"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
Osmi Socrates
#4176 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Naravno, niko nije pričao o "nedozvoljavanju ljudima da rade".
- Isner
#4177 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Prije tri godine ja sam nekoj babi sa Aneksa unio komplet namještaj u stan, i to onaj starinski, puna tri kombija full krcata, nisam marke uzeo.. Došli joj i istovarili sve u haustor, ona sama sa sinom a ja slucajno prolazio, prvi put ih vidim u zivotu.. Još na drugom spratu a uzak haustor, oni trosjedi po JUS-u ako nemaju po 80 kg svaki a sin joj nije bas nesto snazan.. Jesam se i okilavio, sa pauzama i odmorom ostao sam 6 sati na unošenju sa njim.. I inace sam pomagao prijateljima i komsijama ali i oni meni, skoro sam mjenjao bojler, vodokotlic i kopao odvod i postavljao nove cijevi, došao majstor kojem sam pomagao i sve to namontirao, stare poskidao a nove namjestio - nije ništa naplatio, kaze valjao si i ti meni... Još je sam otišao da kupi fleksibilna crijeva koja sam zaboravio za bojler i kopao sa mnom.. Ispricali se i kafenisali, u pauzi obrstili oval meze i polovku jabuke.. I za takve ljude nije mi mrsko ustat u 2 ujutro ako mu nesto treba..Truba wrote: ↑13/09/2023 16:20 Radije bih hljeba jeo 10 dana nego nekog zvao da pomogne
Platit da...ali kome kad nema niko
Nece ljudi pare...
Nisam ja kriv sto mi je sva raja iz skole zavrsila bolje skole...sta da se doktor unesreci i na bolovanje ionako strajk spremaju...
Prije 4 5 godina sam vitrinu iznosio
Nasao odmah u istoj autopraonici za 5 maraka da mi pomognr snijeti![]()
Uz komsije sam naucio raditi i edelpuc, gletovanje, cak i keramiku postavljao...
-
zippoo87
#4178 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Komsiluk gdje svako svakome pomaze je najbolji.
Ali nazalost toga nema vise ili jako slabo.
A ni ja komsijama ne naplacujem ili daju ono petaka reda radi.
Ali nazalost toga nema vise ili jako slabo.
A ni ja komsijama ne naplacujem ili daju ono petaka reda radi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4180 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa nije da nisu u pravu, oglasa nikad više
Sve moj do mojega...
Eh da, ja aplicirao u ovoj jednoj firmi što se bavi distribucijom vina, trebao im referent prodaje. Jutros me zove nepoznat broj i veli da je mjesto referenta popunjeno, ali bi me mogao primiti kao kičma-trans dostavljača
-
Hakiz
#4181 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ako kapitalizmu odgovara određen nivo nezaposlenosti, potrudit će se da ga dobije. To može samo tako da onemogući da svako ima posao.Osmi Socrates wrote: ↑14/09/2023 17:33 Naravno, niko nije pričao o "nedozvoljavanju ljudima da rade".
Može se nadati da onoliko ljudi koliko treba neće željeti sami da rade, ali na to se ne mođe odloniti. Mora biti siguran da čak i kada bi svi htjeli raditi, neki, koliko mu treba, neće moći imati posao i pored sve želje i truda da ga dobiju.
-
Osmi Socrates
#4182 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ti si jednog čovjeka odmah zamjenio riječju "kapitalizam" i udri bez ikakvog reda i smisla.
I još jednom, nije nigdje rekao da će nekog onemogućavati da radi. Samo idiot misli da poslodavcu odgovara nepopunjeno radno mjesto, da bi vještački stvarao nezaposlenost po želji.
I još jednom, nije nigdje rekao da će nekog onemogućavati da radi. Samo idiot misli da poslodavcu odgovara nepopunjeno radno mjesto, da bi vještački stvarao nezaposlenost po želji.
