Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sumirprimus

#3351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

realno ja da sam hdz u bosni, pa ni ja nikad nista sa bosnjama ne bi. koji krac. imas putovnicu i fizicku vezu s hrvatskom,a ovi bi ti uvodili neku vrstu svog uredjenja koje i nije bas za pohvalit(dajte jednu svijetlu tacku u federaciji da bi se mogla prenijet i na druge sredine). jos bi ti nametali svoje predstavinke preglasavanjem. upravo ono sto je svima smetalo u jugoslaviji sa srbima.
jesmo li realni? zeljko komsic nije odraz volje hrvata u bih, nego inat i njegov licni interes, da se na glavu popnemo tako je. to je fakat. ko je kriv? onaj ko je potpiso ovu ludacku kosulju u dejtonu a to se sve zaboravlja.
sta nije jasno, dok god nemas podrsku drugih naroda nema promjene uredjenja, ne svidja vam se, radite da to primjenite, recimo na natalitetu, ah da, narod nam iseljava u nemacku i na zapada masovno, al kako kazu sda statisticari da nemamo brige nista opasno zvanicno samo 20ak k ljudi otislo zadnjih godina. :lol: :-)
sumirprimus

#3352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kamberovica polje wrote: 30/08/2023 11:07 Molim da prestanete s dehumanizacijom SDA ovaca. Nije to ok.
cuj da prstanemo nisam ni bio iskern do kraja sta mislim o njima
sumirprimus

#3353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kaze bitno je 2:1 jest vidili sm oda je bitno i kad su auta nova narucivali :oops:
breuer

#3354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:10 realno ja da sam hdz u bosni, pa ni ja nikad nista sa bosnjama ne bi. koji krac. imas putovnicu i fizicku vezu s hrvatskom,a ovi bi ti uvodili neku vrstu svog uredjenja koje i nije bas za pohvalit(dajte jednu svijetlu tacku u federaciji da bi se mogla prenijet i na druge sredine). jos bi ti nametali svoje predstavinke preglasavanjem. upravo ono sto je svima smetalo u jugoslaviji sa srbima.
jesmo li realni? zeljko komsic nije odraz volje hrvata u bih, nego inat i njegov licni interes, da se na glavu popnemo tako je. to je fakat. ko je kriv? onaj ko je potpiso ovu ludacku kosulju u dejtonu a to se sve zaboravlja.
sta nije jasno, dok god nemas podrsku drugih naroda nema promjene uredjenja, ne svidja vam se, radite da to primjenite, recimo na natalitetu, ah da, narod nam iseljava u nemacku i na zapada masovno, al kako kazu sda statisticari da nemamo brige nista opasno zvanicno samo 20ak k ljudi otislo zadnjih godina. :lol: :-)
nemaš se šta pitati, ti jesi HDZ...
dječak sa šibicama

#3355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Oni su svakako majstori marifetluka, jer obraza nemaju, upravo je SDA jedan od "tronosca" tvoraca rotirajucih funkcija na nacionalnoj osnovi, a danas su kao najveci kriticari istog.

I to obavezno kad na funkciju po dogovorenom tronacionalnom sistemu, sjedne neki Srbin ili Hrvat. Naravno, funkciju koju preuzima Bosnjak, nece ni spomenuti, a sto bi. Poenta njihove demagogije je uvjeriti polupismenog glasaca da SDA donoci Bosnjacima, a izdajnicka Trojka odnosi.

Oni ako popuse i naredne izbore i ne vrate se na JP sisu, nista ih vise spasiti nece, pocet ce kao Avdo nakon sto je ostao bez Osmice, glavinjati u prazno i kopniti.
sumirprimus

#3356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ma vi ste svi za mene sda i zeleni ba, oddavno ..
a hljeba mi i tita mrtvog dodje mi da naiuducim izborima u inat i glasam za hdz jel vas to najvise muci haman u zivotima vasim....
doduse ima i trojka, al nisu oni tlika zubobolja ko hdz, prvo hdz, pa trojka, pa kifla pa nerko. :lol:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#3357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:17 ma vi ste svi za mene sda i zeleni ba, oddavno ..
a hljeba mi i tita mrtvog dodje mi da naiuducim izborima u inat i glasam za hdz jel vas to najvise muci haman u zivotima vasim....
doduse ima i trojka, al nisu oni tlika zubobolja ko hdz, prvo hdz, pa trojka, pa kifla pa nerko. :lol:
Kada te paranoja udari pa svugdje visi neprijatelja :lol:
sumirprimus

