Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#17251 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Nemaju svi vremena da nedjeljom dolaze na Igman, ali imaju dovoljno vremena da nedjeljom, a posebno radnim danima, trčkaraju po glavnim gradskim ulicama.
:thumbup:
Trappist

#17252 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Trappist »

mk ultra wrote: 24/09/2023 13:00 Image

Ovako to izgleda kad se cener trci u 9h u nedjelju na igmanu :mrgreen:
:lol:
Logovan

#17253 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Pa ja ne vidim šta nije jasno haha :D Trebaš izdvojiti vrijeme da dođeš na planinu, utrka, pa vrijeme dok se vratiš. Naravno, nije ovo jedini razlog, ima ih više.

Sad neka neko kaže onu poznatu, "samo se kod nas održavaju utrke u gradu". :mrgreen: :mrgreen:
Haris033

#17254 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris033 »

Kada će neko od ovog predivnog mjesta napraviti pravo izletište, a ne dopustiti vašar i skupove primitivaca koji parkiraju svoja vozila gdje hoće, pale roštilje gdje hoće i puštaju glasnu muziku…
Treba napraviti nešto slično Bijambarama ili Brusu. Veliki parking uz cestu, a dole klupice i šadrvane sa strogom zabranom roštiljanja!
tramvajtrojka

#17255 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tramvajtrojka »

Logovan wrote: 24/09/2023 14:32 Pa ja ne vidim šta nije jasno haha :D Trebaš izdvojiti vrijeme da dođeš na planinu, utrka, pa vrijeme dok se vratiš. Naravno, nije ovo jedini razlog, ima ih više.

Sad neka neko kaže onu poznatu, "samo se kod nas održavaju utrke u gradu". :mrgreen: :mrgreen:
Bosnjo kuka kako smo najgori u sportu a svaki spomen sporta i neke zdrave aktivnosti ismijava pa su tako budale oni koji trce, debili likovi koji idu na bazen dok je vecini tih sto ismijavaju jedini sport dal mogu pozderati desetku il kilu pite 8-) :lol:

Narod koji je apsolutno zasluzio ovu propast u kojoj se nalazi
HelaS

#17256 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

tramvajtrojka wrote: 24/09/2023 14:42
Logovan wrote: 24/09/2023 14:32 Pa ja ne vidim šta nije jasno haha :D Trebaš izdvojiti vrijeme da dođeš na planinu, utrka, pa vrijeme dok se vratiš. Naravno, nije ovo jedini razlog, ima ih više.

Bosnjo kuka kako smo najgori u sportu a svaki spomen sporta i neke zdrave aktivnosti ismijava pa su tako budale oni koji trce, debili likovi koji idu na bazen dok je vecini tih sto ismijavaju jedini sport dal mogu pozderati desetku il kilu pite 8-) :lol:

Profulio si loptu, kolega, cijelu veliku loptu. Ne protivi se ovdje niko sportu, naprotiv, protivi se besmislenoj blokadi saobraćaja centralnim gradskim saobraćajnicama, čime se obustavlja svaki promet. Ne mora moja firma. ili bilo ko drugi, trpjeti nečije marketing "trke za pokaz" gubitkom vremena zbog blokada ulica, kad postoji onolika tartan staza na Koševu, i kad postoje desetine kilometara ulica izvan centralnih dijelova Grada i Kantona. Podržavam svaku sličnu utrku cestom po Igmanu, po Trebeviću, nek se trči po Kupreškom polju, nek se trči... Sport je kultura jednog društva, sport je zdravlje. Nijedan sportaš nije zla činio, "sve pet", ali ne na centralnim sarajevskim ulicama :-)
ReymondReddington

#17257 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ReymondReddington »

Trcanje u gradu ce bas pomoci da budemo dobri u fudbalu. Sto ce nam stadioni nek igraju ispred scc utakmice,
Naslovnica

#17258 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Doduše, ne znam šta se dešava sa Giro di Sarajevo, šta se čeka?!

:gunjastajl:
Grean

#17259 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Grean »

Zasta ostavljaju onu armaturu na podzidama na 9 transferzali?
Haris.ba

#17260 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Better Man wrote: 24/09/2023 12:55
Haris.ba wrote: 23/09/2023 22:47

Pa nije to magicna cesta koja bi rijesila sve probleme. Bilo bi isto ko sad u Buljakovom sa autoputa direkt na guzvu 1x1.

Ili, sad napravili Stupsku petlju i samo pomakli guzvu.

