Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mond
#40801 Re: Utakmice.
Nije on ništa skinuo, več ga je lopta pogodila dva puta.
Bjež ba, protiv GOŠKA lopta mu pet puta ispada u petercu, protiv Zrinjskog loša ispucavanja, večeras lijepa asistencija. Nek ode malo na klupu da odmorimo od njegovih bravura.
Bjež ba, protiv GOŠKA lopta mu pet puta ispada u petercu, protiv Zrinjskog loša ispucavanja, večeras lijepa asistencija. Nek ode malo na klupu da odmorimo od njegovih bravura.
-
Anquilla
#40802 Re: Utakmice.
Kakvih smo utakmica odigrali u Sirokom u prethodnim godinama, ova je jos i nelosa.
Definitivno vidljiv napredak, vjerovatno bi bolje izgledali da teren nije bio onakav.
Definitivno vidljiv napredak, vjerovatno bi bolje izgledali da teren nije bio onakav.
- vicious
#40803 Re: Utakmice.
Ne može. Kad do sad nije savladao ove osnovne stvari nece nikad od njega biti golman na nivou koji nama treba. Pa zar treba da se uči braneći za prvi tim? Za to imamo akademiju.
Ja generalno nisam nezadovoljan utakmicom, ali rezultatom jesam i te kako, zato sto smo izgubili samo zbog glupih gresaka, sto golmana sto napadaca...
Last edited by vicious on 22/09/2023 22:06, edited 1 time in total.
- Logovan
#40804 Re: Utakmice.
Odbranio slobodnjak i na kraju utakmice dobro zatvorio ugao da ne primimo još jedan gol.
-
Adobeg
#40805 Re: Utakmice.
Sta ti pricas nije ovo juniorska kategorija da se covjek uci ,momak je imao more kikseva ovo su seniori ovdje se greske skupo placaju bilo je vrijeme odavno, da mali odmori,zbunjola71sa wrote: ↑22/09/2023 21:58 to nemozete opciti sa djevojkama i zenama pa ste ovde opleli o djetetu od 19g i igracima
takve stvari se rade u cetiri oka
sad i uvijek je samo rad red disciplina i to ce se negdje odraziti
ne pizdite
-
last mohicans
-
baxus
#40807 Re: Utakmice.
A titulu smo ono očekivali.
Ima ovdje još puno puno posla.
Neka su nas malo ohladili.
Posto se očigledno počelo pucat na titulu i sve manje od toga je katastrofa.
Poznata naša logika.
To sto je prije mjesec dana bio raspad sistema smo već zaboravili.
A znate sta, bit će još poraza, vjerovali ili ne.
- Logovan
#40808 Re: Utakmice.
Zašto se uopšte zamarate sa titulom?
Niti je treba ganjati, niti treba odustajati od nje, niti treba pričati oko titule. Utakmica po utakmica, ako se na proljeće stvori prilika da se osvoji, onda je napasti.
-
Piaty
#40809 Re: Utakmice.
Ovo nešto izašlo na to ko je kriv.
Šahinović vs ostatak ekipe
Ja bih rekao Šahinović kanta i ostatak ekipe kanta.
Šahinović zbog dodavanja tj gola, ostatak ekipe zbog toga što nemaju snage da trče. Čim dođemo na 50 metara već je hvatanje za glavu i kome dodati. Kada je ušao Penaranda, taj problem je riješen ali sa kim on da igra. Ni sa kim!
Šahinović vs ostatak ekipe
Ja bih rekao Šahinović kanta i ostatak ekipe kanta.
Šahinović zbog dodavanja tj gola, ostatak ekipe zbog toga što nemaju snage da trče. Čim dođemo na 50 metara već je hvatanje za glavu i kome dodati. Kada je ušao Penaranda, taj problem je riješen ali sa kim on da igra. Ni sa kim!
-
Son1
#40810 Re: Utakmice.
Ma da, nije ova tekma mjerilo nicega.
Bilo bolji, trebali dobit, popusili zbog greske, Boze moj.
Steta jeste, ali nikakvo otpisivanje.