#3358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sda je izmislila ovaj sistem nesistema. seme sredjivanja, poslo me asim i to.
sumirprimus

#3359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

W0rM wrote: 30/08/2023 11:18
sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:17 ma vi ste svi za mene sda i zeleni ba, oddavno ..
jest meni je paranoja a ti pametan, ZDRAV PRAV pa u njemacku, tu je ralzika. GOLEMA
I tu se razilazimo ja i vi u dijaspori, nista protiv va licno nemam ,boga mi neka vas i smo naprijed, al onda ne mozemo ravnopravno o dnevnopolitickim temama lelemudat. nije isto ni blizu, ja zivim sa posljedicama lelmuda, a vi pak djecu zene pod ruke i na ciste uliec, cist zrak, cisti radni odnosi, politicki, pravosudni, obrazovni, zdravstveni i sl.
svakg njegova rana boli najvise. al vi ne znate kakve su ovde gangrene, jer vas vise toliko ne dotice.
Last edited by sumirprimus on 30/08/2023 11:21, edited 1 time in total.
W0rM

#3360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:19
W0rM wrote: 30/08/2023 11:18

jest meni je paranoja a ti pametan, ZDRAV PRAV pa u njemacku, tu je ralzika. GOLEMA
Ljubomora i zavist se ne lijece - to je fabricka greska 8-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Kritikujete prpin patriotizam a on svaki dan komsijama svedjanima govpri kako je lijepo u bosnu na odmor otici i vratit se za 7 dana
sumirprimus

#3362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

izvrsni direktor wrote: 30/08/2023 11:20 Kritikujete prpin patriotizam a on svaki dan komsijama svedjanima govpri kako je lijepo u bosnu na odmor otici i vratit se za 7 dana
prpa je klasicna bosnjacka prelivoda, koliko god to zvucalo zalosno. tragican lik
sumirprimus

#3363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

W0rM wrote: 30/08/2023 11:19
sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:19

aha ljubomora, citaj do kraja :lol: :-)
ti ces meni rec da je sda sistem dobar za mene i moju djecu, a ti prvi pobjego/otiso u njemacku, i neka si ,dabogda ti bilo ko rudi feleru, vidis li ti tu rascjep izmedju realnosti i iluzija?
HelaS

#3364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by HelaS »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:22
izvrsni direktor wrote: 30/08/2023 11:20 Kritikujete prpin patriotizam a on svaki dan komsijama svedjanima govpri kako je lijepo u bosnu na odmor otici i vratit se za 7 dana
prpa je klasicna bosnjacka prelivoda, koliko god to zvucalo zalosno. tragican lik
Svako njegov post je maliciozan. Zloban. Patologija :(
sumirprimus

#3365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kako ti znas da je ovaj sistem dobar za mene i moju djecu? sda sistem, ne branim ja ni trojku ali njima dajem sansu jer bih dao bilo kome sansu da proba nesto proimijeniti za razliku od ovih sda uholoža!.
ako ne budu vlajlai, budu isto radili, nikakav problme na iducim izborima odmah kazniti.
ali sektaski odnosi i to neko pravo na patriotizam od tog se osipam, odma vidim supljake, i klasicne nase ljige i ljignje koji plivjau sve stilove samo zarad vlastitog interesa. sto sda najupjesnije rdi sve ove godine.
sumirprimus

#3366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dookauje se novim stranackim gazdama...
W0rM

#3367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:23
W0rM wrote: 30/08/2023 11:19

aha ljubomora, citaj do kraja :lol: :-)
ti ces meni rec da je sda sistem dobar za mene i moju djecu, a ti prvi pobjego/otiso u njemacku, i neka si ,dabogda ti bilo ko rudi feleru, vidis li ti tu rascjep izmedju realnosti i iluzija?
NIko ti ne brani da odes, niti te ko tjera da zivis u tom sistemu, tu odluku ti donosis i sa njom zivis. Da me boli briga, pa i ne boli me, jer taj sistem utice na moju porodicu i porodicu supruge ciji su roditelji, braca i sestre tu. To sto sam ja u relativno (a i to je sad upitno u nekim segmentima) uredjenom sistemu, ne znaci da me zaboli sta se desava u maticnoj mi drzavi. Da me zaboli ne bih pratio dnevno-politicke novosti i gledao/citao misljenja na ovom forumu.
Nije svako otisao u dijasporu jer mu je drzava kriva. Za mene je Bosna i Hercegovina najljepsa drzava na planeti, najbolje se osjecam kada sam tu. S tim receno, politicki sistem i Ustavno uredjenje je cirkus.

