Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
vernes81

#8651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

dječak sa šibicama wrote: 27/09/2023 16:44
vernes81 wrote: 27/09/2023 16:05
Bosnjaci i danas dan ne mogu dobiti posao u firmama koje nude najbolje uslove i najvece plate u PC-96 u Vitezu.
Nismo ovdje svi iz Sarajeva da mozes prosipat te svoje bisere.
Ne lupaj, ko radi nego Bosnjaci, a nece ni oni jos dugo. Otici ce u Njemacku ko i Hrvati, radice filipinci, pakistanci i koga vec dovuku kao jeftinu radnu snagu.
Onom ko te odgojio tako fino reci da lupa.
A koliko to bosnjaka radi u frizerlandu i ekosu i jos par firmi, tu su pocetne plate preko 1000 i tu nema mjesta bosnjacima.
Ja citav zivot tu i ti mi pricas.
vernes81

#8652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

ultima_palabra wrote: 27/09/2023 16:51
vernes81 wrote: 27/09/2023 16:05

Bosnjaci i danas dan ne mogu dobiti posao u firmama koje nude najbolje uslove i najvece plate u PC-96 u Vitezu.
Nismo ovdje svi iz Sarajeva da mozes prosipat te svoje bisere.
Bosnjaci mogu raditi na svim mjestima osim onim gdje se nesto odlucuje. Imam havera u Eronetu 15 godina, dogurao do pozicije odmah ispod uprave, ali dalje ne moze niti ce ikad moci.
Da ti haveru nisu slucajno inicijali E.S.
Janjicar

#8653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Janjicar »

vernes81 wrote: 27/09/2023 17:20
dječak sa šibicama wrote: 27/09/2023 16:44

Ne lupaj, ko radi nego Bosnjaci, a nece ni oni jos dugo. Otici ce u Njemacku ko i Hrvati, radice filipinci, pakistanci i koga vec dovuku kao jeftinu radnu snagu.
Onom ko te odgojio tako fino reci da lupa.
A koliko to bosnjaka radi u frizerlandu i ekosu i jos par firmi, tu su pocetne plate preko 1000 i tu nema mjesta bosnjacima.
Ja citav zivot tu i ti mi pricas.
Pa nije Bosna od Save do mora nego od Baščarsije do Marin Dvora…

za njega i slicne
dječak sa šibicama

#8654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Pa lijepo reci, rukovodece pozicije. Taman koliko Hrvata i Srba ima na rukovodecim mjestima HIFE ili AS grupe.
vernes81

#8655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

JohnnyS wrote: 27/09/2023 17:01
ultima_palabra wrote: 27/09/2023 16:51

Bosnjaci mogu raditi na svim mjestima osim onim gdje se nesto odlucuje. Imam havera u Eronetu 15 godina, dogurao do pozicije odmah ispod uprave, ali dalje ne moze niti ce ikad moci.
Ušao bi da se učlani u stožernu stranku. Nema to veze s nacionalnošću, bar u Eronetu, nego sa stranačkom pripadnošću. Ako nisi u HDZu, nema te. Čudno da su ga uopće primili da radi bez iskaznice, ali valjda trebaju nekog tko stvarno zarađuje novac za stranačke uhljebe
Ima druze itekako veze sa nacionalnoscu u privatnim firmama. Vlasnici nekih firmi jednostavno hoce cistu hrvatsku firmu boli ih tuki za strankama oni im uredno daju pinku da ih se ne dira.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

vernes81 wrote: 27/09/2023 16:10
_BataZiv_0809 wrote: 27/09/2023 16:08 Mogu, pola Zenice radi u Vitezu
Mogu u odredjenim firmama citaj sta pise.
De ba
moimoi

#8657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

vernes81 wrote: 27/09/2023 17:26

Ušao bi da se učlani u stožernu stranku. Nema to veze s nacionalnošću, bar u Eronetu, nego sa stranačkom pripadnošću. Ako nisi u HDZu, nema te. Čudno da su ga uopće primili da radi bez iskaznice, ali valjda trebaju nekog tko stvarno zarađuje novac za stranačke uhljebe
Ima druze itekako veze sa nacionalnoscu u privatnim firmama. Vlasnici nekih firmi jednostavno hoce cistu hrvatsku firmu boli ih tuki za strankama oni im uredno daju pinku da ih se ne dira.
Mislis da toga nema kod drugih? Daj majketi.
vernes81

