Aliexpress- all about
Moderator: anex
-
tarowik336
#5251 Re: Aliexpress- all about
Čuj Singapur... e svašta. To je neka najnovija ruta, prvi put čujem.
Jel ti broj za praćenje možda u formatu S00000XXXXXXXXX?
Pitam jer vidim za ove neke nove sitnice što sam naručivao, a nisu još stigle, da nema više onog broja što završava na HU, znači to su bile pošiljke preko Mađarske. Ovo je sad neki drugačiji format u odnosu na one brojeve prije.
Jel ti broj za praćenje možda u formatu S00000XXXXXXXXX?
Pitam jer vidim za ove neke nove sitnice što sam naručivao, a nisu još stigle, da nema više onog broja što završava na HU, znači to su bile pošiljke preko Mađarske. Ovo je sad neki drugačiji format u odnosu na one brojeve prije.
- Emojti
#5252 Re: Aliexpress- all about
Da
SXXXXXXXXX format je.
Koristi https://postal.ninja/en ili global tracking.
Ubaci taj broj SXXXXXXXX i izbacit ce ti alternativni broj
UQXXXXXXSG.
Ma svako malo mjenjaju, samo nek nije Vanuatu jer je bio prespor.
SXXXXXXXXX format je.
Koristi https://postal.ninja/en ili global tracking.
Ubaci taj broj SXXXXXXXX i izbacit ce ti alternativni broj
UQXXXXXXSG.
Ma svako malo mjenjaju, samo nek nije Vanuatu jer je bio prespor.
-
tarowik336
#5253 Re: Aliexpress- all about
Izgleda da ovisi o selleru koji shipping koristi. Imam par pošiljki od prošlog tjedna i sve su otišle na Singapur. Međutim, jedna friška od jučer ode (opet) u Mađarsku. Inače, taj seller je i prije isto slao preko Mađarske.
- madesa
#5254 Re: Aliexpress- all about
Prva prije 10 dana,druga prije 20 a treća prije mjesec. Nigdje ne vidim mađarsku da spominje ,jedino piše Sunyou. Nema evidencije na bh posti sa ovim brojevimatarowik336 wrote: ↑01/09/2023 13:55Kad je naručeno?
Kolko je trebalo da stigne?
Je ili išlo preko Mađarske?
Postoji li na BH Pošta web stranici evidencija paketa?
-
tarowik336
#5255 Re: Aliexpress- all about
Logika nalaže da nema nikakve razlike između kupovine robe iz Kine ili iz Hrvatske. I jedno i drugo su inozemne suverene države i to je to.milojicabrzi wrote: ↑01/09/2023 09:42 Kakve su procedure i mogućnosti za dostavu pošiljke sa otkupom, koliko se čeka, kakva je procedura, ide li na carinu i sl?
Htio bih znati je li izvodivo i da li se isplati nešto kupiti u HR ili SLO i koliko bi to sa dostavom koštalo u BiH?
Dakle plaćanje pouzećem (kao kad kupuješ robu iz BiH) ne dolazi u obzir, tako da moraš koristiti zaobilazna rješenja. Znači ako nije u pitanju velik iznos da uplatiš čovjeku novac unaprijed na povjerenje, pa da ti on to onda pošalje poštom ili nekom kurirskom službom.
E sad pitanje kako najjeftinije nekome uplatiti pare. Po meni, bilo bi ti najbolje da otvoriš sebi račun na nekom servisu tipa Wise ili Revolut i onda čovjeku uplatiš novac na taj način (najjeftinija opcija), jer BiH nažalost nije dio SEPA zone (kao da se niti ne nalazi na kontinentu Europe), tako da ako ćeš se oslanjati na banke novac prema vani moraš slati SWIFT-om, financijskim sistemom iz sedamdesetih godina. Ako otvoriš sebi virtualni račun na Wiseu, onda novac u Hrvatsku možeš slati skoro bez ikakve naknade (jer su dio SEPA-a), ali u Srbiju svakako uz veće naknade jer Srbija kao i BiH koristi pretpotopni SWIFT.
Vidiš, problem je u tome što BiH ustvari nema osnovne atribute državnosti, odnosno u pitanju je neki oblik kolonije ograđene električnom žicom usred Europe. Ovo što kažem nije neko kukanje ili jeftino politiziranje, to je jednostavno tako. Da biste me razumjeli o čemu pričam, morate imati kontakta s financijskim sistemom na jednom malo dubljem nivou - a što god idete dublje, slika je sve crnja.
