BINGO trgovački lanac - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
moimoi

#1351 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by moimoi »

Hakiz wrote: 03/09/2023 17:09
moimoi wrote: 03/09/2023 16:48 A pocemu? Cula sam ovo od mnogih ali ja to sto vi vidite ne vidim. Ponuda osrednja da ne kazem nikakva(to bi mozda bile malo preteske rijeci).
Sta je to u CJ woow?
Izbor vina je dobar. Valjaju one kafe da sebi napraviš mješavinu. I još nekoliko takvih sitnica. Više ni "food corner" nije tako super kako se činio na početku.

Osim toga, tresla se gora, rodio se miš. Koliko god da imaju drugačiji izbor nekih proizvoda, ljudi će opet kupovati stare. Mislim, možda je Basso maslinovo ulje dosadilo, ali kada su u CJ 5 drugačijih koja imaju duplo skuplja, neka Basso, dobro je :lol:

Ali, potpuni promašaj im je smještaj ormarića za odlaganje stvari u odnosu na izlaz. Kada uđeš, ormarić je super. Ali, kada izađeš, moraš obići okolo opet na ulaz da uzmeš stvari iz ormarića. Koji genije dizajna i organizacije je to osmislio, trebalo bi mu objaviti ime, da se neko drugi ne prevari pa ga angažuje kod sebe.

I onaj prolaz koji su napravili prema kasama, kao stoku u tor da uvode.

Kada razmislim, 95 % mojih kupovina u CJ su: vino, ajvar njihove marke Volim i šafran za jela sa rižom. Možda usput još nešta, ali rijetko i malo.

Ostalo uglavnom kupujem u drugim prodavnicama.
Ma vala mene je i izbor razocarao. Kazem ti, ocekivala sam puuuno vise koliko su mi pojedini oko mene pricali kao da je ne znam sta. tako da sam se, blago je receno, sjebala :D
I dan danas kada cujem da je hvale meni upitnici iznad vugla.
Hakiz

#1352 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 03/09/2023 17:22
Hakiz wrote: 03/09/2023 17:09

Izbor vina je dobar. Valjaju one kafe da sebi napraviš mješavinu. I još nekoliko takvih sitnica. Više ni "food corner" nije tako super kako se činio na početku.

Osim toga, tresla se gora, rodio se miš. Koliko god da imaju drugačiji izbor nekih proizvoda, ljudi će opet kupovati stare. Mislim, možda je Basso maslinovo ulje dosadilo, ali kada su u CJ 5 drugačijih koja imaju duplo skuplja, neka Basso, dobro je :lol:

Ali, potpuni promašaj im je smještaj ormarića za odlaganje stvari u odnosu na izlaz. Kada uđeš, ormarić je super. Ali, kada izađeš, moraš obići okolo opet na ulaz da uzmeš stvari iz ormarića. Koji genije dizajna i organizacije je to osmislio, trebalo bi mu objaviti ime, da se neko drugi ne prevari pa ga angažuje kod sebe.

I onaj prolaz koji su napravili prema kasama, kao stoku u tor da uvode.

Kada razmislim, 95 % mojih kupovina u CJ su: vino, ajvar njihove marke Volim i šafran za jela sa rižom. Možda usput još nešta, ali rijetko i malo.

Ostalo uglavnom kupujem u drugim prodavnicama.
Ma vala mene je i izbor razocarao. Kazem ti, ocekivala sam puuuno vise koliko su mi pojedini oko mene pricali kao da je ne znam sta. tako da sam se, blago je receno, sjebala :D
Šta bi bio dobar izbor? Količina ili ekskluzivitet?

Imati 500 vrsta kafa od Vispak do Illy, ili 5 ali u nivou Kopi Luwak?
moimoi

#1353 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by moimoi »

Hakiz wrote: 03/09/2023 17:27
moimoi wrote: 03/09/2023 17:22

Imati 500 vrsta. Da biras. Sa svih strana svijeta.
Naslovnica

#1354 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

Kaze vlasnik CJ - da mu CJ na MD donosi kao sve ostale radnje zajedno.
:thumbup:
Kada se sjetim price s pocetka, svinjetina, binasr, ovo-ono...
:lol: :lol: :lol:
Hakiz

#1355 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 03/09/2023 17:31
Hakiz wrote: 03/09/2023 17:27

Imati 500 vrsta. Da biras. Sa svih strana svijeta.
To je ovdje nemoguće. Malo tržište.
Athlon64

#1356 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Athlon64 »

Naslovnica wrote: 03/09/2023 18:00 Kaze vlasnik CJ - da mu CJ na MD donosi kao sve ostale radnje zajedno.
Vjerujem da i Manja u Sarajevu zaradi više nego u svim ostalim gradovima zajedno.
auspuhc

#1357 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by auspuhc »

Cini mi se da Mercator ima dosta vecu ponudu proizvoda od Binga.
tramvajtrojka

#1358 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by tramvajtrojka »

Naslovnica wrote: 03/09/2023 18:00 Kaze vlasnik CJ - da mu CJ na MD donosi kao sve ostale radnje zajedno.
sta se na klixu generalno tokom godina nije popljuvalo ja mislim da nema stvari u gradu oko koje je na klixu bilo jednostruko odobrenje
ReymondReddington

#1359 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by ReymondReddington »

Parking vazda pun. A obzirom da se placa ako ne potrosis 20 maraka racunica je jednostavna. Gastro dio je isto dio zarade. Dosta ljudi sam vidjao da samo hranu kupuju. Jebiga ljudi sve manje i manje kuhaju.

