NecuVise wrote: ↑29/08/2023 21:04Cijenim tvoje upise na temi, ali daj ve jednom prestani pisati o tom zlatnom sobu izgradnje autoputeva u BiH i kako to narodu nije bitno i još pisati da se ne zna što su bili protesti. Kako ovi s kojima se raspravljaš iznova pljuju po svemu, tako s druge strane to iznova spominješ taj period i praviš od te situacije nešto što nije.
Ja razumijem da nekom dosadi čitati neke stvari koje ponavljam, poenta je što dobar ljudi uopšte ne čita ništa na temi, osim eventualne senzacije i jedva čeka da krene pljuvačina.
Ne fali ništa pljuvanju, ali treba imati mjeru brate, na kraju krajeva ja samo podvlačim liniju da svake četiri godine, građani imaju priliku nešto da promijene, kad već toliko pljuju, zašto ne vidimo promjene na vlasti.
I ovo doba može biti zlatno, imamo bukvalno dionicu od 21 kilometar u izgradnji, pa ima još skoro 9 iza nje, pa u RS-u još šest kilometara iza te, pa onda 20 kilometara od Zenice do Žepča, rascjepkanih u pet pod-dionica, pa ima i deset kilometara od Međugorja do Počitelja, haman u finišu (izgleda da su opravili most), pa imaju i ovi Dodikovi projekti Prijedor i Bijeljina.
Jedna sposobna grupa sa nekom zdravom vizijom bi u tri godine sve to mogla otvoriti i stvarno bi svi dobili osjećaj da smo negdje odmakli s ovim. Tako da sve ima zlatno doba, dok ne dođe neko novo zlatno doba. Adnana Štetu će sigurno u Sarajevu zapamtiti po onom što je učinio za javni prijevoz u tom gradu, neki će vjerovatno zapamtiti i eru Semihe Borovac kao period masovne obnove fasada u gradu, pa evo sjetimo se Mirka Šarovića na mjestu državnog Ministra trgovine, kada je mnogo ljudi bilo impresionirano kako je profesionalno to minsitarstvo izgledalo i koliko je uradio da se pomjerimo u procesu članstva u WTO.
Što je najjače, ja apsolutno nisam politički opredijeljen u tom smislu, mislim da se radnik na svojoj poziciji uvijek može prepoznati, nebitno iz koje političke opcije dolazio.