Život s roditeljima poslije 30-te ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#301 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ateista »

suspect_zero wrote: 06/04/2022 08:30
Ateista wrote: 05/04/2022 15:43
Zato me i zanima kako ce odgovoriti oni koji stavljaju roditelje ispred partnera, sto se tice djece tu vec cini mi se svako njih stavlja na prbo mjesto i tu se vjerovatno svi slazu, ali roditelji ili partner, bas me zanima, ako iko i odgovori.

Odgovor bi bio zanimljiv i kroz razne varijante, recimo kako bi hipoteticki odabrali ako imaju ili nemaju djecu, ako su u braku/vanbracnoj zajednici sa partnerom i kad nisu i slicno.

Pa to ti nekad zavisi i od trenutne situacije.
Mene je neki dan moj nešto naljuti da u tom momentu vrata skloništa bi mu zamandalila ispred nosa.
:lol:
Dobro, necemo o tim situacijama, vec kad mislimo hladne glave. :D
suspect_zero

#302 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by suspect_zero »

Ateista wrote: 06/04/2022 08:51
suspect_zero wrote: 06/04/2022 08:30

Pa to ti nekad zavisi i od trenutne situacije.
Mene je neki dan moj nešto naljuti da u tom momentu vrata skloništa bi mu zamandalila ispred nosa.

Evo hladne glave, dijete prvo pa muža, sestru koja je trudna i njenog muža.....i recimo nema više mjesta.
Moj bi onda insistirao da bez njegove mame ne dolazi u obzir.....u takvoj situaciji bih ja napustila sklonište, jbg. bolje da te jednom sprži nego da te svekrva poistilahu "krčka" :D
Ateista

#303 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ateista »

suspect_zero wrote: 06/04/2022 09:12
Ateista wrote: 06/04/2022 08:51

Evo hladne glave, dijete prvo pa muža, sestru koja je trudna i njenog muža.....i recimo nema više mjesta.
Moj bi onda insistirao da bez njegove mame ne dolazi u obzir.....u takvoj situaciji bih ja napustila sklonište, jbg. bolje da te jednom sprži nego da te svekrva poistilahu "krčka" :D
Uh, znaci mamin sin, izabrao bi mamu prije tebe... :| :D
suspect_zero

#304 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by suspect_zero »

Bi garant :oops: imam muško dijete al fakat neću od njega praviti maminog držača suknje.....jbt., imaš svoju porodicu, uskoro ulaziš u petu deceniju života i zakačiš se nešto sa ženom....odmah trči materi da se isplačeš i da te utješi :roll:
Ateista

#305 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ateista »

suspect_zero wrote: 06/04/2022 09:40 Bi garant :oops: imam muško dijete al fakat neću od njega praviti maminog držača suknje.....jbt., imaš svoju porodicu, uskoro ulaziš u petu deceniju života i zakačiš se nešto sa ženom....odmah trči materi da se isplačeš i da te utješi :roll:
Ne znam sta da ti kazem, to mu je bas bezveze, nadam se da zbog nekih drugih kvaliteta vrijedi istrpiti takve sitnice.
suspect_zero

#306 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by suspect_zero »

Ateista wrote: 06/04/2022 09:43
suspect_zero wrote: 06/04/2022 09:40 Bi garant :oops: imam muško dijete al fakat neću od njega praviti maminog držača suknje.....jbt., imaš svoju porodicu, uskoro ulaziš u petu deceniju života i zakačiš se nešto sa ženom....odmah trči materi da se isplačeš i da te utješi :roll:
Ne znam sta da ti kazem, to mu je bas bezveze, nadam se da zbog nekih drugih kvaliteta vrijedi istrpiti takve sitnice.