Svasta se mora napraviti za pocetak, i GA i 1 i 12 i juzna i sjeverna long. Pa onda i dalje mreze cesta koje su planirane.
Ne bi bilo gužve u Boljakovom, jer bi svi koji idu van grada koristili gradski autoput. Isto tako ako ideš prema pofalićima također bi koristili gradski autoput. Samo oni koji tu stanuju bi išli na Boljakov.
To sam dao ko primjer sta se desi kada fakticki autoput ubodes na 1+1.
Laplace

#17262 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Laplace »

Nisam baš u toku, pa da pitam: zašto je na asfaltiranom dijelu nacrtana puna linija? Ako su četiri trake, po dvije u svakom smjeru, zar ne bi trebala biti isprekidana da se omogući prestrojavanje?
HelaS

#17263 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by HelaS »

Laplace wrote: 24/09/2023 16:42
Nisam baš u toku, pa da pitam: zašto je na asfaltiranom dijelu nacrtana puna linija? Ako su četiri trake, po dvije u svakom smjeru, zar ne bi trebala biti isprekidana da se omogući prestrojavanje?
Lakše ti je rugati se i ismijavati druge po forumu nego zaključivati jednostavne stvari, a sam spominješ IQ :-)

Jesi li uočio ijedno vozilo u pokretu novom saobraćajnicom. Nisi, jer još nije zvanično puštena u saobraćaj. Kada bude, bit će dozvoljeno njenim kretanjem u oba smjera, bez prava na preticanje. Za to vrijeme, druga kolovozna traka bit će u gradnji...
Hajvan

#17264 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

Plus, ova svijetlo zuta boja oznacava privremeni karakter horizontalne signalizacije
Laplace

#17265 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Laplace »

Hajvan wrote: 24/09/2023 17:58 Plus, ova svijetlo zuta boja oznacava privremeni karakter horizontalne signalizacije
Nisam bio siguran, mada mi jeste palo na pamet da je privremeno.
Concord

#17266 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Concord »

Naslovnica wrote: 24/09/2023 15:05 Doduše, ne znam šta se dešava sa Giro di Sarajevo, šta se čeka?!

Nema Gira ove godine. I nemoj stavljati u istu ravan bicikliste koji se okupe jednom u godini i bore se za svoje staze, i wannabe runnere koji svako malo trckaraju po gradu.
thekupus

#17267 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by thekupus »

Concord wrote: 24/09/2023 22:58
Naslovnica wrote: 24/09/2023 15:05 Doduše, ne znam šta se dešava sa Giro di Sarajevo, šta se čeka?!

Nema Gira ove godine. I nemoj stavljati u istu ravan bicikliste koji se okupe jednom u godini i bore se za svoje staze, i wannabe runnere koji svako malo trckaraju po gradu.
Što nema gira? Jedno vrijeme sam stalno išao, posljednjih 7,8 godina nisam.
Saian

#17268 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Saian »

Zna li ko hoce li u nasim zivotima sastaviti ovo od skretanja za Vraca do pomocnog stadiona Zheljeznicara? Ovaj dio je zlochin protiv vas dunjaluka. :cry:
Grean

#17269 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Grean »

Haris033 wrote: 24/09/2023 14:38 Kada će neko od ovog predivnog mjesta napraviti pravo izletište, a ne dopustiti vašar i skupove primitivaca koji parkiraju svoja vozila gdje hoće, pale roštilje gdje hoće i puštaju glasnu muziku…
Treba napraviti nešto slično Bijambarama ili Brusu. Veliki parking uz cestu, a dole klupice i šadrvane sa strogom zabranom roštiljanja!
I ja se to pitam. Ako treba ograda, malo naplacivanje ulaza sa autom i to na odredjena mjesta, rostilj gdje treba a ne da zapale sumu. Ono je zalost kako izgleda.

Ja sam se zatekao kad je bio neki vjerski skup selefija cini mi se. Ne mozes vjerovati na sta to lici, ne sto su oni, ne bi bilo bolje ni sa drugima, takav smo narod.
Laplace

#17270 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Laplace »

Grean wrote: 25/09/2023 07:56
Haris033 wrote: 24/09/2023 14:38 Kada će neko od ovog predivnog mjesta napraviti pravo izletište, a ne dopustiti vašar i skupove primitivaca koji parkiraju svoja vozila gdje hoće, pale roštilje gdje hoće i puštaju glasnu muziku…
I ja se to pitam. Ako treba ograda, malo naplacivanje ulaza sa autom i to na odredjena mjesta, rostilj gdje treba a ne da zapale sumu. Ono je zalost kako izgleda.

