Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#19101 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Cije su klime brendirane kao Grundig
- rovac13
#19102 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Vjerovatno kina.
Imas dvije linije kineza uglavnom.
Ako ima funkcija" folow me " na daljincu onda je izasla iz fabrike midea.
Ako ima funkciju " I feel "onda je potekla iz gree.
Ako nema ni jedno od toga onda ne znam.
Mozda bi to bila i najgora opcija
Imas dvije linije kineza uglavnom.
Ako ima funkcija" folow me " na daljincu onda je izasla iz fabrike midea.
Ako ima funkciju " I feel "onda je potekla iz gree.
Ako nema ni jedno od toga onda ne znam.
Mozda bi to bila i najgora opcija
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#19104 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Beko , Gree ih radi.
kupio jednu roditeljima za hlađenje , hladi.
-
DebelinJoe
#19105 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Kupio ja materi prije 15 dana Grundig klimu i to u Beku. Fino hladi, vidjet ćemo kako ce grijati.
- mirota
#19106 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
svaka fino hladi, imam 3 neinverter i 1 inverter ne vidim razliku u hladjenju...e msm u grijanju da je prednost invertera
-
Zemicka
#19107 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Imam problem sa inverterom. Naime, kupljen 2021.god krajem ljeta, nakon cega je intenzivno koristen i odrzavan (redovno pranje filtera) do naredne godine kada je, po preporuci servisa, uredno godisnje i servisiran (dezinfekcija uredjaja). Problem se javlja vec u proljece 2022.god kada se iz uredjaja javlja jako ruzan smrad
koji je u vecoj mjeri eliminisan dezinfekcijom invertera. Ove godine smo dezinfekciju radi pojave tog istog mirisa uradili ranije (mart) da bi se nakon mjesec-dva miris jos vise intenzivirao 🫣
Sada je to vec doslo do nivoa da smrdi i tokom rada i dok je klima uredjaj ugasen. Smrdi cijela soba.
Dakle, relativno nov uredjaj (2god star), redovno servisiran (dezinfikovan od strane ovlastenog servisa) i odrzavan (filteri) a smrdi za poludjeti. Strah me za zdravlje ukucana.
Svaki savjet je dobrodosao
Sada je to vec doslo do nivoa da smrdi i tokom rada i dok je klima uredjaj ugasen. Smrdi cijela soba.
Dakle, relativno nov uredjaj (2god star), redovno servisiran (dezinfikovan od strane ovlastenog servisa) i odrzavan (filteri) a smrdi za poludjeti. Strah me za zdravlje ukucana.
Svaki savjet je dobrodosao
- rovac13
#19108 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Klima sama od sebe ne moze smrdit logicno.
Ono sto moze da smrdi je kondenz koji se stvara dok klima hladi.Taj kondenz curi van kroz crijevo iz unutarnje.Ako crijevo nije konstantno u padu prema van onda ta voda ne otice dobro nego se zadrzava negdje stoji i usmrdi se.
Provjeri sam,zaviri ispod plastike unutarnje,kako izgleda crijevo,ne smije bit uspon nigdje.
Ono sto moze da smrdi je kondenz koji se stvara dok klima hladi.Taj kondenz curi van kroz crijevo iz unutarnje.Ako crijevo nije konstantno u padu prema van onda ta voda ne otice dobro nego se zadrzava negdje stoji i usmrdi se.
Provjeri sam,zaviri ispod plastike unutarnje,kako izgleda crijevo,ne smije bit uspon nigdje.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#19109 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Serviseri sa iskustvom 5-10-20 godina odmah skontaju šta smrdi, nece ni jedan pogrešno crijevo montirati, ovdje izgleda dodju uzmu pare da ga mogu opet zvati
.
Zovi drugi servis!!
Zovi drugi servis!!
