Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Novak20

#6026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

Ozimician wrote: 12/09/2023 13:42
Novak20 wrote: 12/09/2023 13:22
Hrvatska politika je upravo sa tim procentima potpisala sporazume o osnivanju F BiH i opstanku BiH zaustavljanjem rata. Onda su došle intervencije MZ, VP, veleposlanika, nametanja političkih predstavnika Hrvatima i evo rezultata.

Problem sa sijanjem iluzija je što se najčešće žanju sukobi.

A to što se nudi, zavisi od toga što se traži. Ako tražiš nacionalnu i unitarnu državu, sumnjam da će ti netko sa strane ponuditi pomoć u tome.
Pa eto iz ovog tvog se jasno vidi da ta tvoja politika ne nudi nista osim sukoba.

Jasno mi je na kojem si fonu.

Dakle ili ce biti po vasem, ili nece biti BiH - to nije ponuda, nego otvorena prijetnja sukobom.
:-)

Ništa tebi nije jasno, a ja nemam namjeru da ti crtam.

:run:
kakotakonikako

#6027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Generalni sekretar Službe predsjednika RS Milorada Dodika zabranio je svim osobama koje koriste zgradu predsjednika RS korištenje službenih prostorija i institucija za sastanak sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Na današnjoj konferenciji za medije, nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a, obratio se Milorad Dodik, predsjednik RS-a. Protivljenje odlukama visokog predstavnika, kao i negiranje istih na teritoriji RS, ne prestaju.

Odbacujemo da se prihvati legitimitet Schmidta, to je za nas neprihvatljivo. Nećemo prihvatiti ni jednu njegovu odluku kao što je to proglašeno zakonom i koji je stupio na snagu u RS-u. Bilo šta što odluči za nas nije obavezujuće. On ne može da uđe u institucije RS-a. Ako se želi sa nekim sastati, ne može! – rekao je Dodik.
Podsjećamo, Schmidt je zakazao za danas sastanak u Banjoj Luci. Međutim, taj sastanak je otkazan. Da li se Dodiku ponovo ide ‘niz dlaku’, ostaje da vidimo. Dodik smatra da je korisno što visoki predstavnik nije došao, u smislu, kako kaže, moguće destabilizacije i nasilja.

On je taj koji je izaziva. Najbolje je da zaobiđe RS. Ako mora prolaziti kad krene na odmor u Njemačku najbolje je da brzo proleti. Njegova uloga i samo nametanje zakona mora biti odbačeno. SNSD to čini zajedno sa svojim koalicionim partnerima. Neprihvatljiva je njegova uloga. On je nelegitiman, on ne može da donosi ništa. Donio je odluku da zaštiti sebe. To nema nigdje – naglasio je Dodik.

:bih:
PM72

#6028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

Her Šmit je pokazao da je Visooki predstavnik za dio Federacije,u stvari-4 kantona.
DonieBrasco

#6029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Imovina, usvani sud, svi zakoni, izborni zakon, DRZAVA .... izvolite Dodik i Covic (Beograd/Zagreb).

Hvala "prijateljima" i domacim nesposobnim. :thumbup:
Last edited by DonieBrasco on 12/09/2023 13:58, edited 1 time in total.
sumirprimus

#6030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

evo i sdfa bota.. kasnis majstore skoro smo se izmedju se pobili :chmoljava:
bolje vako da bacis samo na ove liberalne izdajinke ljagu.
i kaje ratovat su kim, i zasta za zelene termite? nikad, odoh i ja majko, bosnu nek brane oni :zzzz:
sajber87

#6031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 12/09/2023 13:52
sajber87 wrote: 12/09/2023 13:46

Ovo dozvoljava dejton i preko 20 godina katastrofalne sda politike kojom su nas razorili. E sad pitanje neka svako sebi postavi, vecina ce nas se sloziti da je dejton ludacka kosulja i kao sto sam govorio ovakav sistem je neodrziv, koji je jedini nacin da se srusi. Postoje dva nacina, prvi je dogovor nacionalistickih elita koje zive na sukobima koji se nece desiti jer vrana vrani oci ne vadi, drugi je kontrolisani "haos", e za njega je najbolja opcija da je na probosanskoj strani prozapadna opcija(trojka) a na strani rs a cista proruska bez rukavica(dodik). Opozicija rs a je proruska ali umivena jer ne smiju sad ono sto svi zele. Zato naprijed trojka naprijed mile i god bless america.
Cekamo te ima 10 stranica. De nam pojasni Scmidtovu taktiku danas, sta bi? Koji je ovo rolling bio danas
Sacekajmo kraj price, sve sto se dogadja opisao bih u dvije rijeci. Mile bosanac :mrgreen: :bih:
Da ne zaboravim mislim da bi najbolje bilo da se zvanicnici iz rs a povuku i drzavetina da se proglasi nego sta :mrgreen:
DaysleepeR

