Ista situacija, čim malo kiše padne internet je nekoliko dana neupotrebljiv. Kako na kablu tako i na WiFi-u. Nemam više živaca zvati ni pisati jer uvijek dobijem odgovor da je kod njih sve ok.shape of despair wrote: ↑07/08/2023 20:48 Ne da mi se sa vama naglabati,pala jaca kisa , usluga neupotrebljiva. Eon app preko kabla svako 10 sec ledi:10 radi, 10 ne radi. Znaci infrastruktura vam je slaba, "nakvasio" vam se negdje kabal.
Nemorate me zvati ni pisati nalog,sunce će,prosusit ce se.
Telemach BH
Moderator: Benq
- stativa
#18826 Re: Telemach BH
- shape of despair
#18827 Re: Telemach BH
Ipak znaci nisam lud. Zanimljivo je sto u ovakvim situacijama npr. speedtest normalno pokazuje brzine a kanali stekaju svako malo,wifi neupotrebljiv,nemogu ni pametnu sijalicu upaliti.stativa wrote: ↑16/08/2023 18:39Ista situacija, čim malo kiše padne internet je nekoliko dana neupotrebljiv. Kako na kablu tako i na WiFi-u. Nemam više živaca zvati ni pisati jer uvijek dobijem odgovor da je kod njih sve ok.shape of despair wrote: ↑07/08/2023 20:48 Ne da mi se sa vama naglabati,pala jaca kisa , usluga neupotrebljiva. Eon app preko kabla svako 10 sec ledi:10 radi, 10 ne radi. Znaci infrastruktura vam je slaba, "nakvasio" vam se negdje kabal.
Nemorate me zvati ni pisati nalog,sunce će,prosusit ce se.
Inace znam im jednu razvodnu kutiju na stubu, otvorena stajala 2 godine, samo se na kablovima drzala, covjek bi rekao napustena instalacija
- stativa
#18828 Re: Telemach BH
shape of despair wrote: ↑16/08/2023 19:34Ipak znaci nisam lud. Zanimljivo je sto u ovakvim situacijama npr. speedtest normalno pokazuje brzine a kanali stekaju svako malo,wifi neupotrebljiv,nemogu ni pametnu sijalicu upaliti.
Inace znam im jednu razvodnu kutiju na stubu, otvorena stajala 2 godine, samo se na kablovima drzala, covjek bi rekao napustena instalacija
Da se prekidi ne dešavaju i ostalim ukućanima, vjerovatno bi me ubijedili da je fakat sve ok i da sam ja lud.
Tako je i kod mene, na speedtestu zakuca haman pa maksimalnu brzinu, a u browseru ne može ni jednu stranicu da otvori, odnosno vrti dok ne bude “connection timed out”.
Na WiFi-ju ista stvar, s tim da kad se to desi ako isključim i opet uključim internet na mobitelu bude ok par minuta i onda opet šteka.
Dok sam imao volje da ih zovem, u jednom momentu su mi rekli da ima neki kvar na mreži u blizini moje zgrade, te da je potrebno zamijeniti glavni(?) kabal, koji su navodno par dana poslije i zamijenili.
Naravno, ništa se nije promijenilo.
- Telemach
#18829 Re: Telemach BH
Pozdrav @stativa,stativa wrote: ↑16/08/2023 20:22![]()
Da se prekidi ne dešavaju i ostalim ukućanima, vjerovatno bi me ubijedili da je fakat sve ok i da sam ja lud.
Tako je i kod mene, na speedtestu zakuca haman pa maksimalnu brzinu, a u browseru ne može ni jednu stranicu da otvori, odnosno vrti dok ne bude “connection timed out”.
Na WiFi-ju ista stvar, s tim da kad se to desi ako isključim i opet uključim internet na mobitelu bude ok par minuta i onda opet šteka.
Dok sam imao volje da ih zovem, u jednom momentu su mi rekli da ima neki kvar na mreži u blizini moje zgrade, te da je potrebno zamijeniti glavni(?) kabal, koji su navodno par dana poslije i zamijenili.
Naravno, ništa se nije promijenilo.
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere rada Vaše internet usluge.
-
mikimaric
#18830 Re: Telemach BH
Moze li se dobiti kao benefit ili doplatoti drugi EON smart TV?
