Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kabal1337

#22401 Re: Sarajevo Construction

Post by kabal1337 »

a sto volim cilim jer nije ravan, vec grbav pa kacis nogama. Iskreno me zanima kako je mama sa kolicima gurati preko povrsina sa teksturom.
Hajvan

#22402 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

boklje nego preko asfaltnih neravnina koje su tu bile
moimoi

#22403 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

Logovan wrote: 26/09/2023 17:08
BHF_Manijak wrote: 26/09/2023 11:28

Ono je grehota nazivati ikakvim cilimom. Postavljao je vec neko slike mislim iz Istanbula, gdje stvarno su uradili vrhunski... Ovo kod nas je obican nekakav pokusaj mozaika, veze nema s cilimom.

Mislim bolje je sto se i ovako uradilo i renoviralo, lijepo izgleda setaliste, ali ne nazivaj ga Boga ti nikakvim cilimom. Ne ti ,vec opcenito.
Ma nije ni "ć" od ćilima, ali hajmo reći da je to neko slobodno izražavanje od strane arhitekte. :mrgreen:

Čuj sad sarajevska riva.
Pa ne mora cilim/kilim nuzno imati rombove, biti saren, etc. :D
Slijedi horizontalnu liniju kao u tkanju… i ima pocetak i kraj.. ala neka prostirka.
I bio bi totalni kic da su jarke boje u pitanju. Svakako je vec na malom prostoru po mom misljenju previse “informacija”

Ovo me sada podsjeca kada “strucnjaci” gledaju neke slike, crteze kubisticke i sl pa zakljuce da i njihovo dijete to moze. :lol:
tramvajtrojka

#22404 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

Hajvan wrote: 26/09/2023 17:15 boklje nego preko asfaltnih neravnina koje su tu bile
Image

babe su za asfalt molim lijepo, kakvo poplocanje bolesnici koji su protov svega iole normalnog u gradu
Hajvan

#22405 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

Za Srdjan mandic ima mLogo pitanja, al' ta gore su smijesna.

SM bi trebao odgovrit na upite - na primjer, dokle je mreza biciklistickih koju je obecao u svome programu?
a mozda bi ga i neka grupa gradjana iz Centra trebala utuziti jer ce ta opcina da fasuje troskove tuzbe i troskove izvjesne presude za neizvrsenje ugovora potpisanog s Centralnom Bankom. Bio bi red da on te troskove sam plati, jer je kriv za iste.
HelaS

#22406 Re: Sarajevo Construction

Post by HelaS »

tramvajtrojka wrote: 27/09/2023 21:54
Hajvan wrote: 26/09/2023 17:15 boklje nego preko asfaltnih neravnina koje su tu bile
Image

babe su za asfalt molim lijepo, kakvo poplocanje bolesnici koji su protov svega iole normalnog u gradu
:thumbup: Preskočena terapija...
HelaS

#22407 Re: Sarajevo Construction

Post by HelaS »

Hajvan wrote: 27/09/2023 22:01 Za Srdjan mandic ima mLogo pitanja, al' ta gore su smijesna.

SM bi trebao odgovrit na upite - na primjer, dokle je mreza biciklistickih koju je obecao u svome programu?
a mozda bi ga i neka grupa gradjana iz Centra trebala utuziti jer ce ta opcina da fasuje troskove tuzbe i troskove izvjesne presude za neizvrsenje ugovora potpisanog s Centralnom Bankom. Bio bi red da on te troskove sam plati, jer je kriv za iste.
Koji su to troškovi, koliki i gdje su precizirani u ugovoru?

Ako je tvoja teorija da Mandić treba da plati troškove iz svog džepa, treba li na isti način i da profitira ako uštedi neke troškve, ili svojim radom postigne veliki profit za općinu? Shvataš li besmisao svoje ideje :-)
Cvancika

#22408 Re: Sarajevo Construction

Post by Cvancika »

HelaS wrote: 27/09/2023 22:27
Hajvan wrote: 27/09/2023 22:01 Za Srdjan mandic ima mLogo pitanja, al' ta gore su smijesna.

