Nije ti MZ stavila okove da ti svoje živote sredis, pa da ti u glavnom gradu desetak godina bude misaona imenica posrati se nakon ponoći jer nije bilo vode, zdravstvo, obrazovanje,kultura sve na izdisaju nije ti MZ kriva tu nego sami mi glasajuci za nesposobne i nepodobne, od toga pocinje jacina drzave kad imas jaku vladavinu prava lagano je uzdizati i podizati drzavu, a kad imas ti namjerno unistavanje svega normalno da te niko nece shvatiti ozbiljnim
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- tramvajtrojka
#6626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- hatemondays
#6627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sreo sam samo par da kazem ovih pravih Muslimana iz ovih Muslimanskih drzava koji su zaista suosjecali sa nama u vezi naseg stradanja. Vecina ih misli da smo mi bezboznici, koji piju i kockaju a da su nam zene poprilicno slobodne. Tu se dakle odmah razilazimo. Da je njima stalo do Muslimana Palestinci se ne bi onako patili. Doduse bio sam u Maleziji i Indoneziji tu je drugacija prica ali to su puno demokratskije drzave od ovih Pakistana ili gluho bilo ovih Emiracana i Saudijaca. U Maleziji su nas uvijek gledali sa blagim postovanjem a ne kao neke otpadnike. Turska je klasicna ravaku koja danas ovako danas onako (naso je Bake skim ce kumovati). Indonezija jako fin odnos prema nama. Nazalost do nas je i ono malo kredita sto smo imali kod ovih zemlaja poslije rata prokockali smo nasim lihvarskim daj para, daj paraaa a zauzvrat nista. Malezija je odlican primjer gdje pravi lider sa vizijom moze napraviti krasnu zemlju gdje uredno zive 3 razlicite konfesije. Nasi lihvari i tzv.lideri nemaju taj kalibar i zato smo tu gdje jesmo ,jeftine kuravice kara jeftini kamiondzija.saimidin wrote: ↑13/09/2023 22:53 De ba saberite se, nas zapad vidi kao mozlems, ali mi nikavih poveznica nemamo ni sa kim, a poveznice su zajednički interesi
Voljeli bi smo da nas zapad vidi drugačije i dijeli neke naše interese, ali ništa od toga
Ima par koji bi voljeli da turci/arapi urade šta u našu korist, haman prvenstveno da nas zaspu novcemali ništa ni od toga
-
seksi_ideje
#6628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trazili su i pronasli u Trojci. HDZ vecinom suti. Stranke iz Republike Srpske nisu pouzdani partner, niti ce ikada biti. Tamo samo postoji manje zlo i sa tim moramo zivjeti, oni takodjer. Medjutim Amerikanci kao i EU mogu samo razgovarati sa onima koji su izabrani. Ukoliko zelimo ponovo staru situaciju, lako je vratiti SDA sa Bakirom na vlast. Bakir kuka i trazi saveznike u arapskom svijetu, Iranu, pa cak i koketiranje sa Rusijom i Kinom od Zahiragica zato sto se izgubila vlast. Mile napada samo OHR (Schmidta) i strane ambasade, putuje u Moskvu, sastanci sa Orbanom, Vucicem itd jer gori mu guza.hatemondays wrote: ↑13/09/2023 23:45Da ih hoce vise naci mislim te pouzdane partnere da nam se skinu vise, eto nek nam Orbana, Zokija, Vucica i Kurtija zamole da nam pomognu. Nek ne seru, eto rijesite brate sta kenjate 30 i kusur godina nismo Rusija. Mi smo pickin dim lako se to rijesi samo negdje zapelo...seksi_ideje wrote: ↑13/09/2023 23:36 Amerika nas ne gura od sebe. Bosnjaci su nakon rata bili miljenici Amerike i Velike Britanije medjutim prokockao se taj kredit. Vidjeli ljudi da su ovdje vladajuce strukture sklone korupciji i autokratiji. Amerika sada vise ne favorizuje Bosnjake nego konkretne politike, dakle zakone i sprovodjenje zakona. Amerika i EU traze pouzdane partnere. Mi se nismo dokazali, hint: Aprilski Paket. Mi njima jesmo interes ali mi moramo izgraditi to drustvo.
