Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

r_faruk

#45051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Da, saobracajna kultura... to zaobilazenje kolone koja stoji je ispravno (u nasem zakonu nije dozvoljeno), no po nasem zakonu ne mozes ni gorivo sam sebi nasut'.
Evo sam si rekao da su ovi sto su to dozvolili papani. Da li postujes ova pravila u EU?

I ako imas prednost, pustis nekoga da se ukljuci kad vidis da ceka vjecnost, ako vozis na autoputu pomjeris se u lijevu traku na mjestima gdje se ljudi ukljucuju, ako peglas, pustis ljude da te prestignu... ne moras nista od ovoga, ali kao vozac bi trebao. Niko te ne tjera, ali kao vozac, zaista bi trebao.

I samo bih jos da pitam, ako zivis u zgradi, da li si ustaklio balkon?
canvra888

#45052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

r_faruk wrote: 19/09/2023 14:41 Da, saobracajna kultura... to zaobilazenje kolone koja stoji je ispravno (u nasem zakonu nije dozvoljeno), no po nasem zakonu ne mozes ni gorivo sam sebi nasut'.
Evo sam si rekao da su ovi sto su to dozvolili papani.
Fino sam napisao da nemam ništa protiv zaobilaženja kolone na semaforu, gdje će se ispaliti na zelenom i niko zbog njega neće dodatno čekati, iako je i to protiv zakona što kod nas, što i u raznim drugim državama. Ovo na naplatnim je drugačija situacija, jer direktno svima iza njega bahato uzima vrijeme, a po zakonu je ravnopravan učesnik saobraćaja kao i ti ostali iza njega. Ovo oko sipanja goriva ti je skroz promašena analogija.
I ako imas prednost, pustis nekoga da se ukljuci kad vidis da ceka vjecnost, ako vozis na autoputu pomjeris se u lijevu traku na mjestima gdje se ljudi ukljucuju, ako peglas, pustis ljude da te prestignu... ne moras nista od ovoga, ali kao vozac bi trebao. Niko te ne tjera, ali kao vozac, zaista bi trebao.
To jeste saobraćajna kultura i sve navedeno upražnjavam. Ali znaš šta je razlika ovih navedenih stavki od onih gore? Pri upražnjavanju ovih gestova saobraćajne kulture, većinom ostaješ unutar zakona, za razliku od gore spomenute situacije, gdje činiš prekršaj.
I samo bih jos da pitam, ako zivis u zgradi, da li si ustaklio balkon?
Ne živim u zgradi.
Last edited by canvra888 on 19/09/2023 14:52, edited 1 time in total.
kakaljin

#45053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

r_faruk wrote: 19/09/2023 14:18
canvra888 wrote: 19/09/2023 13:44

Nema potrebe da guglam, desilo se u BiH. Znam sigurno da je u SAD-u ista situacija i da za motoriste važe isti zakoni kao i za putnička vozila. Ali eto, odgovorit ću ti, da, i dalje mi je to papanluk, jer očito da i drugi, zakoni relevantnijih država u svijetu tretiraju motoriste ravnopravno u saobraćaju sa ostalim učesnicima.
Da, i ja bas cesto idem motorom u Ameriku. Pogledaj Njemacku, Englesku, Holandiju, Belgiju, Francusku... ili su i one banana drzave... Stvar je jednostavna. Generalno ne putujemo van granica nase zemlje. Imamo svoja pravila za koja smatramo da su jedina ispravna (pa ni kruzni tok nismo regulisali). Europa je 30 godina ispred nas. U Austriji, Italiji pa i Sloveniji sam uzivao voziti motor. Italija je malo cudna, ali sam se snasao. Ovdje kod nas je nocna mora bilo da si na motoru, pjeske ili u autu. Nema saobracajne kulture, uvazavanja drugih.... pune ceste "imača prava".
Kod nas je najveci problem saobracajna kultura koje ima u promilima, jer da imalo ima saobracajne kulture ovdje bi bilo puno lakse voziti i manje bi nesreca bilo i guzvi na cesti.
r_faruk