-
kakaljin
- Telemach
#18832 Re: Telemach BH
Pozdrav @mikimaric,
Hvala Vam na dostavljenom upitu. Trenutno nije moguće aktivirati dodatnu EON Smart TV aplikaciju u okviru EON paketa. Ukoliko dođe do promjene, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- fortaleza
#18833 Re: Telemach BH
Dođe li HDMI ili/i scart kabel u pakiranju D3 mini? Koliko se sjećam HDMI je bilo potrebno zasebno kupovati?
- Telemach
- fortaleza
#18835 Re: Telemach BH
Hvala na odgovoru.
- Telemach
-
philanthropy
#18837 Re: Telemach BH
malo padne kisa i nema konekcije na šipu, smijesni ste
- Telemach
#18838 Re: Telemach BH
Pozdrav @philanthropy,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnu provjeru rada Vaše internet usluge.
-
Fast Driver
#18839 Re: Telemach BH
Ajmo nešto novo od kanala ubacite, ajmo Arene......ili bar otključajte XXX... 
- Telemach
#18840 Re: Telemach BH
Pozdrav @Fast Driver,Fast Driver wrote: ↑18/08/2023 19:54 Ajmo nešto novo od kanala ubacite, ajmo Arene......ili bar otključajte XXX...![]()
Prijedloge za uvrštavanje novih TV kanala u ponudu možete dostaviti na e-mail adresu: [email protected], te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, Vaši prijedlozi će biti uvršteni u programsku ponudu. Kanal za odrasle Dorcel HD Vam je dostupan u Osnovnom digitalnom programskom paketu, dok su ostali kanali za odrasle dostupni u Proširenom programskom paketu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
- stativa
#18841 Re: Telemach BH
Presmiješno fakat. Evo već skoro godinu dana isto mi se dešava.
- Telemach
#18842 Re: Telemach BH
Pozdrav @stativa,
S obzirom da su svi parametri na Vašoj adresi uredni, predložili smo Vam da kolege izađu na Vašu adresu i sa našom opremom testiraju rad internet usluge. Navedeni prijedlog ste odbili. Nadamo se da ćete odlučiti da sarađujete sa nama, kako bi kolege utvrdile da li su poteškoće prisutne na adresi ili postoje odstupanja po pitanju opreme sa kojom pristupate internet usluzi. Stojimo Vam na raspolaganju na ovaj način ukoliko pristanete na dolazak tehničke ekipe na adresu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#18843 Re: Telemach BH
- crnivrag
#18844 Re: Telemach BH
13 godina koristim Telemach i probleme sa konekcijom sam imao 3-4 puta u tih 13 godina i to kad su bili grupni prekidi, inače mi fura brzina od 500/30 u svako doba dana i noći i nemam prekide u kontinuitetu konekcije.
- Benq
- Moderator
#18845 Re: Telemach BH
Jedna lasta ne cini proljece, pa tako ni ovaj forumas koji se zali na uslugu a odbija bilo kakav vid saradnje sa podrskom da se problem rijesi..
Kod mene problem bude samo ako je nesto grupno, a i to je rijetko.
- stativa
#18846 Re: Telemach BH
Iz ove prepiske ste zaključili da ja odbijam saradnju?Telemach wrote: ↑19/08/2023 10:56Pozdrav @stativa,
S obzirom da su svi parametri na Vašoj adresi uredni, predložili smo Vam da kolege izađu na Vašu adresu i sa našom opremom testiraju rad internet usluge. Navedeni prijedlog ste odbili. Nadamo se da ćete odlučiti da sarađujete sa nama, kako bi kolege utvrdile da li su poteškoće prisutne na adresi ili postoje odstupanja po pitanju opreme sa kojom pristupate internet usluzi. Stojimo Vam na raspolaganju na ovaj način ukoliko pristanete na dolazak tehničke ekipe na adresu.
Spoiler
Show
stativa wrote: ↑17/08/2023 18:35Ako želite mogu vam poslati na mail ili ovdje screen capture kako izgleda korištenje vašeg interneta i koliko mu treba da očita najobičniju web stranicu u browseru. Video klipovi na YT štekaju.
Stvarno ne znam u čemu je problem jer na speedtestu pokazuje odličnu brzinu, a u realnosti je internet haman pa neupotrebljiv. Ako mi nekog i pošaljete, pretpostavljam da će biti “meni pokazuje da je sve ok”.