-
Osmi Socrates
#6629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne vidim da su stavili SDA okove na noge. Njima fino bilo dosad. Sad kad su ispušili, kuknjava.
Ima neki intervju Komšića, u kojem tvrdi da ga je Bakir pitao zašto ga (Bakira) mrze Amerikanci. Komšić mu odgovorio "ili si ih nešto prevario, ili su razlog ljudi oko tebe u SDA". Well...
Ima neki intervju Komšića, u kojem tvrdi da ga je Bakir pitao zašto ga (Bakira) mrze Amerikanci. Komšić mu odgovorio "ili si ih nešto prevario, ili su razlog ljudi oko tebe u SDA". Well...
-
palermo
#6630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa.pritisnuo je Bin Laden (kao metafora) iultima_palabra wrote: ↑13/09/2023 23:31Zato sto Evropljani nisu znali, zato sto je postalo prebrutalno, zato sto su Clintonu trebali poeni pred izbore… ne vjerujem da je zato sto ga je pritisla familija Saud ili neko drugi.
i mogucnostfda Bosna i Herecgovina i Bosnjaci postanu mitska tacka okupljanjr islamskog svijeta. Za ove mladje, dovilo se za.Bosnu o Hercegovinu od Dzakarye do Kaira, o Bosni i Hercegovini se vazilo u svim dzamijama.svijeya,yesko da je nekada unutar islamskog svijeta postojala veca saglasnost oko nekog pitanja nego sto je Bosna i Hercegovina Za.ove koji ve spomenuti podrsku Srbiji od syrane nekih yada vladajucih rezima, posebno arapskih, rekao bih, to su samo rezimi.
Prijetila.je.opqsnost da.uprqvo Bosna i Hercegovina postane.krunski dokaz svima onima kojo yvrde da zapad.vodi krstaski rat protiv muslana,a.ne borbu protiv terorizma ( jer.su se unistavali europski muslimano potpuno inkorporirani u evrpskwr civilizacijske tokove).....to su glavni razlozi zasto su amerikanci " pustili" da islamske zemlje .pomognu BiH.
Da sumiram, pomogli su nam kao prvo, zato smo mi odbili saptom.nestayi, i zato sto je ta borba pocela poprimati simbolicko znacenje, isuvise.opasno za njih same.
- Athlon64
#6631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa dobro, sve OK, ali imamo sad novu vlast, imali smo i periode vladavine SDP-a.Osmi Socrates wrote: ↑13/09/2023 23:59 Ne vidim da su stavili SDA okove na noge. Njima fino bilo dosad. Sad kad su ispušili, kuknjava.
Niko ne amnestira SDA; ali u ovako uređenom sistemu, plodno je tlo za korupciju.
Sudovi su u blokadi i bukvalno i ono malo što djeluju, djeluju samo po KS.
Također, MZ ima moć koju nijedna stranka u BIH nikad nije imala, niti će imati.
- hatemondays
#6632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako se ne varam imali su oni i prije tzv. Trojke, Alijansa za promjene, Lagumdzija, onda poprilicno relaksirane Hrvatske i Srpske predstavnike i sta bi jedno veliko NISTA. Cak su imali Djindjica i Tadica u Srbijii jako fine politicare na vlasti u Hrvatskoj i sta bi veliko NISTA. Sad imaju Vucica, Zokija, one okorjele kriminalce u Hrvatskoj, Dodik jase, Covic naravno suti, pravi Latin ceka da oluja prodje i ko je kriv na kraju opet Bosnjo jadni samo belaje pravi. Cilj MZ je ovdje konstantna kriza i vec sam napisao to na temi o Ukrajini, odlican poligon za trening politicara pocetnika, obavjestajaca pocetnika. Isto to vazi i za Rusku stranu. Oni pravi politicari i obavjestajci uredno rade tamo gdje je puno vaznije. Mis mo jedan obicni training ground za ove velike mangupe.seksi_ideje wrote: ↑13/09/2023 23:58Trazili su i pronasli u Trojci. HDZ vecinom suti. Stranke iz Republike Srpske nisu pouzdani partner, niti ce ikada biti. Tamo samo postoji manje zlo i sa tim moramo zivjeti, oni takodjer. Medjutim Amerikanci kao i EU mogu samo razgovarati sa onima koji su izabrani. Ukoliko zelimo ponovo staru situaciju, lako je vratiti SDA sa Bakirom na vlast. Bakir kuka i trazi saveznike u arapskom svijetu, Iranu, pa cak i koketiranje sa Rusijom i Kinom od Zahiragica zato sto se izgubila vlast. Mile napada samo OHR (Schmidta) i strane ambasade, putuje u Moskvu, sastanci sa Orbanom, Vucicem itd jer gori mu guza.hatemondays wrote: ↑13/09/2023 23:45
Da ih hoce vise naci mislim te pouzdane partnere da nam se skinu vise, eto nek nam Orbana, Zokija, Vucica i Kurtija zamole da nam pomognu. Nek ne seru, eto rijesite brate sta kenjate 30 i kusur godina nismo Rusija. Mi smo pickin dim lako se to rijesi samo negdje zapelo...
