English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Sid the sloth

#53776 Re: English Premier League

Post by Sid the sloth »

Uuu Unitedov sudija smatra da je Cityu trebalo ponistiti gol, kojeg li iznenadjenja :?
drug_profi

#53777 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

...
darius_maximus

#53778 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

AmiĐa_Idriz wrote: 05/09/2023 19:34
Zoooka wrote: 05/09/2023 19:26 De da vidim, ja nisam vidio, sigurno bih komentarisao, niko nije izuzet kod mene. Doduse, mislio sam da ti ne komentarises sudjenje, ali vidimo da sve pamtis. Takvi su mi najdrazi.
Salah nije uticao na igru, što je čitava poenta priče oko Akea bila. I Ake da je bio ukopan na mjestu niko ne bi riječi rekao:

+

Image
Da se ne lažemo, i jedno i drugo su golovi koji su se mogli hladno poništiti i niko ne bi mogao prigovoriti.
U obje situacije igrač stoji u ofsajdu, na liniji peterca, manje više pred golmanom.

Image
Image

Neki kažu da je Akanji više ometao od Salaha, neki će reći da nije tako.

Moje lično mišljenje je da:
- Akanji se nije kretao po petercu tokom kornera
- Salah se jeste kretao po petercu tokom kornera
- Leno se kod kornera užasno postavio. Lopta bukvalno ide na Akea koji je sam kao duh na penalu i niko ga ne dira, pa i Leno to vidi dok je lopta još u zraku. Ipak, u trenutku kada Ake šutira, Leno se još vraća na liniju i ne može da stigne na skok, da spasi go.
- Martinez kod kornera pokušava da vidi loptu i igrača. Vjerujem da Salah pred očima nije pomogao. Međutim, da smo iskreni, ono ulazi jednom u sto pokušaja. Da li bi se bolje postavio da Salah nije kružio po petercu, hajd' ga znaj.

Gol koji je Szoboszlai dao - Salah se kreće, obrambeni se kreću, Szoboszlai se kreće, lopta ide kroz šesnaesterac i ne znaš kad će je opucati - Salah je u pasivnom ofsajdu, po meni smeta golmanu da vidi bolje situaciju, ali male su šanse da bi ono odbranio Martinez

Gol koji je Ake dao, sve suprotno - Akanji stacionaran, odbrana stacionana, Ake sam na penalu, lopta mu ide direktno na glavu, sve se vidi iz aviona - Akanji je u pasivnom ofsajdu, po meni smeta golmanu prisustvom (ne mislim da nije mogao vidjeti putanju lopte), golman skače u pravu stranu, na lopti je i nemam pojma kako je uopšte ušla

Dok god ovo budu "sudijska uvjerenja", do tada će biti i rasprava (je li igrač smetao protivniku da vidi loptu ili je li "očito" izvršio radnju koja utiče na protivničkog igrača).
Pasivni ofsajd je često glupost, kao recimo u slučaju Rashforda protiv Citya u onom famoznom slučaju, kada je očito odvukao odbrambene na sebe i uticao na igru/postavljanje odbrane, ali priznaše go.

Postoje tri mogućnosti:
- ukinuti pasivni ofsajd
- pooštriti pasivni ofsajd (igrač se okliznuo i leži kod korner zastavice dok traje akcija, ok - igrač u petercu, nije ok)
- živjeti sa subjektivnim mišljenjima/uvjerenjima

Mislim da se ovo i radi da bi se uvijek pričalo o fudbalu i odlukama i dizao hype.
Da hoće, sve bi se ovo riješilo, ali se onda "gubi draž".
Stoga, fuck it, bilo i prošlo.
LSD

#53779 Re: English Premier League

Post by LSD »

darius_maximus wrote: 06/09/2023 13:22
Pasivni ofsajd je često glupost, kao recimo u slučaju Rashforda protiv Citya u onom famoznom slučaju, kada je očito odvukao odbrambene na sebe i uticao na igru/postavljanje odbrane, ali priznaše go.
Taj momenat sa Rashfordom u prošloj sezoni je potpuno obesmislio pasivni ofsajd, tad su sudije popustile i priznale gol... i sad se ide u tom pravcu.
Zoooka

#53780 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Ovaj lik napisa kilometarski post, bez da je shvatio da je Akanji imao namjeru da igra loptom i da je promašio istu samo zato što je šlampav.
BHF_Manijak

#53781 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ama ako cemo realno, nakon onog ponistenog Matipovog gola u finalu kupa prosle ili pretprosle sezone, svaki pasivni ofsajd bi trebalo svirati. Ako se sjecate na sta mislim.
Grob te jebo ponistili su gol jer je navodno Virgil kao u pasivnom ofsajdu odvukao odbrambenog igrca, koji bi kao zaustavio Matipa da nije bilo Virgila. :roll: :roll:

Po Englezima i po toj situaciji bi onda svaki pasivni trebalo svirati. Ono je meni cirkus bio. Ako ko ima da postav video, bio bih zahvalan.
darius_maximus

#53782 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

Zoooka wrote: 06/09/2023 13:40 Ovaj lik napisa kilometarski post, bez da je shvatio da je Akanji imao namjeru da igra loptom i da je promašio istu samo zato što je šlampav.
Mani me se s tim trolerskim fazonima.
Na 05:22, stavi playback speed na 0,25 i fino pogledaš kako je čovjek loptu preskočio:

Uostalom, priča je bila da je golman oklijevao za stranu zbog Akanjia, a već se kretao udesno i prije nego je Akanji preskočio loptu, tako da je stranu izabrao. Kako je opet nije uspio stići, Bog dragi zna.
darius_maximus

#53783 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

BHF_Manijak wrote: 06/09/2023 13:47 Ama ako cemo realno, nakon onog ponistenog Matipovog gola u finalu kupa prosle ili pretprosle sezone, svaki pasivni ofsajd bi trebalo svirati. Ako se sjecate na sta mislim.
Grob te jebo ponistili su gol jer je navodno Virgil kao u pasivnom ofsajdu odvukao odbrambenog igrca, koji bi kao zaustavio Matipa da nije bilo Virgila. :roll: :roll:

Po Englezima i po toj situaciji bi onda svaki pasivni trebalo svirati. Ono je meni cirkus bio. Ako ko ima da postav video, bio bih zahvalan.
Ovaj go?

Ovo ne bih nikada svirao kao ofsajd.
Opet kažem, sve se onda svodi na uvjerenje, a tu se navijači i sudije nikada neće slagati, nijedni.
Uvijek će se naslađivati kada im ide u korist, a žaliti kada ne ide.

Stavi pravilo da je svaki ofsajd ofsajd i nema priče.
Stavi pravilo da nije ofsajd ako mu nijet nije bio da ometa igrača i dobiješ ovo.
Zoooka

#53784 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

darius_maximus wrote: 06/09/2023 13:57
Zoooka wrote: 06/09/2023 13:40 Ovaj lik napisa kilometarski post, bez da je shvatio da je Akanji imao namjeru da igra loptom i da je promašio istu samo zato što je šlampav.
Na 05:22, stavi playback speed na 0,25 i fino pogledaš kako je čovjek loptu preskočio:

Uostalom, priča je bila da je golman oklijevao za stranu zbog Akanjia, a već se kretao udesno i prije nego je Akanji preskočio loptu, tako da je stranu izabrao. Kako je opet nije uspio stići, Bog dragi zna.
Ne trolam stvarno, pogledaj i reakciju Lene koji je zastao nakon pokreta Akanjia, znači čiji je pokret uticao na njegovu prosudbu. Čist offside.
darius_maximus

#53785 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

Zoooka wrote: 06/09/2023 14:12
darius_maximus wrote: 06/09/2023 13:57

Ne trolam stvarno, pogledaj i reakciju Lene koji je zastao nakon pokreta Akanjia, znači čiji je pokret uticao na njegovu prosudbu. Čist offside.
Pazi, Ake puca s penala, Akanji je na liniji peterca.
Znači, lopta je prešla 6 metara do Akanjia i ostalo je 5 metara da uđe u go.
Golman je tada već trebao biti u skoku, bez mogućnosti da zastane (iako ne mislim da je zastao), a ne namještati se.
Šta je golman do tada radio, plus jako spor centaršut kod kojeg si tačno mogao vidjeti na kojeg igrača ide?
Golmanov go, 98%.

Slažem se ja da je ovo veoma diskutabilno i da će pogled ovisiti od toga "za koga navijaš".
Zato i govorim da je pasivni ofsajd uglavnom glupost.
Govorim jer će sutra naškoditi "mom" klubu.
Zoooka

#53786 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

darius_maximus wrote: 06/09/2023 14:29
Zoooka wrote: 06/09/2023 14:12
Pazi, Ake puca s penala, Akanji je na liniji peterca.
Znači, lopta je prešla 6 metara do Akanjia i ostalo je 5 metara da uđe u go.
Golman je tada već trebao biti u skoku, bez mogućnosti da zastane (iako ne mislim da je zastao), a ne namještati se.
Šta je golman do tada radio, plus jako spor centaršut kod kojeg si tačno mogao vidjeti na kojeg igrača ide?
Golmanov go, 98%.