#6032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Dayton se jednostavno ukida ukidanjem Federacije BiH.
Ako nam se ide u taj ambis.
Ozimician

#6033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

DaysleepeR wrote: 12/09/2023 13:52
agent_zero wrote: 12/09/2023 13:50

Eto povedi ti mene, obezbijedi mi trajni boravak, pronađi mi posao i stan u zapadnoj evropi, americi ili kanadi i javi kad i gdje je polazak.

U suprotnom, ne seri ni ti.
Ja ne pozivam na nekakve borbe preko tastature.
Za pogibiju na braniku domovine nisu potrebne nikakve kvalifikacije, za posao i život vani, ipak jesu.
Nemoj me pogresno shvatiti, ali svako ko planira da se ispali vani kad zapuca; tad je vec kasno, ko god to misli napraviti i ima strah od rata, vec sad bi trebao kopati i rukama i nogama da to uradi.

I ja sam tako razmsiljao dok mi roditelji nisu rekli - to je normalno razmisljanje, ali kad zapuca, tad ti je kasno, kad ti granica bude na Vracama i Dobrinji i Doboju i Kobiljaci i Salakovcu i Blidinju i Busovaci - onda skontas da nemas druge nego boriti se, ne za drzavu i Aliju, o tome niko nije ni razmisljao, nego za goli zivot sebe i porodice.
DonieBrasco

#6034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

sajber87 wrote: 12/09/2023 14:00 Sacekajmo kraj price, sve sto se dogadja opisao bih u dvije rijeci. Mile bosanac :mrgreen: :bih:
Da ne zaboravim mislim da bi najbolje bilo da se zvanicnici iz rs a povuku i drzavetina da se proglasi nego sta :mrgreen:
Dugo mi cekamo a drzave i bosnjak, svih kojima je stalo do iste sve manje, a dokazani neprijatelji redaju uspjehe.
anelsol

#6035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

dr_Evil wrote: 12/09/2023 13:20
anelsol wrote: 12/09/2023 13:13 Bosna i Hercegovina je kurate sreće kad su savezništva u pitanju, počev od Stjepana Tomaševića pa do danas. Vazda smo imali neke ko fol saveznike koji bi nam redovno okrenuli leđa kad zagusti. Tako da... ne vjerujem ni EU, ni SAD- u ni Turcima, svi će oni opet okrenuti leđa ako bude trebala kakva pomoć i djelovati jedino u skladu sa vlastitim interesima. Zato mi moramo vjerovati u sebe, raditi na sebi i vjerovati samo sebi, a ako se ko fol saveznici uključe na bilo kakav konkretan način, uljudno zahvaliti na neočekivanoj pomoći.
Kurate srece.. taman tako dodje.

Ne znam jesi li ti optimista, ali ja mislim da sam izgubio nadu, ne vidim izlaz.
Ja sam ti vječni optimista, i kad treba i kad ne treba :D Realno bilo je u našoj historiji puno gorih i nepovoljnijih momenata nego što je to trenutno, pa bi se provukli kroz iglene uši. Nemaju separatisti ni trećinu snage koju su imali devedesetih, a mi još nismo za bacit. Koliko smo god kurate sreće sa saveznicima, tako imamo neku ludu sreću i snagu kada su te krizne situacije u pitanju. Ja mislim da je od Bosanskog brdskog konja jedino izdržljiviji Bosanskohercegovački čovjek. Tako da rezimiram Bosne i Hercegovine će biti. Bilo je i prije nas, bit će i poslje nas.
sumirprimus

#6036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

jos s nadate? :lol:
kad su ikad ljudi rekli, dont dream dreams...
Ozimician

#6037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Novak20 wrote: 12/09/2023 13:56
Ozimician wrote: 12/09/2023 13:42

Pa eto iz ovog tvog se jasno vidi da ta tvoja politika ne nudi nista osim sukoba.

Jasno mi je na kojem si fonu.

Dakle ili ce biti po vasem, ili nece biti BiH - to nije ponuda, nego otvorena prijetnja sukobom.