Mogao bih o tome pisati danima, ali samo ti samo nekoliko primjera.
- BiH je jedina država na svijetu s fiksiranom državnom valutom. 1,95830 je fiksni tečaj marke u odnosu prema euru i nije se mijenjao još od potpisa Daytona. Kao posljedica nemogućnosti države da propisuje inflaciju vlastite valute, pati domaća privreda i pati izvoz. Oni zarađuju na nama, ali ne i mi na njima.
- BiH je jedina država na svijetu čiji zakon o financijskom poslovanju propisuje da domaće stanovništvo u platnom prometu smije koristiti isključivo domaću valutu. Kao posljedica toga, stanovik BiH sam sebi ne smije uplatiti 1 euro na svoj vlastiti račun u Hrvatskoj, npr. Ovo je toliko opskuran, glup i zastario zakon da se neke banke prave blesave i plivaju u nekoj sivoj zoni praveći se da zakon ne postoji.
- BiH je jedina, ili ako ne jedina, onda barem jedna od vrlo rijetkih država na svijetu koje ne podržava apsolutno niti jedan fintech servis tipa Revolut, Wise, Payoneer i sl. Ništa vas ne spriječava da otvorite sebi račun, ali marke nisu podržane kao valuta, a ne možete dobiti ni karticu, niti ćete ti ikada moći. Zašto? Zbog zakona o deviznom poslovanju. Zašto je takav zakon? Zašto što su ga nametnuli stranci jer pogoduje stranim bankama.
Kad smo već kod stranih banaka, uvjeren sam da je to najveće zlo koje je ikada pogodilo ovu državu, veće i od rata. Umarširali su unutra kao okupatorska vojska, potpuno sravnili sa zemljom sve domaće banke od prve do zadnje, i nakon toga podigi cijene svih svojih usluga do nivoa da je BiH najskuplja zemlja za bankarenje u Europi. Dozvoljeni krediti najniži, kamete najveće, naknade najskuplje. Što kažu banke na to? Pravdaju se da mora sve biti skupo da bi kompenziralo rizik poslovanja na nestabilnom trzištu. Tko je u stanju povjerovati u takvu glupost, i zaslužuje da ga se dobro pomuze.
A s vremenom će biti još gore, jer ne postoji nikakav mehanizam koji bi zakočio totalnu propast. Dvadeset godina u budućnost, BiH će imati ne više od 1 milijun stanovnika. Pogledajte broj upisanih prvašića ove godine, pogledajte godišnji mortalitet stanovništva, i izračunajte sami.
Par posebnih napomena u vezi te ideje kupovine robe iz oglasnika stranih država. BiH propisuje carinu na svu robu vrijednosti veće od 300 maraka, a promet neke robe posve zabranjuje (alkohol, duhan, parfemi itd.)
Mislim da ovu poštansku naknadu koju ljudi spominju za robu iz Kine od 1,8 KM ne bi trebalo platiti, ali mogli bi ti naplatiti onih 3,5 KM za lažno otvaranje robe na carini (tzv. porez na budale).
Negdje sam čuo da postoji posebno reguliran partnerski odnos između Pošte RH i HP Mostar, u smislu da je moguće slati i plaćati robu pouzećem iz jedne u drugu (kao da je jedna država u pitanju), pa ako živiš na području koje pokriva HP Mostar, možeš isprobati tu varijantu. Mada, nisam siguran da to zbilja funkcionira kako je zamišljeno, jer mi je jedan pisac iz RH rekao da je on na taj način htio slati i naplaćivati knjige iz RH i da nije prošlo. E sad, možda je on htio slati na teritorij koji ne pokriva HP Mostar, nemam pojma u čemu je problem.
U svakom slučaju, postoji silno mnoštvo ideja kako bi se u ekonomskom smislu mogao povezati prostor bivše Jugoslavije i kako bi se kroz jednu balkansku bescarinsku zonu mogao rasteretiti promet roba, ali do sada po tom pitanju nije napravljeno ništa. Nije da se nije moglo, nego se nijednom političaru do sada nije dalo baviti s time, valjda jer nije profitabilno.
