Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
izbjeglica_iz_besmisla
#15101 Re: Cijene stanova All about
Razdvojite jel govorite za hipotekarni kredit ili ne. Velika je razlika u proceduri i vremenu trajanja.
Meni je ovo ljeto Sparkasse 45 dana radio hipotekarni, a kupcu Union banka 75 dana tacno. Mojoj zeni, s druge strane, je Intesa zavrsila nenamjenski kredit za 6 dana.
Meni je ovo ljeto Sparkasse 45 dana radio hipotekarni, a kupcu Union banka 75 dana tacno. Mojoj zeni, s druge strane, je Intesa zavrsila nenamjenski kredit za 6 dana.
-
acuupo
#15102 Re: Cijene stanova All about
Sve sto znam je da pise da je toplotna pumpa BERGEN I da unutrasnja jedinice izgledaju kao podna klima ima i slika ali previse komplikovano uploDovati
- Haris.ba
#15103 Re: Cijene stanova All about
Je li ono lamela C malo potonula? Imam poznanika tamo. Ima jedan nosivi stub u prolazu u podzemne garaze malo popucao i cesta oko garaza pukla i potonula.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑22/08/2023 17:55 Nemam iskustva s novijom Benisovom gradnjom, al imam sa stanom u prvoj njihovoj zgradi - na Stupu također preko puta (kod KŠC-a i Stanića). Ta zgrada je odlično urađena, barem ove lamele C i D, i nema nikakvih problema evo devetu godinu. Grijanje je etazno plinsko.
Kolega mi je kupio prije koju godinu od njih stan na malti, tamo su negdje pravili zgradu, zadovoljan također. Ne znam kakvi su s cijenama sada, ali kvalitetom su dosta bolji od recimo Tibre sigurno.
Nisam siguran, ali mislim da pumpe tamo stalno rade na ispumpavanju vode sa minus dva.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#15104 Re: Cijene stanova All about
Ne znam za to, stan u lameli D niti haustor nemaju nikakvih problema. Dok sam tamo zivio nisam vidjao pumpe u garazi, ali samo sam povremeno silazio dolje pa mozda i nisam najinformisaniji. Ali nema tamo rijeke previse blizu, ne znam otkud bi bila tolika voda.
Znam da su Lamele A i B, koje su radjene godinu ranjje, imale stvari koje nisu bile najbolje pa su za lamele C i D angazovali neke strance da to nadziru. To mi je lik iz Benisa tad pricao, prije kupovine stana tamo, bili su prilicni korektni i transparentni.
Znam da su Lamele A i B, koje su radjene godinu ranjje, imale stvari koje nisu bile najbolje pa su za lamele C i D angazovali neke strance da to nadziru. To mi je lik iz Benisa tad pricao, prije kupovine stana tamo, bili su prilicni korektni i transparentni.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 24/08/2023 13:54, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#15105 Re: Cijene stanova All about
E, ne znam sta da ti kazem. Citav taj dio naselja "lezi na vodi".izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑23/08/2023 22:42 Ne znam za to, stan u lameli D niti haustor nemaju nikakvih problema. Dok sam tamo zivio nisam vidjao pumpe u garazi, ali samo sam povremeno silazio dolje pa mozda i nisam najinformisaniji. Ali nema tamo rijeke previse blizu, ne znam otkud bi bila tolika voda.
Znam da su Lamele A i B, koje su radjene godinu ranjje, imale stvari koje nisu bile najbolje pa su za lamele C i D angazovali neke strance da to nadziru. To mi je lik iz Benisa tad pricao, prije kupovine stana tamo, bili su prilicni korektni i trasparentni.
Postoje podzemne vode.
Ne mogu da skontam koja je koja lamela tamo, nesta su oni to nelogicno meni poredali. Cosak zgrade najblizi Grizelju. O toj lameli pricam.
Rijeka Miljacka ti nije daleko sjevernije. Rijeka Dobrinja ti je juznije.
-
Beli belcan
#15106 Re: Cijene stanova All about
evo primjetio sam da vec su znacajno pale cijene stanova, sad je prilika za kupovinu.
-
bitangeIprinceze
#15107 Re: Cijene stanova All about
Gdje su pale cijene stanova? Na Betaniji 5000/m2, jel to pojeftinjenje?Beli belcan wrote: ↑24/08/2023 15:50 evo primjetio sam da vec su znacajno pale cijene stanova, sad je prilika za kupovinu.
-
lissics
#15108 Re: Cijene stanova All about
Ako čvrsto zaželiš možda se i ostvari
-
moimoi
#15109 Re: Cijene stanova All about
Iskoci mi oglas na fb… 36m2 u Tibri 140.000 i nesto 
Tibra ba.. idemo polako prema cijenama apartmana na moru
Tibra ba.. idemo polako prema cijenama apartmana na moru
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#15110 Re: Cijene stanova All about
Neko zabacio i ceka skobalja da naleti.
