Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mond

#40826 Re: Utakmice.

Post by mond »

Nema od Šahe ništa. Upravu je indijanac kada kaže da se na Kovi vidio napredak. Ovaj ništa. Za godinu dana malo bradice izraslo i to je to. Dabogda bogam.
Adobeg

#40827 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

Logovan wrote: 22/09/2023 22:47
Dinostula wrote: 22/09/2023 22:26 Daj mi samo reci koja ekipa u PL ima golmana od 19 godina na golu pa mi njega da posaljemo Celiku ili Slobodi ljudi bi ga drzali na klupi ne bi rizikovali sa njim.Po meni treba vise Buljubasica gurati mali poceo nesto pokazivati ovaj forsira Mustafica.
I da pohvalim Durakovica ovu tekmu bio odlican najbolja do sada koju je odigrao.
Ne razumijem zašto bi druge ekipe bile bitne, pa i ovo za Čelik/Slobodu? Meni se Buljubašić dobrim pokazao i ne treba uopšte birati između njega i Šahinovića ili bilo koja druga dva mlada igrača. Ako mogu igrati dva, neka igraju dva ili više njih. Za Durakovića se slažemo. :thumbup: Sad je bio ok, njegova najbolja utakmica.
Momak moramo priznati je nezreo za ovu kategoriju takmicenja,gori je od dizdarevica koji nije kakva pljacka.
svi u napad

#40828 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Piaty wrote: 22/09/2023 22:37 Sarajevo je čudna ekipa po pitanju strategije kadra i to u najnegativnijem smislu.

Igrači koji se pokažu u najboljem svjetlu - NAJEBU.

1. Mulalić nije mogao biti bolji na svom mjestu - mora da ide na posudbu.

2. Balta-Jelić, najbolji igrač ekipe - mora tražiti novu ekipu.

3. Buljubašić, neviđeno za nas, momak samo što ne poleti dok igra - ali mora na klupu.

Najbolje imati 32 - 36 godina, da si ranije igrao po Slovenijama ili Slovačkoj, možeš biti i kloc ali ćeš imati zagarantirano mjesto.
Ne talasaj, šuti i igraj kako bilo, jebat ga
Odlicno receno. Cista fakta i potpuno se slazem sa komentarom. Zivio
internazionale

#40829 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Treba istaći i nekorektnog domaćina. Da se nimalo nisu prepali jer smo dobili Zrinjskog a oni Alkmara

Napadački dio veĉeras, Ziljkić, Renan, Hasić i Avram lošiji dio ekipe
Paradox76

#40830 Re: Utakmice.

Post by Paradox76 »

Jako tvrda utakmica, po jako teškom terenu.
Zicer Avramovskog na početku mogao je odvesti utakmicu u skroz drugom pravcu.
Rezultat uopste nije mjerilo onoga sto se desavalo na terenu ali 3 boda ostaju u Lištici.
Mnogo lošija igra nego protiv Zrinjskog, prvenstveno mislim na borbenost i pozicioniranje igrača u prostoru.
Svakom golmanu se može desiti kiks kao Šahinoviću ali mislim da je vrijeme da se Rogicu ukaze veća minutaža.
Beganovic jako loše, mi nemamo desnog beka.
Durakovic je kao nešto pokušavao, trudio se i sa malo većim učinkom za razliku od prošlih utakmica.
Stoperski par solidno, mnogo bolji i sigurniji bili prošli utakmicu.
Imali su dosta nepreciznih dodavanja.
Po meni, Mustafic večeras najbolji, Juraldžija se pogubio.
Ne znam zašto ga nije mijenjao.
Hasic nevidljiv, nezainteresovan isto kao i Ziljkic.
Avramovski i Renan mogli riješiti utakmicu, ovako, obojica odigrali skroz ispod prosjeka.
Izmjene, niko ništa posebno.
Popravilo se mnogo stvari, prekidi vise nisu ogromna opasnost, stvaramo šanse, bit će ovakvih utakmica.
Mislim da je mogao ubaciti Vrančića ili Buljubasica umjesto Juraldžije.
Ali trener odlučuje, nadam se da će se iz ovog poraza naučiti lekcija.
aut

#40831 Re: Utakmice.

Post by aut »

Da su igrali Ivan Borna Jelic i Balta dobili bi 100%.
van Basten

#40832 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Kakav li je taj sibencanin kad ovakvog Sahinovica ne moze maknuti s gola.
Mimo greske, previse smo sansi fulili, previse mlohavo stajali na polju. Ne znam jeli do terena ili cega vec, ali iako je tok utakmice do 75min bio isti kao prosla, vidjelo se po govoru tijela da to nije to.
Takodjer, vec sad se moze potencirati problem - 7 utakmica 9 golova
sencobih