#45054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

Mi nismo uskladili svoje zakone sa EU. Meni ne pada na pamet da zbog toga stojim u koloni, bilo da se radi o autoputu, bilo da je semafor u pitanju. S obzirom da se pozivamo na zakon, predlazem vam da sljedeci put pozovete policiju i prijavite prekrsaj, a ja cu rado platiti kaznu.
canvra888

#45055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Pa evo baš sam sad pročešljao usputno i definitivno da nije ni unutar cijele EU, a pogotovo Europe unitaran zakon ono obilaženja kolona. Dakle i to ovisi od evropske do evropske države. U nekim je potpuno ilegalno kao i kod nas, u nekim zavisi od dosta stavki, a u nekim je opet upotpunosti legalno (Holandija npr.).

Ono što dobar dio država ima zajedničko je uslov da je kolona koja se obilazi upotpunosti stacionarna, što na naplatnim najčešće nije slučaj, jer stalno nadolaze nova auta/lagano se kreću postojeća.
r_faruk

#45056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

canvra888 wrote: 19/09/2023 15:07 Pa evo baš sam sad pročešljao usputno i definitivno da nije ni unutar cijele EU, a pogotovo Europe unitaran zakon ono obilaženja kolona. Dakle i to ovisi od evropske do evropske države. U nekim je potpuno ilegalno kao i kod nas, u nekim zavisi od dosta stavki, a u nekim je opet upotpunosti legalno (Holandija npr.).

Ono što dobar dio država ima zajedničko je uslov da je kolona koja se obilazi upotpunosti stacionarna, što na naplatnim najčešće nije slučaj, jer stalno nadolaze nova auta/lagano se kreću postojeća.
U "bitnim" drzavama je legalno... Madjarska i Rumunija nisu bitne drzave.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#45057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by laserShow »

ma nema sanse da gubite vrijeme na nerviranje s motoristima. Ono nidje veze, par mjeseci godisnje, minorno zastupljeni u saobracaju. Pusti, neka pici i lagano dalje.
canvra888

#45058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

r_faruk wrote: 19/09/2023 15:13
canvra888 wrote: 19/09/2023 15:07 Pa evo baš sam sad pročešljao usputno i definitivno da nije ni unutar cijele EU, a pogotovo Europe unitaran zakon ono obilaženja kolona. Dakle i to ovisi od evropske do evropske države. U nekim je potpuno ilegalno kao i kod nas, u nekim zavisi od dosta stavki, a u nekim je opet upotpunosti legalno (Holandija npr.).

Vidiš da krojiš priču po svojim preferencama. Pozivaš usklađivanje naših sa EU zakonima, a Mađarska i Rumunija punopravne članice EU. I nisu samo te države gdje je ilegalno, za Dansku, Finsku i Češku isto važi. Također određene razvijene države van EU poput Švicarske, Norveške također zabranjuju to.

A već sam naveo da i u nekim, kako ti kažeš, 'bitnijim' državama postoje stavke koje uslovljavaju legalnost, kao pomenutu stacionarnost.
Dope_Man

#45059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

W0rM wrote: 19/09/2023 13:45
Dimu1927 wrote: 19/09/2023 13:21 E cuj investicija mu dopuna a dopuna 20% jeftinija

Investicija je stajati u koloni gubiti vrijeme trositi gorivo i placati 20% skuplju putarinu

Sve zbog ogromnih 40 KM koje se otplate kroz popust vrlo brzo...

Al jok gdje ces ti bosnji nesto utjerat u mozak, samo se vi guzvajte gospodo :D

Sve stoji, tacno, otplacuje se, hajmo reci - sam, s tih 20 posto ili 15 po manjem BH entitetu. S tim receno, realno je da je mala investicija, isplati se, ne kazem, al' treba se drug pruziti za skoro 40 Keka i jos to dopuniti, pa haman je mjesecni internet toliko, a potrosacka korpa sve tanja i manja. Prvi put najvise boli, svaki naredni "rez" je oke.
Auto je daleko skuplje nego se vozati drugim oblicima prevoza.