Možda neko treba da ispita lokalne instalacije u zgradi?
Sve u svemu, stvarno nema smisla jer ova agonija traje 8 mjeseci.
stativa wrote: ↑17/08/2023 20:05Pa uputite ih vi na moju adresu, sve vam objasnio sta je i kako je, ako treba i klipo ću vam dostaviti. Ne gubi mi se vrijeme da me prespajaju opet po nekoliko puta i svakome isto objasnjavam, da bi na kraju rezultat bio veliko ništa.Telemach wrote: ↑17/08/2023 19:34
Pozdrav stativa,
Zamolit ćemo Vas da pozovete našu tehničku podršku na besplatan broj telefona 0800 31111, kako bi kolege odmah izvršile detaljne provjere i u skladu sa istim Vam pružile potrebnu podršku i povratne informacije. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach wrote: ↑17/08/2023 20:54Pozdrav stativa,
Nažalost nemamo mogućnost kreiranja naloga za dolazak na adresu bez validnih dokaza o poteškoćama po pitanju internet parametara. Kolege iz sektora tehničke podrške imaju mogućnost da kreiraju nalog za dolazak tehničke ekipe. Mi možemo kreirati nalog za dolazak ekipe za provjeru internet usluge sa našom opremom. Ukoliko želite da kolege dođu i sa Telemach opremom izvrše mjerenje brzine, budite slobodni da nam dostavite Vaš kontakt broj telefona kako bismo kreirali nalog.
U četvrtak, neposredno nakon pisanja sa vama sam i uradio ono što se rekli, putem telefona pozvao vašu podršku koja je otvorila nalog da se preispitaju instalacije u zgradi ili na glavnoj mreži, bar su mi tako rekli, što možete provjeriti i potvrditi.
- stativa
#18847 Re: Telemach BH
Nije tačno da odbijam "bilo kakav vid" saradnje, što možeš i provjeriti u postu iznad i koliko vidim ne dešava se samo meni.
Imam Telemach na drugoj adresi, konekcija za 10 godina je pukla par puta i to je to.
- Telemach
#18848 Re: Telemach BH
Pozdrav @stativa,stativa wrote: ↑19/08/2023 14:36 Od vas samo samo zatražio da proslijedite prepisku nekom iz tehničke podrške kako bi imao uvid u ono šta se dešava sa internetom, a vi ste predložili mjerenje brzine sa vašom opremom, što nema logike jer sam vam navodio da speedtest pokazuje da je brzina ok.
U četvrtak, neposredno nakon pisanja sa vama sam i uradio ono što se rekli, putem telefona pozvao vašu podršku koja je otvorila nalog da se preispitaju instalacije u zgradi ili na glavnoj mreži, bar su mi tako rekli, što možete provjeriti i potvrditi.
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i pružile Vam povratne informacije u vezi rada internet usluge na Vašoj adresi. Kolege će zajedno sa Vama izvršiti i provjeru načina povezivanja, kao i uređaja na adresi sa kojima pristupate internet usluzi.
- Maharadza
#18849 Re: Telemach BH
I ovaj SK očajan, ne mogu organizirati multiprijenos jedine fudbalske lige koju prenose iz "liga petice", tj. bundeslige gdje prekida, trza, čuje se drugi komentator (englez) a kojeg nikako ne uspijevaju da ukinu pa da se čuje samo zvuk sa stadiona, pa su sada skroz ukinuli pozadinski zvuk itd. raspad sistema. 
- Telemach
#18850 Re: Telemach BH
Pozdrav @Maharadza,Maharadza wrote: ↑19/08/2023 15:42 I ovaj SK očajan, ne mogu organizirati multiprijenos jedine fudbalske lige koju prenose iz "liga petice", tj. bundeslige gdje prekida, trza, čuje se drugi komentator (englez) a kojeg nikako ne uspijevaju da ukinu pa da se čuje samo zvuk sa stadiona, pa su sada skroz ukinuli pozadinski zvuk itd. raspad sistema.![]()
Kompanija Telemach je isključivo distributer TV kanala, a ne emiter. Signal TV kanala reemitujemo u izvornom obliku koji nam TV kuća isporuči. Predlažemo da Vašu primjedbu uputite direktno TV kući Sport Klub. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.