-
seksi_ideje
#6633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jos jednom, vrlo kratko i jasno: Amerikanci ne glasaju za nas na izborima. To smo mi. Oni razgovaraju sa onima koji dobiju vecinu.hatemondays wrote: ↑14/09/2023 00:07Ako se ne varam imali su oni i prije tzv. Trojke, Alijansa za promjene, Lagumdzija, onda poprilicno relaksirane Hrvatske i Srpske predstavnike i sta bi jedno veliko NISTA. Cak su imali Djindjica i Tadica u Srbijii jako fine politicare na vlasti u Hrvatskoj i sta bi veliko NISTA. Sad imaju Vucica, Zokija, one okorjele kriminalce u Hrvatskoj, Dodik jase, Covic naravno suti, pravi Latin ceka da oluja prodje i ko je kriv na kraju opet Bosnjo jadni samo belaje pravi. Cilj MZ je ovdje konstantna kriza i vec sam napisao to na temi o Ukrajini, odlican poligon za trening politicara pocetnika, obavjestajaca pocetnika. Isto to vazi i za Rusku stranu. Oni pravi politicari i obavjestajci uredno rade tamo gdje je puno vaznije. Mis mo jedan obicni training ground za ove velike mangupe.seksi_ideje wrote: ↑13/09/2023 23:58
Trazili su i pronasli u Trojci. HDZ vecinom suti. Stranke iz Republike Srpske nisu pouzdani partner, niti ce ikada biti. Tamo samo postoji manje zlo i sa tim moramo zivjeti, oni takodjer. Medjutim Amerikanci kao i EU mogu samo razgovarati sa onima koji su izabrani. Ukoliko zelimo ponovo staru situaciju, lako je vratiti SDA sa Bakirom na vlast. Bakir kuka i trazi saveznike u arapskom svijetu, Iranu, pa cak i koketiranje sa Rusijom i Kinom od Zahiragica zato sto se izgubila vlast. Mile napada samo OHR (Schmidta) i strane ambasade, putuje u Moskvu, sastanci sa Orbanom, Vucicem itd jer gori mu guza.
-
palermo
#6634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo oko training grounda. Zanimljiva teza, i ako je tacna, a nije nemoguce da je tacna, onda su Mile i Covke jedini koji su shvatii igricu.hatemondays wrote: ↑14/09/2023 00:07Ako se ne varam imali su oni i prije tzv. Trojke, Alijansa za promjene, Lagumdzija, onda poprilicno relaksirane Hrvatske i Srpske predstavnike i sta bi jedno veliko NISTA. Cak su imali Djindjica i Tadica u Srbijii jako fine politicare na vlasti u Hrvatskoj i sta bi veliko NISTA. Sad imaju Vucica, Zokija, one okorjele kriminalce u Hrvatskoj, Dodik jase, Covic naravno suti, pravi Latin ceka da oluja prodje i ko je kriv na kraju opet Bosnjo jadni samo belaje pravi. Cilj MZ je ovdje konstantna kriza i vec sam napisao to na temi o Ukrajini, odlican poligon za trening politicara pocetnika, obavjestajaca pocetnika. Isto to vazi i za Rusku stranu. Oni pravi politicari i obavjestajci uredno rade tamo gdje je puno vaznije. Mis mo jedan obicni training ground za ove velike mangupe.seksi_ideje wrote: ↑13/09/2023 23:58
Trazili su i pronasli u Trojci. HDZ vecinom suti. Stranke iz Republike Srpske nisu pouzdani partner, niti ce ikada biti. Tamo samo postoji manje zlo i sa tim moramo zivjeti, oni takodjer. Medjutim Amerikanci kao i EU mogu samo razgovarati sa onima koji su izabrani. Ukoliko zelimo ponovo staru situaciju, lako je vratiti SDA sa Bakirom na vlast. Bakir kuka i trazi saveznike u arapskom svijetu, Iranu, pa cak i koketiranje sa Rusijom i Kinom od Zahiragica zato sto se izgubila vlast. Mile napada samo OHR (Schmidta) i strane ambasade, putuje u Moskvu, sastanci sa Orbanom, Vucicem itd jer gori mu guza.
