Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Dope_Man

#45101 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

SmokingMan wrote: 03/09/2023 10:32 Samo narodna verzija, bude li je.
Izasla cak i prije nego su je early access kupci mogli igrati.. nisu haman stavljali nikakvu zastitu, i cim se doslo do fajlova pojavila se, bar ako je vjerovati r/crackwatch.

Ja zapeo na godisnjem sad, taman dok se vratim kupujem pa ide lagano, do tad zena pita sta toliko gledam na youtube, a ja joj lijepo objasnjavam da mi treba ovaj software za ucenje jezika baziran na dijalozima :D
Last edited by Dope_Man on 03/09/2023 11:11, edited 1 time in total.
ferratilis

#45102 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Meni kod Starfielda i ne smetaju toliko bugovi (to je sastavni dio Bethesdinih igara), nego multithreading, odnoso nedostatak istog. Mozes imati RTX 4090, ali igra je zakovana za jedno CPU jezgro, i padace na 30 u velikim naseljima. Engine je fokusiran na konzole, zato ga i hvale na Xboxu jer je zakljucan na 30. Cim otkljucas fps, nastaje haos. Plus sto radi gore na nvidia karticama. Cyberpunk na mojoj 4070 mogu igrati sa punim path tracingom na 100fps, a Starfield ce sigurno padati na 30 na momente. Fucking Bethesda. :D
Dope_Man

#45103 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Ja stvarno volim Bethesdine igre, al je cinjenica da nema tog zivog bica koje moze braniti njihov engine i lijenost da naprave novi konacno.
SmokingMan

#45104 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Dope_Man wrote: 03/09/2023 11:08
SmokingMan wrote: 03/09/2023 10:32 Samo narodna verzija, bude li je.
Izasla cak i prije nego su je early access kupci mogli igrati.. nisu haman stavljali nikakvu zastitu, i cim se doslo do fajlova pojavila se, bar ako je vjerovati r/crackwatch.

Ja zapeo na godisnjem sad, taman dok se vratim kupujem pa ide lagano, do tad zena pita sta toliko gledam na youtube, a ja joj lijepo objasnjavam da mi treba ovaj software za ucenje jezika baziran na dijalozima :D
Ma super, ostavim je za narednu sedmicu. Ko bi rekao da ću ikada zaigrati Spiderman Remastered, ne znam šta mi bi. :mrgreen:
House

#45105 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

ferratilis wrote: 03/09/2023 11:11 Meni kod Starfielda i ne smetaju toliko bugovi (to je sastavni dio Bethesdinih igara), nego multithreading, odnoso nedostatak istog. Mozes imati RTX 4090, ali igra je zakovana za jedno CPU jezgro, i padace na 30 u velikim naseljima. Engine je fokusiran na konzole, zato ga i hvale na Xboxu jer je zakljucan na 30. Cim otkljucas fps, nastaje haos. Plus sto radi gore na nvidia karticama. Cyberpunk na mojoj 4070 mogu igrati sa punim path tracingom na 100fps, a Starfield ce sigurno padati na 30 na momente. Fucking Bethesda. :D
zato je najbolje sačekati par patcheva.
NecuVise

#45106 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

ferratilis wrote: 03/09/2023 11:11 Meni kod Starfielda i ne smetaju toliko bugovi (to je sastavni dio Bethesdinih igara), nego multithreading, odnoso nedostatak istog. Mozes imati RTX 4090, ali igra je zakovana za jedno CPU jezgro, i padace na 30 u velikim naseljima. Engine je fokusiran na konzole, zato ga i hvale na Xboxu jer je zakljucan na 30. Cim otkljucas fps, nastaje haos. Plus sto radi gore na nvidia karticama. Cyberpunk na mojoj 4070 mogu igrati sa punim path tracingom na 100fps, a Starfield ce sigurno padati na 30 na momente. Fucking Bethesda. :D
Kakve veze ima rtx 4090 da cpu jezgrama?
Engine nije fokusiran na konzole jer je engine primarno PC orijentisan godinama unazad.
Dope_Man wrote: 03/09/2023 11:13 Ja stvarno volim Bethesdine igre, al je cinjenica da nema tog zivog bica koje moze braniti njihov engine i lijenost da naprave novi konacno.
Ne bi to onda bila Bethesda igra nego neki generički RPG :) ne kažem da treba biti sve isto deset godina, treba unapređivati engine ali praviti nešto lijevo nije to to.
DonieBrasco

#45107 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Sjeca li se neko od vas da li je Fallout 4 bio ovakav kao Starfield po pitanju bugova i svega ostaloga, jesu li to popravili vremenom jer vidim ima na GOG - goty edicija.
kamberovica polje

#45108 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by kamberovica polje »

ferratilis wrote: 02/09/2023 23:24 Ma ide ekspanzija 100%, i mislim da ce level cap biti podignut na 16. To je neki maksimum do kojeg mogu ici, a da igra i dalje bude koliko-toliko balansirana, mada 5e DnD je sam po sebi ludilo jer vec imas lvl1 spellove koji su prejaki. Vec su donekle popravili performanse sa drugom velikom zakrpom, a tek su poceli sa optimizacijom. Bice to dobro.

