konoplja wrote: ↑23/08/2023 19:58
Dobro mogu to razumjeti. Ne odgovara ti i bila. Ali da mozes skoro sve pa kao u Bosni mozes, osim shoppinga naravno.
Takojder, ako ti odgovara taj mentalitet, u svakom gradu u Njemackoj koji bi odgovarao velicini Sarajeva, a to je vjerujem oko 20 gradova, mozes naci lokalni talijanski restoran i bar ili spanski gdje je atmosfera vise juznjacka.
Svako ima svoje prioritete i stvari koje voli i koje ga cine sretnim. Koliko je to navika, koliko spoznaja sta nam zapravo odgovara, neka svako za sebe odgovori. Ja sam skontao sta mi je vazno, gdje se lijepo osjecam i gdje to mogu dobiti. Hoce li se to promijeniti, mozda i hoce. Ali sad je tako kako jeste. Ja sam u juznoj Evropi kod kuce, ne osjecam se nigdje strancem. Ali najvise volim Balkan.
Meni je Njemacka super za obic turisticki (svugdje je lijepo otic turisticki, to su jedino dobro ulozene pare) arhitektura i ambijentalnost gradova su im bezobrazni. Ali da bih se mogao zamisliti da tu zivim, iskreno ne, osim ako bi bila neka nemoralna cifra u pitanju, ali mi je nece niko ponudit sasvim sigurno
Da idem sad tamo vozit brzu postu i da mi zena ide cistit hotele i da zivimo u cumezu sa nadom da cemo kroz 7-10 godina doci do necega sto ovdje vec imamo, bez da me teska sila natjera, ne bih, hvala.
Opet razumijem zasto drugi hoce.