- Athlon64
#6635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ponovo ignorišeš da ti glasaš efektivno za 25% vlasti u državi, ako i toliko.seksi_ideje wrote: ↑14/09/2023 00:15Jos jednom, vrlo kratko i jasno: Amerikanci ne glasaju za nas na izborima. To smo mi. Oni razgovaraju sa onima koji dobiju vecinu.hatemondays wrote: ↑14/09/2023 00:07
Ako se ne varam imali su oni i prije tzv. Trojke, Alijansa za promjene, Lagumdzija, onda poprilicno relaksirane Hrvatske i Srpske predstavnike i sta bi jedno veliko NISTA. Cak su imali Djindjica i Tadica u Srbijii jako fine politicare na vlasti u Hrvatskoj i sta bi veliko NISTA. Sad imaju Vucica, Zokija, one okorjele kriminalce u Hrvatskoj, Dodik jase, Covic naravno suti, pravi Latin ceka da oluja prodje i ko je kriv na kraju opet Bosnjo jadni samo belaje pravi. Cilj MZ je ovdje konstantna kriza i vec sam napisao to na temi o Ukrajini, odlican poligon za trening politicara pocetnika, obavjestajaca pocetnika. Isto to vazi i za Rusku stranu. Oni pravi politicari i obavjestajci uredno rade tamo gdje je puno vaznije. Mis mo jedan obicni training ground za ove velike mangupe.
Čija svaka odluka osim u 3-4 kantona može da bude blokirana sa druge strane.
Tako da ne glasamo samo mi; drugi se više pitaju od nas.
Eto Trojka je napravila red u Kantonu Sarajevo i šta dalje ?
-
giannibelif
#6636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Srbija je prvi izvor problema i vanjski izvor nestabilnosti. U nešto manjoj mjeri je to i Hrvatska, ali je članica EU pa se češće ona Hercegovka mora pravdati po parlamentu u Briselu sa svoje istupe na nivou Svetozara iz serije Đekna. A unutrašnji problem je ogroman stepen korupcije, kriminala na sasvim nivoima od mjesne zajednice do državnog parlamenta, nepotizam kakav ne postoji ni u društveno-političkom sistemu Sultanata Bruneji, nepostojanje niti jednog zdravog segmenta društva i državnog sistema. To svi vide svi okolo koji daju pare da se bar neki problemi riješe, a svake godine sve gore očito.
-
seksi_ideje
#6637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Eh, to se zove nezrelo drustvo. Demokratija se gradi, demokratija se ne desi, ne pada sa neba preko noci. Nazalost, dobar dio stanovnistva to ovdje ne razumije, pogotovo u manjim sredinama. Mi smo drzava koja je bila pod okupacijom, pa kraljevina, pa komunizam, pa rat i evo ova sada klimava demokratija. Per se, drustvo je demokratski medjutim mi samovoljno glasamo da se vlada nad nama jer ne znamo drugacije.Mi ne razumijemo da to nije svrha politike. Izabrani treba da sluze drustvu, ne drustvo njima i ocigledno je to u nekim sredinama nesto vise izrazeno nego u Sarajevu.Athlon64 wrote: ↑14/09/2023 00:24Ponovo ignorišeš da ti glasaš efektivno za 25% vlasti u državi, ako i toliko.seksi_ideje wrote: ↑14/09/2023 00:15
Jos jednom, vrlo kratko i jasno: Amerikanci ne glasaju za nas na izborima. To smo mi. Oni razgovaraju sa onima koji dobiju vecinu.