Naravno :) da nema ne bi ni trajalo, možda zbog toga što sam ja drugačiji tip osobe...meni još od puberteta mama nije rješavala probleme....to sam dijelila sa prijateljicama/ima, rajom iz mahale, kasnije sa sestrom...suprug je povučeniji, nema neko društvo i cijeli svijet mu se vrtio oko majke.
Ne uzimam mu ja to za zlo, ali opet kažem ne bih volila da moj sin sutra bude takav, kada zasnuje svoju porodicu onda neka mu je ona na prvom mjestu. Kad usere stvar neka sam rješava sa partnerom, neka ne planira da živi sa mnom, neka me ne zivka svako malo i hvali moju pitu i dolme. Jedi što ti je žena spremila, ako ti se ne sviđa nauči sam ili idi pa plati.
Ateista

#307 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ateista »

suspect_zero wrote: 06/04/2022 09:57

Naravno :) da nema ne bi ni trajalo, možda zbog toga što sam ja drugačiji tip osobe...meni još od puberteta mama nije rješavala probleme....to sam dijelila sa prijateljicama/ima, rajom iz mahale, kasnije sa sestrom...suprug je povučeniji, nema neko društvo i cijeli svijet mu se vrtio oko majke.
Ne uzimam mu ja to za zlo, ali opet kažem ne bih volila da moj sin sutra bude takav, kada zasnuje svoju porodicu onda neka mu je ona na prvom mjestu. Kad usere stvar neka sam rješava sa partnerom, neka ne planira da živi sa mnom, neka me ne zivka svako malo i hvali moju pitu i dolme. Jedi što ti je žena spremila, ako ti se ne sviđa nauči sam ili idi pa plati.
:thumbup:

Niko nije savrsen, bitno je da sve u svemu dobro funkcionise.
manuchao91

#308 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by manuchao91 »

nikad ne mogu da shvatim likove što se posvadjaju sa ženom i lete materi plakat ,cvilit i kukat.Bože dragi pa dje ti je muškosst,sjedi sa suprugom pa izgladi stvari.

Nikad u zivotu nisam niti bih pomislio na takvo nešto,naravno da dodje do razmirica sa ženom al nikad mi nije padalo na pamet kukat roditeljima,sestri,prijateljima ili bilo kome drugom.To mi je odlika baš ljigavaca ,slabih muškaraca i maminih mazi.Imam jednog takvog druga,živi na spratu dole matera i malo malo ode mami cmizdrit kako žena ovo kako žena ono..Kako bi ti meni mili moj otiso u 3 pXXxe materine da meni dodješ kukat tako.
breuer

#309 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by breuer »

ja inače ne razumijem muškarce koji sve, ama baš sve, moraju prenijeti mamici... :-)
manuchao91

#310 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by manuchao91 »

breuer wrote: 06/04/2022 12:10 ja inače ne razumijem muškarce koji sve, ama baš sve, moraju prenijeti mamici... :-)
moj drug je guzio zensku od lika koja mu se kasnije požalila da ima muža koji ima bolestan odnos s materom a to je da svaku noc ode u sobu i 45 minuta s njom na telefon priča.Njoj je to smetalo baš puno i smatrala ga je sisom od muškarca.Naravno da ne opravdavam njeno varanje al eto svašta čovjek čuje u ovo doba.
suspect_zero

#311 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by suspect_zero »

Ateista wrote: 06/04/2022 10:48

Upravo tako :thumbup: ...nema savršenstva, ima samo podnošljivosti i tolerancije.
Na početku jasno kažeš preko čega nećeš preći, npr., ja sam dok smo se zabavljali rekla da ne bih oprostila fizičko nasilje, da krene da se kocka, pije, drogira i da se kurva :D kaže ne bi ni on meni i kraj priče.
A da ima stvari, sitnica koje ti dignu pritisak, normalno da ima.....sa svojom materom sam se znala zakačiti a ne sa nekim ko mi je "tuđa kost".
Realno, možda on meni više toleriše nego ja njemu :D

Da rezimiramo, ko god je u mogućnosti neka se osamostali što prije, bilo da će biti u bračnoj/vanbračnoj vezi ili sam, prije će sazreti, naučiti se sam boriti sa problemima koja život nose. Nije sramota ne znati, nego ne htjeti znati.
Ateista

