Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosnjaci i danas dan ne mogu dobiti posao u firmama koje nude najbolje uslove i najvece plate u PC-96 u Vitezu.
Nismo ovdje svi iz Sarajeva da mozes prosipat te svoje bisere.
Bosnjaci mogu raditi na svim mjestima osim onim gdje se nesto odlucuje. Imam havera u Eronetu 15 godina, dogurao do pozicije odmah ispod uprave, ali dalje ne moze niti ce ikad moci.
Ja u 2 firme nagurao do nivoa od kojeg mi treba drugacije ime za dalji napredak.
Hvala bogu konacno u firmi gdje su stranci gazde.
moimoi wrote: ↑27/09/2023 18:18
Kako ne kontas da stranci koji sebi rezervisu hotel to ne znaju. Ne pada im na um da bi tako nesto moglo postojati u Evropi?!
Mi smo imali goste koji su ostali u soku. Ljudi koji su prosli citav svijet pa i arapske zemlje pa su u hotelima imali normalno mogucnost da popiju pice.
Da ne govorim o planini, turizmu i da se na planini uvijek pilo ako nista da se ugrijes… da ti srce proradi
Ovo je jedan veliki minus za turizam. Veeliki.
A tu je jos i SFF kada jedva nadjes smjestaj u Sa.. pa mi sada reci “uvijek mozes da biras”
Cuj, ostali u šoku jer nema alkohola?
Daj odvadi, star čojk a liže natikače
Pa ako cemo iskreno i nije bas uobicajeno da u hotelu i restoranu nema.alkohola. Ja recimo Pinu na trebwvicu zaobilazim u sirokom.luku upravo zbog toga. A zao mi je. Dobar je hotel. Al nesto ne mgo podnijeti da me.konobar dok jedwm janjetinu pita hoceye li casu domaceg soka od borovnice. Bjeri bogati...
Ja se svaki put sokiram kada mi u hotelu ne dozvoljavaju da zapalim cigaru. Ali uredno postujem pravilo, ne pusim ili izadjem ispred pa zapalim ( u SAD ne mozes ni ispred hotela bas svudje, moras preci ulicu).
Pa ako cemo iskreno i nije bas uobicajeno da u hotelu i restoranu nema.alkohola. Ja recimo Pinu na trebwvicu zaobilazim u sirokom.luku upravo zbog toga. A zao mi je. Dobar je hotel. Al nesto ne mgo podnijeti da me.konobar dok jedwm janjetinu pita hoceye li casu domaceg soka od borovnice. Bjeri bogati...
Ja sam se neki dan iznenadio da u Dva fenjera nema alkohola. Mislim, nekako mi je cijeli ambijent tamo za lozu popit
Ali ne bih ja od toga pravio skandal, bitno je samo da ima izbora, da svatko sebi može naći što mu odgovara
kakabanja213 wrote: ↑27/09/2023 18:51
Ja se svaki put sokiram kada mi u hotelu ne dozvoljavaju da zapalim cigaru. Ali uredno postujem pravilo, ne pusim ili izadjem ispred pa zapalim ( u SAD ne mozes ni ispred hotela bas svudje, moras preci ulicu).
Ja sam se neki dan iznenadio da u Dva fenjera nema alkohola. Mislim, nekako mi je cijeli ambijent tamo za lozu popit
Ali ne bih ja od toga pravio skandal, bitno je samo da ima izbora, da svatko sebi može naći što mu odgovara
Ima par godina nema u Dva fenjera alkohola. To je stara prica, na citavom podrucju Bisca polja nema alkohola jer su se gazde yako dogovorile. Uz sapuyanje Salema Marica. Pa jesu li mene ovdje na forumu, kako kazu starog SDA-ovca, napali trojkini europejci , ko biva sta se imas buniti.
Naravno da se.imam buniti, jer udara na moj nacin zivota. Al eto, da ne.pocinjemo opet pricu...
kakabanja213 wrote: ↑27/09/2023 18:51
To bas i nije isto
Kako bola nije. Oba su poroci koji donose ugodu osobi koja ih upražnjava, a štetni su za tijelo i realno bi bilo bolje da ih nema
Kako bola nije. Oba su poroci koji donose ugodu osobi koja ih upražnjava, a štetni su za tijelo i realno bi bilo bolje da ih nema
To je sad diskutabilno.