Ja sam se zatekao kad je bio neki vjerski skup selefija cini mi se. Ne mozes vjerovati na sta to lici, ne sto su oni, ne bi bilo bolje ni sa drugima, takav smo narod.
Meni se sviđa ono kako su uradili na Zelenom Viru: mjesta za roštilj koja se iznajmljuju sa stolovima. Mada, ne bi loše bilo ni jednostavnije napraviti podloge za roštilj na nekoliko mjesta i da se samo tu smije postaviti roštilj. Ako se dobro sjećam, na Bijambarama ima tih mjesta predviđenih za roštilj.
So What!

#17271 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Provjerili smo dokle su radovi na izgradnji četiri trake između autoputa i Devete transverzale
Image

Radovi na cesti koja će imati po dvije kolovozne trake u oba smjera, od kružnog toka u Boljakovom Potoku do kružnog toka na kraju Sarajevske zaobilaznice i uključenja na brzu cestu prema autoputu, odvijaju se svojom dinamikom.

Fotoreporter portala Klix.ba koji je danas posjetio mjesto radova zabilježio je da je jedan dio ove dionice već asfaltiran, a saobraćajne trake ocrtane.

S obzirom da se i dalje izvode radovi na postavljanju ivičnjaka, saobraćaj se odvija starim putem (po jedna traka u oba smjera).

https://cdn.brid.tv/live/partners/26589/hsd/1416192.mp4

Nakon rješavanja pitanja privremenih objekata na lokalitetu kružnog toka, koji su u prethodnom periodu porušeni, radovi na izgradnji kružnog vijadukta u sarajevskom naselju Boljakov Potok su intenzivirani ovog ljeta.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić je najavio da bi ovaj vijadukt, na spoju Devete transverzale i ulice Safeta Zajke, mogao biti završen do kraja ove godine.

Po završetku svih radova bit će spojen autoput i Deveta transverzala, obje na području Općine Novi Grad, što će značajno rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu Sarajeva.

Riječ je o dionici dugoj 650 metara, vrijednost projekta je 3,9 miliona eura, a izvođač radova je kompanija Euro-asfalt. Prema podacima nadležnih, za izgradnju Devete transverzale do sada je uloženo 14 miliona KM.

Jedan dio radova se finansira sredstvima Evropske investicione banke (EBRD)

Deveta transverzala najveći je infrastrukturni projekt u oblasti saobraćaja koji se realizira na području općine Novi Grad Sarajevo, a investitori ovog projekta su Ministarstvo saobraćaja KS, Direkcija za puteve KS i Općina Novi Grad.
Image

Image

Image

Image

Image
So What!

#17272 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

nepass1

#17273 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

mk ultra wrote: 24/09/2023 13:00 Image

Ovako to izgleda kad se cener trci u 9h u nedjelju na igmanu :mrgreen:
Pa bila kisa najavljena,ja nisam otisao zbog toga. Tj kasno ustao misleci da ce biti sranje od vremena.
Cak je bilo price da ce otkazati.
Pored toga sa half je ipak dosta bolja organizacija, reklama, vise love, nagrada itd
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#17274 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by izvrsni direktor »

HelaS wrote: 24/09/2023 14:53

Profulio si loptu, kolega, cijelu veliku loptu. Ne protivi se ovdje niko sportu, naprotiv, protivi se besmislenoj blokadi saobraćaja centralnim gradskim saobraćajnicama, čime se obustavlja svaki promet. Ne mora moja firma. ili bilo ko drugi, trpjeti nečije marketing "trke za pokaz" gubitkom vremena zbog blokada ulica, kad postoji onolika tartan staza na Koševu, i kad postoje desetine kilometara ulica izvan centralnih dijelova Grada i Kantona. Podržavam svaku sličnu utrku cestom po Igmanu, po Trebeviću, nek se trči po Kupreškom polju, nek se trči... Sport je kultura jednog društva, sport je zdravlje. Nijedan sportaš nije zla činio, "sve pet", ali ne na centralnim sarajevskim ulicama :-)
Evo jos jedan primjer" besmislenog zatvaranja gradskih ulica zbog sminkera koji zele biti vidjeni" u berlinu. Ovo na slici nisu ucesnici, ovo su oni mirni gradjani koji protestuju protiv besmislenog blokiranja grada u nddjelju ujutro ako bolje pogledas svi deze plakate "mrš bagro u planine"
Image
nepass1

#17275 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

HelaS wrote: 24/09/2023 14:53

Gdje ste da ko jucer u berlinu oni likovi sto se lijepe po asfaltu gadjate sudionike berlinskog maratona bojama i pokusate zaustaviti/prekinuti odrzavanje istoga? Samo pomagate po forumu.
Post Reply