Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

vernes81 wrote: 27/09/2023 17:38
_BataZiv_0809 wrote: 27/09/2023 17:29

De ba
I sta sad da ja tebi odgovorim na "de ba"
Fino ti i imena firmi napisem, ti malo proguglas i vidis da je tako i onda se vratis sa postom tipaa " de ba".
De napisi
palermo

#8702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Quaresma wrote: 27/09/2023 21:37
moimoi wrote: 27/09/2023 18:57 @Quaresma

Vjerovao ili ne, ljudi vole popiti pice nakon posla ili puta ili… jer ih okrijepi.
Tako inace fercera vise od pola zemaljske kugle.
pa okrijepi i kisela, coca cola, voda, i razni drugi napitci. ima razno raznih mijesta u sarajevu gdje se alkohol moze popiti, kao sto ih i nema

sve su to privatna mjesta i svako pravi onako kako on misli da je za njegov biznis dobro. znaci nidje veze.

vala ako ne mozes bez alkohola se okrijepiti, jebi ga onda, zapitaj se.
Ali jel tebe uznemirava ako.mene casa vina najbolje okrijepi....ako nije, sto mi je onda branis
N.N.

#8703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by N.N. »

Cuj onog gore buzdovana, lafo kuhano vino. Frajeru sestra u Londonu evrokreme kupovala jer su mu 'nasi' losi, a sada bi kuhana vina na Pinu. Labudan. Pij ga na Big benu :mrgreen: :run:
Quaresma

#8704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Quaresma »

palermo wrote: 27/09/2023 22:25
Quaresma wrote: 27/09/2023 21:37

pa okrijepi i kisela, coca cola, voda, i razni drugi napitci. ima razno raznih mijesta u sarajevu gdje se alkohol moze popiti, kao sto ih i nema

sve su to privatna mjesta i svako pravi onako kako on misli da je za njegov biznis dobro. znaci nidje veze.

vala ako ne mozes bez alkohola se okrijepiti, jebi ga onda, zapitaj se.
Ali jel tebe uznemirava ako.mene casa vina najbolje okrijepi....ako nije, sto mi je onda branis
ja ti branim? nisam ja vlasnik tih mjesta gdje izlazis da se okrijepis alkoholom, a alkohola se ne usluzuje u istim.
mishic

#8705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

Prosipanje tzv. ministra sigurnosti Bijelića ili Nešića postaje sve iritantnije i iritantnije. Njegovo četnikovanje, prijetnje i nasjedanje na spinove poslije kojih on izlije svoje frustracije čine ga spodobom koja ne da nije za ministarske fotelje nego nije ni za građanina koji treba da slobodno šeta i prijeti jer mu je mjesto u zatvoru. Jeli to ministar nije mogao provjeriti ovo za Vijećnicu?!

Ministre, za osudu je slavljenje terorizma i veličanje terorista a proglašavanje danom žalosti zbog njihove pogibije je pridruživanje njima.
palermo

#8706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Quaresma wrote: 27/09/2023 22:37
palermo wrote: 27/09/2023 22:25

ja ti branim? nisam ja vlasnik tih mjesta gdje izlazis da se okrijepis alkoholom, a alkohola se ne usluzuje u istim.
Ma branis (iako nisi vjerovatno svjestan)uspostvljas ssandarde, normative, podrzajes diskriminaciju, vodis BH drustvo u smjeru u kojem nikad nije islo....vlasnici lokala samo slijede trend koji im daje politika odnosno kreatori javnog mijenja.

Nazalost, moram reci da je kada je u pitanju ova tematika nema razlike izmedju SDA i Trojke.....
A_A_AKCIJA

#8707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

tramvajtrojka wrote: 27/09/2023 21:19 Image

@Prpa.ba sa uzbudjenjem cita provjerene antimericke stavove i faktore od strane anonimnog i lažnog lika mustafe drnislica :( :(

Koji izdajnici u ovakvom trenutku ici protiv Amerike, tursko ruske sluge i okretaci k istoku :-)
Oblio me znoj od muke dok sam pročitao ovaj i članak kojim peru i glancaju Bakira.

Kakvo političko sljepilo, kakvo ignorisanje činjenica, kakav politički oportunizam! Za SDA ne postoji ništa trenutno osim namaštavanja povratka na vlast. Sve snage su se usmjerila na Bakira umjesto da malo razmisle ima li šta loše u njihovoj politici.