Sto se ponude tice imaju neke vocke koje nisam vodjao u drugim radnjama. Ali su zato skupe i vecina stvari kojih nema u drugim radnjama je pretezno skupa.
suspect_zero

#1360 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by suspect_zero »

auspuhc wrote: 03/09/2023 18:38 Cini mi se da Mercator ima dosta vecu ponudu proizvoda od Binga.
Ima, ali ovi veći....mali Merkatori tanko sa ponudom.

@Hakiz koliko košta šafran u CJ?.....u butik Bademu je ko zlato tako da i ne kupujem.
Što se tiče kafe iz CJ, očekivala sam više ili još nisam potrefila pravu kombinaciju i mjeru.
Ona "čokoladna" mi sama ne godi, kada je pomiješan sa nekom drugom onda ok....još se štelim što se toga tiče.
Hakiz

#1361 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Hakiz »

suspect_zero wrote: 03/09/2023 19:56
auspuhc wrote: 03/09/2023 18:38 Cini mi se da Mercator ima dosta vecu ponudu proizvoda od Binga.

@Hakiz koliko košta šafran u CJ?.....u butik Bademu je ko zlato tako da i ne kupujem.
Što se tiče kafe iz CJ, očekivala sam više ili još nisam potrefila pravu kombinaciju i mjeru.
Ona "čokoladna" mi sama ne godi, kada je pomiješan sa nekom drugom onda ok....još se štelim što se toga tiče.
Čini mi se da je 12 g kesica. 4,5 KM.

A to za suho zlato. Šafran je najskuplji začin na svijetu.

Probaj kolumbijsku arabicu 70 % i robustu iz Ruande 30 %.

Inače 70% arabica i 30 % robusta je kao neki standard. Početak od kojeg se ide u eksperiment. Najbolje arabice su kolumbijske, a robuste afričke, zbog toga ovakav prijedlog. Arabice su blaže, robuste jače i kiselije. Meni se azijske robuste i brazilske arabice iz CJ ne sviđaju. Ali, ukusi nam se mogu razlikovati.

Najbolja kafa (za mene) koju sam probao je sa Sao Tome ostrva, ali kod nas nema. Ako odeš u Lisabon, prodavnica Carioca na Bairto Alto, navrati.
sarajevsko_pivo

#1362 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by sarajevsko_pivo »

[medi[/media]
Nek onda otvore još jedan u Sarajevu. Gdje bi se isplatilo otvoriti još jedan gastro Market u Sarajevu?

Bingo bi mogao ista negdje otvoriti gastro Market. Slabo se Bingo širi ove godine jedino su u Kozluku otvorili novi Market i to je to.
Naslovnica

#1363 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

sarajevsko_pivo wrote: 03/09/2023 21:35 [medi[/media]
Nek onda otvore još jedan u Sarajevu. Gdje bi se isplatilo otvoriti još jedan gastro Market u Sarajevu?

Bingo bi mogao ista negdje otvoriti gastro Market. Slabo se Bingo širi ove godine jedino su u Kozluku otvorili novi Market i to je to.
Nigdje se ne bi isplatilo osim na mjestu na kojem je trenutno.
Centar države što se tiče koncentracije para (govorim za ugostiteljstvo).
I...lokacija, lokacija, lokacija. ☝️
nivla

#1364 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by nivla »

ReymondReddington wrote: 03/09/2023 19:23
Parking vazda pun. A obzirom da se placa ako ne potrosis 20 maraka racunica je jednostavna. Gastro dio je isto dio zarade. Dosta ljudi sam vidjao da samo hranu kupuju. Jebiga ljudi sve manje i manje kuhaju.

Sto se ponude tice imaju neke vocke koje nisam vodjao u drugim radnjama. Ali su zato skupe i vecina stvari kojih nema u drugim radnjama je pretezno skupa.
evo ja ne kupujem i ne zalazim niti mislim zalaziti tamo

sto se mene tice ko i manja, zlatno zrno mogu propast
Drugclanbiblioteke

#1365 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Drugclanbiblioteke »

Bingo je postao prevelik i bahat za BiH. Doslovno treba im korekcija preko Lidla, Aldi-a i slicno.
U Hr su se marketi ponasali isto kao Bingo dok nije stigao Kaufland, Lidl i kompanija.
O cemu pricam pa npr o svjezem vocu i povrcu.
U Bingu samo trule jabuke klase 2. Prije je Merkator bio za klasu bolji sad su i oni pali k*rcu za usi.