- geralt
#4183 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ovaj je samo bio dovoljno glup da naglas kaze sta ostali iz njegove drustvene klase misle i uvijeno pricaju. Centralne banke se bore kako da sprijece rast plata medju radnicima, lafo radi inflacije, iako su studije pokazale kako plate imaju zanemariv uticaj na inflaciju u odnosu na ostale uzroke.Osmi Socrates wrote: ↑14/09/2023 19:07 Ti si jednog čovjeka odmah zamjenio riječju "kapitalizam" i udri bez ikakvog reda i smisla.
Lijek za to su sindikati, i zato se Amazon, Starbucks, Tesla i ostali bore rukama i nogama da sprijece njihovo formiranje.
-
Osmi Socrates
#4184 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa očigledno je da čovjek slabo šta zna o ekonomiji i da je pričao sa te tačke gledišta. Poluznanja.
Inače, svakom slobodnom čovjeku u kapitalizmu ostaje mogućnost da otvori svoj biznis, pa da sam vidi kako je kad kad si poslodavac, i uporedi sa vremenom kad je bio radnik.
Inače, svakom slobodnom čovjeku u kapitalizmu ostaje mogućnost da otvori svoj biznis, pa da sam vidi kako je kad kad si poslodavac, i uporedi sa vremenom kad je bio radnik.
-
Hakiz
#4185 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
1. Vrati se na početak diskusije o nezaposlenosti da bi znao zbog čega kapitalizam.Osmi Socrates wrote: ↑14/09/2023 19:07 Ti si jednog čovjeka odmah zamjenio riječju "kapitalizam" i udri bez ikakvog reda i smisla.
2. Šta misliš ko si da nekoga, bilo koga, nazivaš idiotom?
-
Osmi Socrates
#4186 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nikoga ja nisam nazvao idiotom osim ako misli ono što sam napisao da samo idiot misli.
Eto, da li ima ikakvog smisla - "poslodavac neće zapošljavati ljude koji mu trebaju da bi vještački kreirao njemu poželjnu stopu nezaposlenosti."
Eto, da li ima ikakvog smisla - "poslodavac neće zapošljavati ljude koji mu trebaju da bi vještački kreirao njemu poželjnu stopu nezaposlenosti."
-
Hakiz
#4187 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Naravno da nema. Kolega je iznio tezu da kapitalizmu treba određena stopa nezaposlenosti. Možda ima neka teorija koja to kaže, ne znam. Ja to gledam sa pozicije nekoga kk treba posso da plaća sve šta mora za život. Reći da je neka stopa nezapodlenoszi poželjna znači da kažeš da neke osobe u startu osuđuješ na patnju. Ne da splet okolnosti stvara tu patnju, nego da je namjerno kreiraš.Osmi Socrates wrote: ↑14/09/2023 20:35 Nikoga ja nisam nazvao idiotom osim ako misli ono što sam napisao da samo idiot misli.
Eto, da li ima ikakvog smisla - "poslodavac neće zapošljavati ljude koji mu trebaju da bi vještački kreirao njemu poželjnu stopu nezaposlenosti."![]()
Ako je kapitalizam takav, komunizam kao njegova suprotnost je, onda, nužnost.
Zato sam rekao, ako ne želim komunizam, treba otkloniti uržzroje zbog kojeg bi ga neko želio.
Problem komunizma ima izvor u kapitalizmu. Nije komunizam, ideja, stvoren iz ničega, uzrok su mu kapitalizam i feudalizam.
Mijenjajmo kapitalizam. Ili čekajmo novu revoluciju. Nekog komunizma upgrade version.
-
Osmi Socrates
#4188 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
De ba ne lupaj dalje o komunizmu.
Oni nisu bili u stanju ni ono što su ukrali upotrijebiti za dobrobit svakoga.
Ovaj se majmun nije znao najbolje izraziti da ne povrijedi sve osjetljive duše ovog svijeta. Svakako da nećeš nikad imati 100% zaposlenost. Najveća je glupost o tome raspravljati.