- Athlon64
#6638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ta Hercegovka je bila ambasador BiH - toliko o tome; HDZ je postavio.giannibelif wrote: ↑14/09/2023 00:29 Srbija je prvi izvor problema i vanjski izvor nestabilnosti. U nešto manjoj mjeri je to i Hrvatska, ali je članica EU pa se češće ona Hercegovka mora pravdati po parlamentu u Briselu sa svoje istupe na nivou Svetozara iz serije Đekna. A unutrašnji problem je ogroman stepen korupcije, kriminala na sasvim nivoima od mjesne zajednice do državnog parlamenta, nepotizam kakav ne postoji ni u društveno-političkom sistemu Sultanata Bruneji, nepostojanje niti jednog zdravog segmenta društva i državnog sistema. To svi vide svi okolo koji daju pare da se bar neki problemi riješe, a svake godine sve gore očito.
Problem korupcije postoji još više na području pod kontrolom separatista, samo tamo ni novinari ni sudovi ne smiju prismrditi.
U Međugorju je veće čudo vidjeti fiskalni račun nego gospu.
Imali smo upravo smjenu vlasti i doživjeli nepotizam u najgorem obliku do sad - porodica Isak. To je teško razočaranje.
- Athlon64
#6639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema to veze s društvom - nego u drugim krajevima postoje separatisti, koje autistično Sarajevo ne primjećuje i govori kako se s njima može sarađivati. Nekad Bakir, danas Nikšić i Dino.seksi_ideje wrote: ↑14/09/2023 00:37Eh, to se zove nezrelo drustvo. Demokratija se gradi, demokratija se ne desi, ne pada sa neba preko noci. Nazalost, dobar dio stanovnistva to ovdje ne razumije, pogotovo u manjim sredinama. Mi smo drzava koja je bila pod okupacijom, pa kraljevina, pa komunizam, pa rat i evo ova sada klimava demokratija. Per se, drustvo je demokratski medjutim mi samovoljno glasamo da se vlada nad nama jer ne znamo drugacije.Mi ne razumijemo da to nije svrha politike. Izabrani treba da sluze drustvu, ne drustvo njima i ocigledno je to u nekim sredinama nesto vise izrazeno nego u Sarajevu.Athlon64 wrote: ↑14/09/2023 00:24
Ponovo ignorišeš da ti glasaš efektivno za 25% vlasti u državi, ako i toliko.
Bošnjački kantoni pokazuju ogroman politički pluralizam, problem je u separatističkim krajevima.
-
seksi_ideje
#6640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Postoje, ali to je nasa realnost. Ta realnost postoji i u Spaniji i u Belgiji, pa i u Kanadi. Medjutim, moze se uvijek izvuci nesto sto je za opce dobro. Bakir i SDA nikada nisu radili za opce dobro.Athlon64 wrote: ↑14/09/2023 00:38Nema to veze s društvom - nego u drugim krajevima postoje separatisti, koje autistično Sarajevo ne primjećuje i govori kako se s njima može sarađivati. Nekad Bakir, danas Nikšić i Dino.seksi_ideje wrote: ↑14/09/2023 00:37
Eh, to se zove nezrelo drustvo. Demokratija se gradi, demokratija se ne desi, ne pada sa neba preko noci. Nazalost, dobar dio stanovnistva to ovdje ne razumije, pogotovo u manjim sredinama. Mi smo drzava koja je bila pod okupacijom, pa kraljevina, pa komunizam, pa rat i evo ova sada klimava demokratija. Per se, drustvo je demokratski medjutim mi samovoljno glasamo da se vlada nad nama jer ne znamo drugacije.Mi ne razumijemo da to nije svrha politike. Izabrani treba da sluze drustvu, ne drustvo njima i ocigledno je to u nekim sredinama nesto vise izrazeno nego u Sarajevu.
-
zposao
#6641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Imamo poveznicu i sa pravoslavnim zemljama i sa katoličkim zemljama i sa ateističkim i sa komunističkim...palermo wrote: ↑13/09/2023 22:27Pomogli su na u ratu. Al nebitno. Sustina je, islamske zemlje su alat u borbi za Bòsnu i Hercegovinu. Rekao bih koristan alat. To je na kraju krajeva pokazao i prosli rat. Uostalom, mi imamo poveznicu sa islamskim svijetom, svidjalo se.to.nekome.ili.neultima_palabra wrote: ↑13/09/2023 21:54
Kome su to islamske zemlje pomogle? Kad su se okupile oko bilo cega? I da hoce, sta mogu? Zasto se te opcije sjetio tek kad je sletio s vlasti, valjda su nam mogli i ranije pomoci?
