Čega još ima
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Hakiz
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#3377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne smeta mi nista, zaboli me. Pokusavam da ti ukazem na to da se trebas opustiti druze, nismo svi tu i na strani zelenih ili crvenih itd. Zelim da vjerujem da vecina forumasa s par izuzetaka nije clan neke stranke ili partije. Simpatizera jednih, drugih ili trecih da ima to svakako, jer se interesi poklapaju. Opusteno stari, ne pokusava te niko povrijediti ili radikalno promijeniti tvoj politicki kurs. Diskutujemo.
- kakotakonikako
#3378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba shvatiti ove clanove, simpatizere i botove Trojke. Nije im lako.
Sa jedne strane je nesto sto su obecavali i borili se u predizbornoj kampanji - GRADJANSKA Drzava Bosna i Hercegovina
a sa druge strane, ovom historijskom presudom Europskog suda za ljudska prava po apelaciji Slavena Kovačevića - nalaze se koalicioni partneri ( snsd i hdz ) koji su protiv te presude ali koji su te i doveli na vlast i u fotelje ( uz svesrdnu podrsku ohr-a ).
Šta odabrati - principe ili fotelje ????
Sve to pozorno nadgledaju stanovnici Drzave Bosne i Hercegovine.
Ja hocu da vjerujem da ce u svemu ovome pobijediti osjecaj za Drzavom i patriotizam. Vjeru u to mi pojacavaju iz tih redova - Becirovic, Ademovic, Helez, Karic, Cengic, Magazinovic .....

Sa jedne strane je nesto sto su obecavali i borili se u predizbornoj kampanji - GRADJANSKA Drzava Bosna i Hercegovina
Sve to pozorno nadgledaju stanovnici Drzave Bosne i Hercegovine.
Ja hocu da vjerujem da ce u svemu ovome pobijediti osjecaj za Drzavom i patriotizam. Vjeru u to mi pojacavaju iz tih redova - Becirovic, Ademovic, Helez, Karic, Cengic, Magazinovic .....
-
Osmi Socrates
#3379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Građanska BiH se obećava od 1990, I guess. Ne znam zašto tek sada pozorno gledate, ali trebali ste, čini mi se, i prije to raditi.
Teško je napisati besmisleniji post, ali pokušaj.
Teško je napisati besmisleniji post, ali pokušaj.
Last edited by Osmi Socrates on 30/08/2023 11:58, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#3380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ama, interes.W0rM wrote: ↑30/08/2023 11:51 Ne smeta mi nista, zaboli me. Pokusavam da ti ukazem na to da se trebas opustiti druze, nismo svi tu i na strani zelenih ili crvenih itd. Zelim da vjerujem da vecina forumasa s par izuzetaka nije clan neke stranke ili partije. Simpatizera jednih, drugih ili trecih da ima to svakako, jer se interesi poklapaju. Opusteno stari, ne pokusava te niko povrijediti ili radikalno promijeniti tvoj politicki kurs. Diskutujemo.
Mladima po 10.000 za nekretninu, porodiljama po 1.000. Naravno da će ljudi koji to dobiju, njihove porodice, biti za onoga ko im je to dao. I oni koji su uhljebljeni bili su za SDA zbog interesa.
Ja niti sam uhljebljen, niti mi je u rodbini neko mlad i porodilja, ja nemam za šta da volim ni trojku ni SDA.
Evo, razmatraju povećanje za stanove mladima.
A meni invalidnina, nema povećanja. Naravno da ću pisati protiv, šta bih trebao, da hvalim
- W0rM
#3381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hotseat je svakako, za kokica, sjest i gledat, jer stize jesen toplija nego ikada u politickom BH loncu. Zelim da vjerujem da ce odabrati principe u odnosu na fotelje, za sada im ta prognoza ne ide u korist gledajuci iz dosadasnjih iskustava.kakotakonikako wrote: ↑30/08/2023 11:53 Treba shvatiti ove clanove, simpatizere i botove Trojke. Nije im lako.
Sa jedne strane je nesto sto su obecavali i borili se u predizbornoj kampanji - GRADJANSKA Drzava Bosna i Hercegovinaa sa druge strane, ovom historijskom presudom Europskog suda za ljudska prava po apelaciji Slavena Kovačevića - nalaze se koalicioni partneri ( snsd i hdz ) koji su protiv te presude ali koji su te i doveli na vlast i u fotelje ( uz svesrdnu podrsku ohr-a ).
Sve to pozorno nadgledaju stanovnici Drzave Bosne i Hercegovine.![]()
Ja hocu da vjerujem da ce u svemu ovome pobijediti osjecaj za Drzavom i patriotizam. Vjeru u to mi pojacavaju iz tih redova - Becirovic, Ademovic, Helez, Karic, Cengic, Magazinovic .....![]()
![]()
-
Hakiz
#3382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato što smo znali da kada je obećava narodna stranka, nema ništa od toga.Osmi Socrates wrote: ↑30/08/2023 11:57 Građanska BiH se obećava od 1990, I guess. Ne znam zašto tek sada budno gledate, ali trebali ste, čini mi se, i prije to raditi.
