Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#8601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 27/09/2023 14:34
Jaci privatni lobi? Koji?

Tvoja percepcija ne moze to da pojmi da te drzava "institucionalno sabotira", jer to jos nisi dozivio - dozivio si samo ove lokalne tajkune i begove.

Ponovo kazem, vracas se na lokalne begove, svaka tranzicijska drzava ima iste probleme, cijeli istocni blok, od ruskih oliharha do BH wanna-be begova. Pogledaj po HR Todorica, Keruma, Rajica i ostale, jednostavno ljudi koji su imali srece da se nadju na pravom mjestu u pravo vrijeme, a nije da su imali obraza. Da ne pricam o Srbiji i njihovoj vlasteli, oni se jos nisu pomakli iz mjesta.

Zemlje Zapada su tu fazu prosle prije najmanje 100 god., iz koje mi tek sad lagano izlazimo, pogledaj dokumentarce o americkim tajkunima od prije 100 i 200 god.

Svaka zemlja ima takve ljude, kad se generacije izrode - to ce preci u neki DD, Holding, nesto, sa dionicarima gdje vise neces ni znati ko je zapravo vlasnik (kao na Zapadu), ali za to trebaju barem 3-4 generacije da se izrode.

Ne ulazeci u to da li su domaci tajkuni za drustvo dobri, smatram da su strani tajkuni jos gora opcija (siri ekonomski znacaj).

Odvratno.

Tvoj post je prijatelju autosovinizam. Kazes sam sebi da ne vrijedis, da nista sta su tvoj dedo i nena, tvoj otac i majka gradili za tvoje bolje da ne vrijedi i da ti to predajes u ruke covjeku bez obraza koji je bio na pravom mjestu. I jos molis boga da prodju 3-4 generacije da bi taj novac bio opran i da mi eto necemo vise znati kako se ta kriminalna porodica obogatila.

Dakle i da ti odogovorim na prvo pitanje, ako HIFA ne moze da pravi pumpu, to znaci da neko drugi u ovom slucaju HDZ ima malo jaci lobij od SDA u Stocu. Sta mislim o tome, pa ne mislim bas nista, ne nicu ni HDZ pumpe na istocnoj strani Mostara, rezervisano je za Tojagu i njemu slicne.
dr_Evil

#8602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Lug wrote: 27/09/2023 14:35 :thumbup:
pa vidis da se i ovdje sve omalovazava sto ima veze sa BiH, to i jeste cilj i tako ces lako prepoznati ubacene elemente koji se predstavljaju kao patriote.

Ima onaj vic kad su Suljo i Drago otisli u Deutchlan. Nakon par godina vraca se Drago sa novim mercedesom. Lakta se nas narod i govore, vidi ga jes' se snasao, a jes' sposoban.. Nakon par mjeseci dolazi i Suljo u novom mercedesu, a nas narod ce na to, vidi lopova jebo majku svoju, za dvije godine novog mercedesa dovezao. :D :izet:
Ne treba nam vic, mi zivimo u vicu. Aluminij nabije 300miliona KM duga za struju prema EP BIH. EP BiH ugasi struju, dovede Dragan fiktivnog zidova da mu komplet Aluminij za marku, ovaj kaze nema nista sa starim Aluminijem, i onda se zajedno smiju EP BiH jer nema od koga naplatit struju.

Ni Trojka ni SDA se nisu pocesali jer trebat ce im negdje da Dragan podrzi njihov tajkunski lobij.

Da nismo autosovinisti zapalili bi Aluminij jer je EP BIH ostala bez 300 miliona. Ali eto, meni ce Prpa da prica o patriotizmu.
ljubijankic

#8603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

Hvala ratnim profiterima sto su nas spasili gladi i siromastva :bih:

Idemo Prpa jos dublje, mozes ti to :bih:
SmokingMan

#8604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Ludilo, kolike se plate u Aluminiju bile, kao da je poslovanje išo u najbolje smjeru. :-D
Ozimician

#8605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:40 Odvratno.

