Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
toska

#6651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by toska »

palermo wrote: 13/09/2023 21:33 Sta fali onoj Bakirovoj izjavi ? Samo smislene odgovore priznajem
Naravno, procjenu smislenosti ja sam utvrdujem.
pa teško se (još) može tvrditi da Amerika radi protiv Bošnjaka, a za račun Srbije kako navodi.

ima nekih čudnih stvari ali nedovoljno za takve optužbe, više djeluje da i oni lutaju, gube se tražeći rješenje.

plan za skidanje SDA sa vlasti je opet očigledan, korupcija, kriminal...su gluposti, postoje neki drugi razlozi.

mene sve podsjeća na 2001. kad se snažnom propagandom uticalo na izbor Bošnjaka (narod većinom prati te sugestije vjerujući MZ), a kasnije i opšta podrška MZ formiranju vlasti bez Sda i Hdz.

to nije dovelo do nekih velikih promjena u djelu federacije sa bošnjačkom većinom, ali jeste isprovociralo HDZ koji osnivaju samoupravu i koja je tek tako slomljena, tu je bio i stvarni kraj ratne Herceg-Bosne.

plan bi mogao (a i ne mora, ne znamo još) biti isti i sad ali prema Rs, a to baš i nije izvodivo uz najveću nacionalnu stranku na vlasti na jednoj strani, čisto radi privida ravnoteže.

domaću politku pratim sporadično, a neki utisak je da se stvari u zadnju godinu odvijaju u pozitivnom pravcu (ok, mnogi se ne slažu), to nema veze sa SDA-Trojka vlasti već opet sa MZ i ratom u Ukrajini.
mnogo šta je pokrenuto i lični utisak je da nikada nije bilo više države BiH nego danas.
naravno da postoji opcija da griješim i da se za sedam dana razočaram.

nema ovdje napisano ništa novo, samo stav.
Point.

#6652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

vee-jay wrote: 13/09/2023 20:51
Point. wrote: 13/09/2023 17:48
Jest, al u kurcu.
Moze biti da je i u kurcu kao neki dijasporski SDFA trol na ovoj temi.
To ne znam.
Ali znam da je Klix = SDA.
Ti misliš da znaš a zapravo ne znaš. To je taj malograđanski, mahalski vid politike, etiketiranje i ja znam narativ. Znaš, al u q.
Point.

#6653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

ultima_palabra wrote: 13/09/2023 21:54
palermo wrote: 13/09/2023 21:33 Sta fali onoj Bakirovoj izjavi ? Samo smislene odgovore priznajem
Kome su to islamske zemlje pomogle? Kad su se okupile oko bilo cega? I da hoce, sta mogu? Zasto se te opcije sjetio tek kad je sletio s vlasti, valjda su nam mogli i ranije pomoci?
Nisu nikome, a niti će. Nesposoban svijet koji se glođe između sebe, sa nazadnim pogledom na svijet podijeljen na plemena i sekte. Radije bi tražio pomoć Izraela.
ljubijankic

#6654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

Ima li kakvih instrukcija? Dosadan ovaj period bez botova bgm, vode se fine rasprave, a to nije zanimljivo. Fali prpa da uleti sa nekim preglupim komentarom van svake teme koja je aktuelna. Ocekujem danas neke bombe
Grean

#6655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Grean »

toska wrote: 14/09/2023 03:50
pa teško se (još) može tvrditi da Amerika radi protiv Bošnjaka, a za račun Srbije kako navodi.

ima nekih čudnih stvari ali nedovoljno za takve optužbe, više djeluje da i oni lutaju, gube se tražeći rješenje.

plan za skidanje SDA sa vlasti je opet očigledan, korupcija, kriminal...su gluposti, postoje neki drugi razlozi.

mene sve podsjeća na 2001. kad se snažnom propagandom uticalo na izbor Bošnjaka (narod većinom prati te sugestije vjerujući MZ), a kasnije i opšta podrška MZ formiranju vlasti bez Sda i Hdz.

to nije dovelo do nekih velikih promjena u djelu federacije sa bošnjačkom većinom, ali jeste isprovociralo HDZ koji osnivaju samoupravu i koja je tek tako slomljena, tu je bio i stvarni kraj ratne Herceg-Bosne.

plan bi mogao (a i ne mora, ne znamo još) biti isti i sad ali prema Rs, a to baš i nije izvodivo uz najveću nacionalnu stranku na vlasti na jednoj strani, čisto radi privida ravnoteže.

domaću politku pratim sporadično, a neki utisak je da se stvari u zadnju godinu odvijaju u pozitivnom pravcu (ok, mnogi se ne slažu), to nema veze sa SDA-Trojka vlasti već opet sa MZ i ratom u Ukrajini.
mnogo šta je pokrenuto i lični utisak je da nikada nije bilo više države BiH nego danas.
naravno da postoji opcija da griješim i da se za sedam dana razočaram.

nema ovdje napisano ništa novo, samo stav.
Tezu da Amerika trenutno pripitomljava Srbiju preko ledja naroda i zemalja u regionu nije patentirao Bakir, vec neko vrijeme cuju se takvi glasovi prvo iz Crne Gore, pa Kosova a sad i od nas.