- Emojti
#5256 Re: Aliexpress- all about
Moguce da su opet promjenili, nisam narucivao nista vec sedmicu dana. Pregledao sam sve iz 8 mjeseca, svaka je preko Singapura.tarowik336 wrote: ↑01/09/2023 23:09 Izgleda da ovisi o selleru koji shipping koristi. Imam par pošiljki od prošlog tjedna i sve su otišle na Singapur. Međutim, jedna friška od jučer ode (opet) u Mađarsku. Inače, taj seller je i prije isto slao preko Mađarske.
Mjenjaju svaki malo.
SunYou economy posiljke idu preko Vanuatu, a preporucene preko Holandije.
-
tarowik336
#5257 Re: Aliexpress- all about
Pogledao sam malo taj Vanuatu na internetu. Sudeć po slikama izgleda ko raj na zemlji, samo nije mi jasno kojeg vraga bi pošta išla preko otoka usred ničega. 
Je li tamo Tom Hanks zaglavio s onom svojom FedEx kutijom nakon brodoloma? Nije ni čudo da pošiljke stižu sporo.
Je li tamo Tom Hanks zaglavio s onom svojom FedEx kutijom nakon brodoloma? Nije ni čudo da pošiljke stižu sporo.
-
milojicabrzi
#5258 Re: Aliexpress- all about
Hvala ti puno na sveobuhvatnoj ekonomskoj analizi, ono što bih ja kupovao, većim dijelom ide do 300 KM, ako je nešto i skuplje, platio bih i carinu...tarowik336 wrote: ↑02/09/2023 00:41Logika nalaže da nema nikakve razlike između kupovine robe iz Kine ili iz Hrvatske. I jedno i drugo su inozemne suverene države i to je to.milojicabrzi wrote: ↑01/09/2023 09:42 Kakve su procedure i mogućnosti za dostavu pošiljke sa otkupom, koliko se čeka, kakva je procedura, ide li na carinu i sl?
Htio bih znati je li izvodivo i da li se isplati nešto kupiti u HR ili SLO i koliko bi to sa dostavom koštalo u BiH?
Dakle plaćanje pouzećem (kao kad kupuješ robu iz BiH) ne dolazi u obzir, tako da moraš koristiti zaobilazna rješenja. Znači ako nije u pitanju velik iznos da uplatiš čovjeku novac unaprijed na povjerenje, pa da ti on to onda pošalje poštom ili nekom kurirskom službom.
E sad pitanje kako najjeftinije nekome uplatiti pare. Po meni, bilo bi ti najbolje da otvoriš sebi račun na nekom servisu tipa Wise ili Revolut i onda čovjeku uplatiš novac na taj način (najjeftinija opcija), jer BiH nažalost nije dio SEPA zone (kao da se niti ne nalazi na kontinentu Europe), tako da ako ćeš se oslanjati na banke novac prema vani moraš slati SWIFT-om, financijskim sistemom iz sedamdesetih godina. Ako otvoriš sebi virtualni račun na Wiseu, onda novac u Hrvatsku možeš slati skoro bez ikakve naknade (jer su dio SEPA-a), ali u Srbiju svakako uz veće naknade jer Srbija kao i BiH koristi pretpotopni SWIFT.
Vidiš, problem je u tome što BiH ustvari nema osnovne atribute državnosti, odnosno u pitanju je neki oblik kolonije ograđene električnom žicom usred Europe. Ovo što kažem nije neko kukanje ili jeftino politiziranje, to je jednostavno tako. Da biste me razumjeli o čemu pričam, morate imati kontakta s financijskim sistemom na jednom malo dubljem nivou - a što god idete dublje, slika je sve crnja.
Mogao bih o tome pisati danima, ali samo ti samo nekoliko primjera.
- BiH je jedina država na svijetu s fiksiranom državnom valutom. 1,95830 je fiksni tečaj marke u odnosu prema euru i nije se mijenjao još od potpisa Daytona. Kao posljedica nemogućnosti države da propisuje inflaciju vlastite valute, pati domaća privreda i pati izvoz. Oni zarađuju na nama, ali ne i mi na njima.
- BiH je jedina država na svijetu čiji zakon o financijskom poslovanju propisuje da domaće stanovništvo u platnom prometu smije koristiti isključivo domaću valutu. Kao posljedica toga, stanovik BiH sam sebi ne smije uplatiti 1 euro na svoj vlastiti račun u Hrvatskoj, npr. Ovo je toliko opskuran, glup i zastario zakon da se neke banke prave blesave i plivaju u nekoj sivoj zoni praveći se da zakon ne postoji.