Druga je stvar što ja mislim da države ništa nisu naučile iz korona stanja, a tad je bilo dobro vrijeme da se uči.
Ovaj se majmun nije znao najbolje izraziti da ne povrijedi sve osjetljive duše ovog svijeta. Svakako da nećeš nikad imati 100% zaposlenost. Najveća je glupost o tome raspravljati.
Druga je stvar što ja mislim da države ništa nisu naučile iz korona stanja, a tad je bilo dobro vrijeme da se uči.
-
Hakiz
#4189 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Neka komunizma. Ako ni zbog čega drugog, ono zbog konkurencije.Osmi Socrates wrote: ↑14/09/2023 20:59 De ba ne lupaj dalje o komunizmu.Oni nisu bili u stanju ni ono što su ukrali upotrijebiti za dobrobit svakoga.
![]()
Da bude prijetnja kapitalizmu.
A istorija se ponavlja, nikad ne reci nikad
- drndalo
#4190 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ma i ja evo zalim sto ne zovnu odavde raju u ispomoc...
Petobu vrlo postujem stojanku majku jos i vise...
Labude, tu smo, samo zovi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4191 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Imam novi klasik
Prikljestena glava uz plinski set
I otvaranje lezaja za vrijeme unosenja
Jesu ga vala svezali
Ovo je klasik...onaj gore sve unese za 6 sati
A nas 2 lezaj za sat i pol
Prikljestena glava uz plinski set
I otvaranje lezaja za vrijeme unosenja
Jesu ga vala svezali
Ovo je klasik...onaj gore sve unese za 6 sati
A nas 2 lezaj za sat i pol
-
Paul Gascoigne
#4192 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Zna li mozda neko kakav je posao raditi u firmi koja se bavi prodajom/promocijom osiguranja za auta? Mislim kakva je suština posla.
- Ozimician
#4193 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
@skafiskafsnjakPaul Gascoigne wrote: ↑17/09/2023 21:38 Zna li mozda neko kakav je posao raditi u firmi koja se bavi prodajom/promocijom osiguranja za auta? Mislim kakva je suština posla.
- skafiskafsnjak
#4194 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hah zavisi , ali uglavnom je sranje.Ozimician wrote: ↑18/09/2023 08:04@skafiskafsnjakPaul Gascoigne wrote: ↑17/09/2023 21:38 Zna li mozda neko kakav je posao raditi u firmi koja se bavi prodajom/promocijom osiguranja za auta? Mislim kakva je suština posla.
Puno zivaca i para svojih moras da ulozis .... da se smijes idiotima i slicno.
To sranje nikome preporucio ne bih. Generalno raditi sa ljudima i parama... no no
-
Karikaturist
#4195 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa u svakom poslu radis sa ljudima i parama
Podsjeti me ova prica kad sam prije xx godina isao u Sarajevo Osiguranje na predavanja/posao o zivotnim osiguranjima, onaj Komarac ili kako se vec preziva lik bio predavac. Tri dana nam brojao sta, kako, gdje i koliko treba da bi na kraju bila poenta eto sto bolje rezultate imate firma ce vam prije dati ugovor
. Pcelica se program zvao ili tako nesto. Bilo 15tak ljudi na predavanju, bas bi volio znati jeli iko prihvatio to.
Podsjeti me ova prica kad sam prije xx godina isao u Sarajevo Osiguranje na predavanja/posao o zivotnim osiguranjima, onaj Komarac ili kako se vec preziva lik bio predavac. Tri dana nam brojao sta, kako, gdje i koliko treba da bi na kraju bila poenta eto sto bolje rezultate imate firma ce vam prije dati ugovor
- skafiskafsnjak
#4196 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Znas dobro na sta sam mislio. Ne pametuj.
-
Karikaturist
#4197 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Decko, poradi malo na kulturi dijaloga.
- skafiskafsnjak
#4198 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Evo hocu. Cim ti prestanes pametovati i trolati
-
Karikaturist
#4199 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hocu, samo se prestani pecati vise.
- skafiskafsnjak