A tag je cesto besplatan u nekakvim akcijama, plus akcije za dopune ovakve i onakve, ne da se otplati nego se pofino "zaradi" na tom tagu u poredjenju sa voznjom bez.
Ateista

#45060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

canvra888 wrote: 19/09/2023 14:34
Ateista wrote: 19/09/2023 14:20
Ja smatram da su glavni realni krivci oni koji nisu drzali odstojanje i pri tome drugi kojeg sam pretekao nije napravio prostor ni kad sam ga pretekao, da li namjerno ili nisu vidjeli to je pitanje. Ako i nije namjerno, neshvatljivo mi je da neko toliko ne prati saobracaj da ne primijeti da ga neko pretice i da je ispred njega auto u drugoj traci i trazi prostor da se vrati, cak ni kad mu sviram.
Zato i jesam odmah napisao, preticanje nije obavezna radnja i na tebi je inicijalna odgovornost da se prije preticanja uvjeriš da ne ugrožavaš ni svoju, a ni sigurnost drugih učesnika u saobraćaju. Vrlo lahko bi te samo tom stavkom mogli optužiti da si kriv, bez obzira na tuđa neodržavanja rastojanja.
Ateista wrote: 19/09/2023 14:21

Realno, amerika se tesko moze uzeti kao pozitivan primjer za bilo sta, pogotovo kad je saobracaj u pitanju. :D
Evropa je daleko ispred.
Agree to disagree ovdje :D
Slazem se ja da bi to na sudu vjerovatno bilo tako.

Slazem se i da preticanje nije obavezno, ali u onakvoj situaciji je skoro pa neizbjezno, ne znam ko moze onako guslafi iza kamiona, ono je patnja. :D
Hajd i nekako nedrzanje odstojanja, ni ja ga ne drzim bas uvijek, pogotovo kad imam namjeru da preticem, ali ne napraviti prostora kada vidis da neko pretice...
drug_profi

#45061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Šta kad na naplati naiđe kolona bajkera. 30-40 njih i svi preko reda na dva naplatna mjesta. I svaki dok izvadi pare, dok uzme kusur... oduzeće 10-15 minuta života ostalim.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#45062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by W0rM »

Dope_Man wrote: 19/09/2023 15:41
W0rM wrote: 19/09/2023 13:45

Sve stoji, tacno, otplacuje se, hajmo reci - sam, s tih 20 posto ili 15 po manjem BH entitetu. S tim receno, realno je da je mala investicija, isplati se, ne kazem, al' treba se drug pruziti za skoro 40 Keka i jos to dopuniti, pa haman je mjesecni internet toliko, a potrosacka korpa sve tanja i manja. Prvi put najvise boli, svaki naredni "rez" je oke.
Auto je daleko skuplje nego se vozati drugim oblicima prevoza.

A tag je cesto besplatan u nekakvim akcijama, plus akcije za dopune ovakve i onakve, ne da se otplati nego se pofino "zaradi" na tom tagu u poredjenju sa voznjom bez.
U normalnim drzavama je tako, kod nas, pa tesko, vise potreba nego luksuz. Tag ne pamtima kad je bio na akciji, u 10 godina sam vidio da je 2x bio. S tim receno, stoji da je povoljnija opcija putovanja autoputem.
NediM17

#45063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Zato lani četvErica austrijskih motorista završiše na hlađenju na GP Hum prilikom ulaska u BiH.
Granični policajac malo nadrkan, gužva, vrućina, vidio ih da obilaze kolonu, hajmo malo u šturc.
zdruzdjo

