Malta - Rajlovac 15min u najvećoj gužvi tim putem i jedini čep je kod kružnog u Buća potoku. Zimi je horor za voziti jer se moraš mimoilaziti s autima a nema dovoljno prostora na nekim dijelovi za jedno kako treba a ne za dva + na tim dijelovima je baš veliko brdo.DebelinJoe wrote: ↑21/09/2023 22:44Znam da ima put iz Ugorskog do Buća Potoka, da se krene kod nekadašnjeg PSC -a uzbrdo, ali nisam nikad probao...drug_profi wrote: ↑21/09/2023 22:33
Može se i dolinom gdje je Zrak izaći u Hotonj.
Tu bi mogla dva manja tunela da se urade od 900 i 1500 metara i da iz Drinske fino dođeš do sjedišta HIFE u hotonju za 5 minuta.
Tu negdje se svakako planira kruzni tok sa priključkom sa tunela KG i cesta 4 trake do Semizovca.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- VladaFBiH
#17226 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- VladaFBiH
#17227 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vjerovao ili ne nekada nije ni do uhljupa iz VIKa jer se ta sranja moraju naručiti unaprijed i čekaju se jako dugo - fali komunikacije na svim nivoima. Ako se znalo da se radi kružni već prošle godine zašto nisu naredili VIKu da naruči tu *acking račvu već tada.last mohicans wrote: ↑21/09/2023 22:36Danas je tek konkretno rađeno, usrani VIK se smilovao, postavljali su neku račvu ogromnog profila.
-
neki
#17228 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije isto graditi u šumi i u gradu...konkretno za ovaj kod grasa znam da je vik uslovljavao saglasnost za građevinsku dozvolu premještanjem cjevovoda što bi koštalo par stotina hiljada...Thorgerson wrote: ↑22/09/2023 12:14 KT u Hadzicima poluzavrsen.
Poceli kasnije nego ovi kod Grasa.
Manji troduplo rok.
Puno veci kruzni i komplikovaniji za izvesti (dio brda se morao skinuti, to sanirati).
Jeftiniji.
Kako?!?
Zasto?!?
P.s. ajd za cijenu mogu razumjeti zbog troskova eksproprijacije, instalacija. Ostalo ne razumijem.
Inače, potpuno besmislen kružni tok i spržene pare, a rezultat će biti usporen saobraćaj na logitudinali
- Haris.ba
#17229 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ako je propisu kako trebaju cijevi - onda to nije uslovljavanje p, vec ljudi rade kako treba.neki wrote: ↑22/09/2023 22:09 Nije isto graditi u šumi i u gradu...konkretno za ovaj kod grasa znam da je vik uslovljavao saglasnost za građevinsku dozvolu premještanjem cjevovoda što bi koštalo par stotina hiljada...
Inače, potpuno besmislen kružni tok i spržene pare, a rezultat će biti usporen saobraćaj na logitudinali
Mislim, VIK we provlaci kod svake izgradnje cesta ko neko ko koci. Mozda tako i jeste. Ali, valjda ima razlike kada neko koci bez razloga, i kada neko trazi da nesta ide kako treba.
I ja mislim da ondje nije trebao kruzni. Al, hajd. Neka samo budu 4 trake od kruznog.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#17230 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisam to skontao ali evo sad gledam ovaj pored grasa duplo skuplji

Nema toliko radova za Vik jbt
Nema toliko radova za Vik jbt
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- mk ultra
#17232 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jeste, ali fkt je strmo i na mjestima usko...
Ili sa ove strane pored restoeana zuc, prema strelistu i dalje prema ugorskom
- Thorgerson
#17233 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Druze, mislis da se taj u Hadzicima tek tako gradi. Ono neko dovukao masine i udri.neki wrote: ↑22/09/2023 22:09Nije isto graditi u šumi i u gradu...konkretno za ovaj kod grasa znam da je vik uslovljavao saglasnost za građevinsku dozvolu premještanjem cjevovoda što bi koštalo par stotina hiljada...Thorgerson wrote: ↑22/09/2023 12:14 KT u Hadzicima poluzavrsen.
Poceli kasnije nego ovi kod Grasa.
Manji troduplo rok.
Puno veci kruzni i komplikovaniji za izvesti (dio brda se morao skinuti, to sanirati).
Jeftiniji.
Kako?!?
Zasto?!?
P.s. ajd za cijenu mogu razumjeti zbog troskova eksproprijacije, instalacija. Ostalo ne razumijem.
Mislis da tamo nije bilo papirologije, eksproprijacije i mislis da nije bilo problema?
Naravno da je bilo. Ali je SVE rijeseno i onda se krenulo sa gradnjom. I zato brzo ide.