-
Smiljana
#19110 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Pa klima kad se unutrašnja jedinica čistiZemicka wrote: ↑18/08/2023 22:18 Imam problem sa inverterom. Naime, kupljen 2021.god krajem ljeta, nakon cega je intenzivno koristen i odrzavan (redovno pranje filtera) do naredne godine kada je, po preporuci servisa, uredno godisnje i servisiran (dezinfekcija uredjaja). Problem se javlja vec u proljece 2022.god kada se iz uredjaja javlja jako ruzan smradkoji je u vecoj mjeri eliminisan dezinfekcijom invertera. Ove godine smo dezinfekciju radi pojave tog istog mirisa uradili ranije (mart) da bi se nakon mjesec-dva miris jos vise intenzivirao 🫣
Svaki savjet je dobrodosao![]()
rasklopi se komplet i očisti a ne samo filteri imaš i hemijsko čišćenje klime vapom i hemijom, ali po meni puno bolje je da se komplet rasklopi i opere.
-
Smiljana
#19111 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Evo zamolila sam ovog prijatelja što servisira i montira klime da mi pošalje nekoliko slika, šta sve ima u klimama.
eto zašto smrde, ja svoje čistim pred kraj ljeta, i početak ljeta generalno, u zavisnosti od smrada ili hemijsko vapom ili komplet rastave i operu sve.

eto zašto smrde, ja svoje čistim pred kraj ljeta, i početak ljeta generalno, u zavisnosti od smrada ili hemijsko vapom ili komplet rastave i operu sve.

- skupljac_zeljeza
#19112 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Fujitsu. A evo zašto proizvođač napiše da se filteri zraka moraju čistiti svake dvije sedmice, a pročiščivači svaka tri mjeseca i mijenjati ga potpuno godišnje. Ovako radi kao asmatičarka i prašina ide za zrakom sa strane ako ne može kroz filter. Slična stvar je i sa sušilicama veša koje imaju toplotnu pumpu.

-
Smiljana
#19113 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Filtere sama skinem i očistim svako 15 dana, problem je unutrašnjost klime, i najviše se prlja na hlađenju.
Kada dodaš kuću gdje se puše cigare, imaš kućne ljubimce kao i ja i sve puno dlaka koje dnevno kutarišem, klime kao što rekoh 2 puta godišnje generalka.
Ko nema kućne dlakavce i ne puše se cigare može jednom godišnje.
Kada dodaš kuću gdje se puše cigare, imaš kućne ljubimce kao i ja i sve puno dlaka koje dnevno kutarišem, klime kao što rekoh 2 puta godišnje generalka.
Ko nema kućne dlakavce i ne puše se cigare može jednom godišnje.
-
Smiljana
#19114 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
I još jedna greška koja me koštala 100 maraka
Filteri oprani u žurbi i skinula sa štrika ostalo malo vode mahala sa njime i cvrc puče po sredini.
Sreća znam ove iz servis čović isti mi dan donjeli nova dva, i ode 100 maraka.

Filteri oprani u žurbi i skinula sa štrika ostalo malo vode mahala sa njime i cvrc puče po sredini.
Sreća znam ove iz servis čović isti mi dan donjeli nova dva, i ode 100 maraka.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#19115 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
emillio estevez wrote: ↑17/08/2023 18:39Beko , Gree ih radi.
kupio jednu roditeljima za hlađenje , hladi.
A Telefunken ove iz Binga?
-
arminicos
#19116 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ove nove klime sada gledam od ove godine modeli 2023
Mitshubishi
Hitachi
Haier
Imaju mogucnost da se same ciste vremenski vase je samo filtere redovno prati. Rade ljudi na tome da nam olaksaju i sto je dobro
Mitshubishi
Hitachi
Haier
Imaju mogucnost da se same ciste vremenski vase je samo filtere redovno prati. Rade ljudi na tome da nam olaksaju i sto je dobro
- rovac13
#19117 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Da da.....uz svaku klimu dolazi i jedan azijac da docekuje prljavstinu umjesto nas 
-
toska
#19118 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
onda i čuveni Bosch model Climate je kinez?_BataZiv_0809 wrote: ↑19/08/2023 10:26Cije su klime brendirane kao Grundigemillio estevez wrote: ↑17/08/2023 18:39
Beko , Gree ih radi.
kupio jednu roditeljima za hlađenje , hladi.![]()
A Telefunken ove iz Binga?