Steta sto je SB samo, a inace nije lose malo spustanja.
Pena u 90. ko u snu kad te ganj neko trci.
Nema ovdje jos kondicije ni u tragovima.
Bilo bolji, trebali dobit, popusili zbog greske, Boze moj.
Steta jeste, ali nikakvo otpisivanje.
Steta sto je SB samo, a inace nije lose malo spustanja.
Pena u 90. ko u snu kad te ganj neko trci.
Nema ovdje jos kondicije ni u tragovima.
-
Piaty
#40811 Re: Utakmice.
Baš je pametan taj koji čeka titulu, a istovremeno je svjestan da Zrinjski ne igra u ligi Švedske već u ligi BiH, a posebno je pametan taj obzirom na to kako smo igrali "europske" utakmice (ako se ono sa Gruzijcima europskim utakmicama može zvati).baxus wrote: ↑22/09/2023 22:08A titulu smo ono očekivali.
Ima ovdje još puno puno posla.
Neka su nas malo ohladili.
Posto se očigledno počelo pucat na titulu i sve manje od toga je katastrofa.
Poznata naša logika.
To sto je prije mjesec dana bio raspad sistema smo već zaboravili.
A znate sta, bit će još poraza, vjerovali ili ne.
- armin071
#40812 Re: Utakmice.
Ma ova igra u odnosu na zalizanog nebo i zemlja. A poraza je bilo i biće ali ovo je pravo dobra igra čak i neki poput Durakovića nadolaze što je za mene bilo nezamislivo… Samo laganini i jedna po jedna….
- Logovan
#40813 Re: Utakmice.
Neće sve savladati, nemoguće. Pa uči se i poslije akademije, nećeš izaći iz akademije kao izgrađen igrač. Uče se i Buljubašić, Mulalić, itd.vicious wrote: ↑22/09/2023 22:06 Ne može. Kad do sad nije savladao ove osnovne stvari nece nikad od njega biti golman na nivou koji nama treba. Pa zar treba da se uči braneći za prvi tim? Za to imamo akademiju.
Ja generalno nisam nezadovoljan utakmicom, ali rezultatom jesam i te kako, zato sto smo izgubili samo zbog glupih gresaka, sto golmana sto napadaca...
-
last mohicans
#40814 Re: Utakmice.
Onaj slobodnjak svaki golman mora braniti, ovu zadnju nisam vidio da li ga je lopta baš pogodila ili je skinuo. Golman nešto mora i odbraniti, a njegov svaki tezi kiks je gol za nas. U ovakvim utakmicama jedan gol je presudan. Neka je mlad, u akademiju na čeličenje, pa kad je Kova otišao, on Dizdarević i taj putujući golman su uskočili u prvi plan. Za Vladana se vidjelo da napreduje i uči iz grešaka, ovaj totalna 0
nula napredka. I ove zadnje nekolike utakmice djeluje kao zeru stabilniji, ali to je privid, jer se odbrana stabilizirala. Da su ovakve situacije svaku 8-9, jal desetu utakmicu. Čovjek bi rekao,jbg, dešava se i najboljim. On nema sigurno odbranjene utakmice, kad se ne desi gol njegovom krivicom, onda protivnici nisu bili dovoljno pribrani. On je naš Onana i ne znam zašto je problem više to priznati i smjestiti ga malo na klupu. Pa jbt, ko je taj dečko više, da mu se ovoliko gleda kroz prste.
- vicious
#40815 Re: Utakmice.
Vidi, fino je što braniš momka, jeste mlad i sve to, ali žao mi je, ništa od njega. Ono što njemu fali ne može se treningom steći ni naučiti.Logovan wrote: ↑22/09/2023 22:13Neće sve savladati, nemoguće. Pa uči se i poslije akademije, nećeš izaći iz akademije kao izgrađen igrač. Uče se i Buljubašić, Mulalić, itd.vicious wrote: ↑22/09/2023 22:06 Ne može. Kad do sad nije savladao ove osnovne stvari nece nikad od njega biti golman na nivou koji nama treba. Pa zar treba da se uči braneći za prvi tim? Za to imamo akademiju.