Tvoj post je prijatelju autosovinizam. Kazes sam sebi da ne vrijedis, da nista sta su tvoj dedo i nena, tvoj otac i majka gradili za tvoje bolje da ne vrijedi i da ti to predajes u ruke covjeku bez obraza koji je bio na pravom mjestu. I jos molis boga da prodju 3-4 generacije da bi taj novac bio opran i da mi eto necemo vise znati kako se ta kriminalna porodica obogatila.

Dakle i da ti odogovorim na prvo pitanje, ako HIFA ne moze da pravi pumpu, to znaci da neko drugi u ovom slucaju HDZ ima malo jaci lobij od SDA u Stocu. Sta mislim o tome, pa ne mislim bas nista, ne nicu ni HDZ pumpe na istocnoj strani Mostara, rezervisano je za Tojagu i njemu slicne.
Moze to biti odvratno, ali to je realnost, ne samo kod nas, nego u svijetu.

Ne znam zasto svodis na licni nivo.

Ali sve ono sto su moji dedo i nana izgradili je unisteno u ratu od strane "ovih drugih - ciji kriminal ne treba da nas zanima".

I sad ja treba da takvima i njihovim sponzorima radije ostavljam svoj novac nego jednoj HIFI ili Bingu?
Prpa.ba

#8606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:33 Znam da kod vas u Srbiji nema puno takvih jezickih peripetija.

Blokada ratnih tajkuna nije autosovinizam kako god da ga predstavljas.
Imas jako visoko misljenje o sebi za nekog ko svojom zadnjom recenicom pobije sopstveni ispisani referat.

Da sumiramo, ti mislis da su Bosnjacki biznismeni ratni tajkuni, profiteri i kriminalci, ali nisi siguran da su katolicki i pravoslavni biznismeni to isto.

I onda blokadom ovih za koje mislis cinis moralan potez, finansirajuci ove za koje ne znas.

Kao sto sam ranije napisao, podrzavam te ako ti je tako lakse progutati autosovinizam, samo zarad misaone higijene foruma i sireg drustva, jako je bitno to takvim i identifikovati kako bi se sprijecila proliferacija autosovinizma.
BHCluster

#8607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

SmokingMan wrote: 27/09/2023 14:47 Ludilo, kolike se plate u Aluminiju bile, kao da je poslovanje išo u najbolje smjeru. :-D
Jel neTko osudjen za tu brutalnu pljacku?
palermo

#8608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

ljubijankic wrote: 27/09/2023 14:44 Hvala ratnim profiterima sto su nas spasili gladi i siromastva :bih:

I toliko gorcine samo zato sto je moguce kupiti tuzlanski joguryt na desnoj obali Mostara i u Stocu. Doduse u Bingu. A bogami nije los. Recimo tuzlanski grcki jogurt je prva liga. Probaj, nije nista strasno. Iako je muslimaansko....ili kako vec...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

šta kaže bošnjaci nisu mogli raditi u aluminiju

koliko ja znam ljudi renata janja jagoda i ostalih koji su morali pokretati sudske sporove sa svojim firmamam da se vrate na prijašnja radna mjesta vodovoda hotela elektroprivreda jer su bile nebošnjakinje

problem je što su bošnjački mediji foklusirani bili na aluminij pa nije bilo spike o brojnim sudskim procesima koji su rezultirali POVRAĆAJEM ljudi i isplatom plaća zbog nezakonitih otkaza... samo moja mama nije tužila dragana bijedića jer je starok kova zbog otkaza na nacionalnoj osnovi i prevrare 1993.
i onda kofol svi mi trebamo voljeti bih :D svima nam je majka... jašta majka je za SDA članove a maćeha ostalima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

palermo wrote: 27/09/2023 14:52
ljubijankic wrote: 27/09/2023 14:44 Hvala ratnim profiterima sto su nas spasili gladi i siromastva :bih:

I toliko gorcine samo zato sto je moguce kupiti tuzlanski joguryt na desnoj obali Mostara i u Stocu. Doduse u Bingu. A bogami nije los. Recimo tuzlanski grcki jogurt je prva liga. Probaj, nije nista strasno. Iako je muslimaansko....ili kako vec...
vjerojatno je lošije kvalitete nikad čuo za taj jogurt to je neki škart roba
znam za smajić noćko i megle u bingu što i kupujem
to je neki malo radioaktivni jogurt

količina bosanske i bošnjačke robe u hrvatskim prodavaonicama je proporcionalna veličini odjela za prodaju svinjetine po bošnjačkim prodavaonicama
imaš 2 suhe mortadele i pokvarene sudzuke koje ti niko neće kupiti jer stoje
Jordan1961

#8611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

palermo wrote: 27/09/2023 14:31
Jordan1961 wrote: 27/09/2023 14:19
Ni po jada ne bi bilo da su ti "bogati, uspjesni ljudi" kapital steki na otvorenom trzistu, novim proizvodima, uslugama i inovacijama kojima su zaposlili hiljade ljudi
Nasi "bogati i uspjesni ljudi" su vecinom nastali ratnim profiterstvom, pljackaskom privatizacijom i poslovanjem sa drzavom uz podrsku i zastitu SDA.
Pa ko je to sporio, pobogu ? O kakvom otvorenom yrzistu vi pricate, o o onom 1999 godine....

Pa hajde sada ( dakle 2023) udji u bilokoju malu prodavnicu na zapadnoj strani Mostara i nadji jogurt koji nije Dukatov ili Z' bregov.......znas gdje ces naci tuzlanski jogurt na zapadnoj strani Mostara....u Bingu.....jes u Bingu koji vode , kako vi kazete, ratni profiteri i kriminalci....

Dobro Prle kaze, nesvjesni svoje nesvijesti.....sto je najgore, izgleda kao narod da nam je to sudbina..
Procitaj sta drugi pisu pa komentarisi. Napisao sam vecinom. Niko nije Bingo spomenuo. Ko su tajkuni koje se stvorila SDA?: Budnjo, Fahro, Hasan Cengic, familija Selimovic itd. SNN(H)D(Z) imaju svoje, SDS svoje, SDP svoje itd.
dr_Evil

#8612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 27/09/2023 14:49
dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:40 Odvratno.

Moze to biti odvratno, ali to je realnost, ne samo kod nas, nego u svijetu.

Ne znam zasto svodis na licni nivo.

Ali sve ono sto su moji dedo i nana izgradili je unisteno u ratu od strane "ovih drugih - ciji kriminal ne treba da nas zanima".

I sad ja treba da takvima i njihovim sponzorima radije ostavljam svoj novac nego jednoj HIFI ili Bingu?
Daj molim te, nisam ja nikad rekao da nas ne zanima kriminal ovih drugih, i zao mi je da si stekao takav utisak. Za mene je to sve isti kos ratnih profitera.

I ne svodim na licni nivo, zaista to mislim. Ne mogu da razumijem da vi opravdavate kriminal bilo koga, i jos me uvjeravate da je to za vise dobro.

Moral, vjera, etika? Mislim jasno je meni da to njima nista ne znaci, ali jesmo li dosli na tacku da kao drustvo nemamo vise morala.
SmokingMan

#8613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

BHCluster wrote: 27/09/2023 14:51
SmokingMan wrote: 27/09/2023 14:47 Ludilo, kolike se plate u Aluminiju bile, kao da je poslovanje išo u najbolje smjeru. :-D
Jel neTko osudjen za tu brutalnu pljacku?
Bilo je ono baš kolegijalno-jaranski, ruka ruci, gurni-povuci. :D
dr_Evil

#8614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 27/09/2023 14:50
dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:33 Znam da kod vas u Srbiji nema puno takvih jezickih peripetija.

