NecuVise wrote: ↑30/08/2023 10:45
sumirprimus wrote: ↑30/08/2023 09:28
Covjek je u pravu, nAjveci zamah je bio u periodu od 2010 do 2014. Ko tvrdi drukcije laze. tAD su sruseni jer sda nije bila na vlasti, protesti iskoristeni dignuti standardno borci i rudari i imali smo haos. osimautocesta, bijedic je najzasluziniji i za dio rekonstrukcije puta na karauli tz-sa. kakav god da je bio, bio je bar koristan za drustvo. 8 godina onih niškoristi mi nismo imali nikakve ili skro nikakve fajde.
Ko se vise i sjeca zbog cega se prvobitno krenulo u proteste, i nebitno, bitno je da smo poslije dobili fadila, inat, opstrukcije i zastoj.
Čemu laganje? SDA je bila dio te nelegalne vlade u kojoj su odlično radili na izgradnji autoputa a katastrofalno na ostalim stvarima.
https://fbihvlada.gov.ba/bosanski/sasta ... 1-2015.php
Nije bilo HDZ-a, kancera ove države ili barem entiteta. SDA je znala ponegdje dati poneki dobar kadar, ja fakat se ne mogu sjetiti da je HDZ ikada nekog sposobnog negdje imenovao, pa makar bila neka direkcija, javno preduzeće i slično.
Moj hejt prema HDZ-u nije hejt prema BH Hrvatima, razumijem ih donekle i što glasaju za njih, ali ti ljudi su jednom sklonjeni i ozbiljan pomak je napravljen. I danas, u područjima gdje prolazi koridor Vc, a koji je pod njihovom kontrolom, miniraju na sve načine izgradnju. Oko Počitelja su oni najviše zajebavali, nije ni SDA tu bio nevin, da se ne lažemo.
Ultimativna demonstracija bezobrazluka se desila sa brzom cestom kroz Lašvu, gdje opstruiraju sve što mogu i plus su degradili brzu cestu kroz Poslovnu zonu Vitez na obični bulevar, da bi zaštitili svoje privatne subjekte.
Dobra je stvar što mi čistimo ispred svojih vrata, nije bilo vlasti ispred pro-bosanske opcije da nije bila na streljanju javnosti i neka je, samo tako se progres može ostvariti, ali osim političkih opstrukcija koje se pripisuju HDZ-u, treba im pripisati i ove infrastrukturne opstrukcije.