Jebote, Bakir ispade Salvador Allende.
Kome god nije jasno zašto Bakir nije omiljen, neka pogleda rezultat izbora. Izgubio izbore debelom razlikom. Jesu li i to Amerikanci namjestili?

Amerikanci ga ne vole jer je ovo malo od normalne države prepustio kretenima i lopovima koji prijete da nas gurnu u propast, krađom svih resursa i slabljenjem države. Amerika svugdje traži SPOSOBNOG saveznika, a ne nekoga ko Osmicu postavlja da špijunira ko priča protiv Sebije.

SDA još uvijek ne konta kolike prekršaje oni čine za zapadne standarde. Salko ima iskaznicu obavještajne službe i istovremeno je u Parlamentu. I Bakir će mrtav hladan da ga brani i vadi iz govana.

I krunski argument, kako može Mile, kako mogu Srbi? Zašto USA podržava Srbiju?

Pa mogu, ali ti ne možeš. Oni ruše, a tebi je valjda cilj ova država. Ako ti je cilj fildžan, onda samo udri ko Mile i eto nas u Bošnjakistanu preko noći.

Srbiju podržavaju jer su za razliku od SDA, Vučić i kompanija puno zajebaniji političari koji su u stanju voditi komplicirane procese. Jer znaju prodati muda pod bubrege i trgovati ruskim uticajem. Ali i to neće moći beskonačno. I ako Srbija nastavi, doživjeće ozbiljan krah odnosa sa zapadom.

SDA to želi, ali je sve nas toliko osakatila, da je smiješno očekivati da jedan Zahiragić poduzme na tu temu. Jednostavno, obrnuta prirodna selekcija, gdje su godinama odabirali poslušne kretene dolazi na naplatu. Nema ko, sve i da hoće. Sve što znaju je namjestiti tender I ukrasti pare od svog naroda.
mirza_15

#8708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 27/09/2023 22:45
Quaresma wrote: 27/09/2023 22:37

Ma branis (iako nisi vjerovatno svjestan)uspostvljas ssandarde, normative, podrzajes diskriminaciju, vodis BH drustvo u smjeru u kojem nikad nije islo....vlasnici lokala samo slijede trend koji im daje politika odnosno kreatori javnog mijenja.

Nazalost, moram reci da je kada je u pitanju ova tematika nema razlike izmedju SDA i Trojke.....
Vlasnici lokala slijede samo jednu stvar kao i vlasnici svakog drugog biznisa, a to je profit. Ima i onih koji zaista iz principa nešto drže ili ne drže u svom ugostiteljskom objektu. Apsolutno je pravo svakoga da odredi šta će služiti (osim ako je zakonom zabranjeno). Ako je alkohol ljudsko pravo je li onda i pepsi pored coca cole ljudsko pravo? Je li ljudsko pravo da svaki resteroran ima halal certifikat jer ima ljudi koji neće da jedu hranu koja nije? Jesu li ljubitelji musake ugroženi što se ne nudi skoro nigdje gdje se nudi hrana? Šta ako u restoranu nema limunade, a meni se baš limunada pije? Pišete gluposti. Teške gluposti. Jednom ćeš sjesti u restoran ili hotel koji ne služi alkohol, konobar će ti reći "momak ti si ovdje zalut'o" i gotovo. Ideš tamo gdje se alkohol služi.
palermo

#8709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

mirza_15 wrote: 27/09/2023 23:04
palermo wrote: 27/09/2023 22:45

Vlasnici lokala slijede samo jednu stvar kao i vlasnici svakog drugog biznisa, a to je profit. Ima i onih koji zaista iz principa nešto drže ili ne drže u svom ugostiteljskom objektu. Apsolutno je pravo svakoga da odredi šta će služiti (osim ako je zakonom zabranjeno). Ako je alkohol ljudsko pravo je li onda i pepsi pored coca cole ljudsko pravo? Je li ljudsko pravo da svaki resteroran ima halal certifikat jer ima ljudi koji neće da jedu hranu koja nije? Jesu li ljubitelji musake ugroženi što se ne nudi skoro nigdje gdje se nudi hrana? Šta ako u restoranu nema limunade, a meni se baš limunada pije? Pišete gluposti. Teške gluposti. Jednom ćeš sjesti u restoran ili hotel koji ne služi alkohol, konobar će ti reći "momak ti si ovdje zalut'o" i gotovo. Ideš tamo gdje se alkohol služi.
Sjajno si opisao trend BH politike. Cestitam. Iskreno

Ti ono si gorljivi zastupnik europske trojke.