Blokada ratnih tajkuna nije autosovinizam kako god da ga predstavljas.
Imas jako visoko misljenje o sebi za nekog ko svojom zadnjom recenicom pobije sopstveni ispisani referat.

Da sumiramo, ti mislis da su Bosnjacki biznismeni ratni tajkuni, profiteri i kriminalci, ali nisi siguran da su katolicki i pravoslavni biznismeni to isto.

I onda blokadom ovih za koje mislis cinis moralan potez, finansirajuci ove za koje ne znas.

Kao sto sam ranije napisao, podrzavam te ako ti je tako lakse progutati autosovinizam, samo zarad misaone higijene foruma i sireg drustva, jako je bitno to takvim i identifikovati kako bi se sprijecila proliferacija autosovinizma.

Valjda je tebi lakse da zivis kada si dio necega veceg, neke mase, lakse ti stati iza "mi bosnjaci" nego "ja Prpa". Ja kad kazem Haso ili Hifa ratni tajkuni ti citas "bosnjacki biznismeni ratni tajkuni, profiteri i kriminalci". Kada kazem da ne znam jel ciko iz Violete ratni tajknu, ti citas "hrvatski biznismeni nisu ratni tajkuni".

Ja sam imenima navodio tajkune, te firme. Ustvrdio da je FEAL kriminalna organizacija HDZ-a, a rekao da ne znam za ciku iz Violete, znas li ti Prpa?

Blokada ratnih tajkuna je uzviseni cin, a ne autosovinizam. Samo postenje i jaki zakoni BiH mogu izvuci iz ovog ambisa. Samo jaki bosnjacki politicari bez oraha u dzepu mogu stati ispred Vucica i BIAe. KAo danas Kurti, mogu mu oblanjat malog, dok Bakir je izgubio tuzbu protiv NYT kad su ga okarakterisali kao ratnog profitera.
Ozimician

#8615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:55 Daj molim te, nisam ja nikad rekao da nas ne zanima kriminal ovih drugih, i zao mi je da si stekao takav utisak. Za mene je to sve isti kos ratnih profitera.

I ne svodim na licni nivo, zaista to mislim. Ne mogu da razumijem da vi opravdavate kriminal bilo koga, i jos me uvjeravate da je to za vise dobro.

Moral, vjera, etika? Mislim jasno je meni da to njima nista ne znaci, ali jesmo li dosli na tacku da kao drustvo nemamo vise morala.
Znas kako kazu, glupo je misliti da tebe lav nece pojesti samo zato jer ti ne jedes lavove.

Niko ne opravdava kriminal, ali u godini 2023 imamo izbore kakve imamo i biramo manje zlo, to je to.

Nismo ni bolji ni gori od cijelog postsocijalistickog bloka po tom pitanju (moral, vjera, etika).
dr_Evil

#8616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 27/09/2023 15:03
Znas kako kazu, glupo je misliti da tebe lav nece pojesti samo zato jer ti ne jedes lavove.

Niko ne opravdava kriminal, ali u godini 2023 imamo izbore kakve imamo i biramo manje zlo, to je to.

Nismo ni bolji ni gori od cijelog postsocijalistickog bloka po tom pitanju (moral, vjera, etika).
Ma kakvi crni izbori, nema ovdje stranke koja je spremna obracunati se sa kriminalcima, valjda nam je do sada to jasno.

Samo onu malu sta je predsjednica KP HR, hem lijepa, hem pametna. Ona je izgleda pencilin za ove.
palermo

#8617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 15:02
Prpa.ba wrote: 27/09/2023 14:50

Valjda je tebi lakse da zivis kada si dio necega veceg, neke mase, lakse ti stati iza "mi bosnjaci" nego "ja Prpa". Ja kad kazem Haso ili Hifa ratni tajkuni ti citas "bosnjacki biznismeni ratni tajkuni, profiteri i kriminalci". Kada kazem da ne znam jel ciko iz Violete ratni tajknu, ti citas "hrvatski biznismeni nisu ratni tajkuni".