#8658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

dječak sa šibicama wrote: 27/09/2023 17:24 Pa lijepo reci, rukovodece pozicije. Taman koliko Hrvata i Srba ima na rukovodecim mjestima HIFE ili AS grupe.
Fino sam ti naveo imena firmi i tu ne moze biti ni cistacica bosnjakinja a kamoli nesto vise djaba spinujes,
vernes81

#8659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

_BataZiv_0809 wrote: 27/09/2023 17:29
vernes81 wrote: 27/09/2023 16:10
Mogu u odredjenim firmama citaj sta pise.
De ba
I sta sad da ja tebi odgovorim na "de ba"
Fino ti i imena firmi napisem, ti malo proguglas i vidis da je tako i onda se vratis sa postom tipaa " de ba".
vernes81

#8660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

moimoi wrote: 27/09/2023 17:29

Mislis da toga nema kod drugih? Daj majketi.
Ima itekako i to nije uredu ni sa jedne strane
dječak sa šibicama

#8661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

I da je istina, ne kontam sta je tvoja poenta, privatne firme gazda zaposljava koga hoce, to je njegovo pravo.
Euroherc recimo redovno na rukovodecem mjestu ima rashodovane bosnjacke ministre pri tome notorne kriminalce, prije Terzic sad Damir Hadzic.
Hakiz

#8662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

tutku wrote: 27/09/2023 11:10
Hakiz wrote: 26/09/2023 20:43

Nema veze. Predložila ga je opcija na vlasti, a obećavali su da takvih "nepotizama" biti neće.

Trojkino pristajanje na "isake" i koalicija sa HDZ i SNSD je po formi, a i po sadržaju, trojku približila sdaovštini. Umjesto da svakim postupkom razlika trojke i SDA bude što veća, tojka je na početku imala najveću razliku, a kako vrijeme prolazi javlja se sve više sličnosti.

Bilo je za očekivati.
Šta je konkretan nepotizam ovdje? Znaš li šta znači riječ nepotizam?

Iz svega što je napisano, ovaj lik radi u ovoj kompaniji, nije odgovorno lice, a ta kompanija ne trguje sa Aerodromom nego je samo prisutna na aerodromu jednako kao još XY broj kompanija. Ti bi sad po tom osnovu onemogućio da bilo koji radnik (ne direktor) kompanija koje su prisutne na aerodromu (od onog coco maison do bh telecom) ne može biti imenovan u nadzorni odbor, jer je to nepotizam?
Znaš li ti šta znače navodnici?

I da, upravo to, ni radnici.
vernes81

#8663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

dječak sa šibicama wrote: 27/09/2023 17:40 I da je istina, ne kontam sta je tvoja poenta, privatne firme gazda zaposljava koga hoce, to je njegovo pravo.
Euroherc recimo redovno na rukovodecem mjestu ima rashodovane bosnjacke ministre pri tome notorne kriminalce, prije Terzic sad Damir Hadzic.
Ne i da je istina nego je 100% istina. Poenta je da si ti skocio kao padobranac da tvrdis da nije tako, ja ti fino objasnio da jeste i naveo primjere.
Sta ti jos nije jasno?
Ozimician

#8664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 27/09/2023 16:47
Ozimician wrote: 27/09/2023 16:43

Ocito ne zele dovoljno. xD

Vjerovatno su se vlasnici preracunali da im je veci profit od klijentele koja zeli iskljucivo da gostuje u lokalima sa ALCOHOL-FREE brendom, nego obrnuto.

Svakako alternativa ima daleko vise.
1) ti na koje ciljaju locu najvise. Zato i idu u drzave gdje je alkohol legalan i za njih
2) ti na koje ciljaju dolaze samo ljeti
3) Niko tebe ne tjera da ides u bar.
4) i uae i qatar i bahrein u hotelima sa 5* imaju alkohol.. al eto.. kod nas su veci muslimani izgleda :P Divnu sliku saljemo
Niko ne tjera ni tebe da ideš u te hotele, imaš alternative, nije država ništa zabranila, možeš i vani da piješ - što je npr. u Švedskoj zabranjeno (barem je bilo, ne znam da li je sad)

Meni je divnija slika kad gledam trijezne ljude, nego koridu, ali hajde. :-D To su svakako dvije krajnosti.

Čim su navedeni hoteli puni i isplati im se poslovanje - poslovni potez je bio isplativ.
dječak sa šibicama

#8665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Nisam ja skocio niti je iko skocio, vise njih je negiralo tvoje tvrdnje. Ali ne vrijedi kad ides sa "insajderskim" bez ikakvog dokaza, moramo ti vjerovati na rijec.