Ako je tvoja teorija da Mandić treba da plati troškove iz svog džepa, treba li na isti način i da profitira ako uštedi neke troškve, ili svojim radom postigne veliki profit za općinu? Shvataš li besmisao svoje ideje :-)
Pa vec ima platu da radi dobro, sta treba jos da zagrabi? :D Ovo sa CB nije greska, nego svjestan izbor, sam je rekao da ce se mozda morati platiti visemilionska odsteta ali ako raja hoce ide se u tom smijeru.
Haris.ba

#22409 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Dok se sudski postupak zavrsi Mandic ce u penziju. :D
Hajvan

#22410 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

konji se drze za uzde, organizacije i ljudi za rijec i ugovore.

nece on platiti na zalost, vec opstina- sto u konacnici znaci manje para za projekte odrzavanja i relaizaciju novih...

frajko je debil
Haris.ba

#22411 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Hajvan wrote: 27/09/2023 22:51 konji se drze za uzde, organizacije i ljudi za rijec i ugovore.

nece on platiti na zalost, vec opstina- sto u konacnici znaci manje para za projekte odrzavanja i relaizaciju novih...

frajko je debil
Sta ima veze? Demokratija. Je li narod ga izglasao da stopira tamo izgradnju i da ne bude podzemna garaza i objekat u cosku? Jeste.
thekupus

#22412 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Cvancika wrote: 27/09/2023 22:45
HelaS wrote: 27/09/2023 22:27

Pa vec ima platu da radi dobro, sta treba jos da zagrabi? :D Ovo sa CB nije greska, nego svjestan izbor, sam je rekao da ce se mozda morati platiti visemilionska odsteta ali ako raja hoce ide se u tom smijeru.
kako je tačno svjestan izbor, ako je državna komisija rekla da se ne može ništa graditi tu jer se radi o arheološkom području?
VladaFBiH

#22413 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

misliš da đeneral plati jer je on i napravio problem :D a čini mi se i potrošio pare :skoljka:
Ateista

#22414 Re: Sarajevo Construction

Post by Ateista »

Image

Kakva koza koja misli da je gradjanka, i ono naslo da kaci pink floyd, cudi me da je ikad cula i za sta osim kalesijskih zvukova...
tramvajtrojka

#22415 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

Ateista wrote: 28/09/2023 08:33

Image

Kakva koza koja misli da je gradjanka, i ono naslo da kaci pink floyd, cudi me da je ikad cula i za sta osim kalesijskih zvukova...
eh ova je slala inspekcije i dizala hajke od trga alje Izetbegovića, zgrade vjecne vatre, fasada u Titovoj, sarajevskog cilima, rekonstrukciji parka na Ilidži, itd.itd. sta je radila zecu i opstinskim sluzbenicima klasicno sataniranje i stavljanje mete na ledja ljudima jer je njoj dosadno u životu

Image
Image

I ovaj Anes kvazi ekolog ili moderno receno reketas :lol: :lol: , ljudi su zaustavili bilo kakav oblik gradnje u gradu u zadnjih pet godina. Bukvalno Sarajevo nema nikakav projekat sa kojim bi se moglo pohvaliti pogledas izgradnju od perioda 2008-2014 i sada i vidis tugu i jad
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22416 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

ja kad čujem sintagmu NAŠE PARE
odmah gasim računar :D
i mobitel
toćno znam kakav Neum to smišlja i percepira.... jel bolje tepih nego asfalt do trnovske vikendice
:mrgreen:
Ateista

#22417 Re: Sarajevo Construction

Post by Ateista »

tramvajtrojka wrote: 28/09/2023 08:42
Ateista wrote: 28/09/2023 08:33
eh ova je slala inspekcije i dizala hajke od trga alje Izetbegovića, zgrade vjecne vatre, fasada u Titovoj, sarajevskog cilima, rekonstrukciji parka na Ilidži, itd.itd. sta je radila zecu i opstinskim sluzbenicima klasicno sataniranje i stavljanje mete na ledja ljudima jer je njoj dosadno u životu

Image
Image

I ovaj Anes kvazi ekolog ili moderno receno reketas :lol: :lol: , ljudi su zaustavili bilo kakav oblik gradnje u gradu u zadnjih pet godina. Bukvalno Sarajevo nema nikakav projekat sa kojim bi se moglo pohvaliti pogledas izgradnju od perioda 2008-2014 i sada i vidis tugu i jad
Mozda nije dosada, mozda je kakav SDA placenik?
Haris.ba

#22418 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

thekupus wrote: 27/09/2023 23:51
kako je tačno svjestan izbor, ako je državna komisija rekla da se ne može ništa graditi tu jer se radi o arheološkom području?
Onda da dia plati? :D

A, zar je to arheolosko podrucje? Nisam vidio da su ogradili i da iko ista istrazuje.
Cossack

#22419 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Ne razumijem šta se čudite. Kontraša će uvijek biti. Posebno kada je politika u pitanju. Svaki potez vladajućih stranaka je po defaultu meta.
Cvancika

#22420 Re: Sarajevo Construction

Post by Cvancika »

thekupus wrote: 27/09/2023 23:51
Cvancika wrote: 27/09/2023 22:45
On je to doslovno rekao na jednoj od javnih rasprava za Crni vrh. Doslovno rekao ovo sto sam gore napisao, manje vise ovako kako sam i napisao. Znaci zna da mogu platiti kaznu ali ako raja zeli ide u tom smjeru, ici ce. Raja u ovom slucaju je 15 ljudi koji su na toj istoj raspravi tvrdili da ce MD potonuti zbog nebodera.