Ja sam imenima navodio tajkune, te firme. Ustvrdio da je FEAL kriminalna organizacija HDZ-a, a rekao da ne znam za ciku iz Violete, znas li ti Prpa?

Blokada ratnih tajkuna je uzviseni cin, a ne autosovinizam. Samo postenje i jaki zakoni BiH mogu izvuci iz ovog ambisa. Samo jaki bosnjacki politicari bez oraha u dzepu mogu stati ispred Vucica i BIAe. KAo danas Kurti, mogu mu oblanjat malog, dok Bakir je izgubio tuzbu protiv NYT kad su ga okarakterisali kao ratnog profitera.
Ako ti nije zahmetli, par.imena bosnjackih biznismena koji nisu kriminalci ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:18
palermo wrote: 27/09/2023 14:07
Zasto je ciko iz Violete bolji od recimo Hase ? Zasto je Pero Gudelj bolji od vlasnika Binga.? Neki kriterij ? Nesto....

Drustvo pokradeno, dobro jutro Kolumbo, pa naravno da je pokradeno, pa bio je rat, sve unisteno i nakon toga dolazi prvobiyna kaumulacija kapitala koja po svojoj definicije jeste kradja koju kasnije samo stavljas u sistem. Tako stvari funkcioniraju....
Kazem da ja ne znam afere koje ima ciko iz Violete, dok za Hasu znam , i zato je bolji, to je jedini kriterij. Haso je svoj kapital stekao kriminal, dok ciko iz Violete mozda jest ali ja ne znam, ako ne znam polazim od toga da nije.

Pa dobro, znaci ja tebe ubijem(halali uporedbu), i onda ti uzmem zenu, kucu, i poslije toga budem glavni "baja" u selu. To je moje prvobitno akumuliranje kapitala, tako stvari funkcioniraju.

A mozda sam jednostavno mogao biti spretan i zaraditi svoje pare, kao evo sto vidimo nice dosta srednjih preduzeca po nasem Mostaru gdje ljudi rade svojom pamecu i za vani. Jebi ga, posten sam i nesposoban, kud ce gore.
A pritome nisi ni spomenuo Peru Gudelja. Tu si vidio gdje prica ide.
Nisamsdaali

#8619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nisamsdaali »

Draža mi je ostavljena marka kod Ćorluke (Lasta/Violeta), dokazanog patriote koji sponzoriše svaku sportsku reprezentaciju BiH (a vjerovatno i još mnogo mnogo toga ali ovo mi je vidjlivo oku) nego Bingu kojem je vrhunac dovest Šemsu i Cunamija rulofa šarača tramvaja da se krevelje a lokalnoj zajednici ne daju ni marke. Čak mi je i Hifa draži od Binga iako je skup upravo zbog tog. Pero Gudelj takodjer ista priča kao ćorluka.

P.S Na otvaranje fabrike Laste je došao i Hadžihafizbegović, znači SDA “approved” :bih:
laik1981

#8620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Jadan ti djavo ovdje pominju autosovinizam u isto vrijeme dok mjesecima broje krvna zrnca.

Kriminalci i profiteri imaju ime i prezime, bas kao i oni koji su im dopustili da se bogate na kriminalu i profiterstvu. To sto ti kriminalci i njihovi zastitnici izjednacavaju sebe sa nacijom i narodom je problem krezubih ovaca koje su to izjednacavanje popasli, pa im je je dovoljno da procitaju ime u crnoj hronici da bi nekoga branili ili napadali.

U sustini torovi su i napravljeni da bi se kasta bogatila na nepismenim ovcama. To i jeste prvobitni plan na koje su sve tri strane pristale.
dr_Evil

#8621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 27/09/2023 15:07
Ako ti nije zahmetli, par.imena bosnjackih biznismena koji nisu kriminalci ?
Nije susjed, zasto bi bio.

