Seriously? Taj epitet mi još niko nije “prilijepio”Ozimician wrote: ↑02/09/2023 13:54Sad već ideš u fašizam.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 13:50 Apropos nacionalnog identiteta, nemaš ga na 70% teritorije BiH. Nacionalni identitet nije Bošnjak, nego Bosanac. I kad je sahranjen Bosanac/Hercegovac, sahranjena je ideja i nacionalnog identiteta i bosanskog jezika.![]()
i još ne čitaš šta pišem
Rekao sam da je nacionalni identitet Bosanac i Hercegovac.![]()
Tako će biti dok postoji država Bosna i Hercegovina iako znam da bi vi voljeli da je drugačije.
Etnički identiteti su nešto drugo. Bosanski jezik postoji mnogo duže od svih nas ovdje i ovaj tvoj upis je teški šovinizam.
A ako si se ti pronašla u ovom opisu "Bošnje" iz mog posta, onda je to tvoj problem.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- JanuaryJones
#10526 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
Osmi Socrates
#10527 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ozov životni izbor je da živi u Njemačkoj, pa skoro po svaku cijenu, a da drugima savjetuje da to ne rade?
- JanuaryJones
#10528 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa on navodi svoje životne izbore ali nikad direktno i uvijek nešto uvijeno, na dvije stolice. Kad je @Entropio napisao da mu lik nije jasan ja sam samo ponudila objašnjenje i moj lični dojam zašto je Oz takav kakav jeste. A onda je on meni sasuo screenshotove sa nekih dijasporskih foruma, o Bošnjama i njihovim izborima.n+1 wrote: ↑02/09/2023 14:10Svako ima pravo na svoje životne izbore, ali tema se zove Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države, a ne Oz-ovi životni izbori.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:09
I na kraju krajeva, sve su to lični životni izbori. Svako ima pravo na njih, i da ih živi i da ih brani i da ih pljuje i da se slaže/ne slaže. I lijevo i desno. Kako OZ brani svoje, ostali svoje a kultura dijaloga mudo od ovce. Ni tvoje maslo nije za Ramazana.
- n+1
#10529 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nemaš ti šta objašnjavati u njegovo ime. Čovjek je u odgovoru napisao šta je imao. Ti ćeš to kao bolje, je li?JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:14Pa on navodi svoje životne izbore ali nikad direktno i uvijek nešto uvijeno, na dvije stolice. Kad je @Entropio napisao da mu lik nije jasan ja sam samo ponudila objašnjenje i moj lični dojam zašto je Oz takav kakav jeste. A onda je on meni sasuo screenshotove sa nekih dijasporskih foruma, o Bošnjama i njihovim izborima.
I nemoj da si defanzivna.
- Ozimician
#10530 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To je već laž.Osmi Socrates wrote: ↑02/09/2023 14:13 Ozov životni izbor je da živi u Njemačkoj, pa skoro po svaku cijenu, a da drugima savjetuje da to ne rade?
I na ovoj temi i na drugima savjetujem uglavnom ljude da to urade.
Tako da nemoj bezveze klevetati.
To što smatram da se selidbom negdje ne treba nasilno odricati svega onoga što si bio do tog momenta, ne znači da nekoga odgovaram od selidbe.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#10531 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mislim da svakome smeta njegovo kampovanje na ovoj temi dok iz njemacke objasnjava kako ne treba ici u njemacku, kako je u njemackoj sve lose itdn+1 wrote: ↑02/09/2023 14:05 Animoziteti prema @Oz su najbolji pokazatelj koliko se grčevito brane vlastiti životni izbori. Kao birvaktile na podforumu Religija, kad se pojedini uzvrte i uznemire ako kažeš da boga nema, tako se i ovdje pojedini uznemire ukoliko se usudiš reći da Njemačka nije obećana zemlja.
Hence, lična diskreditacija čovjeka i brojanje njegovih krvnih zrnaca. A onda: zašto zauzimaš defanzivan stav.![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#10532 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Osmi Socrates wrote: ↑02/09/2023 14:13 Ozov životni izbor je da živi u Njemačkoj, pa skoro po svaku cijenu, a da drugima savjetuje da to ne rade?
