Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Dope_Man

#45076 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Ja pregledah par youtubera sa kojima dijelim ukus, i svima se generalno svidja, dakle i meni ce.

A glavna kritika se haman svodi na to da nije isti osjecaj istrazivanja i avanture kao kod ranijih igara, posebno zbog prekida. Em si na planeti ogranicen na regiju, em za ici dalje moras u brod itd... Nema da uzjases dorata i odes na vrh planine na drugom kraju mape.

Al izgleda onako kako sam i ocekivao od njih, a ocekivao sam upgrade na Fallout 4, nista divlje. Okolina, posebno gradovi, mi izgledaju raznovrsni i detaljni, al nisam uspio pojmiti koliki su zapravo i da li su NPC okolo malo dublji, il su pak kao FO settlers.

Jedino sto vidim da su svi spomenuli je mutav combat AI kod protivnika.

Svakako nakon odmora se vracam i sjedam da igram pa cemo vidjeti, al izgleda kao da cemo se fino druziti.
Peacean

#45077 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Imam osjećaj da Bethesda čuva najbolje ideje za DLC-ove, kojih će sigurno biti nekoliko kao što je bilo sa Fallout i Elder Scrolls naslovima. Mada ako bude moding dobro podržan živjeće Starfield koliko i Skyrim ako ne i duže.
DonieBrasco

#45078 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Starfiled je Fallout u svemiru, dobro izgleda za sada nista "wow" ali skroz pristojno.
korisnik_ca

#45079 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by korisnik_ca »

DonieBrasco wrote: 31/08/2023 21:21 Starfiled je Fallout u svemiru, dobro izgleda za sada nista "wow" ali skroz pristojno.
koliko dugo ponavljas da ce biti flop? :)

da se razumijemo, ne djeluje fantasticno. ali djeluje bas pristojno i dolazi na gamepass.
vaučer

#45080 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Ma da, izgleda ok i ništa više. Dobro za spržiti sedmicu nekad, ali ne vidim da će me navući kao neke ranije njihove igre.
n+1

#45081 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Na ovoj temi se za Starfield pisalo da će biti flop prije nego se pojavio i prvi prikaz igre. Baš se u svemu ili fanboya ili hejta.
ferratilis

#45082 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 31/08/2023 20:50 Znači godina 2023. ipak pripada Larianu i Baldur's Gate 3. Ni moćni combo Microsoft/Bethesda ih ne mogu srušit'. :-D
Pa sigurno zasluzuje GOTY. E sad, da li ce se Amerikanci prikloniti Zeldi ili nagrade dodjeljivati objektivno, ostaje da se vidi.
Riddle

#45083 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Image

Konačno sam se natjerao da i ovo završim.

Igram pomalo i Arkham Knight, gustiram stvarno, neću da završim glavnu priču, već čistim ostalo po Gothamu. Sve ću i odraditi osim onih Riddlerovih sranja. Nemam živaca za tog narcisoidnog megalomana. :lol:
Bosnian Dragon1

#45084 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Black flag je zadnji assassins creed koji sam odigrao prije 5-6 godina, ,kakvo je stanje otada sa serijalom, znam da je izaslo bruku nastavaka, kad krenem ima da se naigram da pofatam sve do danas
ferratilis

#45085 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ne javlja se kolega @MarlboroGold bas me zanima sta stari BG2 igrac misli o BG3. :)
geralt

#45086 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

Bosnian Dragon1 wrote: 01/09/2023 10:21 Black flag je zadnji assassins creed koji sam odigrao prije 5-6 godina, ,kakvo je stanje otada sa serijalom, znam da je izaslo bruku nastavaka, kad krenem ima da se naigram da pofatam sve do danas
- Rogue je prva igra nakon Black Flag, skoro identicna po gameplayu samo sto se desava (vecinom) u Kvebeku. Period su britansko-francuski ratovi u Sjevernoj Americi, prica se nastavlja na trojku i na Black Flag. Ima interesantnu pricu, to je jedina igra u serijalu u kojoj je tvoj lik Templar koji se bori protiv Assassina, znaci u ovoj igri si ti negativac. Ako volis Black Flag ovo ti najblize njemu u serijalu, bukvalno ista igra sa drugim skinovima. Ja ga nisam zavrsio jer sam napravio gresku da sam ga igrao odmah nakon Black Flaga, i onda mi je to bilo previse.