#40833 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Ja navijača i stručnjaka, nakon 7 kola nalazis se ma drugom mjestu i pišu " titula ćao", isto kao da su nam konkurencija real i barsa. Šahinović pogriješio pa šta , Ziljkić kriv sto savršenu asistenciju Duraković pretvara u promašaj? Šahinović kriv što Avram i Renan fulaju 1 na 1? Dajte se malo uozbiljite, dajte podršku momcima jer očigledno igramo svaku utakmicu sve bolje. Šta je široki večeras uradio? Iskoristio našu grešku jedino to. Imao sansu iz poklonjenog slobodnjaka i na kraju što im je Šahinović skinuo 1 na 1 situaciju. I mi kao razočarani , a sirokom smo redovna mušterija tamo. Katastrofalan teren je posebna priča, ali hajde. Uvijek je potreban neki igrač da mu se naklate, sad je Šaha, bio je Pidro, spominjete Vladana, a isto se i on pljuvao dok je bio kod nas, pa Belmina, i tako redom ,kad se rijesimo Šahinovića naklatiće se Rogiću ili ovom trećem Buljubašić nek jednu kiksa isto ga čeka, ali zato pričei kako Zeljo ima super juniore, kako svi rade kako treba samo naš amerikanac nema pojma ne nedostaje.Nismo bolje ni zaslužili
omega369

#40834 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Ma sve kad se sagleda dobro je ovo. Jedna greska golmana i jos mozda dvije anicica i to je sve za citavu utakmicu. Poraz boli ali sve je bilo do nas. Raduje borba, trka, stvaramo sanse, i nije nam vise svaki prekid pola gola. Bice ovo dobro abd. Sad moramo natrpati Z09 :thumbup:
Adobeg

#40835 Re: Utakmice.

Post by Adobeg »

omega369 wrote: 23/09/2023 09:26 Ma sve kad se sagleda dobro je ovo. Jedna greska golmana i jos mozda dvije anicica i to je sve za citavu utakmicu. Poraz boli ali sve je bilo do nas. Raduje borba, trka, stvaramo sanse, i nije nam vise svaki prekid pola gola. Bice ovo dobro abd. Sad moramo natrpati Z09 :thumbup:
Nije ovo jos d od dobrog puno osciliramo,napisa jedna greska koja nas je kostala utakmice ma budimo realni,mali je za ovo malo karijere napravio more gresaka,momak je duzi period katastrofa i to se pogorsava treba odmoriti podhitno.
last mohicans

#40836 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

sencobih wrote: 23/09/2023 08:01 Ja navijača i stručnjaka, nakon 7 kola nalazis se ma drugom mjestu i pišu " titula ćao", isto kao da su nam konkurencija real i barsa. Šahinović pogriješio pa šta , Ziljkić kriv sto savršenu asistenciju Duraković pretvara u promašaj? Šahinović kriv što Avram i Renan fulaju 1 na 1? Dajte se malo uozbiljite, dajte podršku momcima jer očigledno igramo svaku utakmicu sve bolje. Šta je široki večeras uradio? Iskoristio našu grešku jedino to. Imao sansu iz poklonjenog slobodnjaka i na kraju što im je Šahinović skinuo 1 na 1 situaciju. I mi kao razočarani , a sirokom smo redovna mušterija tamo. Katastrofalan teren je posebna priča, ali hajde. Uvijek je potreban neki igrač da mu se naklate, sad je Šaha, bio je Pidro, spominjete Vladana, a isto se i on pljuvao dok je bio kod nas, pa Belmina, i tako redom ,kad se rijesimo Šahinovića naklatiće se Rogiću ili ovom trećem Buljubašić nek jednu kiksa isto ga čeka, ali zato pričei kako Zeljo ima super juniore, kako svi rade kako treba samo naš amerikanac nema pojma ne nedostaje.Nismo bolje ni zaslužili
Nas ne treba nas da interesuje ŠB, već mi sami sebe. Dva su forumaša napisala po pitanju titule, a niko nije umanjio podršku i većina komentara je afirmativna. Ja ću opet reći da Šaha nije golman za nas, to samo ćorav pored očiju ne vidi. Najmanje tri utakmice, ovako iz glave, nas je koštao direktnih bodova. Ne bi gol dali sigurno, nerješeno je najrealnije bilo, jesu promašili zicere, ali nisu direktno dali 3 boda kao on. Da je ostalo nerješeno, ni ŠB ne bi imao tri boda više, nego bi bili izjednačeni. Ovako su tri boda ispred nas, uz utakmicu manje, a Borac bod manje uz dvije utakmice manje koje, će poznajući prilike, vjerovatno riješiti u svoju korist, pa će i on biti ispred nas nakon što odigraju zaostale. Ništa to ne znači, sve je isuviše rano, prvenstvo je dugo, iako mi imamo najveći potencijal, dobrog trenera koji bi trebao rasti vremenom, kao i ekipa. Zasto ne spomenuti najslabiju kariku, golmana, da mi je brat najrođeniji. Vladana sam ja spominjao i nije se pljuvao kao sto kažeš, niti su uporedevi njih dvojica, mozda nakon jednog,dva kiksa, Zenica ako se dobro sjećam, je bio predmet kritikovanja, ali Vladan je iz svake naredne utakmice sve više i više napredovao i vadio nas je, postao je prevaga za vrlo kratko vrijeme,a ovaj nas još više ukopava i to poprilično traje. Nije on stao jučer na gol. Pogledaj koliko utakmica je na golu. Izgleda da je on novi prođekt, pa se ne smije ništa reći.
sencobih