#312 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ateista »

suspect_zero wrote: 06/04/2022 13:49
Ateista wrote: 06/04/2022 10:48

Upravo tako :thumbup: ...nema savršenstva, ima samo podnošljivosti i tolerancije.
Na početku jasno kažeš preko čega nećeš preći, npr., ja sam dok smo se zabavljali rekla da ne bih oprostila fizičko nasilje, da krene da se kocka, pije, drogira i da se kurva :D kaže ne bi ni on meni i kraj priče.
A da ima stvari, sitnica koje ti dignu pritisak, normalno da ima.....sa svojom materom sam se znala zakačiti a ne sa nekim ko mi je "tuđa kost".
Realno, možda on meni više toleriše nego ja njemu :D

Da rezimiramo, ko god je u mogućnosti neka se osamostali što prije, bilo da će biti u bračnoj/vanbračnoj vezi ili sam, prije će sazreti, naučiti se sam boriti sa problemima koja život nose. Nije sramota ne znati, nego ne htjeti znati.
:thumbup: Tako je, bitno je znati sta su eliminatorni uslovi a sta se moze prihvatiti, te napraviti dogovor oko nekih stvari. Po meni je posteno hiti i u otvorenoj vezi ili braku ako se dogovore da je to oboma prihvatljivo.

Definitivno je dobro kad neko ima priliku ranije se osamostaliti, tu najcesce prvi u vatru upadnu oni koji odu u drugi grad da studiraju, ali razumijem i one koji nemaju tu mogucnost. Cak i ako neko nema mogucnost, ocekivano mi je da se ukljuci u neke obaveze da se priprema za samostalan zivot.
mali_balon

#314 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by mali_balon »

Dizsz...e jbga....pa sto to do sad ne razjeba....

Grozno sto cu napisat (nedaj Boze nikom) ali nekako najbolje bi bilo da muskarci od 25 nemaju vise mame....ili cak i ranije....
Da se to malo osamostali da znam sam corbu napravit i gace oprat....da zna na kojem mjestu je zena (u kuhinji :lol: )...sve nekakve pizde da prostite.....
ne kazem da roditelje treba napustiti otjerati ali nije zdravo na dvije stolice sjediti....a pravi roditelj ce skontat sa im i potomak ima porodicu...
To vuce korijene, prije industrije, zna se da imanje ostaje sinu, cerka se proda i poslje uz kravu mladozenji....snaha dolazi da sluzi umjesto cerke dok ne dodje mladja snaha, ako ima brace i tako u krug....i ta je ostalo zapisano...polahko idemo prema zapadu....
Ozimician

#315 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ozimician »

Danas se zene najvise boje samostalnih muskaraca koji sve poslove obavljaju sami.
auspuhc

#316 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by auspuhc »

Ozimician wrote: 05/09/2023 14:53 Danas se zene najvise boje samostalnih muskaraca koji sve poslove obavljaju sami.
Eto te ko feministice sto govore da se muskarci boje jakih zena. Nidje veze.
Ozimician

#317 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ozimician »

auspuhc wrote: 05/09/2023 16:44
Ozimician wrote: 05/09/2023 14:53 Danas se zene najvise boje samostalnih muskaraca koji sve poslove obavljaju sami.
Pa šprdam se upravo s tim.

Jer ono ispade "jaka žena" = prosječan muškarac - po toj njihovoj definiciji.
auspuhc

#318 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by auspuhc »

Ozimician wrote: 05/09/2023 18:14
auspuhc wrote: 05/09/2023 16:44

Isprike. Nisam prepoznao sarkazam.

