laserShow wrote: ↑19/09/2023 11:23
sarajevsko_pivo wrote: ↑19/09/2023 11:16
Nije mi jasno ko može kupiti stan u Sarajevu u novoj gradnj
Kako mislis ko? Evo stan ce biti gotov 2025, dijete ima jos 2 godine do fakulteta, odlicno, uzimamo. Ja u dijaspori, svejedno kada ce biti gotovo, uzimam. Ja u kuci u Gradaccu, gledam kao investiciju, uzimam.
Pa napravi se zgrada s 30 stanova. Sta je 30 stanova? 90% pokupovala dijaspora i stranci ala turci. Eto jedno iskustvo.
I da, kako su rate ogromne? Nekih 140.000KM na 15g ti je oko 950KM. Sasvim ok.
Kupuje dijaspora, kupuju peraci para i kupuje raja koja ima dobra primanja. Sigurno ne kupuju radnici u bingu itd.
Zena mi radi na kreditima, to su platurine. Bio kuhar iz koloseuma plata 3k, ovi teleperformance radnici, kaze gledas ih vec ko vip klijente. Niko ispod 2k nema. Bracni par u it industriji zajednicka primanja preko 10k, doktor ni jedan nema ispod 3k.
Neki dan bio lik predstavnik neke njemacke firme za dio balkana, plata oko 10k.
Eh sad sto sam ja "fukara" sa svojih 1700km i 20g staza pa nisam pristao ni tamo ni vamo sa svojim godinama, pa mogu samo sanjati da sad kupim stan po ovim cijenama je drugi par opanaka
Ma evo brat mi je imao ovdje prije dvije godine 4k mjesecno pa smugno u njemacku da vise zaradi. Jebi ga ne radi svak u bingu i na trafici
Do sutra mogu nabrajatiti