Nema ni sa trojkom, i tamo je narodna stranka povela kolo. Ali smo se nadali zbog NS i malo zbog SDP. Pa je razočarenje zbog srušene nade.
Zar to treba objašnjavati?
- DaysleepeR
#3383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Od principa se ne živi.
Principe ganjati može samo dijaspora koja se ne boji ni za posao ni za zdravstvo ni za djecu.
Sve im riješeno jer žive u normalnoj državi pa od dosade i obijesti naprđuju da im je da neko opet gine da im povrati kuću i zemlju koju su prodali.
Principe ganjati može samo dijaspora koja se ne boji ni za posao ni za zdravstvo ni za djecu.
Sve im riješeno jer žive u normalnoj državi pa od dosade i obijesti naprđuju da im je da neko opet gine da im povrati kuću i zemlju koju su prodali.
- W0rM
#3384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Interes je ono sto veze ljude. Svakako, razumijem, zato i pokusavam onom decku gore da kazem da se smiri, hoce ga krvni pritisak i hejt prema drugima dokrajcitiHakiz wrote: ↑30/08/2023 11:58Ama, interes.W0rM wrote: ↑30/08/2023 11:51 Ne smeta mi nista, zaboli me. Pokusavam da ti ukazem na to da se trebas opustiti druze, nismo svi tu i na strani zelenih ili crvenih itd. Zelim da vjerujem da vecina forumasa s par izuzetaka nije clan neke stranke ili partije. Simpatizera jednih, drugih ili trecih da ima to svakako, jer se interesi poklapaju. Opusteno stari, ne pokusava te niko povrijediti ili radikalno promijeniti tvoj politicki kurs. Diskutujemo.
Mladima po 10.000 za nekretninu, porodiljama po 1.000. Naravno da će ljudi koji to dobiju, njihove porodice, biti za onoga ko im je to dao. I oni koji su uhljebljeni bili su za SDA zbog interesa.
Ja niti sam uhljebljen, niti mi je u rodbini neko mlad i porodilja, ja nemam za šta da volim ni trojku ni SDA.
A meni invalidnina, nema povećanja. Naravno da ću pisati protiv, šta bih trebao, da hvalim![]()
-
laik1981
#3385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A imas li ti djecu, unuke, clanove pododice koji su mladi, planiraju porodicu i tako to?Hakiz wrote: ↑30/08/2023 11:58Ama, interes.W0rM wrote: ↑30/08/2023 11:51 Ne smeta mi nista, zaboli me. Pokusavam da ti ukazem na to da se trebas opustiti druze, nismo svi tu i na strani zelenih ili crvenih itd. Zelim da vjerujem da vecina forumasa s par izuzetaka nije clan neke stranke ili partije. Simpatizera jednih, drugih ili trecih da ima to svakako, jer se interesi poklapaju. Opusteno stari, ne pokusava te niko povrijediti ili radikalno promijeniti tvoj politicki kurs. Diskutujemo.
A meni invalidnina, nema povećanja. Naravno da ću pisati protiv, šta bih trebao, da hvalim![]()
-
Hakiz
#3386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čitaš li post na koji odgovaraš?laik1981 wrote: ↑30/08/2023 12:02A imas li ti djecu, unuke, clanove pododice koji su mladi, planiraju porodicu i tako to?Hakiz wrote: ↑30/08/2023 11:58
Ama, interes.
-
laik1981
#3387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Razumijem ogorcenost. Vjerovatno prezires i mlade, kao i porodilje. Busis djeci lopte kada ulete u avliju. Pljuj onda. Nista ti drugo i ne preostaje. Na tvoju zalost vecina ima mlade u svojim porodicama, ljude koji planiraju svoje porodice, koji zele neku drugaciju perspektivu od one koju nam je SDA podastirala u proteklih 30 godina.
-
Hakiz
#3388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko je u tvojoj porodici hajrovao od trojkelaik1981 wrote: ↑30/08/2023 12:10Razumijem ogorcenost. Vjerovatno prezires i mlade, kao i porodilje. Busis djeci lopte kada ulete u avliju. Pljuj onda. Nista ti drugo i ne preostaje. Na tvoju zalost vecina ima mlade u svojim porodicama, ljude koji planiraju svoje porodice, koji zele neku drugaciju perspektivu od one koju nam je SDA podastirala u proteklih 30 godina.
Ogorčenost? Imaš vlast koja ti lijepo kaže da nije zainteresovana za tebe, drugi su joj važni. Zar to nije bio razlog zbog kojeg smo protiv SDA?