Pa eto nacrtaj granice po svom izboru, to vam najbolje ide. :thumbup:
sumirprimus

#6038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

da to nes ti iz njemacke doc pa raotvat za nas?
breuer

#6039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

Ozimician wrote: 12/09/2023 14:06
Novak20 wrote: 12/09/2023 13:56

Pa eto nacrtaj granice po svom izboru, to vam najbolje ide. :thumbup:
vole oni crtati, to je čudo :D
breuer

#6040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

sumirprimus wrote: 12/09/2023 14:07 da to nes ti iz njemacke doc pa raotvat za nas?
znamo samo da ćeš ti ratovat za Ukrajinu :D
DaysleepeR

#6041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Ozimician wrote: 12/09/2023 14:04
DaysleepeR wrote: 12/09/2023 13:52

Ja ne pozivam na nekakve borbe preko tastature.
Za pogibiju na braniku domovine nisu potrebne nikakve kvalifikacije, za posao i život vani, ipak jesu.
Nemoj me pogresno shvatiti, ali svako ko planira da se ispali vani kad zapuca; tad je vec kasno, ko god to misli napraviti i ima strah od rata, vec sad bi trebao kopati i rukama i nogama da to uradi.

I ja sam tako razmsiljao dok mi roditelji nisu rekli - to je normalno razmisljanje, ali kad zapuca, tad ti je kasno, kad ti granica bude na Vracama i Dobrinji i Doboju i Kobiljaci i Salakovcu i Blidinju i Busovaci - onda skontas da nemas druge nego boriti se, ne za drzavu i Aliju, o tome niko nije ni razmisljao, nego za goli zivot sebe i porodice.
Obzirom da sam već preživio jedan rat, ja to vrlo dobro znam.
Isto tako, ko je htio, ispalio se.
cija123

#6042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

sumirprimus wrote: 12/09/2023 13:11 brao nek si se ti meni nagovorio, svaka cast. sad nastavi siljit zasdfa, doduse dol vam i jesu u mostaru na vlasti
haman su i oni prespavali ovi vasi mislim 4 godine ratau tunguziji, al drugo je to jele
E ti ga baš lupetaš...kad nemaš nikakvih argumenata, a najčešće ih nemaš, onda poručiš boldirano. A za Mostar reći da su prespavali rat, a znati šta su prošli, je dno dna. I malo prelistati gramatiku bosanskog jezika, ne bi bilo loše.
sumirprimus

#6043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

breuer wrote: 12/09/2023 14:08
sumirprimus wrote: 12/09/2023 14:07 da to nes ti iz njemacke doc pa raotvat za nas?
pogresno zakljucujes
Hakiz

#6044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 12/09/2023 14:10
breuer wrote: 12/09/2023 14:08

pogresno zakljucujes
Za Rusiju ćeš :shock: :lol:
zavrzlama

#6045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zavrzlama »

Dodik zna da ce srpska stvar uspjeti.. zato se i usutio zadnjih 15 godina...pametnim dosta :bih:
512MB

#6046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

Sreća pa Nerko i Kifla Dodiku nisu dali važne državne pozicije...
sumirprimus

#6047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

cija123 wrote: 12/09/2023 14:09
sumirprimus wrote: 12/09/2023 13:11 brao nek si se ti meni nagovorio, svaka cast. sad nastavi siljit zasdfa, doduse dol vam i jesu u mostaru na vlasti
haman su i oni prespavali ovi vasi mislim 4 godine ratau tunguziji, al drugo je to jele
E ti ga baš lupetaš...kad nemaš nikakvih argumenata, a najčešće ih nemaš, onda poručiš boldirano. A za Mostar reći da su prespavali rat, a znati šta su prošli, je dno dna. I malo prelistati gramatiku bosanskog jezika, ne bi bilo loše.
mozda da pricam bosnjackim jezikom ili mozda da koristim turske okupatorske izraze da me bolje razumis iako me ne poznas? koji ti tacno dio nije jasan?
naravno, da silje nako ofirno, i to sa sigurne udaljenosti, nenametno.
a onda pogledam rezultate lokalnih izbora i gle vraga, sda i hdz u prirodnoj visedecenijskoj koaliciji, kao u ostalom i na nivou kantona federacije sto su godinama bili, niki problem, neko je za te ljude glasao? neko je istu onu irmu proglasio takodje izdajnikom. naravno nece neko otvoreno priznat, :zzzz:
nisam ja. a ne zelen nikad nisam ,bio, sve mi mozete prisit na ovom forumu osim da sam ,zelen. a ne.
a vi jasta ste nego svi sdfa. pa ko glasa za njih onda sve ove godine :lol:
sumirprimus

#6048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

512MB wrote: 12/09/2023 14:11 Sreća pa Nerko i Kifla Dodiku nisu dali važne državne pozicije...
sreca pa im sda nije potpisala dejton jos 95, iposrucila ne samo drzavne pozicije nego buducu poziciju drzave... :thumbup:
sve sa ljutim ranama srebrenicom i zepom.a tek prijedorom i visegradom, focom ,rogaticom... ako sta sta zaboravio dodajte...
kakotakonikako

#6049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Potpredsjednik Republike Srspke oglasio se saopštenjem u kojem je potvrdio da je Christian Schmidt odustao od za danas najavljenog sastanka.

