Kod ovakvih situacija uvijek se sjetim onog lika sa YT od prije 10-15 godina kada kaže "Narod je stoka i treba ga je***i!".
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
markopd
#3601 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hahahaha najjači su mi ovi po komentarima kako u ovom robovlasniku vide ljudinu i dobrotvora.Pa mutavci jedni bolje bi prošli u zatvoru nego kod ovog robovlasnika...
Kod ovakvih situacija uvijek se sjetim onog lika sa YT od prije 10-15 godina kada kaže "Narod je stoka i treba ga je***i!".
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#3602 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Uopšte ne pišem o tomeAteista wrote: ↑25/08/2023 15:35Moj stari je dok je bio ziv vrsio na mene pritisak da idem vani, nije me bas tjerao ali je povremeno vodio razgovore gdje je pokusavao da me nagovori, meni se nije islo.
Mozda bi mi bilo bolje da sam otisao ko mladji, mozda bih bio sretan, mozda i ne bih. Znam ljudi koji su otisli vani a ne djeluju mi bas da su sretniji i zadovoljniji od mene koji sam ostao, nije sve u parama, isko znam da ni to nije uvijek glavni razlog odlaska.
Imam jedan bas dobar primjer covjeka koji je otisao vani da postigne neki cilj za koji je mislio da nece ovdje moci kako treba, nakon dosta godina zbog specificnog zivota i okolnosti vani je odustao od tog cilja dok sam ja isti ostvario iako mi to nije nikad bio neki glavni zivotni cilj, ne mogu vise detalja jer bi znacilo iznosenje previse privatnih informacija.
Opet, ne kazem da je ovdje bolje nego vani sve ukupno gledajuci, ali svako za sebe zna gdje mu je bolje i sta mu je najvaznije, razliciti ljudi imaju razlicite ciljeve u zivotu,na razlicit nacin se snadju negdje i slicno.
Nego bukvalno o mobingu da se iseliš.
Jbt, kakva mentalna vratolomija.
Da je lični neuspjeh ako nisi napustio zemlju rođenja i ostavio svoju kulturu iza sebe.
-
Hakiz
#3603 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nije to ništa čudno. Ima puno takvih aranžmana. Hoćeš da ljetuješ u, recimo, Francuskoj. Kaže ti lik kod koga noć košta 500 ili 1.000 eura, dođi na 14 dana, imaš besplatan smještaj i doručak, kao da si platio sobu, tvoja obaveza je da radiš dnevno 6 sati. Obično su to poslovi tipa održavanje vrta, rad, najčešće fizički, pri obnovi objekata i slični.Ozimician wrote: ↑25/08/2023 16:33 Pazi ovaj oglas svetenejeblo :
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /230825086
Dakle lik bukvalno trazi pomocnog radnika u zamjenu za smjestaj.![]()
Za hranu nek se sam snadje, ovo bi bio OK oglas da je stavio i neku platu uz njega.![]()
I kazu nema radnika.
Dakle jedine mjesece kad bi mogao da "uziva" u normalnom smjestaju - smjestit ce ga u neku supu."Mogao bi tu boraviti tokom cijele godine, 12 mjeseci, osim onih četiri, pet mjeseci kad je objekt popunjen. Tada bih toj osobi ili paru osigurao opremljeni studio-apartman koji je namijenjen osoblju objekta. Zauzvrat tražim da ta osoba pazi na objekt, odnosno da bude odgovorna za njega, s naglaskom na održavanje bazena i vrta", dodaje.![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle besplatan sezonski posao.
Ljudi izračunaju koliko na svom poslu budu plaćeni za 6 sati, koliko bi platili takav smještaj i prihvataju, dolaze u Evropu ljudi iz Australije, raznih destinacija. Prije neki dan gledam, dvoje arhitekata u tridesetim, znači nije sirotinja, iz Sidneja, 7 dana, 5 sati dnevno rade na čišćenju objekta od vlage (skidanje rigips ploča, maltera sa zidova itd) za besplatan smještaj i doručak u pokrajini Dordonja, Francuska.
