BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
agent_zero

#776 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by agent_zero »

Bazinga1234 wrote: 12/09/2023 09:27 Đurić se oprostio prošle godine.
Đurić je otjeran, kao i Begović.

I niko se od sportske javnosti nije digao. A otkako je Begović otjeran jer je rekao stvari koje kapiten i ostali poslušnici saveza zataškavaju i guraju pod tepih, sve je krenulo ono totalno nizbrdo uz povremene bljeskove (Petev).
Piaty

#777 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Piaty »

Pričam skoro sa jednim Bugarom i počnemo malo o fudbalu, SP 1994 i reprezentacija Bugarske na tom prvenstvu, super generacija ovo ono, tip zna o fudbalu.

Ja ga upitah: a ko je sada najbolji u vašoj reprezentaciji? Govori on meni : nemam pojma, našu reprezentaciju više niko i ne prati zbog korpucije i sranja u Savezu.

Kontam ja - pametna nacija i, života mi, od tada ni ja ne pratim ove naše, samo čujem rezultat i to je to.
cyprus

#778 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by cyprus »

Realno, igrači su nam za qrac i to je glavni razlog što smo propali... Da bi nešto napravili, prvo moramo da prihvatimo to da smo za qrac, da nismo više neko zbog koga bi se reprezentativci tipa Luksemburga i Islanda trebali usrat u gaće... Pa to, kad spoznamo koji su nam realni dometi, onda možemo iskoristiti da napravimo i nešto više...

Objektivno, ovo nam je najslabiji igrački roster od nastanka reprezentacije pa do danas...
Didier

#779 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Didier »

cyprus wrote: 12/09/2023 09:42 Realno, igrači su nam za qrac i to je glavni razlog što smo propali... Da bi nešto napravili, prvo moramo da prihvatimo to da smo za qrac, da nismo više neko zbog koga bi se reprezentativci tipa Luksemburga i Islanda trebali usrat u gaće... Pa to, kad spoznamo koji su nam realni dometi, onda možemo iskoristiti da napravimo i nešto više...

Objektivno, ovo nam je najslabiji igrački roster od nastanka reprezentacije pa do danas...
A eto, luksemburški i islandski igrači su bolji, igraju u boljim ligama i više su cijenjeni na tržištu.
cyprus

#780 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by cyprus »

Piaty wrote: 12/09/2023 09:38 Pričam skoro sa jednim Bugarom i počnemo malo o fudbalu, SP 1994 i reprezentacija Bugarske na tom prvenstvu, super generacija ovo ono, tip zna o fudbalu.

Ja ga upitah: a ko je sada najbolji u vašoj reprezentaciji? Govori on meni : nemam pojma, našu reprezentaciju više niko i ne prati zbog korpucije i sranja u Savezu.

Kontam ja - pametna nacija i, života mi, od tada ni ja ne pratim ove naše, samo čujem rezultat i to je to.
E Bugari su baš dramatično grohnuli, za ne povjerovat... Ilustracije radi, najbolji igrač im je nekakav Despodov iz Ludogoreca :D

Edit: evo vidim da je ipak prešao u PAOK :D
Last edited by cyprus on 12/09/2023 09:46, edited 1 time in total.
PM72

#781 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by PM72 »

Gico će uradit ono radi čega je i postavljen-ključ u bravu.
cyprus

#782 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by cyprus »

Didier wrote: 12/09/2023 09:43
cyprus wrote: 12/09/2023 09:42 Realno, igrači su nam za qrac i to je glavni razlog što smo propali... Da bi nešto napravili, prvo moramo da prihvatimo to da smo za qrac, da nismo više neko zbog koga bi se reprezentativci tipa Luksemburga i Islanda trebali usrat u gaće... Pa to, kad spoznamo koji su nam realni dometi, onda možemo iskoristiti da napravimo i nešto više...

A eto, luksemburški i islandski igrači su bolji, igraju u boljim ligama i više su cijenjeni na tržištu.
Nisu bolji... Ali nismo ni mi toliko bolji od njih koliko mislimo - helem, potcijenili smo i jedne i druge...
cyprus

#783 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by cyprus »

PM72 wrote: 12/09/2023 09:44 Gico će uradit ono radi čega je i postavljen-ključ u bravu.
Vicu (i sve njegove prethodnike, Savez generalno) se može kriviti za loše stanje i raznorazna sranja u domaćem klupskom fudbalu... Ali kada je u pitanju reprezentacija, ja stvarno ne vidim šta se to može mnogo staviti na teret Savezu...