“Danas sam u svom kabinetu trebao dočekati Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, Njegovu ekselenciju Christiana Schmidta, no do sastanka nije došlo budući da sam svega par sati prije najavljenog sastanka obaviješten da je isti otkazan te da će OHR naknadno obavijestiti javnost o razlozima otkazivanja istog. Nema dovoljno dobrog razloga zbog kojeg navedeni sastanak ne bi bio održan.

Prije par dana, predsjednik entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik pompozno je najavio da „pripremaju uredbu o hapšenju i deportaciji Christiana Schmidta iz eniteta Republika Srpska“, a nedugo poslije toga, nakon što je Visoki predstavnik najavio posjetu entitetu Republika Srpska, predsjednik NSRS, Nenad Stevandić je rekao da će ipak policija biti ta koja će Christiana Schmidta braniti od naroda.

Jučer, pošto je vijest o najavljenom sastanku u Kabinetu potpredsjednika entiteta Republika Srpska između mene, kao potpredsjednika Entiteta i gospodina Davora Pranjića kao dopredsjednika sa Christianom Schmidtom dospjela u javnost, ja sam dobio Naredbu, koju je potpisala Jelena Pajić-Baštinac a kojom nam gospođa Jelena zabranjuje da u zgradi institucija eniteta Republika Srpska održavamo sastanke sa „licem koje se lažno predstavlja kao Visoki predstavnik u BiH“. Istom Naredbom, gospođa Jelena nas obavještava da ukoliko „postupimo suprotno ovoj Naredbi“ Služba predsjednika entiteta Republika Srpska će naložiti Upravni za obezbjeđenje ličnosti i objekta MUP-a RS da zabrani ulazak Visokom predstavniku u zgradu entitetskih institucija.

Ja sam, naravno, odbacio ovu Naredbu osobe koja nema aposlutno nikakvo legitimno pravo da meni kao legitimno izabranom potpredsjedniku bilo šta naređuje, jednako kao što bih odbacio istu Naredbu čak i da ju je potpisao Milorad Dodik. Ipak, sastanak je otkazao niko drugi, no Christian Schmidt!

Ne mogu potisnuti osjećaj dubokog razočarenja i zebnje za budućnost kako ove države tako i njenih građana, a ne političkih elita. U teškoj geopolitičnoj svakodnevnici, međunarodna zajednica, ili ono što je od nje preostalo je podlegla pritiscima i prijetnjama te kapitulirala pred politikama koje prijete miru, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Ovo je politički potez bez presedana, historijska prekretnica te događaj sa nesagledivim posljednicama po sveukupno političku situaciju u našoj državi.

Ako međunarodna zajednica nije u stanju zaštititi Visokog predstavnika na tlu entiteta Republika Srpska, šta da očekuju građani entiteta Republika Srpska ukoliko politike koje prijete miru i sigurnosti nastave nesmetano da se provode?

Apelujem na sve one koji vole ovu državu da naozbiljnije shvate ovaj historijski i društveni politički trenutak. Od naših prijatelja u svijetu očekujem i dalju naklonost državi Bosni i Hercegovini, te posvećenost u cilju dobrobiti svih njenih građana.” navodi se u saopštenju.

zigson

#6050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

sumirprimus wrote: 12/09/2023 14:14
512MB wrote: 12/09/2023 14:11 Sreća pa Nerko i Kifla Dodiku nisu dali važne državne pozicije...
sreca pa im sda nije potpisala dejton jos 95, iposrucila ne samo drzavne pozicije nego buducu poziciju drzave... :thumbup:
sve sa ljutim ranama srebrenicom i zepom.a tek prijedorom i visegradom, focom ,rogaticom... ako sta sta zaboravio dodajte...
Ne znam je li to amnestira trojku? Ili im je citava politika bazirana na sda je uradila to i to mozemo i mi.

Treba relaksirati samo nek ne puca elham
Locked