-
Zemicka
#19119 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Hvala narode na pomoci i savjetima 
Zvala sam servis pa cemo vidjeti. A sve su prilike da su sfuserili redovne godisnje dezinfekcije te da cu morati mijenjati servis 🫣
Zvala sam servis pa cemo vidjeti. A sve su prilike da su sfuserili redovne godisnje dezinfekcije te da cu morati mijenjati servis 🫣
-
Bobi
- Forum administrator
#19120 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Kod mene Mica evo vec 6 godina, nisam je otvorio
, a je da radi samo ljeti 10-20 dana hladjenje, uzeta je prvenstveno za grijanje ali vi moji u Zenici zadnjih godina napravili novu toplanu pa grije kao ludo i nemam potrebe je paliti prije sezone grijanja
. I dan danas kad upalim kad krene hladit puše kao neki planinski zrak
.
-
Bobi
- Forum administrator
#19121 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
A je ispod nje na komodi radi non stop zepter filter za zrak i puše direkt na nju pa izgleda ne kupi prljavstinu iz zraka
.
-
arminicos
#19122 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
@Bobi
Kakvi su danas ovi ovlazivaci zraka kao taj tvoj sto imas ? Da li se to isplati kupovati ? Da mi je neki uzeti ali da mi prostorija i mirise da imaju neke vrste mirisa za prostoriju pa da i to izbacuje u prostoriju u intervalima
Kakvi su danas ovi ovlazivaci zraka kao taj tvoj sto imas ? Da li se to isplati kupovati ? Da mi je neki uzeti ali da mi prostorija i mirise da imaju neke vrste mirisa za prostoriju pa da i to izbacuje u prostoriju u intervalima
-
Bobi
- Forum administrator
#19123 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Mi smo uzeli Zepter pa imamu preko 15 godina, puno kosta hepa filter ali eto pročišćava zrak dobro, velik je, ne mogu taj hepa naci negdje u slobodnoj prodaji jer preko njih oderu, ostali filteri se ono produvaju, ima filter i sa aktivnim ugljenom, vise slojeva, kod mene to radi 24,7 non stop nije stao, ono trosi struje mozda 2-3 marke mjesecno.
-
Bobi
- Forum administrator
#19124 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ma nema tu mirisa, izlazi zrak ko planinski, sta ce ti mirisi to u konačnici samo pocne smrdit kad dodje u dodir s drugim mirisima u kuci
.Na momenat zamirise ali nakon nekog perioda kad se to pocne miješat muka ti bude
.
-
bumerangss
#19125 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Niposto 18-ku u kucu
Ja sam uzeo 12-ku Daikin sensiru i stavio u dnevnu sobu 16 kvadrata i sreca okrenuo da puše prema vratima da mogu rashladiti i ostatak kuce tj sprata od oko 50-ak kvadrata.
Puše k'o sa Alpa da se zalediš
Kad boravim u dnevnoj radi jedino na noonom programu ili samo ono na odvlaživanju. Jedino mi to odgovara jer ne volim osjetiti ni minimalni "povjetarac"
Mislim da sam se zeznuo da sam trebao uzeti 12-ku ... ali eto zbog grijanja i minusa od -10 -13 da tad moze da grije
Prezadovoljan sa potrošnjom struje sad kad hladi svaki dan je palim po 10 12 15 sati radi i mislim da mi je došlo možda 5 km više struje na mjesecnom nivou
Naravno zimi kad grije ocekujem mnogo veci racun ali to je ok
Ja sam uzeo 12-ku Daikin sensiru i stavio u dnevnu sobu 16 kvadrata i sreca okrenuo da puše prema vratima da mogu rashladiti i ostatak kuce tj sprata od oko 50-ak kvadrata.
Puše k'o sa Alpa da se zalediš
Kad boravim u dnevnoj radi jedino na noonom programu ili samo ono na odvlaživanju. Jedino mi to odgovara jer ne volim osjetiti ni minimalni "povjetarac"
Mislim da sam se zeznuo da sam trebao uzeti 12-ku ... ali eto zbog grijanja i minusa od -10 -13 da tad moze da grije
Prezadovoljan sa potrošnjom struje sad kad hladi svaki dan je palim po 10 12 15 sati radi i mislim da mi je došlo možda 5 km više struje na mjesecnom nivou
Naravno zimi kad grije ocekujem mnogo veci racun ali to je ok