- Ateista
#3604 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Jasno mi je to, znam da nije isti slucaj kod mene,ili mozemo reci da je puno blazi, samo sam naveo kako je kod mene izgledalo.sehohari wrote: ↑25/08/2023 17:38Uopšte ne pišem o tomeAteista wrote: ↑25/08/2023 15:35
Moj stari je dok je bio ziv vrsio na mene pritisak da idem vani, nije me bas tjerao ali je povremeno vodio razgovore gdje je pokusavao da me nagovori, meni se nije islo.
Mozda bi mi bilo bolje da sam otisao ko mladji, mozda bih bio sretan, mozda i ne bih. Znam ljudi koji su otisli vani a ne djeluju mi bas da su sretniji i zadovoljniji od mene koji sam ostao, nije sve u parama, isko znam da ni to nije uvijek glavni razlog odlaska.
Imam jedan bas dobar primjer covjeka koji je otisao vani da postigne neki cilj za koji je mislio da nece ovdje moci kako treba, nakon dosta godina zbog specificnog zivota i okolnosti vani je odustao od tog cilja dok sam ja isti ostvario iako mi to nije nikad bio neki glavni zivotni cilj, ne mogu vise detalja jer bi znacilo iznosenje previse privatnih informacija.
Opet, ne kazem da je ovdje bolje nego vani sve ukupno gledajuci, ali svako za sebe zna gdje mu je bolje i sta mu je najvaznije, razliciti ljudi imaju razlicite ciljeve u zivotu,na razlicit nacin se snadju negdje i slicno.
Nego bukvalno o mobingu da se iseliš.
Jbt, kakva mentalna vratolomija.
Da je lični neuspjeh ako nisi napustio zemlju rođenja i ostavio svoju kulturu iza sebe.
Jasno je da mnogi to postavljaju kao neuspjeh i nedostatak zivotnih ambicija.
- vjeshalica
#3605 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Cuj supka, lako ce naci zamjenu, al niko nece naci bolje uslove.
Pa kad je tako lako naci zamjenu, sto ne nadjes ikoga? Seronja
- Ozimician
#3606 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ovo je ona najgora vrsta gazdi-supaka - postave se prema radniku da tebi treba da bude čast što imaš priliku da tu radiš, taman i za džabe.vjeshalica wrote: ↑25/08/2023 18:27 Cuj supka, lako ce naci zamjenu, al niko nece naci bolje uslove.![]()
- Ateista
#3607 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja samo ne kontam od cega misli da zivi onaj ko tu radi za njega... 
- Snake Eyes
- vjeshalica
#3609 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nek nabije sebi pricu u šupčić heheOzimician wrote: ↑25/08/2023 18:31Ovo je ona najgora vrsta gazdi-supaka - postave se prema radniku da tebi treba da bude čast što imaš priliku da tu radiš, taman i za džabe.vjeshalica wrote: ↑25/08/2023 18:27 Cuj supka, lako ce naci zamjenu, al niko nece naci bolje uslove.![]()
- vjeshalica
- n+1
#3611 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja dobre emisije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3612 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Je li ovo film
- n+1
#3613 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Da.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3614 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Lozio sam se na Ginu Gershon birvatkile
- Bloo
- Globalna šefica
#3615 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Naravno da nije licni neuspjeh, ali ostaviti mjesto rodenja i "kulturu" iza sebe nije valjda u 21. stoljecu ni neka drama.
Ljudi se stalno sele zbog posla i boljih prilika, zbog ljubavi, zbog bolje klime, politicke situacije i to DOBOROVOLJNO.
A neki se odsele i zbog nekulture.
- jantruscek
#3616 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Jebote Bosna
Smeće od države
Ljudi grozni
Zakoni se provode samo po volji jačeg
Fuj
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3617 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Home office, freelancing...ljudi su kratkovidni i krenu odma da pljuju.