Last edited by Hakiz on 30/08/2023 12:14, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#3389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znači bez nade i bez pozornosti ste preko 30 godina (hajde neka bude 26) buljili u prazno dok je SDA u saradnji sa partnerima/protivnicima uništavao bilo kakvu budućnost, a od političara koji su juče sjeli u fotelje očekujete da sve to riješe nekim čarobnim štapom u roku pet dana, ili maksimalno mjesec.Hakiz wrote: ↑30/08/2023 12:00Zato što smo znali da kada je obećava narodna stranka, nema ništa od toga.Osmi Socrates wrote: ↑30/08/2023 11:57 Građanska BiH se obećava od 1990, I guess. Ne znam zašto tek sada budno gledate, ali trebali ste, čini mi se, i prije to raditi.
Nema ni sa trojkom, i tamo je narodna stranka povela kolo. Ali smo se nadali zbog NS i malo zbog SDP. Pa je razočarenje zbog srušene nade.
Zar to treba objašnjavati?
Da se niste vi zajebali malo u proračunu?
De ja to da razmotrim još jednom.
Da li je moguće?
Nije.
Zajebali ste se. Morate biti strpljiviji. Ne može tako brzo, ako uopšte i može.
Last edited by Osmi Socrates on 30/08/2023 12:16, edited 2 times in total.
-
saimidin
#3390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čak ni SR
nije bila "građanska", kako ono ni...ni...ni već i...i...i, ili još smješnije "radnička/proletarijatska"
Previše se opterećujete svakodnevnim prepucavanjima, prestajete vidjeti šumu od drveta, za četničku i ustašku politiku nikakva
nije prihvatljiva, a još manje bošnjaci/bosanci/muslimani/... osim privremeno u trenutnim okolnostima, tj dok se ne stvore uslovi za nastavak velikodržavnih projekata
Sve skupa, a sda najviše, stranke koje imamo ne osvješćuju narod o ovome, već se skupa sa narodom prave da ne vide pored očiju
Previše se opterećujete svakodnevnim prepucavanjima, prestajete vidjeti šumu od drveta, za četničku i ustašku politiku nikakva
Sve skupa, a sda najviše, stranke koje imamo ne osvješćuju narod o ovome, već se skupa sa narodom prave da ne vide pored očiju
-
HelaS
#3391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
laik1981 wrote: ↑30/08/2023 12:10Razumijem ogorcenost. Vjerovatno prezires i mlade, kao i porodilje. Busis djeci lopte kada ulete u avliju. Pljuj onda. Nista ti drugo i ne preostaje. Na tvoju zalost vecina ima mlade u svojim porodicama, ljude koji planiraju svoje porodice, koji zele neku drugaciju perspektivu od one koju nam je SDA podastirala u proteklih 30 godina.
-
laik1981
#3392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Svi smo hajrovali. Gdje ces vecu korist od izbacivanja SDA iz vlasti. Ne mladima svijet ostaju. Ne daj se hakizeHakiz wrote: ↑30/08/2023 12:12Ko je u tvojoj porodici hajrovao od trojkelaik1981 wrote: ↑30/08/2023 12:10
Razumijem ogorcenost. Vjerovatno prezires i mlade, kao i porodilje. Busis djeci lopte kada ulete u avliju. Pljuj onda. Nista ti drugo i ne preostaje. Na tvoju zalost vecina ima mlade u svojim porodicama, ljude koji planiraju svoje porodice, koji zele neku drugaciju perspektivu od one koju nam je SDA podastirala u proteklih 30 godina.
Ogorčenost? Imaš vlast koja ti lijepo kaže da nije zainteresovana za tebe, drugi su joj važni. Zar to nije bio razlog zbog kojeg smo protiv SDA?
-
Hakiz
#3393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zašto? Samo potvrđuje šta sam rekao: Interes.HelaS wrote: ↑30/08/2023 12:23laik1981 wrote: ↑30/08/2023 12:10
Razumijem ogorcenost. Vjerovatno prezires i mlade, kao i porodilje. Busis djeci lopte kada ulete u avliju. Pljuj onda. Nista ti drugo i ne preostaje. Na tvoju zalost vecina ima mlade u svojim porodicama, ljude koji planiraju svoje porodice, koji zele neku drugaciju perspektivu od one koju nam je SDA podastirala u proteklih 30 godina.Žestoko. Hakize, ovo se teško podnosi
![]()
-
Hakiz
#3395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
laik1981
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
moš misliti ljudi gledaju interes 
-
Hakiz
-
laik1981
-
Hakiz
#3400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Malo si ti pomiješao lončiće. Ne mrzim ja djecu. Ne volim ih, ali ih ne mrzim. Ne mrzim ja nikoga, zapravo.
Nisu djeca kriva za (ne)djela trojke.
Upstslom i ja sam, svi smo, nečija djeca