Sto Bakir nije prije govorio na.ovaj nacin. Trebao je, al mislim.da.je u odredjenim zapadnim.krugovima ova mogucnost prepoznata i oni su preventivno djelovali spram Bakira.
Zašto onda su onda samo islamske zemlje poželjan "alat"?
Jel se pomoću islamskih zemalja gradi multietnička država?
Jel se pomoću islamskih zemalja gradi građanska država?
Jel se pomoću islamskih zemalja gradi sekularna država?
- GandalfSivi
#6642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izgleda bas drama medju SDAscadi. Onaj se pita sta je problem sto Bakir zove islamski svijet da nas “odbrani” od Amerike i Evrope, onaj postavlja tekst toliko nebulozan da se ne isplati ni komentarisati, onaj treci na drugoj temi optuzuje Trojku za Dodika, sve to uz standardnu pricu kako je Trojka kriva za Shmidt-a, kao da su ga oni birali, da jos i ne spomenemo kako je SDA-ova Suada Palavric ta ciji je glas bio presudan na Ustavnom sudu da ne padnu promjene Izbornog zakona koje cementiraju daljnju etnicku podjelu…
Kakav komplex im danas Dino nabi, rasuli su se k’o riza na sve strane…
- GandalfSivi
#6643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pozlatila im se mapa

- Athlon64
#6644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisu, slažem se, ali nijedna od tih zemalja nema Daytonsko uređenje i ni u jednoj zemlji separatisti ne mogu da blokiraju zakone po volji ili formiranje vlade.seksi_ideje wrote: ↑14/09/2023 00:45Postoje, ali to je nasa realnost. Ta realnost postoji i u Spaniji i u Belgiji, pa i u Kanadi. Medjutim, moze se uvijek izvuci nesto sto je za opce dobro. Bakir i SDA nikada nisu radili za opce dobro.
- Athlon64
#6645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Brčko je svakako na mjestu;
Čajniče je spram Goražda ovaj put selo - koje omogućava komunikaciju sa Crnom Gorom i izlazak na granicu.
Sreća je tkaođer što današnja Crna Gora (koliko toliko) nije ona ista iz 92-95 u sastavu SRJ
- Athlon64
#6646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma dobro, ne treba sad međusobno se klati, nego vidjeti da se napravi zajednički front.GandalfSivi wrote: ↑14/09/2023 00:52 Izgleda bas drama medju SDAscadi. Onaj se pita sta je problem sto Bakir zove islamski svijet da nas “odbrani” od Amerike i Evrope, onaj postavlja tekst toliko nebulozan da se ne isplati ni komentarisati, onaj treci na drugoj temi optuzuje Trojku za Dodika, sve to uz standardnu pricu kako je Trojka kriva za Shmidt-a, kao da su ga oni birali, da jos i ne spomenemo kako je SDA-ova Suada Palavric ta ciji je glas bio presudan na Ustavnom sudu da ne padnu promjene Izbornog zakona koje cementiraju daljnju etnicku podjelu…
Dino ima priliku da se istakne kao lider Bošnjaka i uputi poziv na zajednički front i protiv Dodika i protiv ovakve politike MZ.
-
seksi_ideje
#6647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I Belgija ima dva entiteta. Mislim da su jedno vrijeme bili i rekorder u neuspostavljanju nove vladeAthlon64 wrote: ↑14/09/2023 01:23Nisu, slažem se, ali nijedna od tih zemalja nema Daytonsko uređenje i ni u jednoj zemlji separatisti ne mogu da blokiraju zakone po volji ili formiranje vlade.seksi_ideje wrote: ↑14/09/2023 00:45
Postoje, ali to je nasa realnost. Ta realnost postoji i u Spaniji i u Belgiji, pa i u Kanadi. Medjutim, moze se uvijek izvuci nesto sto je za opce dobro. Bakir i SDA nikada nisu radili za opce dobro.