Cija ideja je bila zapoceti graditi, ako npr ViK nije zavrsio sve sta trebaju. Kakvi su to idioti.
Sacekaj sve. Sacekaj da vik dovuce tu cijev, racvu kod grasa i onda pokreni gradiliste.
Mart - potpisan ugovor
Juni - srusena ona zgrada
August - poceli kao neki radovi
Septembar - malo veci dio raskopan
I mi debili sve to placamo.
Al eto Steta se slika po tramvaju. Jebo to sto je u gradu opste rasulo oko cestogradnje.
P.s. sredinom jula je pocela izgradnja kt u hadzicima. Rok je 90 dana. I bice ispostovano u roku.
-
noviclan
#17234 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
http://www.klix.ba/clanak/230923081

Jevite me ako ovi kinezi nesto nisu zacepili, ovo nije bilo raniej

-
neki
#17235 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Očito si me pogrešno shvatio...nisam komentarisao brzinu radova, koja je na oba gradilišta očajna...i hadžički je sramota da se radi 90 dana a očigledno da su probili rok jer ja sam tom rakrsnicom još u junu vozio po makadamu.Thorgerson wrote: ↑23/09/2023 17:08Druze, mislis da se taj u Hadzicima tek tako gradi. Ono neko dovukao masine i udri.neki wrote: ↑22/09/2023 22:09
Nije isto graditi u šumi i u gradu...konkretno za ovaj kod grasa znam da je vik uslovljavao saglasnost za građevinsku dozvolu premještanjem cjevovoda što bi koštalo par stotina hiljada...
Mislis da tamo nije bilo papirologije, eksproprijacije i mislis da nije bilo problema?
Naravno da je bilo. Ali je SVE rijeseno i onda se krenulo sa gradnjom. I zato brzo ide.
Cija ideja je bila zapoceti graditi, ako npr ViK nije zavrsio sve sta trebaju. Kakvi su to idioti.
Sacekaj sve. Sacekaj da vik dovuce tu cijev, racvu kod grasa i onda pokreni gradiliste.
Mart - potpisan ugovor
Juni - srusena ona zgrada
August - poceli kao neki radovi
Septembar - malo veci dio raskopan
P.s. sredinom jula je pocela izgradnja kt u hadzicima. Rok je 90 dana. I bice ispostovano u roku.
Htio sam reći da nije čudno da je ovaj kod grasa daleko skuplji jer se radila ozbiljna eksproprijacija, pored zemljišta i na dva objekta, grasu moraju izgraditi i zamjenske kancelarije umjesto srušenih montažnih..pod tim kružnim prolazi magistralni cjevovod (jedna od one tri cijevi što prolaze pokraj mosta kod vistafona) koji se mora premjestiti, postoji hejbet energetskih kablova i još i plinska instalacija i kišna i fekalna kanalizacija...
Za razliku od toga u hadžićima je većina eksproprijacije završena osamdesetih kad se gradila obilaznica, sad je bilo potrebno dokupiti samo malo šume na sjevernoj strani, a podzemne instalacije, osime energetskog voda ukinutog semafora, ne postoje.
- Haris.ba
#17236 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tesko. Posto su napravili nove odvode koji nisu postojali.noviclan wrote: ↑23/09/2023 18:04 http://www.klix.ba/clanak/230923081
Vjerovatno neocisceni odvodi od ceste.
-
Forumerrer
#17237 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Neki dan prolazim bas ovdje na Cvili i jedan radnik cisti saht uz cestu (a drugi naravno gleda). Saht pun zemlje, mislim da ne moze litar vode uci.
Dovoljno je proci parkinzima u Novom gradu, pola sahtova zatrpano, parking pliva u vodi nakon malo jace kise.
- drug_profi
#17238 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja se ne sjecam kad sam vidio onu woma masinu da cisti sahtove kisne kanalizacije, a prije su redovno rpeventivno isli ulicama i radili.Forumerrer wrote: ↑23/09/2023 22:07Neki dan prolazim bas ovdje na Cvili i jedan radnik cisti saht uz cestu (a drugi naravno gleda). Saht pun zemlje, mislim da ne moze litar vode uci.
Dovoljno je proci parkinzima u Novom gradu, pola sahtova zatrpano, parking pliva u vodi nakon malo jace kise.
- Better Man
#17239 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Samo gradski autoput rješava sav kolaps saobraćaja u gradu, jer svi koji idu van grada bi išli gradskim autoputem.dječak sa šibicama wrote: ↑19/09/2023 12:27 Alipasina je uvijek zakrcena, bar ako govorimo o jutarnjih i podnevnim satima. Prva trasnferzala bi to odcepila ali ne lipsi magarce.