- Unity se desava u Francuskoj u periodu Francuske revolucije. Prica je losa i zbog toga je nisam zavrsio, ali je igra kao igra pravo dobra. Modernizovali su gameplay, Pariz je vrhunski uradjen i vrijedi odigrati samo zbog njega. U trenutku kada je izasao, lose je prihvacen zbog bugova i mikrotransakcija, no to je danas rijeseno.

- Syndicate je slicna igra kao Unity, samo u Londonu u viktorijansko doba. Meni jedna od drazih igara u serijalu, svidja mi se i prica i kako je uradjen London, i likovi, i nove specificnosti gameplaya. Planiram je nekad uskoro opet odigrati kad nadjem vremena. Nazalost, slabije se prodavala jer su cak i fanovi u tom periodu bili smoreni sa Assassins Creedom.

- Origins je "soft reboot" serijala, desava se u starom Egiptu iz perioda Kleopatre. Gameplay je drasticno promijenjen i vise vuce na Witcher 3 nego na prethodne AC igre. Nije los, ali se izgubio onaj osjecaj stealth assassina koji se krije u masi i bjezi kada ga otkriju. Prica je jako dobra, setting je takodjer vrhunski uradjen.

- Odyssey ti je isti kao Origins, samo u staroj Grckoj umjesto u Egiptu. Meni vrhunska igra, ali prilicno dugacka, tako da se naoruzaj vremenom i strpljenjem.

- Valhallu nisam igrao, ali je slicna kao Origins i Odyssey, samo u doba Vikinga i invazije na Englesku.
Bosnian Dragon1

#45087 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hvala druze na sumiranju, definitivno mnogo toga za odigrati
MarlboroGold

#45088 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

ferratilis wrote: 01/09/2023 13:09 Ne javlja se kolega @MarlboroGold bas me zanima sta stari BG2 igrac misli o BG3. :)
Sve najbolje :mrgreen:

Bio sam skeptičan iskreno, ali sam oduševljen. Koliko su samo pazili na detalje, lore, D&D mehanike, klase, odnosi sa likovima u partyu... uživo sam i u side questovima kao nikad ni u jednoj igri prije ove.

80+ sati za sad. Prešao sam je, pa ću odmoriti jedno vrijeme i opet krenuti i eksperimentisati sa drugim klasama, a masa toga je što još nisam otkrio.

Owlbear me šokirao... da ne spoilam ali vjerovatno znaš zašto :lol:
vaučer

#45089 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Osamdeset sati i prešao? :shock: Kako vi pičite. Ja sam spucao 50, taman završio prvi act.
Bosnian Dragon1

#45090 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

sad izgleda puno bolje nego kad je bio reveal
MarlboroGold

#45091 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

vaučer wrote: 01/09/2023 22:23 Osamdeset sati i prešao? :shock: Kako vi pičite. Ja sam spucao 50, taman završio prvi act.
Ev sad sam baš provjerio. 87 sati :mrgreen:

Act 1 je za mene bio definitivno najduži.

Lijepo je vidjeti opet Sarevoka 8-)
ferratilis

#45092 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

MarlboroGold wrote: 01/09/2023 22:18
ferratilis wrote: 01/09/2023 13:09 Ne javlja se kolega @MarlboroGold bas me zanima sta stari BG2 igrac misli o BG3. :)
Sve najbolje :mrgreen:

Bio sam skeptičan iskreno, ali sam oduševljen. Koliko su samo pazili na detalje, lore, D&D mehanike, klase, odnosi sa likovima u partyu... uživo sam i u side questovima kao nikad ni u jednoj igri prije ove.

80+ sati za sad. Prešao sam je, pa ću odmoriti jedno vrijeme i opet krenuti i eksperimentisati sa drugim klasama, a masa toga je što još nisam otkrio.

Owlbear me šokirao... da ne spoilam ali vjerovatno znaš zašto :lol:
Super. Ja sam obicno negativan kad je nesto novo u pitanju, pa vremenom zavolim. Istina je da su side questovi odlicni, i postoji ogromna varijacija u smislu cudovista, vrste questova, reaktivnosti i slicno. Bas su htjeli da svaki side quest bude kao zasebna avantura, i nagurali su svega iz D&D svijeta da ne bude dosadno. Po tom pitanju se dobro nosi sa BG2 koji isto ima odlican side content. Samo je problem sto glavna prica koja to sve povezuje nije toliko zanimljiva, ni priblizno onoj sa Irenicusom.