Nisam znao da je Hastahana stvarno arheolosko podrucje. Iskreno djeluje mi kao politicki razlog da se zaustavi opcija na vlasti koja nije SDA. Ti si strucan, mislis li da tu fkt nesto ima?
drug_profi

#22421 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Mjesto prve bolnice u Sarajevu. Mislim i jeste mjesto koje je historijski bitno.
E sad kako to sve uskladiti, druga je priča.
HelaS

#22422 Re: Sarajevo Construction

Post by HelaS »

Cvancika wrote: 28/09/2023 09:24
thekupus wrote: 27/09/2023 23:51 kako je tačno svjestan izbor, ako je državna komisija rekla da se ne može ništa graditi tu jer se radi o arheološkom području?
Nisam znao da je Hastahana stvarno arheolosko podrucje. Iskreno djeluje mi kao politicki razlog da se zaustavi opcija na vlasti koja nije SDA. Ti si strucan, mislis li da tu fkt nesto ima?
drug_profi wrote: 28/09/2023 09:32 Mjesto prve bolnice u Sarajevu. Mislim i jeste mjesto koje je historijski bitno.
Pa prije ovakve ledine na Hastahani, bile su vojne barake. I tada se poštovalo kulturno-istorijsko nasljeđe i pazilo na arheološke iskopine. Gdje su na Hastahani arheološke iskopine. Nema... Samo istorijska činjenica da je tu nekad bio objekat prve bolnice. Ne mora društvo biti talac tih istorijskih činjenica zabranom gradnje. Te se informacije mogu obilježavati i drugim načinima, ne samo grubim zabranama gradnje. "Hastahana" je reakcija građana Centra na vladavinu SDA Ajnadžića, pa kad se Ajnadžić savladao, ostala je ista priča po inerciji i perfidnm zagovaranjima "građana" iza kojih stoje A. Podić i S. Nedimović sa svojim istomišljenicima, koji istovremeno i od Vijećnice prave problem.

Jedan drugi, jednakovrijedan kulturno-istorijski spomenik uništen je za gradnju Šehidskog groblja na Kovačima i nekakvog amfiteatra koji je u upotrebi dvaput godišnje - muslimansko groblje. Gdje su tada bili arheolozi da zabrane rušenje groblja. Gdje su onoliki nišani s tog groblja... Niko ništa. Licemjerje, i "javno slikanje" pojedinaca. Ako ćemo pošteno, objavimo referendum za izgradnju Hastahane u obliku u kojem je bio projektni prijedlog koji je na snazi, po kojem je prema Kranjčevićevoj trebao biti objekat Banke, a ostatak prostora zelena površina. Ako većina kaže gradnja - gradnja je. I suprotno.
Haris.ba

#22423 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

HelaS wrote: 28/09/2023 10:05 Ako ćemo pošteno, objavimo referendum za izgradnju Hastahane u obliku u kojem je bio projektni prijedlog koji je na snazi, po kojem je prema Kranjčevićevoj trebao biti objekat Banke, a ostatak prostora zelena površina. Ako većina kaže gradnja - gradnja je. I suprotno
To se nikad nece dopustiti. Da gradjani direktno odlucuju o projektu? Da se narodu da tolika moc - nema sanse.
breuer

#22424 Re: Sarajevo Construction

Post by breuer »

drug_profi wrote: 28/09/2023 09:32 Mjesto prve bolnice u Sarajevu. Mislim i jeste mjesto koje je historijski bitno.
mislim da je o drugoj Hastahani riječ, onoj na Nadmlinima, ispravite me ako griješim...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22425 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 28/09/2023 10:07
HelaS wrote: 28/09/2023 10:05 Ako ćemo pošteno, objavimo referendum za izgradnju Hastahane u obliku u kojem je bio projektni prijedlog koji je na snazi, po kojem je prema Kranjčevićevoj trebao biti objekat Banke, a ostatak prostora zelena površina. Ako većina kaže gradnja - gradnja je. I suprotno
To se nikad nece dopustiti. Da gradjani direktno odlucuju o projektu? Da se narodu da tolika moc - nema sanse.
A zar ti nemas obicaj reci da narod nece neke stvari pa one i ne idu?
Post Reply