Frisko, juce ili prekjuce Eskobar je imao intevju za Glas Amerike cini mi se gdje se branio od takvih optuzbi od strane Kurtija.

Znaci Bakira kakav god bio za ovaj dio ne mozemo teretiti da je nesto sto on podmece. To je vrlo rasirena prica na Balkanu a sa obzirom na desavanja (ako se ne zmiri iz ovog i onog razloga) ne moze se reci da je neutemeljena.
Ozimician

#6656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

seksi_ideje wrote: 14/09/2023 01:27
Athlon64 wrote: 14/09/2023 01:23

Nisu, slažem se, ali nijedna od tih zemalja nema Daytonsko uređenje i ni u jednoj zemlji separatisti ne mogu da blokiraju zakone po volji ili formiranje vlade.
I Belgija ima dva entiteta. Mislim da su jedno vrijeme bili i rekorder u neuspostavljanju nove vlade
Milsim da je neki od proBiH politicara izjavio da mi prihvatamo bianco da bude uredjenje kao u Belgiji, kad se potezao taj argument na pregovorima.
zavrzlama

#6657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zavrzlama »

Stvar je kristalno jasna.......

Zapad je jasno,glasno i odlucno porucio vucicu,dodiku,milanovicu i slicnim,da nema podjele BIH...

Unutrasnje uredjenje zapad plaho ne interesuje i taj vakum koriste velikosrbi da konstantno omalovazavaju BIH prijete raspadom,referendumima itd...

Vrijeme ne radi za srpsku stvar,jer ih demografija ubija...

Ostaju frustracije i jedina nada za podjelom BIH je da je bosnjaci podijele sami....

Rahat patnja se nastavlja... ;-)
agent_zero

#6658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

plavi_E wrote: 13/09/2023 14:49 Konakovic jasno rece da od NATO nema nista jer manji entitet nece da prica o tome.
Jel fakat to izjavio???

Ako jeste, izdaja 100%!
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#6659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Athlon64 wrote: 14/09/2023 00:37
giannibelif wrote: 14/09/2023 00:29 Srbija je prvi izvor problema i vanjski izvor nestabilnosti. U nešto manjoj mjeri je to i Hrvatska, ali je članica EU pa se češće ona Hercegovka mora pravdati po parlamentu u Briselu sa svoje istupe na nivou Svetozara iz serije Đekna. A unutrašnji problem je ogroman stepen korupcije, kriminala na sasvim nivoima od mjesne zajednice do državnog parlamenta, nepotizam kakav ne postoji ni u društveno-političkom sistemu Sultanata Bruneji, nepostojanje niti jednog zdravog segmenta društva i državnog sistema. To svi vide svi okolo koji daju pare da se bar neki problemi riješe, a svake godine sve gore očito.
Ta Hercegovka je bila ambasador BiH - toliko o tome; HDZ je postavio.

Problem korupcije postoji još više na području pod kontrolom separatista, samo tamo ni novinari ni sudovi ne smiju prismrditi.
U Međugorju je veće čudo vidjeti fiskalni račun nego gospu.

Imali smo upravo smjenu vlasti i doživjeli nepotizam u najgorem obliku do sad - porodica Isak. To je teško razočaranje.
Objasni mi onda situaciju da medju najvećih 20 duznika prema poreznoj upravi je 19 onih koji dolaze sa neseoaratisticke teritorije. :?
agent_zero

#6660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

Grean wrote: 13/09/2023 16:59
Čović: Na današnji dan oslobođen je hrvatski kraljevski grad Jajce
Ovoga svi zaboravili. Jebo li mu hrvatski sve i ko ga pusti da drzi govore.

Da je neko izjavio bosnjacki grad Jajce ili Sarajevo npr. zemlja bi gorila.
UZP.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#6661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Athlon64 wrote: 14/09/2023 00:24
seksi_ideje wrote: 14/09/2023 00:15

Jos jednom, vrlo kratko i jasno: Amerikanci ne glasaju za nas na izborima. To smo mi. Oni razgovaraju sa onima koji dobiju vecinu.
Ponovo ignorišeš da ti glasaš efektivno za 25% vlasti u državi, ako i toliko.