- Ozimician
#10533 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti i još par forumaša ste sebi našli za pravo da analizirate profil moje ličnosti i moje izbore, ničim izazvani.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:14Pa on navodi svoje životne izbore ali nikad direktno i uvijek nešto uvijeno, na dvije stolice. Kad je @Entropio napisao da mu lik nije jasan ja sam samo ponudila objašnjenje i moj lični dojam zašto je Oz takav kakav jeste. A onda je on meni sasuo screenshotove sa nekih dijasporskih foruma, o Bošnjama i njihovim izborima.
I onda se pitaš zašto je neko defanzivan?
Ja tebe nisam analizirao nikad ranije dok se ti nisi direktno dotakla mene, moje ličnosti i izbora.
Usput još nalijepiš par šovinističkih o "nepostojanju ideje bosanskog jezika i sl."
- n+1
#10534 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Naravno da smeta, jer razbija šarenu lažu.izvrsni direktor wrote: ↑02/09/2023 14:17Mislim da svakome smeta njegovo kampovanje na ovoj temi dok iz njemacke objasnjava kako ne treba ici u njemacku, kako je u njemackoj sve lose itdn+1 wrote: ↑02/09/2023 14:05 Animoziteti prema @Oz su najbolji pokazatelj koliko se grčevito brane vlastiti životni izbori. Kao birvaktile na podforumu Religija, kad se pojedini uzvrte i uznemire ako kažeš da boga nema, tako se i ovdje pojedini uznemire ukoliko se usudiš reći da Njemačka nije obećana zemlja.
Hence, lična diskreditacija čovjeka i brojanje njegovih krvnih zrnaca. A onda: zašto zauzimaš defanzivan stav.![]()
- Ozimician
#10535 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ponovo lažeš, prestani lagati za ovo, to sam ti jučer rekao.izvrsni direktor wrote: ↑02/09/2023 14:17Mislim da svakome smeta njegovo kampovanje na ovoj temi dok iz njemacke objasnjava kako ne treba ici u njemacku, kako je u njemackoj sve lose itdn+1 wrote: ↑02/09/2023 14:05 Animoziteti prema @Oz su najbolji pokazatelj koliko se grčevito brane vlastiti životni izbori. Kao birvaktile na podforumu Religija, kad se pojedini uzvrte i uznemire ako kažeš da boga nema, tako se i ovdje pojedini uznemire ukoliko se usudiš reći da Njemačka nije obećana zemlja.
Kačiš se na svaki moj post ili post o meni, a meni govoriš da kampujem na temi.
A ti kampuješ na mom profilu. xD
Ja svaku svoju tvrdnju pokrijem dokazima, linkovima i slično.
Kampuj i ti, ali objavi nekad nešto svoje, ne kači se za mene.
-
Osmi Socrates
#10536 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa oko čega se onda vodi diskusija?
Čuj kleveta.
Ne znam uopšte kako se odreći onoga što jesi. Ne možeš i da hoćeš. Ne znam ni zašto neko misli da mu je identitet nepromjenljiva konstanta.
Čuj kleveta.
Ne znam uopšte kako se odreći onoga što jesi. Ne možeš i da hoćeš. Ne znam ni zašto neko misli da mu je identitet nepromjenljiva konstanta.
- JanuaryJones
#10537 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne objašnjavam u njegovo ime nego ti slažem redoslijed dešavanja jer ga niko nije napao (bar ja nisam), kad već nisi u stanju da sam složiš. Ne čitaš da bi razumio, nego čitaš da bi odgovorio.n+1 wrote: ↑02/09/2023 14:15Nemaš ti šta objašnjavati u njegovo ime. Čovjek je u odgovoru napisao šta je imao. Ti ćeš to kao bolje, je li?JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:14
Pa on navodi svoje životne izbore ali nikad direktno i uvijek nešto uvijeno, na dvije stolice. Kad je @Entropio napisao da mu lik nije jasan ja sam samo ponudila objašnjenje i moj lični dojam zašto je Oz takav kakav jeste. A onda je on meni sasuo screenshotove sa nekih dijasporskih foruma, o Bošnjama i njihovim izborima.![]()
I nemoj da si defanzivna.
- Ozimician
#10538 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Klevećeš jer navodiš da ja savjetujem nekoga da ne ide u Njemačku.Osmi Socrates wrote: ↑02/09/2023 14:20 Pa oko čega se onda vodi diskusija?
Čuj kleveta.![]()
A ja čak i linkove od poslova na ovom forumu postavljao. Pogledaj temu "Viza za Njemačku".