Alkohol nije stetan ukoliko se konzumira umjereno. Dapace..vino je dobro za srce (sve zemlje sa najduzim zivotnim vijekom konzumiraju vino).. rakija razrjedjuje krv i grije (smrznes se.. popijes jednu.. krvotok proradi momentalno). Pivo je puno B vitamina.. etc.
Mimo toga.. dobra hrana i alkohol su uvijek isli skupa.
Uglavnom je manje stetan (ako se normalno konzumira) od bilo kojih tableta sto ce ti dr prepisati za navedeno.
Pino drži ratni i poratni skorojević i njegova kćerka, propala pjevačica, koji glume velike muslimane, a nemaju veze s islamom. Taj hotel svakako treba zaobilaziti u širokom luku. Otići zimi na planinu, a i da nemaš u hotelu mogućnost da popiješ kuhano vino je idiotluk. Odeš u Arapske zemlji i najnormalnije možeš naručiti alkohol, a kod nas pojedinci glume velike muslimane i zabranjuju alkohol u svojim objektima. Time samo tjeraju goste.
Pino drži ratni i poratni skorojević i njegova kćerka, propala pjevačica, koji glume velike muslimane, a nemaju veze s islamom. Taj hotel svakako treba zaobilaziti u širokom luku. Otići zimi na planinu, a i da nemaš u hotelu mogućnost da popiješ kuhano vino je idiotluk. Odeš u Arapske zemlji i najnormalnije možeš naručiti alkohol, a kod nas pojedinci glume velike muslimane i zabranjuju alkohol u svojim objektima. Time samo tjeraju goste.
Upravi su dao Prpi novo omiljeno mjesto za izlazak Treba pogurati nasu bracu ratne profitere bez njih ne bi imali gdje kafu popiti na planini
dr_Evil wrote: ↑27/09/2023 18:24
@palermo , sjetih se Bekte, e vidis za njega ne znam da je povezam sa fasistickim strukturama bio. Doduse sad jeste jer je presao u namjensku, ali sad je gigant pa moze sta hoce
Pa to ti kazem. Jebi ga, i ti sad dodje ( vjerujem nenamjerno i ne zlonamjerno, ali dodje) do toga da je Bosnjo dobar dok je mali....kad nije mali nwgo postaje velik onda je kriminalac.....
Ne rekoh da je kriminalac ni namjerno ni nenamjerno. On je svoj kapital unio posteno u biznis, samo sto je to biznis gdje moras bit povezan sa kriminalcima, sto ga ne cini kriminalcem.
Vjerujem da je svaki trgovac oruzjem u osnovi krimos, odakle god da je, ali fabrika ne mora biti.
Mogao je Bekto nakon sto je prodao fabriku za brizganje se baciti recimo u to da pravi motore za brodove i izbjeci takvo drustvo, ali on je napravio pusku.
Athlon64 wrote: ↑27/09/2023 20:33
Zašto se ovdje raspravlja da li ići u Pinu ili ne?
Ja sam jednom otišao i nikad više, ne zbog alkohola, nego jer sam sirotinja.
Moras brate makar na silu, moras se i ti malo zrtvovati za ove ratne profitere, pa od koga bi oni profitirali da su svi biti stisnuti tako kao ti de malo podrzi borbu za Bosnu i Bosnjake
Ovdje se piše kao eto da su ti profiteri "veliki Bošnjaci" koji još uz to ne dozvoljavaju alkohol, a obično takvi budu najveći autošovinisti i najmanje drže do svojega.
Najveći snobovi u Sarajevu su upravo sinovi i kćerke "uglednih biznismena", sigurno neće biti dijete nekog borca kojeg je Bakir ostavio sa penzijom od 400-500 maraka.
Samo kazem… dovedes strance koji bi ulozili svoju lovu ovdje.. kontas ih smjestiti u najnovije hotele.. provodati planinama.. a doceka te “saudijski” hladan tus.. koji nisi ocekivao.
I onda neki kazu u stilu “ mi necemo lizati nicije dupe”
moimoi wrote: ↑27/09/2023 20:56
Samo kazem… dovedes strance koji bi ulozili svoju lovu ovdje.. kontas ih smjestiti u najnovije hotele.. provodati planinama.. a doceka te “saudijski” hladan tus.. koji nisi ocekivao.
eto im ideje,nek ulože u hotele gdje će biti alkohola,
usput jel i krmetine zafalilo
moimoi wrote: ↑27/09/2023 20:56
eto im ideje,nek ulože u hotele gdje će biti alkohola,
usput jel i krmetine zafalilo
Mnogo ti je paglu komentar… ili ne znas razmisljati, sto je isto moguce