Čija svaka odluka osim u 3-4 kantona može da bude blokirana sa druge strane.

Tako da ne glasamo samo mi; drugi se više pitaju od nas.

Eto Trojka je napravila red u Kantonu Sarajevo i šta dalje ?
To isto mogu reci Hrvati i Srbi. Dodik moze reci, evo sredili smo RS, ali nam Sarajevo ne da naprijed
agent_zero

#6662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

DonieBrasco wrote: 13/09/2023 20:24
Zajedno ćemo naći neku raspodjelu sa entitetima i Brčko Distirktom. - Šmit.
Ide imovina kako zele Dodik i Covic vrlo jasno.
Izdaja u najavi.
palermo

#6663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: 14/09/2023 02:15
palermo wrote: 14/09/2023 00:05

Pa.pritisnuo je Bin Laden (kao metafora) i
i mogucnostfda Bosna i Herecgovina i Bosnjaci postanu mitska tacka okupljanjr islamskog svijeta. Za ove mladje, dovilo se za.Bosnu o Hercegovinu od Dzakarye do Kaira, o Bosni i Hercegovini se vazilo u svim dzamijama.svijeya,yesko da je nekada unutar islamskog svijeta postojala veca saglasnost oko nekog pitanja nego sto je Bosna i Hercegovina Za.ove koji ve spomenuti podrsku Srbiji od syrane nekih yada vladajucih rezima, posebno arapskih, rekao bih, to su samo rezimi.

Prijetila.je.opqsnost da.uprqvo Bosna i Hercegovina postane.krunski dokaz svima onima kojo yvrde da zapad.vodi krstaski rat protiv muslana,a.ne borbu protiv terorizma ( jer.su se unistavali europski muslimano potpuno inkorporirani u evrpskwr civilizacijske tokove).....to su glavni razlozi zasto su amerikanci " pustili" da islamske zemlje .pomognu BiH.

Da sumiram, pomogli su nam kao prvo, zato smo mi odbili saptom.nestayi, i zato sto je ta borba pocela poprimati simbolicko znacenje, isuvise.opasno za njih same.
Bin Laden i borba protiv terorizma je 2001. i kasnije. Mi valjda govorimo o ratnom periodu kod nas?
Napisah Bin Laden kao metafora, a.2001 je samo zvanicno proklamovan termin botba protiv terorizma,. Bin Laden,Hamas, brojne otmice aviona, olimpijske.igre u Minhenu,sve.je to.posyojalo prije pocetka naseg rata.
agent_zero

#6664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

GandalfSivi wrote: 14/09/2023 01:20 Pozlatila im se mapa :mrgreen:

Image
Da su barem napisali ime glavnog grada kako treba.
agent_zero

#6665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by agent_zero »

Point. wrote: 14/09/2023 07:34

Kome su to islamske zemlje pomogle? Kad su se okupile oko bilo cega? I da hoce, sta mogu? Zasto se te opcije sjetio tek kad je sletio s vlasti, valjda su nam mogli i ranije pomoci?
Nisu nikome, a niti će. Nesposoban svijet koji se glođe između sebe, sa nazadnim pogledom na svijet podijeljen na plemena i sekte. Radije bi tražio pomoć Izraela.
:thumbup:

Još bih samo dodao i primitivan svijet.
sajber87

#6666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

agent_zero wrote: 14/09/2023 09:12
plavi_E wrote: 13/09/2023 14:49 Konakovic jasno rece da od NATO nema nista jer manji entitet nece da prica o tome.
Jel fakat to izjavio???

Ako jeste, izdaja 100%!
Ti vjerujes sda botu esadu plavom, sad on trlja ruke smjeska se pored tastature i kaze ubacio sam ti crva u glavu. :lol:
laik1981

#6667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Kakvi god da su zlatni su, sve dok im je bracni par alternativa.
sajber87

