SDA-All about

n+1

#85276 Re: SDA-All about

Post by n+1 »

Haris.ba wrote: 07/09/2023 15:59
n+1 wrote: 07/09/2023 15:54 A nije mu smetalo biti dio Alijine parainstitucije poznate kao Šura.
Mislim da to nije bila Alijina parainstitucija. Mislim da su to ni sami od sebe instalisali, a Alija iz svojih interesa to podrzavao.
Pa Alija je tu jedini bio izabrani zvaničnik, i svakako najviše rangirana osoba iz javnog života. I pred njih je donosio pitanja od interesa za državu. Tako da je uopće nevažno kome je prvom naumpalo takvo šta, jer bez Alije, to bi bilo samo veselo sijelo, a ne parainstitucija.

I naš dobri Džemo nije još tada "uočio skretanje stranke", nego nam sada isto objašnjava. :lol:
Haris.ba

#85277 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

n+1 wrote: 07/09/2023 16:02
Haris.ba wrote: 07/09/2023 15:59

Mislim da to nije bila Alijina parainstitucija. Mislim da su to ni sami od sebe instalisali, a Alija iz svojih interesa to podrzavao.
Pa Alija je tu jedini bio izabrani zvaničnik, i svakako najviše rangirana osoba iz javnog života. I pred njih je donosio pitanja od interesa za državu. Tako da je uopće nevažno kome je prvom naumpalo takvo šta, jer bez Alije, to bi bilo samo veselo sijelo, a ne parainstitucija.

I naš dobri Džemo nije još tada "uočio skretanje stranke", nego nam sada isto objašnjava. :lol:
Pa ima valjda neki razlog sto su ti ljudi imali uticaja, a ne samo sto se Alija smilovao? To otvara price ekonomije, povezanosti i uticaja preko IZ....

A, na kraju price je da cekamo dokumente u javnosti da se pokazu.
n+1

#85278 Re: SDA-All about

Post by n+1 »

Haris.ba wrote: 07/09/2023 16:09
n+1 wrote: 07/09/2023 16:02

Pa ima valjda neki razlog sto su ti ljudi imali uticaja, a ne samo sto se Alija smilovao? To otvara price ekonomije, povezanosti i uticaja preko IZ....
Pa tekst koji si postavio zapravo sve govori. Pazi ti njegove konstatacije: nijedan od nas nije učestvovao u donošenju morbidnog Dejtonskog mirovnog sporazuma, ukidanja Republike Bosne i Hercegovine i njezinog Ustava i legitimiranja Republike Srpske...

Kako je Džemo uopće mogao učestvovati u donošenju tih odluka, kao puki član SDA? Sama činjenica da sebe na ovaj način oslobođa odgovornosti za predmetne procese, implicitno znači da je imao moć i utjecaj u političkom životu, jer je izjava u suprotnom bespredmetna. No, kako moć i utjecaj u njegovom slučaju nisu proizilazili iz zvaničnih institucija, nego zato što je djelovao kao siva eminancija po Šurama, onda ne treba uopće da postavlja pitanje zašto Bakir i Sebija rade to što rade, jer on sam stoji na izvoru razgradnje institucija ove države.
Piaty

#85279 Re: SDA-All about

Post by Piaty »

@Bossona

Goražde je bilo za Doboj, koliko se sjećam ali eto možda je bila i ta opcija sa Ilidžom.
Haris.ba

#85280 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

n+1 wrote: 07/09/2023 16:17 No, kako moć i utjecaj u njegovom slučaju nisu proizilazili iz zvaničnih institucija, nego zato što je djelovao kao siva eminancija po Šurama, onda ne treba uopće da postavlja pitanje zašto Bakir i Sebija rade to što rade, jer on sam stoji na izvoru razgradnje institucija ove države.
Moc i uticaj ni u Americi ne proizilaze samo iz zvanicnih insitucija.
Ili, mislis da bi to tako trebalo biti?
n+1

#85281 Re: SDA-All about

Post by n+1 »

Haris.ba wrote: 07/09/2023 16:20
n+1 wrote: 07/09/2023 16:17 No, kako moć i utjecaj u njegovom slučaju nisu proizilazili iz zvaničnih institucija, nego zato što je djelovao kao siva eminancija po Šurama, onda ne treba uopće da postavlja pitanje zašto Bakir i Sebija rade to što rade, jer on sam stoji na izvoru razgradnje institucija ove države.
Moc i uticaj ni u Americi ne proizilaze samo iz zvanicnih insitucija.
Ili, mislis da bi to tako trebalo biti?
Mislim tačno ono što sam rekao: odluke o državnim pitanjima se donose u institucijama države, a ne na Šuri. U normalnim državama, kakva je Amerika, iznošenje povjerljivih državnih informacija pred parainstitucionalna tijela, smatralo bi se izdajom, a počiniteljima bi bilo suđeno. Eno, sude malcu jer je povjerljive informacije stavio na Discord, da ne idemo dublje u historiju.

