e, jebi ga, ti sad počeo o malim biznisima.....nigdje velikog, poštenog bošnjačkog biznismena....dr_Evil wrote: ↑27/09/2023 15:21Nije susjed, zasto bi bio.
Imamo u Mostaru Zendev odlicna firma, imamo u Mostaru Statech ma fantasticni momci evo vec 20 zaposlenih.. i ja eno imas sada na ulazu pokraj Hase CNC machining excellence, odlicni momci. I sigurno jos ima tih malih, koji guraju svoju pricu.
Imas u SArajevu u IT sektoru makar 10 jacih firmi sta im primanja prelaze ovece drzavne gigante - niti za jednog nisam cuo nesto lose, za razliku od NeoSofta u Mo koji je stekao kapital preko kladionica.
Od jacih vecih firmi da nisam cuo nista lose, tesko mi se sjetit jer nema niti jedna kod nas lokalno u Mo(porazavajuce), mozda Madi, nisam cuo nista lose za Vispak, ali to moze biti jer su daleko od nas. Pa izuzev ASA holdinga, niti za jednog proizvodjaca hrane nisam cuo nista lose.
Generalno, zato uvijek kad pricamo navodim imena biznismena ili firmi za koje znam pricu. Kao sto su kod nas Haso, Hamo, Tojaga, Zadruga, Elko i slicni.
Eleneis, nebitno......dobro je što smo inicirali ovakvu raspravu
i čisto onako usput, jesi li primijetio da uglavnom operiraš sa siintagmom "čuo sam, nisam čuo"...ne mislim da to trebaš koristiti kao neki čest i posebno validan argument...