- BiH je jedina, ili ako ne jedina, onda barem jedna od vrlo rijetkih država na svijetu koje ne podržava apsolutno niti jedan fintech servis tipa Revolut, Wise, Payoneer i sl. Ništa vas ne spriječava da otvorite sebi račun, ali marke nisu podržane kao valuta, a ne možete dobiti ni karticu, niti ćete ti ikada moći. Zašto? Zbog zakona o deviznom poslovanju. Zašto je takav zakon? Zašto što su ga nametnuli stranci jer pogoduje stranim bankama.
Kad smo već kod stranih banaka, uvjeren sam da je to najveće zlo koje je ikada pogodilo ovu državu, veće i od rata. Umarširali su unutra kao okupatorska vojska, potpuno sravnili sa zemljom sve domaće banke od prve do zadnje, i nakon toga podigi cijene svih svojih usluga do nivoa da je BiH najskuplja zemlja za bankarenje u Europi. Dozvoljeni krediti najniži, kamete najveće, naknade najskuplje. Što kažu banke na to? Pravdaju se da mora sve biti skupo da bi kompenziralo rizik poslovanja na nestabilnom trzištu. Tko je u stanju povjerovati u takvu glupost, i zaslužuje da ga se dobro pomuze.
A s vremenom će biti još gore, jer ne postoji nikakav mehanizam koji bi zakočio totalnu propast. Dvadeset godina u budućnost, BiH će imati ne više od 1 milijun stanovnika. Pogledajte broj upisanih prvašića ove godine, pogledajte godišnji mortalitet stanovništva, i izračunajte sami.
Par posebnih napomena u vezi te ideje kupovine robe iz oglasnika stranih država. BiH propisuje carinu na svu robu vrijednosti veće od 300 maraka, a promet neke robe posve zabranjuje (alkohol, duhan, parfemi itd.)
Mislim da ovu poštansku naknadu koju ljudi spominju za robu iz Kine od 1,8 KM ne bi trebalo platiti, ali mogli bi ti naplatiti onih 3,5 KM za lažno otvaranje robe na carini (tzv. porez na budale).
Negdje sam čuo da postoji posebno reguliran partnerski odnos između Pošte RH i HP Mostar, u smislu da je moguće slati i plaćati robu pouzećem iz jedne u drugu (kao da je jedna država u pitanju), pa ako živiš na području koje pokriva HP Mostar, možeš isprobati tu varijantu. Mada, nisam siguran da to zbilja funkcionira kako je zamišljeno, jer mi je jedan pisac iz RH rekao da je on na taj način htio slati i naplaćivati knjige iz RH i da nije prošlo. E sad, možda je on htio slati na teritorij koji ne pokriva HP Mostar, nemam pojma u čemu je problem.
U svakom slučaju, postoji silno mnoštvo ideja kako bi se u ekonomskom smislu mogao povezati prostor bivše Jugoslavije i kako bi se kroz jednu balkansku bescarinsku zonu mogao rasteretiti promet roba, ali do sada po tom pitanju nije napravljeno ništa. Nije da se nije moglo, nego se nijednom političaru do sada nije dalo baviti s time, valjda jer nije profitabilno.
Imam neke rodbine na području koje pokriva HP Mostar, nije mi problem organizovat da rođak naruči, a ja mu dam pare...
Uglavnom, izgleda je najbolja opcija, ako ti nešto treba, skoknuti autom u HR i kupiti šta ti treba
Vjerujem da ima partiota u BiH koji će raditi na tome da se BiH uveže u ove finansijske tokove...
Već sam pokrenuo neke aktivnosti, da se polisa osiguranja iz RS, priznaje u FBiH i obratno, ponukan situacijom kad sam kupio auto sa registracijom gratis, a ustvari nije mogla se polisa prenijeti jer je auto registrovano u RS a ja u FBiH....
- canvra888
#5259 Re: Aliexpress- all about
Mala ispravka, može se dobiti Payoneer kartica, imam ju.tarowik336 wrote: ↑02/09/2023 00:41- BiH je jedina, ili ako ne jedina, onda barem jedna od vrlo rijetkih država na svijetu koje ne podržava apsolutno niti jedan fintech servis tipa Revolut, Wise, Payoneer i sl. Ništa vas ne spriječava da otvorite sebi račun, ali marke nisu podržane kao valuta, a ne možete dobiti ni karticu, niti ćete ti ikada moći. Zašto? Zbog zakona o deviznom poslovanju. Zašto je takav zakon? Zašto što su ga nametnuli stranci jer pogoduje stranim bankama.milojicabrzi wrote: ↑01/09/2023 09:42 Kakve su procedure i mogućnosti za dostavu pošiljke sa otkupom, koliko se čeka, kakva je procedura, ide li na carinu i sl?