#6668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

agent_zero wrote: 14/09/2023 09:16

Izdaja u najavi.
Da utvrdimo gradivo, zakon koji smit nekad nametne o drzavnoj imovini jer ovdje nikad nece biti dogovora oko toga bice takav da ce nezadovoljni biti svi iz rs a bilo vlast bilo opozicija, a iz federacije samo opozicija, a razlozi su razliciti, u rs u je jer ce izgubiti ono sto svi kao jedan trube bez obzira na politicku opciju da je imovina entitetska a smit ce im lijepo kazati da je drzavna , a iz federacije iz politikantskih razloga gdje ce naravno umjesati malo izdaje patriJotizma neznanja ukupno zlonamjernosti itd kao po obicaju a sve zbog toga da pljunu po trojci jer svaki uspjeh drzave sa trojkom njima ne znaci nista jer jedino sto im je vazno je da zarate sa zapadom a nastave urnisanje budzeta iz pozicije vlasti koje puni taj isti zapad. Sda i sateliti koji su malo je reci politicki mravi u odnosu na snagu zapada zele da reketiraju zapad na nacin dajte nam pare da krsimo tenderisemo ispunjavajte nase zelje a ako slucajno ne budete slusali naloge iz mehmeda spahe i satelita onda cemo bosnjake nagovoriti brutalnom medijskom propagandom kupljenih medija i portala da zamrze zapad i okrenucemo ih rusiji kini islamskim zemljama itd. To sto bi to znacilo unistenje bosne i bosnjaka u svakom smislu njima ne znaci puno jer njima jedino sto je vazno i sa kojom mislju lezu i sa kojom se bude je kako da zajasu na drzavne milijarse i nastave sa satiranjem javnog novca za privatne interese.
Last edited by sajber87 on 14/09/2023 09:46, edited 1 time in total.
vee-jay

#6669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

Point. wrote: 14/09/2023 07:27
vee-jay wrote: 13/09/2023 20:51

Moze biti da je i u kurcu kao neki dijasporski SDFA trol na ovoj temi.
To ne znam.
Ali znam da je Klix = SDA.
Ti misliš da znaš a zapravo ne znaš. To je taj malograđanski, mahalski vid politike, etiketiranje i ja znam narativ. Znaš, al u q.
Djete, ti si meni na foe, ne pratim te nit me interesujes.
Nekrofilija je astrofizika u poredjenju sa citanjem tvojih tekstova.
Bossona

#6670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

UNSA je pun neprijatelja i hedalja koji su politčki, ideološki i mentalno zaglavljeni u 1948 godini.
Nema razlike između ove dvojice RuSSkih četnika, samo što je ovo pseto od pisca krepalo, da nije i njega bi ugostili skupa sa ovim Baburinom.
GandalfSivi

#6671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Jel fakat to izjavio???

Ako jeste, izdaja 100%!
Lik bukvalno laze po forumu, ne izvrce ono malo, nego laze.
512MB

#6672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

GandalfSivi wrote: 14/09/2023 09:47

Jel fakat to izjavio???

Ako jeste, izdaja 100%!
Konaković ovdje ima pravo.

Za krajnji pristup NATOu je uvjrk potrebna finalna odluka zemlje kandidata, a to se desi ili kroz parlament ili referendum.

To su NATO procedure.
omega369

#6673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by omega369 »

agent_zero wrote: 14/09/2023 09:16

Izdaja u najavi.
Ide, ide.. zato pakujte kofere, ponesite sendvice i tutanj u luksemburg. Sta cekate?
GandalfSivi

#6674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

512MB wrote: 14/09/2023 09:51
GandalfSivi wrote: 14/09/2023 09:47

Konaković ovdje ima pravo.

Za krajnji pristup NATOu je uvjrk potrebna finalna odluka zemlje kandidata, a to se desi ili kroz parlament ili referendum.

To su NATO procedure.
Nije upitno sta je Konakovix rekao nego sta plavi laze po forumu…
internazionale

#6675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by internazionale »

palermo wrote: 13/09/2023 22:27

Pomogli su na u ratu. Al nebitno. Sustina je, islamske zemlje su alat u borbi za Bòsnu i Hercegovinu. Rekao bih koristan alat. To je na kraju krajeva pokazao i prosli rat. Uostalom, mi imamo poveznicu sa islamskim svijetom, svidjalo se.to.nekome.ili.ne

Sto Bakir nije prije govorio na.ovaj nacin. Trebao je, al mislim.da.je u odredjenim zapadnim.krugovima ova mogucnost prepoznata i oni su preventivno djelovali spram Bakira.
Povezivati Bakira ondosno sda za islamskim zemljama je priča za sda retarde.
Oni imaju prolaz u islamskim zemljama isto kao onaj degen u Švedskoj što pali Kur'an.
Jer je Bakir otprilike na istom nivou u očima islamskih zemalja kao i taj degen.
Kao što muslimani ne pale vjerske knjige, tako isto i ne lažu i ne kradu donacije i pomoć bratskih islamskih zemalja kao što je radila ova ljudska pogan u vidu Bakira i sda mu stranke
Locked