Zivot sa roditeljima obicno vuce slabiju finansijsku podlogu kod muskarca. Jasno je o cemu se radi i sta je problem kod ovoga.
Ozimician

#319 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Ozimician »

auspuhc wrote: 05/09/2023 18:36
Ozimician wrote: 05/09/2023 18:14

Zivot sa roditeljima obicno vuce slabiju finansijsku podlogu kod muskarca. Jasno je o cemu se radi i sta je problem kod ovoga.
Naravno. :thumbup:

... a žena kad dođe u situaciju finansijske stabilnosti, kad sve ostvari, onda je ona jaka žena kojoj ne treba niko i sve može sama...
auspuhc

#320 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by auspuhc »

Ozimician wrote: 05/09/2023 18:43
auspuhc wrote: 05/09/2023 18:36

Naravno. :thumbup:

... a žena kad dođe u situaciju finansijske stabilnosti, kad sve ostvari, onda je ona jaka žena kojoj ne treba niko i sve može sama...
Zanimljiva stvar kod zena je da koliko god ona imala trazi muskarca koji ce imati jos vise od nje. Dok je muskarcu to gotovo ba nebitna stavka. Mislim moze se uvijek naci i muskih sponza ali nisu uobicajena stvar.
suspect_zero

#321 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by suspect_zero »

mali_balon wrote: 05/09/2023 14:49
Dizsz...e jbga....pa sto to do sad ne razjeba....

Grozno sto cu napisat (nedaj Boze nikom) ali nekako najbolje bi bilo da muskarci od 25 nemaju vise mame....ili cak i ranije....
Da se to malo osamostali da znam sam corbu napravit i gace oprat....da zna na kojem mjestu je zena (u kuhinji :lol: )...sve nekakve pizde da prostite.....
ne kazem da roditelje treba napustiti otjerati ali nije zdravo na dvije stolice sjediti....a pravi roditelj ce skontat sa im i potomak ima porodicu...
To vuce korijene, prije industrije, zna se da imanje ostaje sinu, cerka se proda i poslje uz kravu mladozenji....snaha dolazi da sluzi umjesto cerke dok ne dodje mladja snaha, ako ima brace i tako u krug....i ta je ostalo zapisano...polahko idemo prema zapadu....

E i ti izvuče iz stare sehare :lol: .....sad bih se trebala vraćati pa čitati u kojem kontekstu sam ovo pisala :roll: :D

Neka su vam mame žive i zdrave punoooooo godina, kao i nama naše .....ali treba na vrijeme naučiti razlikovati vrste ljubavi.
Jbo i muško i žensko koje za svaku sitnicu ide da se raskuka materi.
Nedavno sam bila svjedok emotivno-manipulativnog odnosa majke prema sinu i kćerki....nevjerovatno šta im žena radi, sin hamam 50 oženjen, dvoje djece, kćerka preko 50 god., neudata (mogu reći radi mame, jer ni jedan frajer nije odgovarao/bio dovoljno dobar za njenu kćerku)...sada ih je dovela u situaciju da ne mogu prnut od nje.
Hoće negdje otići, ona se odmah "razboli", snaha standardno nevalja, kafa ne može bez nje da se popije, pokušaj kontrole nad unucima, kćerki zazvoni telefon odmah pitanja ko je , što zove.....
Znam mama se voli, volim i ja svoju....ali brate što je previše, previše je.
swanfilter

#322 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by swanfilter »

Ozimican, vi ste na godisnjem ili socijali?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#323 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Truba »

Kad zivis s roditeljima znaci da su zivi
To je super
Necije si dijete
auspuhc

#324 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by auspuhc »

suspect_zero wrote: 06/04/2022 09:57

I mislis da je bolje takve stvari dijeliti sa prijateljicama nego sa majkom? Jos sa rajom iz mahale? Meni to nema smisla.
Osmi Socrates

#325 Re: Život s roditeljima poslije 30-te ?

Post by Osmi Socrates »

Kako ti majka može pomoći u životnim problemima bilo koje vrste? Rijetko koja može. Svejedno, ona ima i konflikt interesa, pa njeno mišljenje ne bi trebalo biti uzimano u obzir u većini problema odraslog djeteta.
Post Reply