Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Seyfo wrote: ↑21/08/2023 14:02
Ko nađe fin primjerak, kupljen u BiH, da nije puno vozan(10ak k km godišnje), redovno servisiran, po mogućnosti da je u garantnom roku servisiran u ovlaštenom, realno nema potrebe kupovati novo, osim ako nešto konkretno kupac želi što ima samo kod novih.
Slazem se.
Npr. za oko 50.000 KM se moze naci fino auto staro 7-10 godina, prva kupovina BIH, oko 150.000 km, redovno servisiran u ovlasenom, koji je nov bio i preko 90.000 KM.
I sto ga ne bih kupio ?
Evo npr.
Volkswagen Passat 2.0tdi 4motion - 1 vlasnik (48 900 KM) https://olx.ba/artikal/53906326
Last edited by mirsek on 21/08/2023 16:29, edited 1 time in total.
Na toj kilometrazi i to godiste auta, kozna unutrasnjost mora imati tih izlizanih tragova koristenja. Volan se moze lako srediti. Na prvu ne izgleda lose pogotovo vani limarija. Meni izgleda da ga je vozac pazio i odrzavao. Nesto vise o tom samom auto ne znam
Seyfo wrote: ↑21/08/2023 14:02
Ko nađe fin primjerak, kupljen u BiH, da nije puno vozan(10ak k km godišnje), redovno servisiran, po mogućnosti da je u garantnom roku servisiran u ovlaštenom, realno nema potrebe kupovati novo, osim ako nešto konkretno kupac želi što ima samo kod novih.
Slazem se.
Npr. za oko 50.000 KM se moze naci fino auto staro 7-10 godina, prva kupovina BIH, oko 150.000 km, redovno servisiran u ovlasenom, koji je nov bio i preko 90.000 KM.
I sto ga ne bih kupio ?
Evo npr.
Volkswagen Passat 2.0tdi 4motion - 1 vlasnik (48 900 KM) https://olx.ba/artikal/53906326
mirsek wrote: ↑21/08/2023 15:40
Slazem se.
I sto ga ne bih kupio ?
Evo npr.
Previše je ovo za 6 godina staro auto.
Nov je vjerovatno bio i preko 80.000 KM sa ovakvom opremom.
Al s obzirom na malu kilometrazu, jedan vlasnik, kupljen u BIH, servisna knjiga, ovo je, po meni, odlicna ponuda za polovno auto.
Kad pogledas sta recimo novo mozes kupiti za 50.000 KM, sa kojom opremom, i koliko moras cekati da ti dostave, ne znam, ja bih uvijek ovog uzeo..
Al s obzirom na malu kilometrazu, jedan vlasnik, kupljen u BIH, servisna knjiga, ovo je, po meni, odlicna ponuda za polovno auto.
Kad pogledas sta recimo novo mozes kupiti za 50.000 KM, sa kojom opremom, i koliko moras cekati da ti dostave, ne znam, ja bih uvijek ovog uzeo..
Sumnjam da je bio preko 80k KM iskreno, još je to prije 6 godina bilo. BMW G30 518d prošle godine kataloški bio oko 90k KM, a to je segment iznad i još premium.
Svako bira za svoj novac, ali ja bih prije uzeo novu Toyotu Corollu sedan za tih 50k KM, a imaš još 10 godina garancije. Passat je dobar auto, ali ništa eksepcionalno da za 6 godina star primjerak iskeširaš 50 milja, po mom mišljenju. A Corolla sedan je približna po gabarituri iako je C segment.
Svakako ti dobar dio novih auta u sklopu standardne opreme ima većinu ovog što Passat ima kao doplatu.
Jebiga, Mondeo 2.0 TDCI 132 PowerShift Titanium bio nov 87500 KM katalogu
Ja ga starog 2 godine sa 70000 km pređenih dobio za 38000 KM.
Taj Passat je prema svim mogućim kriterijima preskup ipak.
Sumnjam da je bio preko 80k KM iskreno, još je to prije 6 godina bilo. BMW G30 518d prošle godine kataloški bio oko 90k KM, a to je segment iznad i još premium.
Svako bira za svoj novac, ali ja bih prije uzeo novu Toyotu Corollu sedan za tih 50k KM, a imaš još 10 godina garancije. Passat je dobar auto, ali ništa eksepcionalno da za 6 godina star primjerak iskeširaš 50 milja, po mom mišljenju. A Corolla sedan je približna po gabarituri iako je C segment.
Svakako ti dobar dio novih auto u sklopu standardne opreme ima većinu ovog što Passat ima kao doplatu.
Ovo je drugi najjaci dizel u ponudi za pasata te generacije a dizeli su i inace skuplji od benzinaca. Kad dodas 4motion i dsg samo te 3 stvari su kostale sigurno oko 15.000-20.000 KM doplate na osnovni model. Ovaj ima jos kozna sjedista, led svjetla, kameru za parkiranje, mislim da se doplacivalo i za veliki display ispred vozaca itd... nabere se tu cijene..
Pa koga si ti tako zajebao ili ko ga je prije zajebao da mu auto za dvije godine izgubi 50k..
Ti si bas bas extra prosao, to je ipak izuzetak, da kupis auto po vise nego duplo manjoj cijeni poslije 2 godine.
Meni je tako prijatelj naletio na megan 2 tada star 7-8 godina i platio ga samo 11.000 KM al i to je bilo jedan od 100 ili 1000 da neko tako ubode.
Last edited by mirsek on 21/08/2023 17:38, edited 1 time in total.
Ma dobro realno i ova “kataloška” cijena mu je napuhana.
Vjerovatno je bio na vječnoj akciji -10%
Ali eto, opet sam dobro prošao, pogotovo ako uzmemo u obzir da su uzeli u račun Volva S60 D3 Geartronic Rdesign 2011 (tada star 7 godina) i sa 280000 i kusur km.
Mondeo me izašao Volvo plus 18000 KM (a i to je na 4 godine leasing preko Raiffeisen Leasinga uz stvarno povoljnu kamatu).
Tako da, dobro je.
Još ako se sjetim da su mi u Volvu tada davali 5100 KM za Volva jer kao trebalo mu mijenjat mjenjač hahahahha