Last edited by seksi_ideje on 14/09/2023 01:28, edited 1 time in total.
- hatemondays
#6648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo pricam iz vlastitog iskustva, na ovaj teren se posalju opasni igraci kad na primjer treba ugasiti Pogorelicu. Takodje su se slali opasni igraci kad se gasila hrvatska propala republika zajedno sa bankom. Kad dodje u pitanje njihov sistem e onda idu opasni momci. Sad pitanje za sviju vas kakva kamilica od ambasadora i politicara je ovdje trenutno? Obicni picvajz kao i nasi politicari. Samo da se ne lazemo moramo biti i pozitivni onolika zgrada americke ambasade se ne pravi bas svuda. Oni su zauzeli teritoriju mada bi ja vise volio da je ta ambasada recimo u Banja Luci.palermo wrote: ↑14/09/2023 00:19Ovo oko training grounda. Zanimljiva teza, i ako je tacna, a nije nemoguce da je tacna, onda su Mile i Covke jedini koji su shvatii igricu.hatemondays wrote: ↑14/09/2023 00:07
Ako se ne varam imali su oni i prije tzv. Trojke, Alijansa za promjene, Lagumdzija, onda poprilicno relaksirane Hrvatske i Srpske predstavnike i sta bi jedno veliko NISTA. Cak su imali Djindjica i Tadica u Srbijii jako fine politicare na vlasti u Hrvatskoj i sta bi veliko NISTA. Sad imaju Vucica, Zokija, one okorjele kriminalce u Hrvatskoj, Dodik jase, Covic naravno suti, pravi Latin ceka da oluja prodje i ko je kriv na kraju opet Bosnjo jadni samo belaje pravi. Cilj MZ je ovdje konstantna kriza i vec sam napisao to na temi o Ukrajini, odlican poligon za trening politicara pocetnika, obavjestajaca pocetnika. Isto to vazi i za Rusku stranu. Oni pravi politicari i obavjestajci uredno rade tamo gdje je puno vaznije. Mis mo jedan obicni training ground za ove velike mangupe.
Malo povratak u proslost jos se sjecam faca u nasih generala na brifingu kad su nam uhapsili prvog pripadnika (oficira) ARBiH za zlocine u ratu ( a satro svaki dan brifinzi sa njihovom komandom). Uglavnom na njihovom training groundu oni rade sta hoce mi smo tu koletarala.
- Hajvan
#6649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
radili su sta oce i u afa, vijetnamu, djaponu
sa'su hezbin der
sa'su hezbin der
- ultima_palabra
#6650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bin Laden i borba protiv terorizma je 2001. i kasnije. Mi valjda govorimo o ratnom periodu kod nas?palermo wrote: ↑14/09/2023 00:05Pa.pritisnuo je Bin Laden (kao metafora) iultima_palabra wrote: ↑13/09/2023 23:31
Zato sto Evropljani nisu znali, zato sto je postalo prebrutalno, zato sto su Clintonu trebali poeni pred izbore… ne vjerujem da je zato sto ga je pritisla familija Saud ili neko drugi.
i mogucnostfda Bosna i Herecgovina i Bosnjaci postanu mitska tacka okupljanjr islamskog svijeta. Za ove mladje, dovilo se za.Bosnu o Hercegovinu od Dzakarye do Kaira, o Bosni i Hercegovini se vazilo u svim dzamijama.svijeya,yesko da je nekada unutar islamskog svijeta postojala veca saglasnost oko nekog pitanja nego sto je Bosna i Hercegovina Za.ove koji ve spomenuti podrsku Srbiji od syrane nekih yada vladajucih rezima, posebno arapskih, rekao bih, to su samo rezimi.
Prijetila.je.opqsnost da.uprqvo Bosna i Hercegovina postane.krunski dokaz svima onima kojo yvrde da zapad.vodi krstaski rat protiv muslana,a.ne borbu protiv terorizma ( jer.su se unistavali europski muslimano potpuno inkorporirani u evrpskwr civilizacijske tokove).....to su glavni razlozi zasto su amerikanci " pustili" da islamske zemlje .pomognu BiH.
Da sumiram, pomogli su nam kao prvo, zato smo mi odbili saptom.nestayi, i zato sto je ta borba pocela poprimati simbolicko znacenje, isuvise.opasno za njih same.