Također dajem ljudima savjete u vezi iseljavanja u Njemačku. - jer tu imam iskustva
I onda na kraju ja odgovaram nekoga od iseljenja.
A vi što ste 100% za iseljenje kao, još ne vidim da ste nekome poslali link nekog posla, ponudu za posao i slično. Nego se ponašate kao da ste iseljenjem uhvatili boga za muda i popili svu pamet svijeta.
Ovdje je tema "Kada se isplati iseljenje..."
Dakle komparativna tema.
Last edited by Ozimician on 02/09/2023 14:27, edited 1 time in total.
- n+1
#10539 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Piši u svoje ime, a drugima ostavi da odgovaraju u svoje. Ničiji glasnogovornik nisi ovdje, i ne treba da odgovaraš na lična pitanja koja su upućena izravno njima.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:21Ne objašnjavam u njegovo ime nego ti slažem redoslijed dešavanja jer ga niko nije napao (bar ja nisam), kad već nisi u stanju da sam složiš. Ne čitaš da bi razumio, nego čitaš da bi odgovorio.
-
Karikaturist
#10540 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ova tema je inace davno izgubila smisao..
Preljevanje iz suppjrg u prazno.
Preljevanje iz suppjrg u prazno.
- JanuaryJones
#10541 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovaj tema je “izbor” da li otići ili ne, zašto da/ne, koji su to faktori koji utiču na taj izbor. Ti uzmeš za pravo ljudimo analizirati izbor tipa politička situacija, zagadjenost zraka, obrazovni sistem i sl? I onda im kažeš da ne idu zbog toga izbora, nego zbog para. A kad neko analizira tvoje izbore zbog kojih ćeš se vratiti (mimo para zbog kojih si otišao), onda je to napad na tvoj izbor i ličnost?Ozimician wrote: ↑02/09/2023 14:18Ti i još par forumaša ste sebi našli za pravo da analizirate profil moje ličnosti i moje izbore, ničim izazvani.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:14
Pa on navodi svoje životne izbore ali nikad direktno i uvijek nešto uvijeno, na dvije stolice. Kad je @Entropio napisao da mu lik nije jasan ja sam samo ponudila objašnjenje i moj lični dojam zašto je Oz takav kakav jeste. A onda je on meni sasuo screenshotove sa nekih dijasporskih foruma, o Bošnjama i njihovim izborima.
Ja tebe nisam analizirao nikad ranije dok se ti nisi direktno dotakla mene, moje ličnosti i izbora.
Usput još nalijepiš par šovinističkih o "nepostojanju ideje bosanskog jezika i sl."
- JanuaryJones
#10542 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ljubazno te molim da to primijeniš na sebe i prestaneš biti svakom loncu poklopac.n+1 wrote: ↑02/09/2023 14:25Piši u svoje ime, a drugima ostavi da odgovaraju u svoje. Ničiji glasnogovornik nisi ovdje, i ne treba da odgovaraš na lična pitanja koja su upućena izravno njima.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:21
Ne objašnjavam u njegovo ime nego ti slažem redoslijed dešavanja jer ga niko nije napao (bar ja nisam), kad već nisi u stanju da sam složiš. Ne čitaš da bi razumio, nego čitaš da bi odgovorio.
- n+1
#10543 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nemoj da si defanzivna i uvrijeđena. Kultura dijaloga, sjećaš se?JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:29Ljubazno te molim da to primijeniš na sebe i prestaneš biti svakom loncu poklopac.
- Ozimician
#10544 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam na to pitanje već bio jasno i direktno odgovorio, ali eto nađe se neko pametan da mene dalje analizira i onda pita zašto sam ja defanzivan.JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:28Ovaj tema je “izbor” da li otići ili ne, zašto da/ne, koji su to faktori koji utiču na taj izbor. Ti uzmeš za pravo ljudimo analizirati izbor tipa politička situacija, zagadjenost zraka, obrazovni sistem i sl? I onda im kažeš da ne idu zbog toga izbora, nego zbog para. A kad neko analizira tvoje izbore zbog kojih ćeš se vratiti (mimo para zbog kojih si otišao), onda je to napad na tvoj izbor i ličnost?Ozimician wrote: ↑02/09/2023 14:18
Ti i još par forumaša ste sebi našli za pravo da analizirate profil moje ličnosti i moje izbore, ničim izazvani.