-
suspect_zero
#15111 Re: Cijene stanova All about
Od sestre prijateljica kaže kupila stan u izgradnji negdje gdje se sada gradi na Otesu, stan oko 50 kvadrata oko 100 000 KM....meni to nešto malo, valjda prizemlje.....kontam ili sestra nije nešto dobro skontala ili se ova nešto zajebala u računici 
-
moimoi
#15112 Re: Cijene stanova All about
Sve dok je ovaca bice i vune
- Haris.ba
#15113 Re: Cijene stanova All about
U slucaju vece inflacije i povecanja kamatnih stopa - skolski je primjer da mora doci do smanjenja traznje. To bi trebalo da dovede do manjih cijena.
Ali, gdje manjih cijena?
Danas u gradnju haman nema novogradnje.
Ovo sto se sada gradi je pokupovano sta valja, plus pola projekata nije vas za prosjecan dzep.
Nazalost, i tamo gdje bi se moglo graditi se ne gradi. Ili, vlast ceka da se podmaze, ili gradjani prave proteste da bi sacuvali cijenu svojih stanova.
Ali, gdje manjih cijena?
Ovo sto se sada gradi je pokupovano sta valja, plus pola projekata nije vas za prosjecan dzep.
Nazalost, i tamo gdje bi se moglo graditi se ne gradi. Ili, vlast ceka da se podmaze, ili gradjani prave proteste da bi sacuvali cijenu svojih stanova.
-
moimoi
#15114 Re: Cijene stanova All about
Hvala bogu. Sta treba da ti neko podigne zgradu da mu u kuhinju gledas. za par godina postaje Tibra 2.Haris.ba wrote: ↑24/08/2023 20:12 U slucaju vece inflacije i povecanja kamatnih stopa - skolski je primjer da mora doci do smanjenja traznje. To bi trebalo da dovede do manjih cijena.
Ali, gdje manjih cijena?
- Haris.ba
#15115 Re: Cijene stanova All about
Ako ima dozvolu nego sta? Sto bi ti imao prava na zgradu, a vlasnik susjedne parcele ne?
Postoje urbanisticki standardi koliko treba zgrada od zgrade biti udaljena. Ako se to postuje, sta je problem?
-
moimoi
#15116 Re: Cijene stanova All about
Problem je sto se ne postuje osnovno… a to ti je jos postojalo u doba turaka=pravo na pogled. Popricaj malo sa arhitektima. Arhitektura treba da je u funkciji ljudi, da je humana a ne nakaradna. Ti govoris o cistom kapitalizmu, gdje nista osim love nije vrijedno. Ja ti govorim o humanom planiranju, gdje svako ima svoju privatnost, zelenilo tj parkove, skole, vrtic, dom zdravlja etc. Ovo sto se kod nas trenutno desava je cisto silovanje zdravog uma. Ti ako volis zivjeti u naseljima ala geto, tvoj problem. Mada sumnjam. Prije bih rekla da si gradjevini tj kesiras za svako nakaradno naselje dok sam zivis u kuci van svega i da si jako dobro svjestan kakva horor naselja nicu.
- Haris.ba
#15117 Re: Cijene stanova All about
Nemam sta pricati. Jedno vrijeme radio na tom referatu i sve mi objasnili.
Ima tacno koliko je dozvoljena visina zgrade u odnosu na susjednu zgradu.
Ima tacno koliki su ti omjeri.
Zato i ima kolika je soba u odnosu na namjenu, kolika je visina stepenika, koja soba mora imati prozor, kako se racuna osvjetljenje....
Meni je svejedno. Nek se sve zabrani zato sto se nije postovalo prije. Ali, ako se postuju standardi, ne vidim sto se ne bi gradilo.
Ovo isto ko spustanje ogranicenja brzine voznje, a problem bahata voznja bez vozacke.
-
moimoi
#15118 Re: Cijene stanova All about
Kako se nije postovalo prije? Pogledaj svu arhitekturu pa i soc arh i reci mi da li je igdje razmak izmedju zgrada tj pogled zaklonjen drugom zgradom osim mozda prozora kupatila i stubista?! Gdje u starim naseljima nemas parkova?Haris.ba wrote: ↑24/08/2023 20:41Nemam sta pricati. Jedno vrijeme radio na tom referatu i sve mi objasnili.
Ima tacno koliko je dozvoljena visina zgrade u odnosu na susjednu zgradu.
Ima tacno koliki su ti omjeri.
Zato i ima kolika je soba u odnosu na namjenu, kolika je visina stepenika, koja soba mora imati prozor, kako se racuna osvjetljenje....