Ali ono što je također bitno spomenuti je to da je zapravo po trenutnom zakonu o deviznom poslovanju korištenje Payoneer kartice ilegalno za primanje i povlačenje uplata iz inozemstva. Razlog - unošenje/konvertovanje stranih valuta mimo banaka koje posluju u BiH. I to nisu male kazne, ako se dobro sjećam, do 10.000 KM idu. Samo je tu olaškavajuća stavka da 'sitnije' ribe nisu gonili zbog toga, barem po mom saznanju.
-
Semmka1
#5260 Re: Aliexpress- all about
Donio mi je upravo postar paket narucen 23.08. Iznenadilo me je sto je reko da ja danas ne placam onih 1.80 
- Ozimician
#5261 Re: Aliexpress- all about
Pa ako podizes novac na bankomatu neke BH banke - ta banka vrsi konverziju pri isplati.canvra888 wrote: ↑04/09/2023 02:27Mala ispravka, može se dobiti Payoneer kartica, imam ju.tarowik336 wrote: ↑02/09/2023 00:41
Ali ono što je također bitno spomenuti je to da je zapravo po trenutnom zakonu o deviznom poslovanju korištenje Payoneer kartice ilegalno za primanje i povlačenje uplata iz inozemstva. Razlog - unošenje/konvertovanje stranih valuta mimo banaka koje posluju u BiH. I to nisu male kazne, ako se dobro sjećam, do 10.000 KM idu. Samo je tu olaškavajuća stavka da 'sitnije' ribe nisu gonili zbog toga, barem po mom saznanju.
Isto tako bilo koji turista kad dize pare sa strane kartice na BH bankomatu - radi istu stvar.
-
TheRedhead
#5262 Re: Aliexpress- all about
da akko bi onda ijedan stranac ista mogao obaviti ovdje, nece otvarati karticu u lokalnoj banciOzimician wrote: ↑04/09/2023 12:16Pa ako podizes novac na bankomatu neke BH banke - ta banka vrsi konverziju pri isplati.canvra888 wrote: ↑04/09/2023 02:27
Mala ispravka, može se dobiti Payoneer kartica, imam ju.
Isto tako bilo koji turista kad dize pare sa strane kartice na BH bankomatu - radi istu stvar.
-
boshniak
#5263 Re: Aliexpress- all about
Nije jedina fiksni kurs koriste i druge države, u evropi recimo Bugarski lev ima identican kurs prema euru kao i KM, danska kruna je isto vezana za euro. A da smo kolonija i protektorat to je svima jasno, oduvijek smo i bili neciji protektorat.tarowik336 wrote: ↑02/09/2023 00:41milojicabrzi wrote: ↑01/09/2023 09:42 Kakve su procedure i mogućnosti za dostavu pošiljke sa otkupom, koliko se čeka, kakva je procedura, ide li na carinu i sl?
- Emojti
- canvra888
#5265 Re: Aliexpress- all about
Ne vrši nužno ta banka konverziju, upravo zato na velikoj većini bankomata i imaš opciju 'sa konverzijom' i 'bez konverzije' prilikom isplate novca, čim se detektuje da je strana kartica/valuta u pitanju.Ozimician wrote: ↑04/09/2023 12:16Pa ako podizes novac na bankomatu neke BH banke - ta banka vrsi konverziju pri isplati.canvra888 wrote: ↑04/09/2023 02:27
Mala ispravka, može se dobiti Payoneer kartica, imam ju.
Ako odabereš opciju 'bez konverzije', konverziju vrši banka/servis koja je izdala tu karticu, a ne banka čiji je bankomat.
- Ozimician
#5266 Re: Aliexpress- all about
Dakle po toj logici svi turisti, dijaspora koja odabere način isplate "bez konverzije" - čini krivično djelo ?canvra888 wrote: ↑04/09/2023 17:01Ne vrši nužno ta banka konverziju, upravo zato na velikoj većini bankomata i imaš opciju 'sa konverzijom' i 'bez konverzije' prilikom isplate novca, čim se detektuje da je strana kartica/valuta u pitanju.