Neko će reći - otjerali Peteva, ali većina onih koji bi to rekli su ga svojevremno i sami tjerali...
PM72

#784 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by PM72 »

cyprus wrote: 12/09/2023 09:48
PM72 wrote: 12/09/2023 09:44 Gico će uradit ono radi čega je i postavljen-ključ u bravu.
Vicu (i sve njegove prethodnike, Savez generalno) se može kriviti za loše stanje i raznorazna sranja u domaćem klupskom fudbalu... Ali kada je u pitanju reprezentacija, ja stvarno ne vidim šta se to može mnogo staviti na teret Savezu...

Neko će reći - otjerali Peteva, ali većina onih koji bi to rekli su ga svojevremno i sami tjerali...
Gicu je dajdža Milorad i postavio da razjebe savez.
Altsa

#785 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Altsa »

Ne mozes ocekivati da igraju kao Barselona a igraci na nivou kantonalne lige. Kada se svi pomirimo sa tim da nam je ekipa neki 4 ili 5 sesir onda cemo lakse podnijeti ove poraze.O savezu je sve vec receno i bez tjeranja svih od predsjednika do kafe kuharice nema napretka. Do tada cemo gledati istu sliku.
Rockefeller

#786 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Rockefeller »

Sve dok moze Dzeko radit sta hoce tj. hodat po Sa kako on zeli a trebao bi biti primjer ostalima nama nece biti dobro. Nonsalantno se ponasaju izvan terena. Slag na tortu je Savez/Drzava ali su igraci ti koji stoje na terenu. Zalosno. I nije Edin kriv sto moze. Njemu kapa do poda za sve u karijeri.
Point.

#787 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Point. »

Altsa wrote: 12/09/2023 09:53 Ne mozes ocekivati da igraju kao Barselona a igraci na nivou kantonalne lige. Kada se svi pomirimo sa tim da nam je ekipa neki 4 ili 5 sesir onda cemo lakse podnijeti ove poraze.O savezu je sve vec receno i bez tjeranja svih od predsjednika do kafe kuharice nema napretka. Do tada cemo gledati istu sliku.
Gluposti. Imaš igrače koji igraju u ligama petice Engleska, Njemačka, Italija, RB Salzburg, Sturm, Fener itd tako da kvalitet nije baš nivo kantonalne lige a kvalitet je sigurno da u ovoj grupi osiguramo drugim mjestom ko iz pičke međutim loše pripreme, dosta improvizacije, mjenjanje selektora kao na traci, mahalski mentalitet priprema na Ilidži i kod Brajlovića i još milion nekih drugih stvari taj kvalitet koji očigledno postoji ne dolazi do izražaja.
Altsa

#788 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Altsa »

Point. wrote: 12/09/2023 10:11
Altsa wrote: 12/09/2023 09:53 Ne mozes ocekivati da igraju kao Barselona a igraci na nivou kantonalne lige. Kada se svi pomirimo sa tim da nam je ekipa neki 4 ili 5 sesir onda cemo lakse podnijeti ove poraze.O savezu je sve vec receno i bez tjeranja svih od predsjednika do kafe kuharice nema napretka. Do tada cemo gledati istu sliku.
Gluposti. Imaš igrače koji igraju u ligama petice Engleska, Njemačka, Italija, RB Salzburg, Sturm, Fener itd tako da kvalitet nije baš nivo kantonalne lige a kvalitet je sigurno da u ovoj grupi osiguramo drugim mjestom ko iz pičke međutim loše pripreme, dosta improvizacije, mjenjanje selektora kao na traci, mahalski mentalitet priprema na Ilidži i kod Brajlovića i još milion nekih drugih stvari taj kvalitet koji očigledno postoji ne dolazi do izražaja.
Tesko da ti mozes koristiti rijec glupost. Sinoc je profesor sve lijepo objasnio a i Feđa. A Svecka nek jos uvijek vjeruje u kvalitet reprezentacije koja je za q.
hadzaj

#789 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by hadzaj »

Imamo bolju gol razliku od Luksemburga :bih:
Point.