Imamo u Mostaru Zendev odlicna firma, imamo u Mostaru Statech ma fantasticni momci evo vec 20 zaposlenih.. i ja eno imas sada na ulazu pokraj Hase CNC machining excellence, odlicni momci. I sigurno jos ima tih malih, koji guraju svoju pricu.

Imas u SArajevu u IT sektoru makar 10 jacih firmi sta im primanja prelaze ovece drzavne gigante - niti za jednog nisam cuo nesto lose, za razliku od NeoSofta u Mo koji je stekao kapital preko kladionica.

Od jacih vecih firmi da nisam cuo nista lose, tesko mi se sjetit jer nema niti jedna kod nas lokalno u Mo(porazavajuce), mozda Madi, nisam cuo nista lose za Vispak, ali to moze biti jer su daleko od nas. Pa izuzev ASA holdinga, niti za jednog proizvodjaca hrane nisam cuo nista lose.

Generalno, zato uvijek kad pricamo navodim imena biznismena ili firmi za koje znam pricu. Kao sto su kod nas Haso, Hamo, Tojaga, Zadruga, Elko i slicni.
dr_Evil

#8622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 27/09/2023 15:11
Ne znam ja nista o Peru Gudelju, predaleko je to od Mostara da bih znao. I HIfa je predaleko, ali eto spletom okolnosti zivot nas je jednom spojio i imao je pistolj uperen u mene, a dijete sam bio.

P.S. platio nam je rucak i otisli smo kuci obavljenog posla, mislio je da smo neko drugi.
Last edited by dr_Evil on 27/09/2023 15:25, edited 1 time in total.
Lug

#8623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 14:43
Lug wrote: 27/09/2023 14:35 :thumbup:
pa vidis da se i ovdje sve omalovazava sto ima veze sa BiH, to i jeste cilj i tako ces lako prepoznati ubacene elemente koji se predstavljaju kao patriote.

Ima onaj vic kad su Suljo i Drago otisli u Deutchlan. Nakon par godina vraca se Drago sa novim mercedesom. Lakta se nas narod i govore, vidi ga jes' se snasao, a jes' sposoban.. Nakon par mjeseci dolazi i Suljo u novom mercedesu, a nas narod ce na to, vidi lopova jebo majku svoju, za dvije godine novog mercedesa dovezao. :D :izet:
Ne treba nam vic, mi zivimo u vicu. Aluminij nabije 300miliona KM duga za struju prema EP BIH. EP BiH ugasi struju, dovede Dragan fiktivnog zidova da mu komplet Aluminij za marku, ovaj kaze nema nista sa starim Aluminijem, i onda se zajedno smiju EP BiH jer nema od koga naplatit struju.

Ni Trojka ni SDA se nisu pocesali jer trebat ce im negdje da Dragan podrzi njihov tajkunski lobij.

Da nismo autosovinisti zapalili bi Aluminij jer je EP BIH ostala bez 300 miliona. Ali eto, meni ce Prpa da prica o patriotizmu.
pa sta ti predlazes, da kolektivno izvrsimo samoubistvo?!?
dr_Evil

#8624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Lug wrote: 27/09/2023 15:25
pa sta ti predlazes, da kolektivno izvrsimo samoubistvo?!?
Predlazem da prije nego sto drugi put napises da je neko autosovinista jer ne podrzava tajkune i izvornu stranku pogledas kakav ucinak imaju tajkuni i izvorna stranka na domovinu.

A mene ionako nista ne pita, niti me ko jebe 1% van moje kuce i radnog mjesta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 27/09/2023 15:24
_BataZiv_0809 wrote: 27/09/2023 15:11
Ne znam ja nista o Peru Gudelju, predaleko je to od Mostara da bih znao. I HIfa je predaleko, ali eto spletom okolnosti zivot nas je jednom spojio i imao je pistolj uperen u mene, a dijete sam bio.

P.S. platio nam je rucak i otisli smo kuci obavljenog posla, mislio je da smo neko drugi.
Ko bolan? :shock:
Baci PP
Locked