Odoh gledat Mentalista, nije losa serija
mirza_15

#8710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

palermo wrote: 27/09/2023 23:08
mirza_15 wrote: 27/09/2023 23:04

Znači tebi je sinonim Evrope alkohol u svakom uslužnom objektu i na svakom drugom mjestu? :lol: Gasi mješalicu, motaj kablove. Znaš šta bi ti Amar Osim rekao? Moja kafana, moja pravila. Nego može li isti tretman za musaku kao za alkohol? Ako ne može zašto ne može? U čemu je razlika? Ima li spisak artikala sa alkoholom koji treba nametnuti svima? Šta mora biti u svakom lokalu? Mislim, jazuk bi bio da nema baš onog vina koje piješ. Jesi li ugrožen ako ne drže baš ono koje bi ti? Treba li uvesti i u burugdžinice i čevabdžinice? Znači bez alkohola na svakom mjestu i u svako vrijeme nema u EU? :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

mirza_15 wrote: 27/09/2023 23:17
palermo wrote: 27/09/2023 23:08

Znači tebi je sinonim Evrope alkohol u svakom uslužnom objektu i na svakom drugom mjestu? :lol: Gasi mješalicu, motaj kablove. Znaš šta bi ti Amar Osim rekao? Moja kafana, moja pravila. Nego može li isti tretman za musaku kao za alkohol? Ako ne može zašto ne može? U čemu je razlika? Ima li spisak artikala sa alkoholom koji treba nametnuti svima? Šta mora biti u svakom lokalu? Mislim, jazuk bi bio da nema baš onog vina koje piješ. Jesi li ugrožen ako ne drže baš ono koje bi ti? Treba li uvesti i u burugdžinice i čevabdžinice? Znači bez alkohola na svakom mjestu i u svako vrijeme nema u EU? :lol:
Kafana je domen javne sfere.

@palermo sta je to uradio Salem i dje dodju u Mostaru ti restorani dje nema alkohola?
Isner

#8712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Isner »

Volim popiti alkohol al ako u objektu ne služe, nemam se ja tu sta rasporavljati...
Ako mi odgovara - docu, ako ne - zaobidem i cao..
mirza_15

#8713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

Isner wrote: 27/09/2023 23:25 Volim popiti alkohol al ako u objektu ne služe, nemam se ja tu sta rasporavljati...
:thumbup:
Jednostavno i logično.
Quaresma

#8714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Quaresma »

Isner wrote: 27/09/2023 23:25 Volim popiti alkohol al ako u objektu ne služe, nemam se ja tu sta rasporavljati...
'necemo tako u evropu' palermova logika

mada je jasno da frajer trola, al et.
Athlon64

#8715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Forum postaje društvo anonimnih alkoholičara. :D
hatemondays

#8716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by hatemondays »

Athlon64 wrote: 27/09/2023 23:56 Forum postaje društvo anonimnih alkoholičara. :D
Suplja a niko se ne pita odkud Denisu pola kafana u carsiji, tu maca pojede jezik a raspravlja se o krmetini i akloholu. I mumini i krmetnjaci vam ga pristavljaju svaki dan a vi palamudite.
A_A_AKCIJA

#8717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

mirza_15 wrote: 27/09/2023 23:17 Znači tebi je sinonim Evrope alkohol u svakom uslužnom objektu i na svakom drugom mjestu
Nevjerojatno da on i prpa imaju isti interes odbrane SDA po svaku cijenu.

I nema šanse da progovore jedan protiv drugoga, iako je ova priča o alkoholu kao europskom kulturološkom obilježju jedan od top self hate argumenata koji i ja prvi prepoznajem i ukazujem da je pogrešan.

Obojica će.ti se nagovoriti za Hifu, tu si autošovinista :D
Prpa.ba

#8718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

@Prpa.ba sa uzbudjenjem cita
Odlican i korektan clanak, u sridu. :thumbup:

Ovdasnji politicki abortusi koji misle da su pod americkim skutama ne shvataju da amerikanci nigdje ne traze partnere, nego uvijek, samo i iskljucivo poslusnike koji ce bespogovorno provoditi njihove interese.

