jedan etnos.
Alija kriv jer je potpisao Dayton, kriv bi on nama bio svakako haman, da nije potpisao pa da nas je NATO mozda bombardovao, sto nije? Da je jos neciji sin, brat, clan familije poginuo, sto nije itd.
Izetbegovici iz Srbije, Alija rodje u B. Samcu, al' treba KOS-ovsku pricu provlaciti da je iz Srbije.
Najbolje blatimo, dok druga dva etnosa svoje najgore u zvijezde kuju. E moj Bosnjo.
Rahmet Aliji.
-
sajber87
#8743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kurti ti je prozapadni covjek(usa) od glave do pete radi zajedno sa amerima od kada je dosao i kada su skinuli tacija i haradinaja. Samo najveci naivac misli da je kosovo u sukobu sa americkom politikom, ali kada ti se politika svodi na moj tata je jaci od tvog ja cu tebe po prstima da znas , neces ti meni budalo itd itd onda nije ni cudno sto sda df ekipa ima takvu percepciju. Jedno ti je za kamere drugo ispod stola, da li neko zaista misli da cemo mi obicni smrtnici znati sve sto znaju oni koji odlucujuPrpa.ba wrote: ↑28/09/2023 09:58Pitaj Kurtija.
Nije se okretao nikome osim samom sebi, i ne potpisuje svaki papir koji mu prijateljska ambasada stavi na sto.
Konakovici, Abazovici, Niksici i Forte s druge strane kao da imaju svoje potpise deponovane u EU i SAD ambasadama, pa se koriste po potrebi.
Jedno je politicar koji u nepovoljnim uslovima ipak ima ciljeve i viziju, drugo su potkapacitirani amateri zeljni vlasti pod svaku cijenu.
- dr_Evil
#8744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko kaze da Fikret nije? Covjek doveo Legiju da Bosnjake salje kao topovsko meso protiv Bosnjaka. O njegovoj politici bi se dalo raspravljat, ali poslije te tacke je zasluzio da se njegovo ime vise nikad ne spomene, i da se izbrise iz svih knjiga.W0rM wrote: ↑28/09/2023 10:31 Alija izdajnik po nekim likovima ispade, a ono FIkret nije? Ovo kazem jer je Fikret dobio izbore.
Rahmet Aliji.
- Dupli_skalp
#8745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
šta kaže onaj "relaksator odnosa" i predsjednik nepotizma, najbolji ministar ikad?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nesic-p ... /230927171
tugo moja...
tugo moja...
- dr_Evil
#8746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da je srece i daMu sad bi Benjamina stavila sliku Kosova i BiH u zagrljaju. Ono kad je vec napisao covjek da se ne baci!eyesburn wrote: ↑28/09/2023 11:38 šta kaže onaj "relaksator odnosa" i predsjednik nepotizma, najbolji ministar ikad?
tugo moja...
-
sajber87
#8747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa daj majstore reci nam i strucnu analizu da otjerate amere i da mile proglesi nezavisnost sta bi, ili ti zamisljas sva moguca saveznistva tako da bijela kuca, pentagon bundestag downing stret dolaze po naloge u mehmeda spahe i tako dokazuju saveznistvo ili cemo ih nogirati pa neka onda vide sta ce kad ih Z aha asim bake salko otkace neka pate ko ih jebe kad ne slusajuPrpa.ba wrote: ↑28/09/2023 09:58Pitaj Kurtija.
Da ti ponovim citav post , da ne uzimas ono sta ti odgovara nego citav post je sustina, znam da te istina pogadja da boli i da je najlakse pobjeci od nje ali tako je kako je suoci se ako imas zelje snage i znanja
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
"Pa daj majstore reci nam i strucnu analizu da otjerate amere i da Vučić uđe u sjever sa vojskom sta bi, ili ti zamisljas sva moguca saveznistva tako da bijela kuca, pentagon bundestag downing stret dolaze po naloge u Prištinu i tako dokazuju saveznistvo ili cemo ih nogirati pa neka onda vide sta ce kad ih Danika Vjosa Albin otkace neka pate ko ih jebe kad ne slusaju"sajber87 wrote: ↑28/09/2023 12:24Pa daj majstore reci nam i strucnu analizu da otjerate amere i da mile proglesi nezavisnost sta bi, ili ti zamisljas sva moguca saveznistva tako da bijela kuca, pentagon bundestag downing stret dolaze po naloge u mehmeda spahe i tako dokazuju saveznistvo ili cemo ih nogirati pa neka onda vide sta ce kad ih Z aha asim bake salko otkace neka pate ko ih jebe kad ne slusajuPrpa.ba wrote: ↑28/09/2023 09:58
Pitaj Kurtija.
Da ti ponovim citav post , da ne uzimas ono sta ti odgovara nego citav post je sustina, znam da te istina pogadja da boli i da je najlakse pobjeci od nje ali tako je kako je suoci se ako imas zelje snage i znanja
-
sajber87
#8749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ludiloo sta drugo recisehohari wrote: ↑28/09/2023 12:45"Pa daj majstore reci nam i strucnu analizu da otjerate amere i da Vučić uđe u sjever sa vojskom sta bi, ili ti zamisljas sva moguca saveznistva tako da bijela kuca, pentagon bundestag downing stret dolaze po naloge u Prištinu i tako dokazuju saveznistvo ili cemo ih nogirati pa neka onda vide sta ce kad ih Danika Vjosa Albin otkace neka pate ko ih jebe kad ne slusaju"sajber87 wrote: ↑28/09/2023 12:24
Pa daj majstore reci nam i strucnu analizu da otjerate amere i da mile proglesi nezavisnost sta bi, ili ti zamisljas sva moguca saveznistva tako da bijela kuca, pentagon bundestag downing stret dolaze po naloge u mehmeda spahe i tako dokazuju saveznistvo ili cemo ih nogirati pa neka onda vide sta ce kad ih Z aha asim bake salko otkace neka pate ko ih jebe kad ne slusaju
-
seksi_ideje