#790 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Point. »

Altsa wrote: 12/09/2023 10:14
Point. wrote: 12/09/2023 10:11

Tesko da ti mozes koristiti rijec glupost. Sinoc je profesor sve lijepo objasnio a i Feđa. A Svecka nek jos uvijek vjeruje u kvalitet reprezentacije koja je za q.
Igrači koji igraju u ligama petice ne mogu biti na nivou kantonalne lige. Znači čista glupost. Da dodam i ovaj tvoj luzerski mentalitet jadni mi, kvalitet NK Goražda svi, nivo San Marina blabla je dio šireg problema u i oko reprezentacije.
Altsa

#791 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Altsa »

hadzaj wrote: 12/09/2023 10:15 Imamo bolju gol razliku od Luksemburga :bih:
Pa to je zbog igraca koji igraju u ligama petice. :lol:
Altsa

#792 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Altsa »

Point. wrote: 12/09/2023 10:17
Altsa wrote: 12/09/2023 10:14

Igrači koji igraju u ligama petice ne mogu biti na nivou kantonalne lige. Znači čista glupost. Da dodam i ovaj tvoj luzerski mentalitet jadni mi, kvalitet NK Goražda svi, nivo San Marina blabla je dio šireg problema u i oko reprezentacije.
To sto si ti bukvalac to je vec tvoj problem. Igraci su za q a ti i dalje mozes da pjevas borbene i da ih hvalis. Pa ti si prvi svrsavao na postavljanje Kodre kao selektora. Eto koliko znas.
duh_sa_sjekirom

#793 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by duh_sa_sjekirom »

Je li iskalkulisao, imamo li ikakvih šansi za baraž?
sukis

#794 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by sukis »

PM72 wrote: 12/09/2023 09:53
cyprus wrote: 12/09/2023 09:48

Jel ti stvarno mislis da svi problemi odatle dolaze? Nisu ni Vico ni Milo sinoc igrali vec su igrali nasi najbolju igraci koje imamo, znaci ovo najbolji dobro procitaj i razmisli o tome jer mi bolje nemamo.
Romanija

#795 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by Romanija »

duh_sa_sjekirom wrote: 12/09/2023 10:22 Je li iskalkulisao, imamo li ikakvih šansi za baraž?
Kakav ba baraz, ova reprezentacija se bori na zivot i smrt da ne padne u poslednju jaksonu grupu u Evropi a ti sanjas o barazu.
PM72

#796 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by PM72 »

sukis wrote: 12/09/2023 10:35
PM72 wrote: 12/09/2023 09:53
Jel ti stvarno mislis da svi problemi odatle dolaze? Nisu ni Vico ni Milo sinoc igrali vec su igrali nasi najbolju igraci koje imamo, znaci ovo najbolji dobro procitaj i razmisli o tome jer mi bolje nemamo.
Ne kaže se džaba da riba smrdi od glave...
Vidjećemo hoće li uspjet Vahu premuntat...
auspuhc

#797 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by auspuhc »

PM72 wrote: 12/09/2023 10:39
Vico radi bolje posao od prethodnika. Barem je neke pozitivne stvari pokrenuo. I covjek zeli uspjeh, ne jer voli BiH, vec radi licne promocije. Glavni problem je sto mi nemamo kvaliteta i imamo prevelika ocekivanja od ove skupine igraca. Dajte ljudi pa nama su i dalje dva najbolja igraca Dzeko i Pjanic. A jedan starac dok je drugi amater.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#798 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by teskeredzic_22 »

PM72 wrote: 12/09/2023 10:39
Spoiler
Show
Da je Vaha i mlađi deset godina pa možda bi i prihvatio ?
Vaha u sedamdesetoj godini da prihvati Slavena Musu za pomoćnika samo zato jer tako nalaže "hrvatski korpus" , zašto bi mu to trebalo ?
Vidjeli smo na kraju krajeva kako je prošao Bajević
WarrenGrozni

#799 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by WarrenGrozni »

sime_cipol wrote: 12/09/2023 00:15 Spomenuli su i "strance" u ligi i da je ustvari to posljednji ekser za reprezentaciju.
Samo još jedna u nizu demagoških budalaština, stručnjaka "iz studija".
Kao da se priča o ligi koja je do sad bila nevjerovatan rasadnik talenata za reprezentaciju.
Kao da je riječ o ligi o kojoj svi stranci svijeta sanjaju.

Od Bugarske do Portugala, od Malte do Švedske, niko nidje nije stranac, pa ne vidim da lige i reprezentacije iz EU propadaju
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#800 Re: BiH-Lihtenštajn/Island-BiH (8.septembar/11.septembar)

Post by izvrsni direktor »

:thumbup:
Post Reply