Nekad je taj interes bombardovati Milosevica, a nekad zajedno sa Srbijom graditi Srpski svet preko ledja Bosnjaka i Kosovara, a vecinom i dobro zaraditi.

Trojanci su jednostavno pogubljeni, bez vizije, ideje i cilja, zure da namire gladna usta i idealan partner Čiča Marfiju jer se do sada kooperativna SDA drznula nakratko i iz pogresnih razloga, ali ispravno suprotstaviti zeljama tzv. ambasade.
Athlon64

#8719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

hatemondays wrote: 28/09/2023 00:00
Athlon64 wrote: 27/09/2023 23:56 Forum postaje društvo anonimnih alkoholičara. :D
Suplja a niko se ne pita odkud Denisu pola kafana u carsiji, tu maca pojede jezik a raspravlja se o krmetini i akloholu. I mumini i krmetnjaci vam ga pristavljaju svaki dan a vi palamudite.
TRUE STORY. :D :D :D
palermo

#8720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 27/09/2023 23:25
mirza_15 wrote: 27/09/2023 23:17

@palermo sta je to uradio Salem i dje dodju u Mostaru ti restorani dje nema alkohola?
Nemam pojma, ali ako se u par kafana deset godina sluzio alkohol , yesko je povjerovayi da se bas kod svih vlasnika u krugu od par kilometara odjednom probudio vjernicki duh i alkohol postao nepozeljan. Nesto mi prije tukne na to da im je Salem aga dosapnuo koju.

I samo da iskoristim.priliki da ovim nekim.odgovorim, ne pada mi na pamet da trolam.
palermo

#8721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 28/09/2023 00:02

Ovdasnji politicki abortusi koji misle da su pod americkim skutama ne shvataju da amerikanci nigdje ne traze partnere, nego uvijek, samo i iskljucivo poslusnike koji ce bespogovorno provoditi njihove interese.

Nekad je taj interes bombardovati Milosevica, a nekad zajedno sa Srbijom graditi Srpski svet preko ledja Bosnjaka i Kosovara, a vecinom i dobro zaraditi.

Trojanci su jednostavno pogubljeni, bez vizije, ideje i cilja, zure da namire gladna usta i idealan partner Čiča Marfiju jer se do sada kooperativna SDA drznula nakratko i iz pogresnih razloga, ali ispravno suprotstaviti zeljama tzv. ambasade.
Ne hjedoh danas.odgovarayi na ovaj post, znao sam da ces ti to majstorski srociti :thumbup: .

Nema boljeg puta u carstvo sluga, nego biti bez stava.
JohnnyS

#8722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 28/09/2023 00:14
_BataZiv_0809 wrote: 27/09/2023 23:25

Nemam pojma, ali ako se u par kafana deset godina sluzio alkohol , yesko je povjerovayi da se bas kod svih vlasnika u krugu od par kilometara odjednom probudio vjernicki duh i alkohol postao nepozeljan. Nesto mi prije tukne na to da im je Salem aga dosapnuo koju.

I samo da iskoristim.priliki da ovim nekim.odgovorim, ne pada mi na pamet da trolam.
Ali ja koliko sam čuo, ni Salem agi nije strano zaviriti u dno boce
Tvrtko II Kotromanić

#8723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

hatemondays wrote: 28/09/2023 00:00
kako je u dzamiju poceo ici, krenulo ga i sa kafanama po carsiji :D
sajber87

#8724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

palermo wrote: 28/09/2023 00:17

Ne hjedoh danas.odgovarayi na ovaj post, znao sam da ces ti to majstorski srociti :thumbup: .

Nema boljeg puta u carstvo sluga, nego biti bez stava.
Pa daj majstore reci nam i strucnu analizu da otjerate amere i da mile proglesi nezavisnost sta bi, ili ti zamisljas sva moguca saveznistva tako da bijela kuca, pentagon bundestag downing stret dolaze po naloge u mehmeda spahe i tako dokazuju saveznistvo ili cemo ih nogirati pa neka onda vide sta ce kad ih Z aha asim bake salko otkace neka pate ko ih jebe kad ne slusaju :mrgreen:
internazionale

#8725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by internazionale »

Poučan članak i pisanje

Politika SAD prema BiH je u 5 deka od rata pa do danas.

Prije to nije smetalo, dok sda nije izgubila vlast pa se sda retardi aktivirali
Locked