Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Poređenje nije na mjestu. Koristiti telefon na 60 hz je ok, ništa ne gubiš. 120 jeste bolje ali nije deal breaker Kako se predstavlja.
Apsolutni deal breaker. Jedna od najvecih inovacija na telefonima "zadnjih godina", a ovi jos jednom pokazuju kako hoce da izmuzu ljude sto vise.
Sta je onda deal breaker? Treca kamera na pro modelu? Pa i to ljudi opravdaju: sta ce mi zoom, pridjem i slikam.
Očito je subjektivno. Ja sam koristio 120 Hz na telefonu preko godinu dana i onda vratio na 60 Hz da dobijem na bateriji jer sad uvijek držim GPS upaljen plus dodao drugu karticu pa mi to sve vuče bateriju. U prvi momenat nisam mogao vjerovati koliko trza slika, do večeri se navikao kao da nikad nije ni bio na 120 Hz i evo ga i sad na 60 Hz i ne mislim se vraćati nazad pod ovim gore navedenim okolnostima. Da je fino, jest, da je bitno, nije.
Sve to što se prodaje na pro modelu meni nije deal breaker. Osnovni iphone bi sasvim zadovoljio sve moje potrebe. Napomena - ne koristim iphone.
Ja i na televizoru imam 120 Hz i igrao sam igre u 120 Hz/fps kao i na 60 a i na 30.
naxx99 wrote: ↑13/09/2023 17:40
Usljed nekih desavanja gdje cu dobiti dosta ustede od trenutne plate a ujedno mi treba novi telefon, odluka me sve vise vuce ka iPhone 13.
Isprva (kako sam saomi korisnik) sam kontao nastavit tim putem, ali vrijeme je da se okusi i jabuka.
Zanima me samo da li se isplati ustediti i uzeti polovan iPhone 13 i kako da izbjegnem da budem prevaren (zamijenski dijelovi i to)?
Sačekaj mjesec dva dok malo padne cijena i kupi ga novog, neće toliko velika razlika biti
I ja to kontam, al opet nesto cisto sumnjam da ce toliko pasti cijena ...
Mraka89 wrote: ↑13/09/2023 17:43
I ja to kontam, al opet nesto cisto sumnjam da ce toliko pasti cijena ...
Da ti mogu reci koliko ce pasti, ne mogu ali ti iz iskustva kazem da radije dodas malo vise, nece to tolika razlika biti od polovnog a dobijas i godinu garancije...
Cijelo vrijeme su najavljivali poskupljenje Pro i Pro Max modela a sad gledam da je 15 Pro jeftiniji 100€ u startu od 14 Pro. Jbg ja kupio u februaru za 1299€ i zajebo se. Sa trade in bi dobio 650€za svoj, niđe veze.
EFD22 wrote: ↑13/09/2023 19:37
Šta je to konkretna prednost 120Hz nad 60Hz?
95% vas ima TV sa 60Hz panelom.
Ja evo koristim mobitel svakodnevno, i noću i danju, nemam glavobolje niti problema sa vidom i očima zbog 60Hz.
Ionako ljudsko ima refresh rate od cca 30 fps, u najzdravijih od nas, 25 kod većine.
to je kad listas stranice na tel. lijevo-desno ili kad povlacis nagore ili nadole; igrice se jos vise osjete, tj. cisti je prelaz sa 120hz, dok pomalo steka kad je sa 60hz
generalno, nesto sto ne vidis osim ako direktno ne uporedis dva telefona 120vs60hz
ali kako god, ios system toliko dobar da te tranzicije bukvalno dovodi blizu perfekcije pa se i ne osjeti uvjek tako bas
Evo ja uzeo 11Pro i 14PM i scroolam iste stvari u isto vrijeme.. Apsolutno nista ne primjetim
Da ne govorim da nikad skoro jos nisam 48MP sliku napravio ili ProRes video.. Dakle ovaj Pro Max je dobar radi velicine za debele prste, radi baterije i to je to.. Sve ostalo mi je i dalje zao sto nisam 13 mini uzeo
Meni nije opet jasno ljudi gase neke stvari, ovo GPS, WiFi kad je vani mobile data kad je u kući i to... Sve mi radi, uvijek, svugdje, i bt i bfc i GPS i mobile i wifi... Koji ću ga đavo ja gasiti i paliti..
A veći je deal breaker usb 2.0 brzine Na običnom 15, u odnosu na 3.0 na pro
gentoo wrote: ↑13/09/2023 22:56
Evo ja uzeo 11Pro i 14PM i scroolam iste stvari u isto vrijeme.. Apsolutno nista ne primjetim
Da ne govorim da nikad skoro jos nisam 48MP sliku napravio ili ProRes video.. Dakle ovaj Pro Max je dobar radi velicine za debele prste, radi baterije i to je to.. Sve ostalo mi je i dalje zao sto nisam 13 mini uzeo
Kad skontam, USB-C bi mi donekle bio i koristan
Idi brate ocnom. Ne zajebavam se majke mi.
Istom brzinom otvara, ali je fluidnije.
Za narod koji vazi za jedan od siromasnijih u evropi svaka cast sta vas ima ajfonasa. Cuo sam te price da se kredit dize da se ajfon kupi, cast izuzecima ko skafislafnjak
sumirprimus wrote: ↑13/09/2023 23:28
Za narod koji vazi za jedan od siromasnijih u evropi svaka cast sta vas ima ajfonasa. Cuo sam te price da se kredit dize da se ajfon kupi, cast izuzecima ko skafislafnjak
Jes ti ozbiljan ?
Izadji na ulicu i vidi kakva se kola voze .....
sumirprimus wrote: ↑13/09/2023 23:28
Mobiteli na stranu, ko sto rece neko gore, auta se voze evo kod mene u Zenici (gdje nije ekonomija npr kao u Sarajevu i Banja Luci) od po 50-100k...Ne znam odakle ljudima pare, u evo ovakvom gradu koji vise manje propada i nema neke jake firme.
xPaco1337 wrote: ↑14/09/2023 11:32
Mobiteli na stranu, ko sto rece neko gore, auta se voze evo kod mene u Zenici (gdje nije ekonomija npr kao u Sarajevu i Banja Luci) od po 50-100k...Ne znam odakle ljudima pare, u evo ovakvom gradu koji vise manje propada i nema neke jake firme.
Čuj, odakle???
Živimo u kartel državi gdje je skoro pa slobodan protok droge. Političari, tužilaštvo…, svi oni su kupljeni i rade za narko kartele.
Zar neko misli da ovdje ima pravne države?
Najveća tuga mi je bila kada me je, prije nekoliko dana, srela komšinica koja ima dvoje visoko obrazovane djece, i koja mi reče da je bogdo djecu učila kriminalu, nego što su se obrazovali i sada sa 30 i kusur godina, sjede kući na grbači roditelja..
KriminaLJ,eto odakle.
Posten narod nema sta traziti u BiH...ne moze vozati ni auto od 10000 KM.
Mobitele kupuju na otplate,rate,preko telekoma i tako furaju iPhone...manji broj iskesira 2-3000 KM za iPhone ili nose stare modele do 1000 KM
Ubi vas zavist para itekako ima, plate porasle itekako, biznisi se otvorili. Da ima kriminala, ima, da su samo od toga, nisu. Eto taj iphone u mene žena od svoje lične plate kupila nov za keš a ne radi neki fensi posao. Plata malo iznad trenutne prosječne plate.