Kako god, privatna firma, gazda zaposli koga hoce. A ti mozes mahati usima. Takva je praksa u vecini firmi, ja sam radio za privatnika iz Sirokog, predstavnistvo u Sarajevu, samo je sef bio Hrvat pod moranje sve ostalo otvoreno, a sistem komercijale jasan, komercijalisti za RS Srbi, komercijalisti za Kiseljak, Vitez, Kresevo Hrvati, za Sarajevo, Tuzlu, Zenicu Bosnjaci. I to je tako.
Ozimician

#8666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

To je tačno, tek kad stvarno ne mogu naći nijednog Hrvata da zaposle - onda primaju dajštadaš.

Također je zanimljiv fenomen da Hrvati ne žele da rade u firmama gdje je vlasnik Bošnjak i upravo u Vitezu i u cijeloj srednjoj Bosni ukoliko je neki non-office posao.

Ja sam čak s nekim pričao koji su pokušali - rekli su mi da su trpili neviđen pritisak okoline (od svojih) i da su morali napustiti.

To je bilo tako čak i u vremenu kad posla nije bilo (prije 10-15 god.), sad ne znam kakvo je stanje.

Ovdje mnogima treba crtati da je BiH mnogo dalje od Ilidže.
moimoi

#8667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 27/09/2023 18:00
moimoi wrote: 27/09/2023 16:47
1) ti na koje ciljaju locu najvise. Zato i idu u drzave gdje je alkohol legalan i za njih
2) ti na koje ciljaju dolaze samo ljeti
3) Niko tebe ne tjera da ides u bar.
4) i uae i qatar i bahrein u hotelima sa 5* imaju alkohol.. al eto.. kod nas su veci muslimani izgleda :P Divnu sliku saljemo
Niko ne tjera ni tebe da ideš u te hotele, imaš alternative, nije država ništa zabranila, možeš i vani da piješ - što je npr. u Švedskoj zabranjeno (barem je bilo, ne znam da li je sad)

Meni je divnija slika kad gledam trijezne ljude, nego koridu, ali hajde. :-D To su svakako dvije krajnosti.

Čim su navedeni hoteli puni i isplati im se poslovanje - poslovni potez je bio isplativ.
Kako ne kontas da stranci koji sebi rezervisu hotel to ne znaju. Ne pada im na um da bi tako nesto moglo postojati u Evropi?!

Mi smo imali goste koji su ostali u soku. Ljudi koji su prosli citav svijet pa i arapske zemlje pa su u hotelima imali normalno mogucnost da popiju pice.

Da ne govorim o planini, turizmu i da se na planini uvijek pilo ako nista da se ugrijes… da ti srce proradi :D

Ovo je jedan veliki minus za turizam. Veeliki.
A tu je jos i SFF kada jedva nadjes smjestaj u Sa.. pa mi sada reci “uvijek mozes da biras”
vernes81

#8668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

dječak sa šibicama wrote: 27/09/2023 18:02 Nisam ja skocio niti je iko skocio, vise njih je negiralo tvoje tvrdnje. Ali ne vrijedi kad ides sa "insajderskim" bez ikakvog dokaza, moramo ti vjerovati na rijec.

Kako god, privatna firma, gazda zaposli koga hoce. A ti mozes mahati usima. Takva je praksa u vecini firmi, ja sam radio za privatnika iz Sirokog, predstavnistvo u Sarajevu, samo je sef bio Hrvat pod moranje sve ostalo otvoreno, a sistem komercijale jasan, komercijalisti za RS Srbi, komercijalisti za Kiseljak, Vitez, Kresevo Hrvati, za Sarajevo, Tuzlu, Zenicu Bosnjaci. I to je tako.
E sad otvoreno lazes.
Ja ti 3 put kazem u frizerlandu i ekosu nikad bosnjak nije radio.
Ko je to negirao za ove 2 firme sem tebe?
Te forumske uvrede opet ti ponavljam prosipaj onom ko te odgojio.
Eto ti kazes da si radio u firmi iz sirokog, vjerujem jer sam radio i ja u firmama gdje su hrvati vlasnici i u firmama gdje su bosnjaci i to je normalno i tako treba.
Al da je nekom normalno u 2023 da mu firma mora biti jednonacionalna taj je za mene smece od covjeka tacka kraj ende.
Quaresma

#8669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Quaresma »

moimoi wrote: 27/09/2023 18:18

Kako ne kontas da stranci koji sebi rezervisu hotel to ne znaju. Ne pada im na um da bi tako nesto moglo postojati u Evropi?!

