Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
corolla02 wrote: ↑13/09/2023 13:04
Ne čudi, tako je sa elektronikom; jednom kad se naučiš na bolje, nema nazad
No Apple je riješio težinu telefona, ovaj novi Pro je mnogo lakši za razliku od prethodnog modela, i to je pozitivno; mada ono sazviježđe oko kamere je opet teško pretpostavljam pa telefon uvijek vuče na tu stranu…. Negdje prema Vatikanu
Nije samo sa elektronikom nego sa svim. Mnoge stvari su nam prije top bile , sad su prosjek ili bezveze. To je tako.
Meni su smijesni oni koji sad kazu da nema neke razlike izmedju 60 i 120. Pravac ocnom!
Sve je to OK, naravno da uvijek zelimo bolje, al danas govoriti da te od neceg boli glava, oci, usi.. a do prije par godina, i tokom zadnjih 15-20 nikad nisi imao problem sa ranijim verzijama tehnologije... ne treba srati u sustini. Da, 90 je bolje od 60, i 120 je bolje od 90... ali nikoga nisu boljele oci tokom godina koristenja ekrana sa 60, pa nisu ni pocele danas.
Pa ne bole oci bukvalno, ali da sjecka--- sjecka! I sada kada uzmem tel sa 60, bas mi izgleda katastrofa.
Sjecka kad svakodnevno koristiš telefon na 120 pa probaš 60. Uzmi taj na 60, koristi 7 dana neće ti ništa sjeckati nakon tog perioda.
corolla02 wrote: ↑12/09/2023 20:42
svake godine stari modeli ako su novi, cijena im ide nanize $100.00, tako uvijek rade
A pazi, molim te, sklonili su 14 pro i pro max sa stranice, i otprilike ono sto je na 14 pro/max specifikacijama je sada na 15 basic modelima, izuzev usb-c.
Usljed nekih desavanja gdje cu dobiti dosta ustede od trenutne plate a ujedno mi treba novi telefon, odluka me sve vise vuce ka iPhone 13.
Isprva (kako sam saomi korisnik) sam kontao nastavit tim putem, ali vrijeme je da se okusi i jabuka.
Zanima me samo da li se isplati ustediti i uzeti polovan iPhone 13 i kako da izbjegnem da budem prevaren (zamijenski dijelovi i to)?
naxx99 wrote: ↑13/09/2023 17:40
Usljed nekih desavanja gdje cu dobiti dosta ustede od trenutne plate a ujedno mi treba novi telefon, odluka me sve vise vuce ka iPhone 13.
Isprva (kako sam saomi korisnik) sam kontao nastavit tim putem, ali vrijeme je da se okusi i jabuka.
Zanima me samo da li se isplati ustediti i uzeti polovan iPhone 13 i kako da izbjegnem da budem prevaren (zamijenski dijelovi i to)?
Sačekaj mjesec dva dok malo padne cijena i kupi ga novog, neće toliko velika razlika biti
Ja kontao ti si za neki konstruktivan razgovor. Izvinjavam se, neću više
Pa glupo je jbt. Cuj koristis 7 dana. Zasto bih losije koristio? I ne bih se navikao jer znam da bolje. Ista je stvar sa autom. Da li bi ti truhli golf 2 bio dobar kaf bi ga vozio 7 dana ?
corolla02 wrote: ↑12/09/2023 20:42
svake godine stari modeli ako su novi, cijena im ide nanize $100.00, tako uvijek rade
A pazi, molim te, sklonili su 14 pro i pro max sa stranice, i otprilike ono sto je na 14 pro/max specifikacijama je sada na 15 basic modelima, izuzev usb-c.
uvazena kolegice tako to hoda, jucer, danas i sutra
adsubzero wrote: ↑13/09/2023 18:08
Znaci. To sto se covjek navikne nije nikakav pokazatelj, pa ljudi voze krntije od auta i govore kako nema bolje.
Poređenje nije na mjestu. Koristiti telefon na 60 hz je ok, ništa ne gubiš. 120 jeste bolje ali nije deal breaker Kako se predstavlja.
Slazem se s tobom. Ljude vole dramatizirati oko ovog. Ponasaju se kao da je prelazak sa 120 Hz na 60 Hz kao sa Rolls Royce na Magarca.
A zapravo je kao prelazak sa Rolls Roycea na VW.
Al' ajde treba ljudima sto vise tema oko kojih ce se prepirati i svadjati.
Probao par puta taj famozni 120Hz, još mi nikad u životu nije naumpalo “da mi je 120Hz na mom iPhone”.
Možda je do mene jbg.
Isto kao što mi nikad nije zatrebao veći pixel density od nekih 300 ppi.
To je ako smo realni, bez naprđivanja.
Jedino što bih ikad volio vidjeti na telefonima jesu veći senzori kamere. Ne više piksela, nego veća površina senzora a samim tim i pojedinačnog pixela.
Nema tog softwarea i postprodukcije koja može zamijeniti fizičku površinu koja prima svjetlosnu informaciju kroz optiku iz vanjskog svijeta.
adsubzero wrote: ↑13/09/2023 18:08
Znaci. To sto se covjek navikne nije nikakav pokazatelj, pa ljudi voze krntije od auta i govore kako nema bolje.
Poređenje nije na mjestu. Koristiti telefon na 60 hz je ok, ništa ne gubiš. 120 jeste bolje ali nije deal breaker Kako se predstavlja.
Apsolutni deal breaker. Jedna od najvecih inovacija na telefonima "zadnjih godina", a ovi jos jednom pokazuju kako hoce da izmuzu ljude sto vise.
Sta je onda deal breaker? Treca kamera na pro modelu? Pa i to ljudi opravdaju: sta ce mi zoom, pridjem i slikam.