Tako da ću te zamoliti bez jeftinog spinovanja.
Haris.ba

#85282 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

n+1 wrote: 07/09/2023 16:27 Mislim tačno ono što sam rekao: odluke o državnim pitanjima se donose u institucijama države, a ne na Šuri. U normalnim državama, kakva je Amerika, iznošenje povjerljivih državnih informacija pred parainstitucionalna tijela, smatralo bi se izdajom, a počiniteljima bi bilo suđeno. Eno, sude malcu jer je povjerljive informacije stavio na Discord, da ne idemo dublje u historiju.

Tako da ću te zamoliti bez jeftinog spinovanja.
Hoces da kazes da se Dzemo pitao, pa "glasao" protiv Dejtona.

Kazem ti da ja onu njegovu izjavu shvatam kao da nije ni pitan da odlucuje. A, i ako je pitan - da se nije bendao.

Covjek se "zali" da kao osnivac Sda nije ponio odgovornost nijedne (lose) odluke u kojoj je ucestvovala Sda.

Na kraju, i danas Sda kao stranka ima institucionalno uredjeno ono sto Dzemo spominje.
Član 128.
(Sastav Senata) (1) U SDA djeluje posebna organizacija članova SDA, pod nazivom Senat SDA, kao poseban oblik političkog djelovanja. (2) Članovi Senata SDA su osobe koje su osnivači SDA ili dugogodišnji članovi SDA koji su u proteklom periodu obavljali značajne dužnosti u SDA i/ili u organima vlasti u BiH, a koji uživaju visok status u društvu i poštovanje članova SDA. (3) Senat SDA broji 30 (trideset) članova. (4) Odluku o imenovanju predsjednika i članova Senata donosi Predsjednik SDA.

Član 129.
(Nadležnost Senata) Senat SDA učestvuje u svim raspravama o ključnim političkim pitanjima Bosne i Hercegovine, kao i o svim ključnim pitanjima SDA, formuliše pitanja, prijedloge i inicijative koji se mogu uputiti svim organima SDA, uključujući i Kongres.
P.S.
I ovo je sve nebitno. Bitno je ima li dokumenata o diplomiranju u udbi.
n+1

#85283 Re: SDA-All about

Post by n+1 »

Ma kakvi dokumenti, da ima bilo šta, objavio bi on to davno. Ako ništa, objavio bi sada kada je od presudnog značaja za domovinu diskreditovati Bakira, kako veli.

To je tip ljudi koji kaže da su vidjeli dokumente, a ustvari im je u kafani ispričano i po salveti naškrabano.
Ozimician

#85284 Re: SDA-All about

Post by Ozimician »

Stari ljudi su govorili:

"Nad mrtvim vukom i zec ku*ac šilji"
Haris.ba

#85285 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

n+1 wrote: 07/09/2023 20:31 Ma kakvi dokumenti, da ima bilo šta, objavio bi on to davno. Ako ništa, objavio bi sada kada je od presudnog značaja za domovinu diskreditovati Bakira, kako veli.

To je tip ljudi koji kaže da su vidjeli dokumente, a ustvari im je u kafani ispričano i po salveti naškrabano.
I onda Bake ne treba da se brine kada su mu oponenti takvi tipusi.

Hej, mozda ko i Arnaut malo zaradjuje kakvu poziciju.
n+1

#85286 Re: SDA-All about

Post by n+1 »

Ono što mene fascinira kod ovih Latića i njima sličnih jeste to da bukvalno ne mogu ni jednog teksta napisati, niti intervjua dati, a da se priča ne svede na KOS i UDBU.

Ljude je toliko obilježio Sarajevski proces, da i danas misle kako je udbaš svako od koga se oćešu na ulici, u svemu vide pripadnike tajnih službi, i svako zlo na svijetu, kako prema pojedincu, tako i prema narodu, u konačnici se svodi na UDBU.
noviclan

#85287 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#85288 Re: SDA-All about

Post by Truba »

zdušila junačina

oklen su oni jesu li iz srbije ko izetbezi :D
sumirprimus

#85289 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

znaci gdje ima dima ima i vatre, sta cemo sad?
teske su ovo optuzbe od strane avaza.
Truba

#85290 Re: SDA-All about

Post by Truba »

n+1 wrote: 07/09/2023 21:55 Ono što mene fascinira kod ovih Latića i njima sličnih jeste to da bukvalno ne mogu ni jednog teksta napisati, niti intervjua dati, a da se priča ne svede na KOS i UDBU.