Mi smo imali goste koji su ostali u soku. Ljudi koji su prosli citav svijet pa i arapske zemlje pa su u hotelima imali normalno mogucnost da popiju pice.

Da ne govorim o planini, turizmu i da se na planini uvijek pilo ako nista da se ugrijes… da ti srce proradi :D

A tu je jos i SFF kada jedva nadjes smjestaj u Sa.. pa mi sada reci “uvijek mozes da biras”
Cuj, ostali u šoku jer nema alkohola?

Daj odvadi, star čojk a liže natikače
Ozimician

#8670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Ne znam stvarno o čemu ti pričaš - nisam nikad rezervisao, ali vjerujem da imaju negdje napisano, samo treba bolje čitati.

Istini za volju, i ja sam često znao "nagrabusiti" jer nisam dobro čitao na bookingu kad sam negdje neki hotel rezervisao. Tako da - bolje čitajte.

Evropa je širok pojam svakako, BiH nije čak ni u EU - uzimati nekoliko hotela kao primjer za bilo u ovolikoj BiH gdje možeš naći sve i svašta nema smisla.

Ima izbora i za SFF - kad na vrijeme rezervišeš. A što se gostiju tiče, ako su već ljubitelji etanola - trebala si ih obavjestiti, kakav si ti domaćin. :lol:
dr_Evil

#8671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

@palermo , sjetih se Bekte, e vidis za njega ne znam da je povezam sa fasistickim strukturama bio. Doduse sad jeste jer je presao u namjensku, ali sad je gigant pa moze sta hoce
moimoi

#8672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ozimician wrote: 27/09/2023 18:23

Ne znam stvarno o čemu ti pričaš - nisam nikad rezervisao, ali vjerujem da imaju negdje napisano, samo treba bolje čitati.

Istini za volju, i ja sam često znao "nagrabusiti" jer nisam dobro čitao na bookingu kad sam negdje neki hotel rezervisao. Tako da - bolje čitajte.

Evropa je širok pojam svakako, BiH nije čak ni u EU - uzimati nekoliko hotela kao primjer za bilo u ovolikoj BiH gdje možeš naći sve i svašta nema smisla.

Ima izbora i za SFF - kad na vrijeme rezervišeš. A što se gostiju tiče, ako su već ljubitelji etanola - trebala si ih obavjestiti, kakav si ti domaćin. :lol:
Pa nisam ni ja znala :lol: Nije mi palo na um da bi iko pravio hotel kod nas u kojem nece biti alkohola. Vampameti ba. BiH nije u EU ali jeste u Evropi. I uvijek se sluzio alkohol u hotelima. Ovo su NOVE furke “velikih” muslimana.. koji onda organiziraju vjencanje u hotelu u kojem se naravno sluzi alkohol i to u litrama-citaj Izetbegovici.
Ozimician

#8673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 27/09/2023 18:29
Ozimician wrote: 27/09/2023 18:23

Pa nisam ni ja znala :lol: Nije mi palo na um da bi iko pravio hotel kod nas u kojem nece biti alkohola. Vampameti ba. BiH nije u EU ali jeste u Evropi. I uvijek se sluzio alkohol u hotelima. Ovo su NOVE furke “velikih” muslimana.. koji onda organiziraju vjencanje u hotelu u kojem se naravno sluzi alkohol i to u litrama-citaj Izetbegovici.
Nisu to veliki muslimani - to su default muslimani. Sve ostalo su varijacije jbg.

Bezveze gledaš šta ko radi, liberalizam, pusti ljude da žive i uživaju.
moimoi

#8674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

@Ozimician

Cuj pusti ljude da uzivaju?! Ja bih… ali oni ne daju :lol:
palermo

#8675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 18:24 @palermo , sjetih se Bekte, e vidis za njega ne znam da je povezam sa fasistickim strukturama bio. Doduse sad jeste jer je presao u namjensku, ali sad je gigant pa moze sta hoce
Pa to ti kazem. Jebi ga, i ti sad dodje ( vjerujem nenamjerno i ne zlonamjerno, ali dodje) do toga da je Bosnjo dobar dok je mali....kad nije mali nwgo postaje velik onda je kriminalac.....
Locked