Druga opcija npr koja mi pada na pamet: pise da moze dvoje, eto bukvalno jedno moze naci pravi posao dole, a imati besplatan smjestaj na moru u splitu u kuci s bazenom..malo li je. Obzirom da to odrzavanje zahtjeva par sati rada, znaci da moze za platu radit par sati negdje drugo i zahtjevat vece pare jer ima osiguran smjestaj.
Hakiz wrote: ↑25/08/2023 17:42Nije to ništa čudno. Ima puno takvih aranžmana. Hoćeš da ljetuješ u, recimo, Francuskoj. Kaže ti lik kod koga noć košta 500 ili 1.000 eura, dođi na 14 dana, imaš besplatan smještaj i doručak, kao da si platio sobu, tvoja obaveza je da radiš dnevno 6 sati. Obično su to poslovi tipa održavanje vrta, rad, najčešće fizički, pri obnovi objekata i slični.Ozimician wrote: ↑25/08/2023 16:33 Pazi ovaj oglas svetenejeblo :
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /230825086
Dakle lik bukvalno trazi pomocnog radnika u zamjenu za smjestaj.![]()
Za hranu nek se sam snadje, ovo bi bio OK oglas da je stavio i neku platu uz njega.![]()
I kazu nema radnika.
Dakle jedine mjesece kad bi mogao da "uziva" u normalnom smjestaju - smjestit ce ga u neku supu.![]()
![]()
![]()
![]()
Dakle besplatan sezonski posao.
Ljudi izračunaju koliko na svom poslu budu plaćeni za 6 sati, koliko bi platili takav smještaj i prihvataju, dolaze u Evropu ljudi iz Australije, raznih destinacija. Prije neki dan gledam, dvoje arhitekata u tridesetim, znači nije sirotinja, iz Sidneja, 7 dana, 5 sati dnevno rade na čišćenju objekta od vlage (skidanje rigips ploča, maltera sa zidova itd) za besplatan smještaj i doručak u pokrajini Dordonja, Francuska.
Pa eto cak i ovaj ozimican rece da moze home office radit i da planira se vratit u bosni a nastavit raditi za tu njemacku firmu. Zamisli da je u energiju u pljuvanje usmjerio samo malo u razmisljanje i skonta da moze tako godinu dana sa curom oćejfit u prelijepom gradu na moru pa poslije godinu doci u bosnu kako je zamislio. Koliko ljudi bi dalo za tako nesto
-
McGradySA
#3618 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nije valjda toliko loše. Izašao i konkurs u Abdulah Nakaš, traže sve od doktora do čistačice. Da li oni moraju radi formalnosti te konkurse objavljivati?sarajevo-x.com wrote: ↑25/08/2023 14:46
Evo na KCUS sad ovaj konkurs sto je izasao 20ak sestara to je sve vec zaposleno i rade ljudi, samo formalnost.
-
moimoi
#3619 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Upravo. Ovo je super ponuda za recimo freelancere. Covjek trazi “domara”.izvrsni direktor wrote: ↑26/08/2023 09:30Home office, freelancing...ljudi su kratkovidni i krenu odma da pljuju.
Druga opcija npr koja mi pada na pamet: pise da moze dvoje, eto bukvalno jedno moze naci pravi posao dole, a imati besplatan smjestaj na moru u splitu u kuci s bazenom..malo li je. Obzirom da to odrzavanje zahtjeva par sati rada, znaci da moze za platu radit par sati negdje drugo i zahtjevat vece pare jer ima osiguran smjestaj.
Hakiz wrote: ↑25/08/2023 17:42
Nije to ništa čudno. Ima puno takvih aranžmana. Hoćeš da ljetuješ u, recimo, Francuskoj. Kaže ti lik kod koga noć košta 500 ili 1.000 eura, dođi na 14 dana, imaš besplatan smještaj i doručak, kao da si platio sobu, tvoja obaveza je da radiš dnevno 6 sati. Obično su to poslovi tipa održavanje vrta, rad, najčešće fizički, pri obnovi objekata i slični.