#45064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

canvra888 wrote: 19/09/2023 14:51

Fino sam napisao da nemam ništa protiv zaobilaženja kolone na semaforu, gdje će se ispaliti na zelenom i niko zbog njega neće dodatno čekati, iako je i to protiv zakona što kod nas, što i u raznim drugim državama. Ovo na naplatnim je drugačija situacija, jer direktno svima iza njega bahato uzima vrijeme, a po zakonu je ravnopravan učesnik saobraćaja kao i ti ostali iza njega. Ovo oko sipanja goriva ti je skroz promašena analogija.
Evo vidis sta sam napisao gore vezano za situaciju koju mi je objasnio jedan policajac koji je normalan i koji poznaje materiju i razmislja realno.
Ok evo ja sam cekao na plus 35 stepeni u koloni na naplatnu kucicu. Dolazim na naplatu. placam i vec sam los jer me opalio toplotni udar. Nastavljam voziti i nakon xy kilometara mi pozli, opalim u nekoga i ubijem ga. Ne znam da li si nekad imao toplotni udar. Ja jesam. Mogu ti reci da nije fino. Nesto sto je opasno i na 4 tocka, a da ne pricamo o dva.
Ok ja sam kriv. ja sam izabrao da vozim motor. ja sam vozio. Ali zbog 30 sekundi koje su nekome "smetale", nekoga nema na zemlji.
Opet kazem, nije niko duzan da ista tolerise motoristima i pravi neke ustupke. Super hvala mu ako napravi. Ako ne napravi, nikom nista.
A kad mi se namjerno priblizi liniji kad ja prolazim izmedju tako da mi zablokira put jer eto moze mu se, e pa iskreno ne bih mu bio u kozi da ga snadje samo 1% od onoga sto mu pozelim i kako ga prokunem.
Nisam znao za ovaj potez hrvatskih motorista sa lipama. Odlicno. Skidam kapu. izvoli pa broj. Gledao sam isto tako placanje kazne za parking u kesama novcica.
zdruzdjo

#45065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

NediM17 wrote: 19/09/2023 16:08 Zato lani četvErica austrijskih motorista završiše na hlađenju na GP Hum prilikom ulaska u BiH.
Granični policajac malo nadrkan, gužva, vrućina, vidio ih da obilaze kolonu, hajmo malo u šturc.
Na tom granicnom prelazu trebas biti bas poseban drkadzija da motoristi zamjeris sto zaobilazi kolonu. Kilometrima vozis po prasini i makadamu.

A vjerovatno noc prije policajcu hanuma nije "dala" jer je "dobila", a on kontao: "evo ga pa da nasmijan idem sutra na posao". I ostao "kratak". Pa mu sav svijet kriv i jos takva vukojebina od prelaza da izvuce ono najgore iz insana.
NediM17

#45066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Tek su trebali da voze po prašini, nisu još bili ušli u BiH.
canvra888

#45067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

zdruzdjo wrote: 19/09/2023 16:08
canvra888 wrote: 19/09/2023 14:51

Ok evo ja sam cekao na plus 35 stepeni u koloni na naplatnu kucicu. Dolazim na naplatu. placam i vec sam los jer me opalio toplotni udar. Nastavljam voziti i nakon xy kilometara mi pozli, opalim u nekoga i ubijem ga. Ne znam da li si nekad imao toplotni udar. Ja jesam. Mogu ti reci da nije fino. Nesto sto je opasno i na 4 tocka, a da ne pricamo o dva.
Toplotni udar nisam doživio. Motor pod full-face kacigom i ostalom opremom nisam vozio, samo laganije varijante, tako da ne znam osjećaj, ali je činjenica da je na našim cestama i dalje prisutan broj auta bez klime. U njima se jesam u vakat vozio po zvjezdanima i zna biti poprilično neugodno. Da li je to dvoje na tim vrućinama uporedivo, ne znam, ali je li se sad, hipotetički, trebaju u istu ravan dovesti glede aspekta rizika od toplotnog udara?