Uz to je još i fašista koji negira moju naciju i jezik. S takvima ne razgovaram, posebno ne o svojim izborima.
Da si živa i zdrava u svojim izborima.
-
Osmi Socrates
#10545 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Gledaj, postoji način da se diskutuje i da se "diskutuje". Ja pričam o generalnom dojmu koji skoro svi na ovoj temi imaju o tebi.Ozimician wrote: ↑02/09/2023 14:22Klevećeš jer navodiš da ja savjetujem nekoga da ne ide u Njemačku.Osmi Socrates wrote: ↑02/09/2023 14:20 Pa oko čega se onda vodi diskusija?
Čuj kleveta.![]()
A ja čak i linkove od poslova na ovom forumu postavljao. Pogledaj temu "Viza za Njemačku".
Također dajem ljudima savjete u vezi iseljavanja u Njemačku. - jer tu imam iskustva
A vi što ste 100% za iseljenje kao, još ne vidim da ste nekome poslali link nekog posla, ponudu za posao i slično. Nego se ponašate kao da ste iseljenjem uhvatili boga za muda.
Dakle komparativna tema.
Napisao bih ti dublji opis kakav ti dojam ostavljaš, ali mi se ne da.
Mene zapravo ne zanima da li se ljudi iseljavaju ili ne. I da živim u Njemačkoj, dao bih samo generalne savjete oko iseljavanja, ne bih svakako ostavljao linkove za poslove. U današnje doba, ljudi moraju da nauče sami graditi svoju sudbinu, jer im je to otvoreno kao nikad prije.
- JanuaryJones
#10546 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Koju ti nemaš jbg.n+1 wrote: ↑02/09/2023 14:30Nemoj da si defanzivna i uvrijeđena. Kultura dijaloga, sjećaš se?JanuaryJones wrote: ↑02/09/2023 14:29
Ljubazno te molim da to primijeniš na sebe i prestaneš biti svakom loncu poklopac.
-
swanfilter
#10547 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pustite Ozimicana. Jel to sa Ozimica, kojih god, pametnijih nema ...
- n+1
#10548 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa valjda ima razlike između razgovora na sociološkom nivou i svođenja istog na lični nivo. Nije isto reći odlaze ljudi zbog para, i otišla je @January zbog para.
Ovo prvo odgovara na temu, makar se ne slagali, drugo je čisti ad hominem radi diskreditacije forumaša čiji odgovori na temu ti se ne sviđaju.
Ovo prvo odgovara na temu, makar se ne slagali, drugo je čisti ad hominem radi diskreditacije forumaša čiji odgovori na temu ti se ne sviđaju.
- Ozimician
#10549 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti možeš imati dojam kakav želiš o meni, ali tema nisam JA lično i ne vidim razlog da se o meni raspravlja.Osmi Socrates wrote: ↑02/09/2023 14:31Gledaj, postoji način da se diskutuje i da se "diskutuje". Ja pričam o generalnom dojmu koji skoro svi na ovoj temi imaju o tebi.Ozimician wrote: ↑02/09/2023 14:22
Klevećeš jer navodiš da ja savjetujem nekoga da ne ide u Njemačku.
A vi što ste 100% za iseljenje kao, još ne vidim da ste nekome poslali link nekog posla, ponudu za posao i slično. Nego se ponašate kao da ste iseljenjem uhvatili boga za muda.
Dakle komparativna tema.
Napisao bih ti dublji opis kakav ti dojam ostavljaš, ali mi se ne da.
Mene zapravo ne zanima da li se ljudi iseljavaju ili ne. I da živim u Njemačkoj, dao bih samo generalne savjete oko iseljavanja, ne bih svakako ostavljao linkove za poslove. U današnje doba, ljudi moraju da nauče sami graditi svoju sudbinu, jer im je to otvoreno kao nikad prije.
Također to što ti imaš dojam kakav imaš, ne daje ti pravo da klevećeš i lažeš kako ja nekoga odgovaram od iseljenja, ni tebi niti bilo kome, jer to jednostavno nije istina.
- n+1
#10550 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jok, imaš ti koja čovjeku prebrojavaš krvna zrnca i vjerovanja. To je ta naša fina raja koja je pobjegla iz bosanskog šovinizma.