Ljudi izračunaju koliko na svom poslu budu plaćeni za 6 sati, koliko bi platili takav smještaj i prihvataju, dolaze u Evropu ljudi iz Australije, raznih destinacija. Prije neki dan gledam, dvoje arhitekata u tridesetim, znači nije sirotinja, iz Sidneja, 7 dana, 5 sati dnevno rade na čišćenju objekta od vlage (skidanje rigips ploča, maltera sa zidova itd) za besplatan smještaj i doručak u pokrajini Dordonja, Francuska.![]()
Pa eto cak i ovaj ozimican rece da moze home office radit i da planira se vratit u bosni a nastavit raditi za tu njemacku firmu. Zamisli da je u energiju u pljuvanje usmjerio samo malo u razmisljanje i skonta da moze tako godinu dana sa curom oćejfit u prelijepom gradu na moru pa poslije godinu doci u bosnu kako je zamislio. Koliko ljudi bi dalo za tako nesto
-
Bodkin
#3620 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Zanimljivo da u 9/10 slucajeva ljudi koji forsiraju pricu da ne treba ici, da vani nije spas, da treba kulturu cuvati i drzavu graditi zive ili su rodjeni vaniBloo wrote: ↑26/08/2023 08:57Naravno da nije licni neuspjeh, ali ostaviti mjesto rodenja i "kulturu" iza sebe nije valjda u 21. stoljecu ni neka drama.
Ljudi se stalno sele zbog posla i boljih prilika, zbog ljubavi, zbog bolje klime, politicke situacije i to DOBOROVOLJNO.
A neki se odsele i zbog nekulture.![]()
-
moimoi
#3621 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Po “svijetu” imas cak i onih koji PLACAJU da rade
Tipa da ih neko nauci kako se grade kuce od zemlje i slame, od kamena etc. Dakle ne samo da volontiraju nego i plate
Jebiga znanje kosta.
Tipa da ih neko nauci kako se grade kuce od zemlje i slame, od kamena etc. Dakle ne samo da volontiraju nego i plate
Jebiga znanje kosta.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3622 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Je li iko od vas radio u turizmu i sa turistima? Samo par sati dnevno i lagano za laptopić, kafica, cijeđeni sokić....
Kada si domar i zadužen za objekat u sezoni turizma ti si na raspolaganju 24/7 gostima. Zovu te za sve i to u po noći: od sijalice što je crkla, prljavih peškira, sapuna, uvijek se nešto razbije, slomi...Doček gostiju, ispraćaj gostiju, čišćenje i spremanje apartmana....Kakvih sve spodoba ima i kakav nered mogu da naprave čudo jedno
Ali ok, imaš smještaj na moru u gajbi sa bazenom...
- PreWiBa
#3623 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Malo smo onda šizofreničari, a?jantruscek wrote: ↑26/08/2023 09:13Jebote Bosna
Smeće od države
Ljudi grozni
Zakoni se provode samo po volji jačeg
Fuj
Otkud tebe ovdje na forumu?
- PreWiBa
#3624 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ovdje ja pišem o MOBINGU da se napusti država.Bodkin wrote: ↑26/08/2023 12:07Zanimljivo da u 9/10 slucajeva ljudi koji forsiraju pricu da ne treba ici, da vani nije spas, da treba kulturu cuvati i drzavu graditi zive ili su rodjeni vaniBloo wrote: ↑26/08/2023 08:57
Naravno da nije licni neuspjeh, ali ostaviti mjesto rodenja i "kulturu" iza sebe nije valjda u 21. stoljecu ni neka drama.
A neki se odsele i zbog nekulture.![]()
A vi samo čitate ovaj dio o selidbi, valjda je u vašim domaćinstvima ovo drugo normalno.
Rekoh ja, moreš ti ići sa balkana, ali teško balkan iz tebe...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3625 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Radit sa ljudima je grozno.
Radit sa ljudima koji su na odmoru je horor.
Radit sa ljudima koji su na odmoru je horor.