Ali eto, specifično glede te jučerašnje situacije, nije bio nešto iznimno prevruć dan, a to kad se desilo bilo je oko pola 11 cirka. Mislim da je na onoj zadnjoj info tabli prije naplatnih pisalo oko 19-20 stepeni. Znači nije da je bilo stvar neke nepodnošljive vrućine.
skrbavi-admin

#45068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skrbavi-admin »

Jeboterobija koliko prdoklacenja oko obilaska motoriste...... :lol: :-) ko da gledam poobaro bi ih branikom da ikako mozes koliko si frustrirano biće :lol:
ZoomZoomKiwi

#45069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Gdje će njega neko prestići halo. On čeka u redu. A žao dat’ 38 kermi za tag.

Nas ekipu kad smo išli do Kotora sa pet motora, na ulasku u CG (GP Sitnica) policajac otišao maksuz skroz desno i zvao nas iz kolone (bilo nekih 7 auta ispred nas). Brzinski nas pregledao i kaže sretno, i vratio se u kancelariju.

Mislim da bi se ovaj gore pojeo od bijesa i jala da je svjedočio tome.
Last edited by ZoomZoomKiwi on 19/09/2023 17:27, edited 1 time in total.
canvra888

#45070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Ko o čemu, perač guzica koji se evo jubilarno deseti put vraća iz banovića govori nekom da je isfrustriran. E to je forum :-)
r_faruk

#45071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

canvra888 wrote: 19/09/2023 15:29
r_faruk wrote: 19/09/2023 15:13

Vidiš da krojiš priču po svojim preferencama. Pozivaš usklađivanje naših sa EU zakonima, a Mađarska i Rumunija punopravne članice EU. I nisu samo te države gdje je ilegalno, za Dansku, Finsku i Češku isto važi. Također određene razvijene države van EU poput Švicarske, Norveške također zabranjuju to.

A već sam naveo da i u nekim, kako ti kažeš, 'bitnijim' državama postoje stavke koje uslovljavaju legalnost, kao pomenutu stacionarnost.
U Danskoj, Finskoj i Norveskoj je dozvoljeno. Za Cesku nisam uspio naci podatak osim da ih niko ne kaznjava. Necemo se valjda ravnati prema Madjarskoj i Rumuniji majka mu stara....
Jedine ,bitne zemlje, u kojima je zabranjeno su Svedska i Svicarska.
Zanimljivo mi je da si dao prednost Madjarskoj i Rumuniji u odnosu na cijelu zapadnu Europu. Bas onako punopravne clanice EU sa svim europskim vrijednostima, pogotovo Madjarska. Kako ono kazes "po svojim preferencama..."
Sumnjam da bi bilo ko od nas radije putovao po Madjarskoj i Rumuniji u odnosu na Spaniju na primjer.
ZoomZoomKiwi

#45072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Ma svako iole normalan i imalo pametan će te pustiti da prođeš.

Ja još mahnem i nasmijem se. Volim vidjeti motore i ljude koji uživaju u njima.
oXavier

#45073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by oXavier »

Ateista wrote: 19/09/2023 10:00
oXavier wrote: 19/09/2023 09:11

I opet si svjesno krenuo preticati? I još stavljaš znak jednakosti između prekršaja :-)
Krenuo sam iz razloga sto smo guslali iznedju 20 i 40 na magistrali koja iako jeste uska moze se vecinom voziti 80-100 i bilo je strasno frustrirajuce, niko da pretekne kamion i da dosjem do njega da ga i ja preteknem, vidim da ih moram sve preteci ako hocu normalno da vozim. Iz nekog razloga cesto na tom putu od tjentista do foce se nabijaju jedni drugima na karambolkuni par puta mi se vec desila slicna situacija da preticem i miram svurati da ostave prostora,guslanje u koloni je smatram opcijom jer bi to znacilo kilometrima tako voziti.