Last edited by vicious on 22/09/2023 22:17, edited 1 time in total.
-
mond
#40816 Re: Utakmice.
Hajde jebo sad Šahu, ispizdio me je i to je to. Nije jedini. Kapetan momčadi npr.
Ako ništa, prekide smo popravili što je evidentno, o fitnesu/spremi je malo i nezahvalno večeras jer se po ovom terenu duplo čovjek umara.
Ima očitih popravki, pored prekida čini mi se da nam bekovi bolje stoje defanzivno. Štoperi su okej, skaču, postavljaju igraju sa loptom. Kad se sjetim Šerbe i njegovih dodavanja
Jbg, zijan, vruć.
Ima materijala za klupe, npr kapiten.
Ako ništa, prekide smo popravili što je evidentno, o fitnesu/spremi je malo i nezahvalno večeras jer se po ovom terenu duplo čovjek umara.
Ima očitih popravki, pored prekida čini mi se da nam bekovi bolje stoje defanzivno. Štoperi su okej, skaču, postavljaju igraju sa loptom. Kad se sjetim Šerbe i njegovih dodavanja
Jbg, zijan, vruć.
-
last mohicans
#40817 Re: Utakmice.
Jbg, logi, malo si se posvađao s logikom. Pa šte ćemo ganjati ili odustati?
- vicious
#40818 Re: Utakmice.
Da, Ziljkic veceras totalno van utakmice, skoro nezainteresovan.mond wrote: ↑22/09/2023 22:17 Hajde jebo sad Šahu, ispizdio me je i to je to. Nije jedini. Kapetan momčadi npr.
Ima očitih popravki, pored prekida čini mi se da nam bekovi bolje stoje defanzivno. Štoperi su okej, skaču, postavljaju igraju sa loptom. Kad se sjetim Šerbe i njegovih dodavanja![]()
Jbg, zijan, vruć.
Avramovski me je opet ispizdio, osim promašaja ona situacija na kraju prvog, kad je cini mi se Beganovic presjekao loptu i povukao naprijed, daje je Avramu tamo na ćošku 16m, i ovaj umjesto da je samo primi i gurne mu opet jednostavan pas u for nesto pokušava petom iz prve, i igrac Sirokog je naravno presiječe. A mat situacija bi bila, nevjerovatno kakva glupost.
-
last mohicans
#40819 Re: Utakmice.
Ja gore napisah, zašto Ziljkić mjesecima moze igrati poluvrijeme i maksimum do 60te. Tada diše na škrge, je li hronično povrijeđen, kao da je prikopčan na slauf nargile. Ne mogu shvatiti, ama baš nikako, kako ne može postići barem korektnu formu. Ne sjećam se da je u Borcu ovako bio loš fizički. Ima tu još slabo pripremljenih igrača. Pena ili Kerim su trebali početi od početka, a Ziljkića ostaviti za zadnjih pola sata. Očito je Rozman vođen prošlom utakmicom isto uradio, ali ne moze vazda upaliti. Jbg, i najbolji pogriješe.mond wrote: ↑22/09/2023 22:17 Hajde jebo sad Šahu, ispizdio me je i to je to. Nije jedini. Kapetan momčadi npr.
Ima očitih popravki, pored prekida čini mi se da nam bekovi bolje stoje defanzivno. Štoperi su okej, skaču, postavljaju igraju sa loptom. Kad se sjetim Šerbe i njegovih dodavanja![]()
Jbg, zijan, vruć.
-
18mn97
#40820 Re: Utakmice.
Hasic je bio los veceras. Nista nije uradio.
- Dinostula
#40821 Re: Utakmice.
Daj mi samo reci koja ekipa u PL ima golmana od 19 godina na golu pa mi njega da posaljemo Celiku ili Slobodi ljudi bi ga drzali na klupi ne bi rizikovali sa njim.Po meni treba vise Buljubasica gurati mali poceo nesto pokazivati ovaj forsira Mustafica.Logovan wrote: ↑22/09/2023 22:13Neće sve savladati, nemoguće. Pa uči se i poslije akademije, nećeš izaći iz akademije kao izgrađen igrač. Uče se i Buljubašić, Mulalić, itd.vicious wrote: ↑22/09/2023 22:06 Ne može. Kad do sad nije savladao ove osnovne stvari nece nikad od njega biti golman na nivou koji nama treba. Pa zar treba da se uči braneći za prvi tim? Za to imamo akademiju.
