moimoi wrote: ↑27/09/2023 18:18
Ozimician wrote: ↑27/09/2023 18:00
Niko ne tjera ni tebe da ideš u te hotele, imaš alternative, nije država ništa zabranila, možeš i vani da piješ - što je npr. u Švedskoj zabranjeno (barem je bilo, ne znam da li je sad)
Meni je divnija slika kad gledam trijezne ljude, nego koridu, ali hajde.

To su svakako dvije krajnosti.
Čim su navedeni hoteli puni i isplati im se poslovanje - poslovni potez je bio isplativ.
Kako ne kontas da stranci koji sebi rezervisu hotel to ne znaju. Ne pada im na um da bi tako nesto moglo postojati u Evropi?!
Mi smo imali goste koji su ostali u soku. Ljudi koji su prosli citav svijet pa i arapske zemlje pa su u hotelima imali normalno mogucnost da popiju pice.
Da ne govorim o planini, turizmu i da se na planini uvijek pilo ako nista da se ugrijes… da ti srce proradi
Ovo je jedan veliki minus za turizam. Veeliki.
A tu je jos i SFF kada jedva nadjes smjestaj u Sa.. pa mi sada reci “uvijek mozes da biras”
Ne znam stvarno o čemu ti pričaš - nisam nikad rezervisao, ali vjerujem da imaju negdje napisano, samo treba bolje čitati.
Istini za volju, i ja sam često znao "nagrabusiti" jer nisam dobro čitao na bookingu kad sam negdje neki hotel rezervisao. Tako da - bolje čitajte.
Evropa je širok pojam svakako, BiH nije čak ni u EU - uzimati nekoliko hotela kao primjer za bilo u ovolikoj BiH gdje možeš naći sve i svašta nema smisla.
Ima izbora i za SFF - kad na vrijeme rezervišeš. A što se gostiju tiče, ako su već ljubitelji etanola - trebala si ih obavjestiti, kakav si ti domaćin.