Nego, najavljen je Bloodlines 2. Fakat ne znam sta da mislim, vec je nekoliko puta projekat zapocinjan ispocetka, kao da je uklet. Sretno im bilo.
Kad amo već na tragu Bloodlinesa, meni je Vampyr bio pozitivno iznenađenje. Iskreno nisam ništa očekivao od igrice, a ispala je zabavna zajebancija.

Iako te igra jebački kazni ako se levelaš ispravno. Šora s jednim bossom postane nemoguća za dobit. :D
ferratilis

#45109 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

kamberovica polje wrote: 03/09/2023 15:43 Kad amo već na tragu Bloodlinesa, meni je Vampyr bio pozitivno iznenađenje. Iskreno nisam ništa očekivao od igrice, a ispala je zabavna zajebancija.

Iako te igra jebački kazni ako se levelaš ispravno. Šora s jednim bossom postane nemoguća za dobit.
Dobar je Vampyr, uzivao sam u prici i RPG elementima. :thumbup:
Jedino su mi smetale one repetitivne borbe na ulicama, ali kad se uzme u obzir budzet igre, i ne smeta toliko. Volio bi da naprave sequel.
ferratilis

#45110 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

DonieBrasco wrote: 03/09/2023 15:28 Sjeca li se neko od vas da li je Fallout 4 bio ovakav kao Starfield po pitanju bugova i svega ostaloga, jesu li to popravili vremenom jer vidim ima na GOG - goty edicija.
Jeste, svaka Bethesda igra je ovakva na dan izlaska. Popravili su dosta stvari, tako da bi danas trebao imati dobro iskustvo i bez modova. Ali, kao sto sam vec spominjao, zbog single-threaded prirode enginea, ocekuj fps dropove kad dodjes do glavne zone u igri, grad Boston.

btw imas na CD Keys Fallout 4 GOTY za 10 dolara.
Dope_Man

#45111 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

NecuVise wrote: 03/09/2023 14:24 Ne bi to onda bila Bethesda igra nego neki generički RPG :) ne kažem da treba biti sve isto deset godina, treba unapređivati engine ali praviti nešto lijevo nije to to.
Napisati novi engine ne znaci odustati od gameplay i modability principa koji vladaju u trenutnom. Svaki novi se moze napraviti sa istom logikom iz ugla podrske za modove ili stil gameplaya koji Bethesda ima.

Ali sa tehnickog nivoa trebaju nesto potpuno novo jer hardware danas dozvoljava i Bethesda style gradove bez rezanja u sektore, manja sela sa po par kuca bi konacno mogla imati ulazak u kuce bez load screena itd.. ranije su se vadili na snagu konzola, al danas definitivno to ne moze biti izgovor. Uostalom, raja doda u roku od par sedmica stvari koje oni ne ubace.

S obzirom da su sad Microsoftovi, nema nikakvog izgovora zasto ne bi sljedeci TES konacno bio na novom engineu, al stvarno novom.
NecuVise

#45112 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

Ne pravi niko novi engine, ili se nadograđuju stari ili se uzme neki gotov. Razvoj potpuno novog enginea je preskup i previše vremena treba. Šta misliš što je cd Projekt Red odustao od svog enginea i prešao na unreal?
Averus

#45113 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja nakon zavrsenog DIsco Elysium-a igram LIMBO :D
Imam ga 100 godina na steamu, nekad sam cak i probao tipa 10 minuta, ali evo sad uzeo da odradim, jer su mi se Inside i Little Nightmares toliko svidjele. Isti fazon, jednak nivo zabave i frustracije s puzzles :lol:
ferratilis

#45115 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

_coRey_ wrote: 03/09/2023 19:54
Zato cemo mi igrati Phantom Liberty na ultra RT sa DLSS 3.5 8-)
Tabakmalac

#45116 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Averus wrote: 03/09/2023 18:31 Ja nakon zavrsenog DIsco Elysium-a igram LIMBO :D
Imam ga 100 godina na steamu, nekad sam cak i probao tipa 10 minuta, ali evo sad uzeo da odradim, jer su mi se Inside i Little Nightmares toliko svidjele. Isti fazon, jednak nivo zabave i frustracije s puzzles :lol:
Lično jedna od najomiljenijih indie igara ikad. Ušteliš se i onda kasnije za 40 minuta je možeš završiti.