Ako si se nasao uvrijedjen na komentar, sto sam ti ostavio da u svima vidis dusmana, tu ti ja ne mogu pomoci, rascisits malo sam sa sobom. Niko ti ne trpa usta da kazes da smo "svi zeleni".

Haj zivio.
sumirprimus

#3368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

et vidis najljepsa ti je najbolji sistem i otiso si iz takve ljepote. nesto je tu procijepu. izmedju zelja i mogucnosti.. istine i sanjarenja.
i nije tacno da u svima vidim dusmane, vidim samo sda kriminalce i tragicne likove koji ih guraju zarad vlastitog intereda a na stetu iste one drzave koju kao podzravaju patriote, jah.
.
W0rM

#3369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:33 et vidis najljepsa ti je najbolji sistem i otiso si iz takve ljepote. nesto je tu procijepu. izmedju zelja i mogucnosti.. istine i sanjarenja.
i nije tacno da u svima vidim dusmane, vidim samo sda kriminalce i tragicne likove koji ih guraju zarad vlastitog intereda a na stetu iste one drzave koju kao podzravaju patriote, jah.
Da ponovim, samo za te, koji procita prva 3 reda. Evo obojio u ZELENO, a i podvukao i ukrivio ako si kojim slucajem slijep na boje :D
Nije svako otisao u dijasporu jer mu je drzava kriva. Za mene je Bosna i Hercegovina najljepsa drzava na planeti, najbolje se osjecam kada sam tu. S tim receno, politicki sistem i Ustavno uredjenje je cirkus.
sumirprimus

#3370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

auf viderzen.
haj ti svojim poslom vidi koilka je satnica, i dje je jetiniji msjstaj u minkenu il oko frankfurta, a pusti nas da se ovde u ovoj kaljuzi mazemo..
da ne bi i za to bila kriva trojka i hdz.
a ne sda zbog koje si i otiso jer nema para , nema plata ko na zapadu jer nisu nista uradili po tom pitanju jer su bili zauzeti odbranom bracnog para izetbegovic i bolio ih njeznik za radnike i satnice.
fadil i rahat patnja 8 godina jah
W0rM

#3371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Jel to nesmijes da me quotas da ti ne odgovorim? :D Haj, oke, necu ni ja tebe
haj ti sovjim polsom vidi koilka je satnica, i dje je jetiniji msjstaj
Pretpostavljam da si htio da kazes iduce s ovim postom: haj ti svojim poslom vidi kolika je satnica, i gdje je jetiniji smjestaj.

Laki malo nervozan?
sumirprimus

#3372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

tacno nemam fitilj. :thumbup:
sta tebi tacno smeta sto pljujem po sda? znaci isti si ko i oni. otjeraju te u bijeli svijet i opet ih branis, samo tako nastavi.
ono stanu ovi klasicni botovi pojavise se ti na braniku bracnog para izetbegovi i sda kriminalaca.
de vidi imam li jos koju gramaticku grsku... vjerovatn imam.
sumirprimus

#3373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ima li dje slika kada bezbrizna direktorka sa laznim diplomama sebija zena bakirova, i mati od one sto je vjenco reis za pimpa, se slika sa usisivacima na klinickom centru, nedaj boze spojenim na nase ljude u nevolji u trenutku kovid pndemije. pitam cujem pricalo se pobirjacnici i po viber gurpama... :oops:
Hakiz

#3374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

sumirprimus wrote: 30/08/2023 11:43 tacno nemam fitilj. :thumbup:
sta tebi tacno smeta sto pljujem po sda? znaci isti si ko i oni. otjeraju te u bijeli svijet i opet ih branis, samo tako nastavi.
ono stanu ovi klasicni botovi pojavise se ti na braniku bracnog para izetbegovi i sda kriminalaca.
de vidi imam li jos koju gramaticku grsku... vjerovatn imam.
Zato ga brani.

Neka mene trojka ispali, branit ću je :lol:
sumirprimus

#3375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ludilo uma.
Locked