Znaci govorim samo o dionici od stadiona kosevo do kina Radnik. A tek gdje su guzve prema Vogosci. Petkom recimo to je totalni kolaps. Mnogi znaju za "kraticu" preko Kosevskog do Kranjceviceve, ali i oni opet zablokiraju lokalne ulice na kosevskom.
- Haris.ba
#17240 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa nije to magicna cesta koja bi rijesila sve probleme. Bilo bi isto ko sad u Buljakovom sa autoputa direkt na guzvu 1x1.Better Man wrote: ↑23/09/2023 22:16Samo gradski autoput rješava sav kolaps saobraćaja u gradu, jer svi koji idu van grada bi išli gradskim autoputem.dječak sa šibicama wrote: ↑19/09/2023 12:27 Alipasina je uvijek zakrcena, bar ako govorimo o jutarnjih i podnevnim satima. Prva trasnferzala bi to odcepila ali ne lipsi magarce.
Znaci govorim samo o dionici od stadiona kosevo do kina Radnik. A tek gdje su guzve prema Vogosci. Petkom recimo to je totalni kolaps. Mnogi znaju za "kraticu" preko Kosevskog do Kranjceviceve, ali i oni opet zablokiraju lokalne ulice na kosevskom.
Ili, sad napravili Stupsku petlju i samo pomakli guzvu.
Svasta se mora napraviti za pocetak, i GA i 1 i 12 i juzna i sjeverna long. Pa onda i dalje mreze cesta koje su planirane.
- Better Man
#17241 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne bi bilo gužve u Boljakovom, jer bi svi koji idu van grada koristili gradski autoput. Isto tako ako ideš prema pofalićima također bi koristili gradski autoput. Samo oni koji tu stanuju bi išli na Boljakov.Haris.ba wrote: ↑23/09/2023 22:47Pa nije to magicna cesta koja bi rijesila sve probleme. Bilo bi isto ko sad u Buljakovom sa autoputa direkt na guzvu 1x1.Better Man wrote: ↑23/09/2023 22:16
Samo gradski autoput rješava sav kolaps saobraćaja u gradu, jer svi koji idu van grada bi išli gradskim autoputem.
Ili, sad napravili Stupsku petlju i samo pomakli guzvu.
Svasta se mora napraviti za pocetak, i GA i 1 i 12 i juzna i sjeverna long. Pa onda i dalje mreze cesta koje su planirane.
- mk ultra
#17242 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Ovako to izgleda kad se cener trci u 9h u nedjelju na igmanu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- insaneinthebrain
-
propojeilijas
#17245 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sta je ovo gdje je publika da navijainsaneinthebrain wrote: ↑24/09/2023 13:33gledaj sirotinje sto se skupila. da se covjek sazali i da ih zovne u centar grada da blokiraju glavne ulice na par sati. nek se malo ljudi istrce![]()
- Logovan
#17246 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jos kad bi znali da je limit 150 ucesnika.
Normalno da ce na gradskim utrkama biti puno vise ljudi, nemaju svi prevoz, a ni vremena da dolaze na Igman.
Imate slike sa Trebevica sa puno vise ljudi kad se vec hvatate za broj sa planina.
Normalno da ce na gradskim utrkama biti puno vise ljudi, nemaju svi prevoz, a ni vremena da dolaze na Igman.
Imate slike sa Trebevica sa puno vise ljudi kad se vec hvatate za broj sa planina.
-
HelaS
#17247 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Za blokadu saobraćajnica po Sarajevu, pobrinut će se Gradonačelnica, ne brini. Ona je uvijek tu kad zatrebainsaneinthebrain wrote: ↑24/09/2023 13:33gledaj sirotinje sto se skupila. da se covjek sazali i da ih zovne u centar grada da blokiraju glavne ulice na par sati. nek se malo ljudi istrce![]()

-
HelaS
#17248 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Limit odredili organizatori, znajući da ih čak ni toliko neće biti, jer nije utrka na ulicama gdje se mogu slikati da ih svi vide.
-
Naslovnica
- Logovan
#17250 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jok ja ga odredio, nije organizator.
Ima i to da je tezi cener na planini na onakvim stazama, nego u gradu, ali dzaba vama govoriti. Vi cete ponavljati "hoce da budu vidjeni" pa taman da ne znam koliko da grijesite.
Ima i to da u gradu ponekad ne bude jedna utrka, nego vise njih, znaci odmah automatski imas puno veci broj, nego sa ove slike.
Sad opet reci "gdje se mogu slikati da ih svi vide".