Nisam pokusala biti smijesna, ali ocito "inzinjer sa 21 godinom" drugacije percipira stvari.dr_Evil wrote: ↑22/08/2023 14:48Pokusala si biti smijesna, ali ti zaista nije uspjelo. Da imas sve navedeno, a to nista nemas u bosni. E da ti kazem za korupciju, bio sam prisutan korupciji na najvisem nivou, da ima je zaista. I ne, ne utice na zivot malog covjeka koji samo zeli da ne mora dati kovertu doktoru, i da zivka okolo da se moli. Diskrimacija traje tacno onoliko koliko ti treba da ih popisas svojim znanjem.Bloo wrote: ↑22/08/2023 14:42
Zavisi gdje ode
Sigurnost? Na sta tacno mislis?
Obrazovanje? Zavisi opet gdje ode i kakva je skola i da li je razred pun malih auslendera ili ne i da li je profa prikrivena skandinavska AfDovka ili ne.
Zdravstveni? Super kad se dokopas bolnice. ^
Korupcija i nepotizam? Korupcija je na visem nivou, nepotizam vala brate posvuda ali to se zove drugacije
Nacionalizma mozda ne, ali diskriminacije da plus (opet zavisi gdje je) mentalnih papaka sto nikad dalje od svog sela nisu makeli.
Nije niko rekao da nemas u Bosni nego si ti ponudio jedan scenariJo, ja uzvratila repliku, a ti se predstavio kao da necega nema u drugim zemljama.
Sta sam napisala za korupciju? Imas problema sa citanjem i razumijevanjem bosanskog? Treba li prevesti?
Jah, popisavanje.