E sada ako hoćeš sve achievemente, ee onda počinje drugi par rukava, pogotovo za jedan achievement gdje se bukvalno oslanjaš na zvuk jer si u mrklom mraku.
ferratilis

#45117 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

CIjelo vrijeme sam znao da su nesto zajebali. Ali idioti na redditu i raznim forumima kazu "nije D&D za tebe," "ako ti smeta nemoj igrat," "nemoj biti homofob" i slicne gluposti. Lol.
https://www.eurogamer.net/baldurs-gate- ... e-to-a-bug
Baldur's Gate 3's companions were overly horny due to a bug
Averus

#45118 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tabakmalac wrote: 03/09/2023 21:27
Averus wrote: 03/09/2023 18:31 Ja nakon zavrsenog DIsco Elysium-a igram LIMBO :D
Lično jedna od najomiljenijih indie igara ikad. Ušteliš se i onda kasnije za 40 minuta je možeš završiti.

E sada ako hoćeš sve achievemente, ee onda počinje drugi par rukava, pogotovo za jedan achievement gdje se bukvalno oslanjaš na zvuk jer si u mrklom mraku.
Jel ova? :D
Image
Tito_i_Partija

#45119 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam svoj prvi PC build. Jučer gotov čitav dan sastavljanje, danas instalacija Windowsa i raznoraznih appova. Hvala Bogu pa upali od prve, bio sam malo zabrinut jer čitam po netu kako ljudi sastave build i na kraju neće da im upali ili nešto ne ide kako treba. Jedini problem je što mi case fanovi ne rade, vjerovatno ih nisam dobro spojio na MB.

A što se tiče gaminga, Starfield Premium Edition mi je doš'o sa grafičkom, al' sačekaću prvo malo da ga ispopravljaju. :-D Ne smeta mi ako je Fallout/Skyrim u svemiru, to mi samo govori da će bit' vrlo zabavna. :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45120 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Oj Kanado, obećana zemljo :roll: :D
Tito_i_Partija

#45121 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 04/09/2023 18:20 Oj Kanado, obećana zemljo :roll: :D
Bujrum kod mene, vodim te u lov na polarne meĐede. Kupio sam i novu kuću, tako da ima mjesta i za goste:

Image
ferratilis

#45122 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 04/09/2023 18:15 Završio sam svoj prvi PC build. Jučer gotov čitav dan sastavljanje, danas instalacija Windowsa i raznoraznih appova. Hvala Bogu pa upali od prve, bio sam malo zabrinut jer čitam po netu kako ljudi sastave build i na kraju neće da im upali ili nešto ne ide kako treba. Jedini problem je što mi case fanovi ne rade, vjerovatno ih nisam dobro spojio na MB.

A što se tiče gaminga, Starfield Premium Edition mi je doš'o sa grafičkom, al' sačekaću prvo malo da ga ispopravljaju. :-D Ne smeta mi ako je Fallout/Skyrim u svemiru, to mi samo govori da će bit' vrlo zabavna. :-D
Nek te dugo sluzi. Mogao si neku sliku stavit. :P
Sto se tice case fanova, read the fucking manual. Ja sam svoj sastavio iako nisam imao puno iskustvo, sve ljudi lijepo napisali u manualu, nije bilo zabune. Koje ti je maticna? :)
Tito_i_Partija

#45123 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 04/09/2023 18:57
Tito_i_Partija wrote: 04/09/2023 18:15 Završio sam svoj prvi PC build. Jučer gotov čitav dan sastavljanje, danas instalacija Windowsa i raznoraznih appova. Hvala Bogu pa upali od prve, bio sam malo zabrinut jer čitam po netu kako ljudi sastave build i na kraju neće da im upali ili nešto ne ide kako treba. Jedini problem je što mi case fanovi ne rade, vjerovatno ih nisam dobro spojio na MB.

Nek te dugo sluzi. Mogao si neku sliku stavit. :P
Sto se tice case fanova, read the fucking manual. Ja sam svoj sastavio iako nisam imao puno iskustvo, sve ljudi lijepo napisali u manualu, nije bilo zabune. Koje ti je maticna? :)
Hvala. Pa ni ja nisam im'o nikakvo iskustvo, sve sastavio sam preko manuala i youtubea. Što se tiče fanova, dva su došla instalirana sa caseom (Corsair Airflow 4000D). Uključio u Chassis Fan Connector na MB i ništa. Kablo sa fanova ima tri rupe, dok konektor na MB ima 4 pina, čitam na netu da to nema toliko veze, al' kod mene ne radi. Možda sam pogrešno uključio. Motherboard je Asrock B650 PG Lightning.

Naručio sam paklo od pet Arctic 120mm fanova, hoću da stavim 3 naprijed (intake) i dva nazad (exhaust) za bolji protok vazduha.
ferratilis

#45124 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Arctic je bog otac, uvijek njih koristim. :thumbup:

Sljedece godine nam stize jos jedan CRPG inspiriran Arcanumom.

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45125 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Image

:mrgreen:
Post Reply