Ljude je toliko obilježio Sarajevski proces, da i danas misle kako je udbaš svako od koga se oćešu na ulici, u svemu vide pripadnike tajnih službi, i svako zlo na svijetu, kako prema pojedincu, tako i prema narodu, u konačnici se svodi na UDBU.
to je zato što i danas ti ljudi jedni drugima namiještaju poslove pare i uklanjaju protivnike
JNA se raspala SFRJ prnula u fenjer

ali te službe... policija... db udba kos... samo su promijenili uniforme...ostali isti ljudi

osobno mi nije zanimljiva ta tema kao fenomenologija besklasnog društva
kao ljubitelj sf to je nepresušan izvor

slično je bilo i u rusiji... sve im se raspalo osim tih tajnih službi samo što kod njih te njihove službe žele pokrenuti treći svjetski rat da ostanu na vlasti
Styling

#85291 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Truba wrote: 08/09/2023 10:21 zdušila junačina

oklen su oni jesu li iz srbije ko izetbezi :D
Rasprodao sve na Ilidzi da ga ne bi uhapsili, pobjegao u tursku, Izetbeg ga smjestio. Sa sobom je poveo i neku mladicu od 30-tak godina.
Truba

#85292 Re: SDA-All about

Post by Truba »

vole neke žene pare
:mrgreen:
sumirprimus

#85293 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

a izrucenje iz turske?
Truba

#85294 Re: SDA-All about

Post by Truba »

n+1

#85295 Re: SDA-All about

Post by n+1 »

Truba wrote: 08/09/2023 10:24
n+1 wrote: 07/09/2023 21:55 Ono što mene fascinira kod ovih Latića i njima sličnih jeste to da bukvalno ne mogu ni jednog teksta napisati, niti intervjua dati, a da se priča ne svede na KOS i UDBU.

to je zato što i danas ti ljudi jedni drugima namiještaju poslove pare i uklanjaju protivnike

ali te službe... policija... db udba kos... samo su promijenili uniforme...ostali isti ljudi

slično je bilo i u rusiji... sve im se raspalo osim tih tajnih službi samo što kod njih te njihove službe žele pokrenuti treći svjetski rat da ostanu na vlasti
Ma ono...zaista nije potrebno konstruisati teorije zavjere o pripadnosti UDBI da bi se objasnilo kako je i zašto je Bakir jedan od grobara države i naroda.
ljubijankic

#85296 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

Svaki dan moba afera nekog od clanova stranke, a tema mirna. Botovu super posao obavljaju.
oldtajmer

#85297 Re: SDA-All about

Post by oldtajmer »

Nakon bjekstva Amera Bukvića, direktora BBI Banke, i hapšenja bivšeg gradonačelnik Abdulaha Skake, pada i treći zlatni "zeleni termit" Nadir Zlatar
pobjegao navodno i fikro..... u cemu je fol sa ovim bjezanijama :? mada ja bi prije rekao otisli ljudi da uzivaju i trose tesko stecene pare u rahatluku

a i sad se nesto uhvatili ovog zlatara,nekakav zet od izetbegovica,ne znam da sam ikad cuo za njega do nedavno,izgleda neki opasan sda tajni agent :-?
Athlon64

#85298 Re: SDA-All about

Post by Athlon64 »

n+1 wrote: 08/09/2023 11:55
Truba wrote: 08/09/2023 10:24

Ma ono...zaista nije potrebno konstruisati teorije zavjere o pripadnosti UDBI da bi se objasnilo kako je i zašto je Bakir jedan od grobara države i naroda.
:thumbup:
breuer

#85299 Re: SDA-All about

Post by breuer »

oldtajmer wrote: 10/09/2023 21:11
Nakon bjekstva Amera Bukvića, direktora BBI Banke, i hapšenja bivšeg gradonačelnik Abdulaha Skake, pada i treći zlatni "zeleni termit" Nadir Zlatar
pobjegao navodno i fikro..... u cemu je fol sa ovim bjezanijama :? mada ja bi prije rekao otisli ljudi da uzivaju i trose tesko stecene pare u rahatluku

a i sad se nesto uhvatili ovog zlatara,nekakav zet od izetbegovica,ne znam da sam ikad cuo za njega do nedavno,izgleda neki opasan sda tajni agent :-?
fino je na godišnjem sad i u septembru :D
seksi_ideje

#85300 Re: SDA-All about

Post by seksi_ideje »

ljubijankic wrote: 09/09/2023 08:57 Svaki dan moba afera nekog od clanova stranke, a tema mirna. Botovu super posao obavljaju.
Trebao bi neko pisati klixu. Moze him se dojaviti vijest. Nije valjda da su propustili??? :(
Post Reply