Ne stavljam znak jednakosti, njihov je puno gori jer je uzrok problema, da oni drze odstojanje i ostave prostora ne bi bilo potrebe za mojim prekrsajem. :D
Bez obzira šta mislio tvoj prekršaj je puno gori (i ne, njihov prekršaj nije uzrok tvog) jer si po tvojim riječima svjesno krenuo u preticanje (koje je samo po sebi jedna od najrizičnijih i najopasnijih radnji u saobraćaju) iako (opet po tvojim riječima) nije bilo prostora niti ti je neko eventualno raspoloživi prostor suzio namjernim ubrzavanjem. Dakle svjesno si ušao u neizvjesno preticanje, pri čemu si ugrozio vozača iz suprotnog smjera, ugrozio si vozilo koji si umalo izgurao da se možeš ubaciti, jer ti se "ne da guslati u koloni" (opet tvoje riječi). Na kraju krajeva, sama visina kazne propisana za navedene prekršaje pokazuje razliku u težini između istih.
zdruzdjo

#45074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

EFD22 wrote: 19/09/2023 17:23 Gdje će njega neko prestići halo. On čeka u redu. A žao dat’ 38 kermi za tag.
Nas ekipu kad smo išli do Kotora sa pet motora, na ulasku u CG (GP Sitnica) policajac otišao maksuz skroz desno i zvao nas iz kolone (bilo nekih 7 auta ispred nas). Brzinski nas pregledao i kaže sretno, i vratio se u kancelariju.

Mislim da bi se ovaj gore pojeo od bijesa i jala da je svjedočio tome.
Pa to je ta balkanska. E neces prije mene pa kad bi crk'o.
Ja prolazim izmedju auta na samaforu sa 0.5 km/h a lola kad me smeknuo u retrovizoru fino smota i priblizi se autu do sebe da me zablokira. Nicim izazvan. Krenemo i sustignem ga. Otvoren mu prozor. Svirnem mu, on gleda ko ono sta je? Otvorena kaciga i dreknem se: pasa moj jel ti narasla kita da je sada barem ko dud? Auto lijevo od mene neki momci cijepaju se od smjeha. Valjda vidjeli.
EFD22 wrote: 19/09/2023 17:43 Ma svako iole normalan i imalo pametan će te pustiti da prođeš.

Ja još mahnem i nasmijem se. Volim vidjeti motore i ljude koji uživaju u njima.

Ma ne moze napaceni balkanac to provariti. Nikako.
canvra888

#45075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

r_faruk wrote: 19/09/2023 17:38
canvra888 wrote: 19/09/2023 15:29

U Danskoj, Finskoj i Norveskoj je dozvoljeno. Za Cesku nisam uspio naci podatak osim da ih niko ne kaznjava. Necemo se valjda ravnati prema Madjarskoj i Rumuniji majka mu stara....
Jedine ,bitne zemlje, u kojima je zabranjeno su Svedska i Svicarska.
Zanimljivo mi je da si dao prednost Madjarskoj i Rumuniji u odnosu na cijelu zapadnu Europu. Bas onako punopravne clanice EU sa svim europskim vrijednostima, pogotovo Madjarska. Kako ono kazes "po svojim preferencama..."
Sumnjam da bi bilo ko od nas radije putovao po Madjarskoj i Rumuniji u odnosu na Spaniju na primjer.
Gdje si našao da je dozvoljeno u Danskoj i Finskoj ?

https://fliesonthevisor.com/filtering-a ... nd-europe/

https://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyhed ... et/5796406

Evo ti i ovdje cijela lista gdje također piše da u Danskoj i Finskoj nije dozvoljeno.

https://www.femamotorcycling.eu/consume ... ng-abroad/

Štavište, tu piše da nije ni u Njemačkoj dozvoljeno.

https://www.revzilla.com/common-tread/l ... hat-simple

Evo ti i ovdje članak gdje se navodi da je u Francuskoj od 2021. zabranjeno.

Dakle, daleko od toga da je EU konsenzusna po ovom pitanju, sa naznakama da i neke, po tvojim preferencama, 'bitnije' države također vide ovo kao prekršaj. U svakom slučaju, svi na forumu posežu za ZOBS-om kad je njima u interesu dokazivati nešto u svoju korist, čim im dirneš u njihove postupke, onda ide opravdavanje na sve moguće načine.
Post Reply