Ako odabereš opciju 'bez konverzije', konverziju vrši banka/servis koja je izdala tu karticu, a ne banka čiji je bankomat.
- canvra888
#5267 Re: Aliexpress- all about
Nije krivično, nego prekršajno.Ozimician wrote: ↑04/09/2023 17:03Dakle po toj logici svi turisti, dijaspora koja odabere način isplate "bez konverzije" - čini krivično djelo ?canvra888 wrote: ↑04/09/2023 17:01
Ne vrši nužno ta banka konverziju, upravo zato na velikoj većini bankomata i imaš opciju 'sa konverzijom' i 'bez konverzije' prilikom isplate novca, čim se detektuje da je strana kartica/valuta u pitanju.
I ne, ne čine prekršajno djelo jer nisu rezidenti FBiH, odnosno RS. To se odnosi samo na rezidente dva entiteta.
- nivla
#5268 Re: Aliexpress- all about
stiglo danas ovo sto sam refund uradio, sad placam prodavacu i javljam da ne salje
- Emojti
#5269 Re: Aliexpress- all about
Skrenuste vi s teme aliexpress 
- AstorH
#5270 Re: Aliexpress- all about
Dobio jucer paketic iz Kine, majica jedna sa dobrim printom. 5€ platio kinezu, shipping je bio free.
Malopre tu istu majicu posaljem obicnom postom u iz Sibenika u Mostar, tezina posiljke 100g. Platio 7€.

Malopre tu istu majicu posaljem obicnom postom u iz Sibenika u Mostar, tezina posiljke 100g. Platio 7€.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#5271 Re: Aliexpress- all about
Shipping nije bio free. To sto si ti platio nista, ne znaci da on subvencijom nije nadomjesten. Ti nemas subvennciju za posiljku koju si poslao.
- AstorH
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5273 Re: Aliexpress- all about
Stigne mi artikal od 19.06., prije njeg stigli neki artikli iz 8. mjeseca a on baš kasnio. Ostalo mi nekoliko sati do isteka narudžbe(prije je bila ona opcija extend da se produži vrijeme za max 14 dana, ali je sada nema) i otvorim dispute za refund jer sam mislio da se izgubilo i da neće nikako ni stići. Ubrzo nakon toga stigne.
Javim se ja prvo aliexpress podršci i oni mi kažu da kontantiram prodavača. Kontaktiram prodavača i neće budala da mu pošaljem pare, kontam je li on normalan.
Više od 3€ je u pitanju.
Ne znam kakva mu je to logika. Htio sam da ponovo naručim i da tako platim ali cijena je dobro veća nego što je bila kada sam naručio.
Zanemarite loš Engleski, jedva gledam na oči ali sam htio da ovo riješim dok nisam zaboravio.

Javim se ja prvo aliexpress podršci i oni mi kažu da kontantiram prodavača. Kontaktiram prodavača i neće budala da mu pošaljem pare, kontam je li on normalan.
Više od 3€ je u pitanju.
Ne znam kakva mu je to logika. Htio sam da ponovo naručim i da tako platim ali cijena je dobro veća nego što je bila kada sam naručio.
Zanemarite loš Engleski, jedva gledam na oči ali sam htio da ovo riješim dok nisam zaboravio.

-
Semmka1
#5274 Re: Aliexpress- all about
Mehemed wrote: ↑06/09/2023 00:03 Stigne mi artikal od 19.06., prije njeg stigli neki artikli iz 8. mjeseca a on baš kasnio. Ostalo mi nekoliko sati do isteka narudžbe(prije je bila ona opcija extend da se produži vrijeme za max 14 dana, ali je sada nema) i otvorim dispute za refund jer sam mislio da se izgubilo i da neće nikako ni stići. Ubrzo nakon toga stigne.
Više od 3€ je u pitanju.
![]()
Pa OK je kad ti je vec sam seller rekao da zadrzis refund.
A sto se tice onog vremena koji istice, ja se par dana prije isteka javim selleru da to produze i uvijek bez problema to oni produze. Jednom mi se eto desilo kad je seller sam rekao da otvorim refund jer sam se vec 2. Ili 3. Put javila da produzim vrijeme.
- Quaresma
#5275 Re: Aliexpress- all about
Da nam je vise ljudi ko Mehemed imali bi sad direktnu dostavu sa Amazon US.