Kada je u HR dosao Lidl, tada su podigli standarde svjezih namirnica i natjerali Tommy, Plodine i ostale da poprave situaciju.
Bingo nece prstom mrdnuti dok ne bude gorilo pod nogama.
Zato u Bingo City Centru u Sarajevu imamo:
-staru salatu
-truo paradajz, luk i paprike
-preprljav food market u kojem mozes ograjisat.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1366 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by konektovan »

Ja jos nisam zakoracio u CJ...a cesto prodjem pored objekta, najcesce autom.
Manja jednom dobila 2 KM od mene, i to je to..
tramvajtrojka

#1367 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by tramvajtrojka »

Drugclanbiblioteke wrote: 03/09/2023 21:58 Bingo je postao prevelik i bahat za BiH. Doslovno treba im korekcija preko Lidla, Aldi-a i slicno.
U Hr su se marketi ponasali isto kao Bingo dok nije stigao Kaufland, Lidl i kompanija.
O cemu pricam pa npr o svjezem vocu i povrcu.
U Bingu samo trule jabuke klase 2. Prije je Merkator bio za klasu bolji sad su i oni pali k*rcu za usi.

Kada je u HR dosao Lidl, tada su podigli standarde svjezih namirnica i natjerali Tommy, Plodine i ostale da poprave situaciju.
Bingo nece prstom mrdnuti dok ne bude gorilo pod nogama.
Zato u Bingo City Centru u Sarajevu imamo:
-staru salatu
-truo paradajz, luk i paprike
-preprljav food market u kojem mozes ograjisat.
pa pala je kvaliteta voca i povrća u Mercatoru jer jedan od glavnih uvoznika voca i povrca dzananovic iz zenice je kupljen od strane binga, i oni su poceli tusiti svoje smece i konkurenciji tako da na nasem tržištu je sada losiji kvalitet voca i povrća nego prije tri, četiri godine npr. dok bingo nije preuzeo sve
suspect_zero

#1368 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by suspect_zero »

Hakiz wrote: 03/09/2023 20:13
suspect_zero wrote: 03/09/2023 19:56

Čini mi se da je 12 g kesica. 4,5 KM.

A to za suho zlato. Šafran je najskuplji začin na svijetu.

Probaj kolumbijsku arabicu 70 % i robustu iz Ruande 30 %.

Inače 70% arabica i 30 % robusta je kao neki standard. Početak od kojeg se ide u eksperiment. Najbolje arabice su kolumbijske, a robuste afričke, zbog toga ovakav prijedlog. Arabice su blaže, robuste jače i kiselije. Meni se azijske robuste i brazilske arabice iz CJ ne sviđaju. Ali, ukusi nam se mogu razlikovati.

Najbolja kafa (za mene) koju sam probao je sa Sao Tome ostrva, ali kod nas nema. Ako odeš u Lisabon, prodavnica Carioca na Bairto Alto, navrati.

Probat ću ovu kombinaciju, možda mi se i dopadne :)
Ovo za Lisabon ne vjerujem, jedino ako se razvedem :D

Ovo za šafran mi je poznato, Afganistanci su baš blentavi što nisu pristali da ga siju umjesto maka....draže im u jutarnje sate zarezivati mak i cijediti tečnost :roll:
Al' hajd bar je "žuto" :mrgreen:
Dope_Man

#1369 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Dope_Man »

Nije Bingac, al modovi zakljucali temu Lidla, a evo im razloga da je otvore:

https://www.klix.ba/biznis/privreda/lid ... /230903080
fusion_ba

#1370 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by fusion_ba »

Vjerovatno misli samo na radnje CJ.
Teško da CJ na MD donosi više zarade od svih Tropic i MojMarket radnji zajedno.
Naslovnica

#1371 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

fusion_ba wrote: 03/09/2023 22:54
Da, samo CJ radnje. :thumbup:
mali_balon

#1372 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mali_balon »

Naslovnica wrote: 04/09/2023 00:45
fusion_ba wrote: 03/09/2023 22:54

Pa kad ima zgradu institucija preko puta u kojoj radi masa srba...mislis da idu u bingo.... :run:
Naslovnica

#1373 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Naslovnica »

CJ zasigurno radi odlično zbog Srba, to mi nije ranije palo na pamet.
:-)
mayab

#1374 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mayab »

Naslovnica wrote: 04/09/2023 05:44 CJ zasigurno radi odlično zbog Srba, to mi nije ranije palo na pamet.
:-)
:lol: Image
ReymondReddington

#1375 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by ReymondReddington »

mali_balon wrote: 04/09/2023 03:27
Naslovnica wrote: 04/09/2023 00:45
Pa kad ima zgradu institucija preko puta u kojoj radi masa srba...mislis da idu u bingo.... :run:
A gdje su prije isli dok se CJ nije otvorila?
Post Reply