I da pohvalim Durakovica ovu tekmu bio odlican najbolja do sada koju je odigrao.
- Logovan
#40822 Re: Utakmice.
Pomalo ga branim jer mislim da vrijedi koliko toliko i da će izrasti u nekog pristojnog golmana. Hoće li biti šta od njega, ne znam. Slabiji je od Kovačevića, ali ako nije kao Kovačević, ne znači da ne valja.
Pa rekoh u nastavku posta. Ideš utakmicu po utakmicu, rješavaš kolo po kolo. Ne stvaraš sebi pritisak da moraš nešto uraditi (ganjanje) ili da nema šanse da nešto uradiš (odustajanje). Na treninzima, a pogotovo na utakmicama ne bi trebalo biti zamaranja oko titule. Moraš znati da je možeš osvojiti, ali ne da se ubijaš u pojam ako izgubiš dvije, tri utakmice, niti da letiš u nebesa ako zaredaš par pobjeda. Pa vidi šta Zrinjski radi, koliko znam kod njih je ovo što govorim. Nema iz krajnosti u krajnost.last mohicans wrote: ↑22/09/2023 22:17 Jbg, logi, malo si se posvađao s logikom. Pa šte ćemo ganjati ili odustati?
-
Piaty
#40823 Re: Utakmice.
Sarajevo je čudna ekipa po pitanju strategije kadra i to u najnegativnijem smislu.
Igrači koji se pokažu u najboljem svjetlu - NAJEBU.
1. Mulalić nije mogao biti bolji na svom mjestu - mora da ide na posudbu.
2. Balta-Jelić, najbolji igrač ekipe - mora tražiti novu ekipu.
3. Buljubašić, neviđeno za nas, momak samo što ne poleti dok igra - ali mora na klupu.
Najbolje imati 32 - 36 godina, da si ranije igrao po Slovenijama ili Slovačkoj, možeš biti i kloc ali ćeš imati zagarantirano mjesto.
Ne talasaj, šuti i igraj kako bilo, jebat ga
Igrači koji se pokažu u najboljem svjetlu - NAJEBU.
1. Mulalić nije mogao biti bolji na svom mjestu - mora da ide na posudbu.
2. Balta-Jelić, najbolji igrač ekipe - mora tražiti novu ekipu.
3. Buljubašić, neviđeno za nas, momak samo što ne poleti dok igra - ali mora na klupu.
Najbolje imati 32 - 36 godina, da si ranije igrao po Slovenijama ili Slovačkoj, možeš biti i kloc ali ćeš imati zagarantirano mjesto.
Ne talasaj, šuti i igraj kako bilo, jebat ga
- Logovan
#40824 Re: Utakmice.
Ne razumijem zašto bi druge ekipe bile bitne, pa i ovo za Čelik/Slobodu? Meni se Buljubašić dobrim pokazao i ne treba uopšte birati između njega i Šahinovića ili bilo koja druga dva mlada igrača. Ako mogu igrati dva, neka igraju dva ili više njih. Za Durakovića se slažemo.Dinostula wrote: ↑22/09/2023 22:26 Daj mi samo reci koja ekipa u PL ima golmana od 19 godina na golu pa mi njega da posaljemo Celiku ili Slobodi ljudi bi ga drzali na klupi ne bi rizikovali sa njim.Po meni treba vise Buljubasica gurati mali poceo nesto pokazivati ovaj forsira Mustafica.
I da pohvalim Durakovica ovu tekmu bio odlican najbolja do sada koju je odigrao.
- GandalfSivi
#40825 Re: Utakmice.
Titula dodje kad se najmanje nadaslast mohicans wrote: ↑22/09/2023 22:17Jbg, logi, malo si se posvađao s logikom. Pa šte ćemo ganjati ili odustati?