#40837 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Ma svejedno ko je god, sad je Šahinović na tapetu, zasluženo ili ne nije bitno, sutra će biti neko drugi. Od legende do nabijanja na čunu je period od svije utakmice. Nakon 7 kola titula ćao :-) . Prije smo se natovarili Dalu jer je projekt, sad Šahinoviću jer je neko rekao dabje on projekt. A bodove smo izgubili zahvaljujući Avramu kojeg plaćamo ko pet Šahinovića i lik ima taj luksuz da fuli sam jedan na jedan , tad smo zijanili bodove, Renan je to svojim promašajem samo potvrdio
Grean

#40838 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Ockivao sam da ce se neko osvrnuti ali do sad nije pomenuto a red je nakon nasih ranijih kritika na racun bekovskog para da je Durakovic odigrao mozda najbolju utakmicu do sad, pogotovo ofanzivno.

On je za izdvojiti sto se tice sinocnje utakmice. Jos da je imao malo srece kod onog suta bio bi pun pogodak.
Dinostula

#40839 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

sencobih wrote: 23/09/2023 13:46 Ma svejedno ko je god, sad je Šahinović na tapetu, zasluženo ili ne nije bitno, sutra će biti neko drugi. Od legende do nabijanja na čunu je period od svije utakmice. Nakon 7 kola titula ćao :-) . Prije smo se natovarili Dalu jer je projekt, sad Šahinoviću jer je neko rekao dabje on projekt. A bodove smo izgubili zahvaljujući Avramu kojeg plaćamo ko pet Šahinovića i lik ima taj luksuz da fuli sam jedan na jedan , tad smo zijanili bodove, Renan je to svojim promašajem samo potvrdio
Oliveira je fino sutao nije on kriv sto Siroki ima spuzvu na golu a ne covjeka svakom normalnom bi se odbila lopta od ledja i zavrsila u golu samo ovom se uspjela nekako ustopati.
Grean wrote: 23/09/2023 14:26 Ockivao sam da ce se neko osvrnuti ali do sad nije pomenuto a red je nakon nasih ranijih kritika na racun bekovskog para da je Durakovic odigrao mozda najbolju utakmicu do sad, pogotovo ofanzivno.

On je za izdvojiti sto se tice sinocnje utakmice. Jos da je imao malo srece kod onog suta bio bi pun pogodak.
Slabo citas ako mislis da nije niko pohvalio Durakovica meni jedan od boljih juce.
18mn97

#40840 Re: Utakmice.

Post by 18mn97 »

Jeste Durakovic dobro odigrao, napokon.
GandalfSivi

#40841 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Prvo poluvrijeme…
last mohicans

#40842 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Guli predobro igra za Velez.
Koshpa

#40843 Re: Utakmice.

Post by Koshpa »

Sahinovic mora braniti zbog je.. pravila da na terenu svih 90min mora biti najmanje jedan U21 igrac.
Proposition Joe

#40844 Re: Utakmice.

Post by Proposition Joe »

Popustite momka molim Vas. Ništa dobro nikome neće donijeti njegovo uzimanje na tapetu.

Mali je dobar golman. Nije nivo Kovačevića, teško da će ikada i biti, ali je dobar. Trener forsira igranje nogom, plus mali zbog pravila u21 igrača igra i neka igra tj. brani.

Nije on kriv što napadači nisu na vrijeme dali golove iz zicera. Eto sada on poklonio pobjedu. Ne gleda se tako fudbal. Kompleksnija je to dosta igra.
radijator

#40845 Re: Utakmice.

Post by radijator »

Dobro je poredjenje sa Kovacevicem zato sto smo i njemu isto jebavali sve i svasta, a ne sjecam.se da je iko zalio sto je otisao, vec sad kad se i vani dokazao i skocila mu cijena, ispada on kao neki benchmark koji Saha ne moze dobacit. Nidje veze.
Tako je to s golmanima, mozes branit sve citavu utakmicu, zajebi go jedna greska i donji si.
Pa eno i onaj iz zvezde golman spasio ih covjek cenera glat da ne prime, jedna greska i krece jebavanje.
Cvancika

#40846 Re: Utakmice.

Post by Cvancika »

Da, jedna greska. Ostalo je bio fenomenalan, zavidnu dozu sigurnosti pokazao. :D
mond

#40847 Re: Utakmice.

Post by mond »

Kup tekma na mojoj tv
oldtajmer

#40848 Re: Utakmice.

Post by oldtajmer »

mond wrote: 26/09/2023 19:21 Kup tekma na mojoj tv
je li onaj mytv :?:
mond

#40849 Re: Utakmice.

Post by mond »