Meni je svejedno. Nek se sve zabrani zato sto se nije postovalo prije. Ali, ako se postuju standardi, ne vidim sto se ne bi gradilo.
Ovo isto ko spustanje ogranicenja brzine voznje, a problem bahata voznja bez vozacke.
Ti tzv standardi, danasnji, su namjesteni gradjevinskoj mafiji. Koje boli ona stvar za kvalitetom zivota ljudi. Samo para.
- Ajs_Nigrutin
#15119 Re: Cijene stanova All about
Nema dobrog stana a da se obnavlja na OLX po 12, 13 godina. Isti često ni ne budu javno objavljeni. Odu privatno, kroz 5-6 privatnih poruka se sve riješi. Oni, malo manje dobri, kupe prašinu i kao što neko reče “čekaju svog škobalja da se zakači”. Ja ne vjerujem u osjetno pojeftinjenje dobrih stanova, od sad pa za 3 života. Jedino pod nekim ekstremnim uslovima/situacijama.
-
ReymondReddington
#15120 Re: Cijene stanova All about
Na otesu jedino se gradi Wawes i Ilidža Residence koji je prekoputa Wawes. Cisto sumnjam da se mogla dobiti cijena ispod 2500 i da iskesiras 100% stan. Za Wawes pogotovo ne moze jer je on malo na nivou.suspect_zero wrote: ↑24/08/2023 20:06 Od sestre prijateljica kaže kupila stan u izgradnji negdje gdje se sada gradi na Otesu, stan oko 50 kvadrata oko 100 000 KM....meni to nešto malo, valjda prizemlje.....kontam ili sestra nije nešto dobro skontala ili se ova nešto zajebala u računici![]()
- xoklix
#15121 Re: Cijene stanova All about
Waves još dok je u temeljima bio tražili 3650 KM. Govorim za ovu novu zgradu što se pravi.
-
suspect_zero
#15122 Re: Cijene stanova All about
ReymondReddington wrote: ↑24/08/2023 22:49Na otesu jedino se gradi Wawes i Ilidža Residence koji je prekoputa Wawes. Cisto sumnjam da se mogla dobiti cijena ispod 2500 i da iskesiras 100% stan. Za Wawes pogotovo ne moze jer je on malo na nivou.suspect_zero wrote: ↑24/08/2023 20:06 Od sestre prijateljica kaže kupila stan u izgradnji negdje gdje se sada gradi na Otesu, stan oko 50 kvadrata oko 100 000 KM....meni to nešto malo, valjda prizemlje.....kontam ili sestra nije nešto dobro skontala ili se ova nešto zajebala u računici![]()
I meni bio upitnik iznad glave kada mi je sestra ovo pričala, pratim vas ovdje i čitam kakva su vam iskustva i cijene tako da mi nema logike bez obzira što je to još u izgradnji, navodno tek slijedeće godine će taj njen dio biti gotov:? ....cura diže kredit na 20 godina a relativno je mlada (nema još ni 30) kontam da se nije dobro informisala ili da nema neka začkoljica.....jbg. kad se zavališ u kredit na toliko godina a posao i nije neka sigurica trebaš nekoliko puta razmisliti.
-
suspect_zero
- xoklix
#15124 Re: Cijene stanova All about
Imaš dvije zgrade koje su trenutno u izgradnji u Otesu.suspect_zero wrote: ↑24/08/2023 23:49Ako je ta novogradnja na Otesu onda je valjda to-to....onda stan od 50 kvadrata izađe preko 180 000...toliko nije mogla dići.
Jedino da se ne pravi još nešto na Otesu?
Jedna je Waves, druga je Ilidža Residence(tako nešto).
Prvi su Arapi,drugi je Mrkulić.
-
moimoi
#15125 Re: Cijene stanova All about
Zar ijedna banka daje puni iznos za stan u izgradnji?suspect_zero wrote: ↑24/08/2023 23:45ReymondReddington wrote: ↑24/08/2023 22:49
Na otesu jedino se gradi Wawes i Ilidža Residence koji je prekoputa Wawes. Cisto sumnjam da se mogla dobiti cijena ispod 2500 i da iskesiras 100% stan. Za Wawes pogotovo ne moze jer je on malo na nivou.
I meni bio upitnik iznad glave kada mi je sestra ovo pričala, pratim vas ovdje i čitam kakva su vam iskustva i cijene tako da mi nema logike bez obzira što je to još u izgradnji, navodno tek slijedeće godine će taj njen dio biti gotov:? ....cura diže kredit na 20 godina a relativno je mlada (nema još ni 30) kontam da se nije dobro informisala ili da nema neka začkoljica.....jbg. kad se zavališ u kredit na toliko godina a posao i nije neka sigurica trebaš nekoliko puta razmisliti.