Slažem se ja da je ovo veoma diskutabilno i da će pogled ovisiti od toga "za koga navijaš".
Zato i govorim da je pasivni ofsajd uglavnom glupost.
Govorim jer će sutra naškoditi "mom" klubu.
Ne možeš tako gledati, da je imao 40 metara da se namješta, ako mu je drugi igrač zasmetao bilo kakvom reakcijom onda je offside, a po meni je smetao i to očigledno. Ja ne mislim da je glupost, jer da se ukine pasivni offside onda bi se to zloupotrebljavalo i golmanima bi bilo još teže.
BHF_Manijak

#53787 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

darius_maximus wrote: 06/09/2023 14:05
Ovaj go?

Ovo ne bih nikada svirao kao ofsajd.
Opet kažem, sve se onda svodi na uvjerenje, a tu se navijači i sudije nikada neće slagati, nijedni.
Uvijek će se naslađivati kada im ide u korist, a žaliti kada ne ide.

Stavi pravilo da je svaki ofsajd ofsajd i nema priče.
Stavi pravilo da nije ofsajd ako mu nijet nije bio da ometa igrača i dobiješ ovo.
To je taj gol. Ovo je meni odron, ali eto...
Osmi Socrates

#53788 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Moov ofsajd je Schmeichel objasnio. Velika je razlika u postavljanju i reakciji golmana kad vidi onog koji se sprema na šut i kad ne vidi. Razlika je i kad vidi reakciju svog obrambenog igrača, ili više igrača. Da li je Mo bio prepreka da on to ne vidi?

Martinez "viri" na svoju desnu stranu da ocjeni situaciju. Blago naginje na svoju desnu stranu, moguće zbog Moa. Šut je fantastičan, ali ne bih rekao da je neodbranjiv. Idealne visine je za golmana da odbrani, u visini ruku, nije po zemlji, nije u rašlje. Jeste precizan. Ali, da je Martinez bio u situaciji da ga potpuno vidi, nije baš neodbranjiv. Jer onda bi možda bio u prilici da, kako Schmeichel kaže, "attack the ball". Jedan korak ili polukorak naprijed, i bacanje na loptu.
Last edited by Osmi Socrates on 06/09/2023 14:55, edited 1 time in total.
Sid the sloth

#53789 Re: English Premier League

Post by Sid the sloth »

Netacno. Akanji je preskocio loptu da ga ne bi pogodila, jasno mu je bilo da je u ofsajdu i nema smisla da je pokusao udariti.
Zoooka

#53790 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Sid the sloth wrote: 06/09/2023 14:44
Netacno. Akanji je preskocio loptu da ga ne bi pogodila, jasno mu je bilo da je u ofsajdu i nema smisla da je pokusao udariti.
ako je preskočio onda je retardiran jer se očigledno vidi zamah nogom
Tito_i_Partija

#53791 Re: English Premier League

Post by Tito_i_Partija »

Joj i ovi Glazeri više pojma nemaju da li bi pišali il' kakili. :roll:

https://www.theguardian.com/football/20 ... ale-u-turn
Sid the sloth

#53792 Re: English Premier League

Post by Sid the sloth »

Sta redneci uradise od kluba :cry:
MarlboroGold

#53793 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

jbt... za skoro 20% da padnu :-)

ali neka pada... prije će prodati
ultima_palabra

#53794 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

MarlboroGold wrote: 06/09/2023 21:45 jbt... za skoro 20% da padnu :-)

ali neka pada... prije će prodati
Pa vjerovatno je rasla neko vrijeme jer se ocekivala prodaja koja je uvijek po vecoj cijeni od trzisne, i onda se svi opare. Kad se sazna da nema nista od toga, cijena naglo ljohne.
auspuhc

#53795 Re: English Premier League

Post by auspuhc »

Trebaju navijaci Uniteda gledati sa pozitivne strane. Barem im budaletina ne vodi klub kao Chelsea.
Zoooka

#53796 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Haaland i Messi favoriti za zlatnu loptu. Prvi nestao u svakoj jacoj utakmici u LP, drugom namjesteno da osvoji SP. Zlatnu loptu je zasluzio Rodri definitivno, a najbolji igrac svijeta trenutno je Darwin Nunez.
MarlboroGold

#53797 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Volio bih da De Bruyne uzme. Nije više ni mlad i zaslužio je, a pred Haalandom je karijera i osvojit će on sigurno više zlatnih lopti.

Ako bi Messi osvojio to bi bila prevara... Cityeva tripleta > titula svjetskog prvaka.

Trenutno najbolji igrač na planeti je Bellingham bez ikakve sumnje, jer je u nevjerovatnoj formi.
Student_u_Ostavci

#53798 Re: English Premier League

Post by Student_u_Ostavci »

Uzima to Leo glat.
JohnnyS

#53799 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

To bi bilo odlično pitanje za Pepa Guardiolu na nekoj pressici, što on misli tko treba dobiti zlatnu loptu :D
Zoooka

#53800 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Kakav De Bruyne, definicija bete, što je potvrdio i slučaj ''Kurtoa''
Post Reply