Ali mozda je jos rano za finalni sud o igri, jer je act 3 ocito nedovrsen. Larian ce za godinu 100% spremiti neki definitive edition sa prosirenim zadnjim dijelom, tako uvijek rade. Evo u patchu #2 su vec prosirili pricu o Karlach da joj daju epilog kakav zasluzuje.
MarlboroGold

#45093 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Slažem se u vezi Acta 3 da je nedovršen, a ja sam imao i problema sa FPS-om u tom Actu.

Mislim da bi mogao biti i neki DLC ili ekspanzija sa Withersom koji je i više nego sumnjiv. Mislim da je on onaj Bog smrti ili šta već kako mu već bi ime.

Ako ništa ima bar neki materijal za BG4 s njim i nekim njegovim planom ako krenu s tim putem. Mene su svakako najviše fascinirali Lich-evi, Demi-lich-evi i sve slično u BG i BG2 :mrgreen:
ferratilis

#45094 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ma ide ekspanzija 100%, i mislim da ce level cap biti podignut na 16. To je neki maksimum do kojeg mogu ici, a da igra i dalje bude koliko-toliko balansirana, mada 5e DnD je sam po sebi ludilo jer vec imas lvl1 spellove koji su prejaki. Vec su donekle popravili performanse sa drugom velikom zakrpom, a tek su poceli sa optimizacijom. Bice to dobro.

Nego, najavljen je Bloodlines 2. Fakat ne znam sta da mislim, vec je nekoliko puta projekat zapocinjan ispocetka, kao da je uklet. Sretno im bilo.
Averus

#45095 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

ferratilis wrote: 02/09/2023 23:24
Nego, najavljen je Bloodlines 2. Fakat ne znam sta da mislim, vec je nekoliko puta projekat zapocinjan ispocetka, kao da je uklet. Sretno im bilo.
Definitivno cu pratiti razvoj, na wishlisti je odavno.
Iz trailera mi se ne svidja fokus na borbu, jer ja nisam tako dozivio prvu igru nego vise kao nekakav triler u kojem u glavi moras imati strategiju za sve susrete (borbu, razgovore itd). Svidja mi se sto me malo podsjeca na Dishonored.
Rijetko sta ispadne dobro nakon development hella, a VtMB je bas dugo u paklu... Plus, sto ti kazes, taj njihov curse - ne znam sta je s tim. Pa i prvi dio su gnjavili sto godina i onda izdali u najgore moguce vrijeme.

U svakom slucaju, nadam se da ce igra biti dobar nastavak prvog dijela (kojeg, btw, moram konacno preci nekad uskoro, uvijek me nesto omete).
A ako ne bude, barem nisam hypan, pa se necu previse razocarati.
Cracked

#45096 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

Starfield mi je bila na listi da je kupim prvi dan ali sam odgodio do nekih vecih snizenja. Ne samo radi recenzija nego me totalno odvratila cinjenica da ne mozes sam odletiti na planetu, niti sletiti. Sve je u sustini fast travel. Loading screen prica za sebe. Na to kad vidi komentare po internetu fanova batheste jasno mi je da to nije to. Mozes ih podjeliti u dvije grupe: oni koji ubjedjuju sebe da je to igra koju su ocekivali i one koji ubjedjuju druge da je to igra koju su ocekivali. A d a nema imena bathesta vec bi je ignorisali kao osrednja igra. Kad uklonis space flight koji ovdje i ne postoji i koji je nista drugo nego kuca iz skyrima koja ide za tobom ostane samo osrednji fps sa uzasnim animacijama

Vidjet cemo kad bude 50% na snizenju pa i ja zaronim, ali mi se ne zuri
Peacean

#45097 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Mislim da je za starfield najbolje sačekati da izađe GOTY :D
SmokingMan

#45098 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Samo narodna verzija, bude li je.
l33t

#45099 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Peacean wrote: 03/09/2023 10:29 Mislim da je za starfield najbolje sačekati da izađe GOTY :D
So never?
dzeko1

#45100 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dzeko1 »

SmokingMan wrote: 03/09/2023 10:32 Samo narodna verzija, bude li je.
Vec je dostupna.
Post Reply