Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
ultima_palabra

#55976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote: 18/08/2023 16:58 NS je stranka za pravoslavne, katolike i onaj dio Bosnjaka sa krizom identiteta koji se u svom gradu osjecaju kao pod okupacijom.

Svi znamo ponekog te fele: nedostaju im kumovi Dragani, Jovani i ostali koji su se ispalili zbog onoga sto se desavalo u nesretnim devedesetim, agresiju na BiH svode na niko nije dirao crkve i pri tom bi se bavili cukecom kakicom i ekologijom.

Pri tome pokusavaju nametnuti drustvene obrasce koji bi od Bosnjaka (s kojima se ne identificiraju i koji ih okupiraju) pravili idiote koji samo trebaju okretati drugi obraz dok ih kumovi i batice mlate, a od kumova i batica se ne ocekuje nista jer takvi su kakvi su.

Srecom, taj tip Bosnjaka sa krizom identiteta polahko iscezava kako biologija radi svoje, pa ce tako i NS polahko na put ka cenzusu.

Idemo dalje :thumbup:
Nidje veze, za NS uglavnom glasaju mladji ljudi koji uopste ne pamte vrijeme kumova Dragana i Jovana. Takve biologija tesko da moze istrijebiti, ali imigracija bi mogla.

Generalno jadan post, zali Boze vremena utrosenog razmisljanjem u tom smjeru.
Prpa.ba

#55977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

pemanapemani wrote: 18/08/2023 18:12 ARBiH i RBiH su bili prava strana.

E sad, pitanje je da li bi to razumjela MZ
Nije razumjela, i na kraju to razumijevanje nije ni bitno. Ne pobjedjuje "prava" strana, nego ona koja je jaca i koja pronadje jace interese vecih sila.

Naprimjer, da su jaci interesi bili uz Bosnjake, mogli su i rusiti sve crkve, opet bi bili borci za slobodu na strani legalne Republike BiH.

Od simpatija Angeline Jolie i Bone Voxa se ne zivi.
Prpa.ba

#55978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

dječak sa šibicama wrote: 18/08/2023 18:14 Kad nema Jovana,
Kad nema Jovana dalji odnosi izmedju Bosnjaka nisu tvoj problem.
Hakiz

#55979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 18/08/2023 18:18
pemanapemani wrote: 18/08/2023 18:12 ARBiH i RBiH su bili prava strana.

E sad, pitanje je da li bi to razumjela MZ
Nije razumjela, i na kraju to razumijevanje nije ni bitno. Ne pobjedjuje "prava" strana, nego ona koja je jaca i koja pronadje jace interese vecih sila.

Naprimjer, da su jaci interesi bili uz Bosnjake, mogli su i rusiti sve crkve, opet bi bili borci za slobodu na strani legalne Republike BiH.

Od simpatija Angeline Jolie i Bone Voxa se ne zivi.
Ovo je istina.

Koja je posljedica Srebrenice?

Nagrada od 49 % teritorije počiniteljima.

Nema od moralne pobjede koristi.
relativno84

#55980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by relativno84 »

Kako se brzo sa kritike tehnickog propusta reklamiranja Draze u seheru prebace na ustaljenu matricu o radikalnom bosnji kojem smeta svako ko nije u njegovom toru. Jednostavno nema situacije u kojoj mu nece traziti dlaku u jajetu. Evo i sad je nekim cudom kriv jer se udostojio reagovati na ovaj sramotni pokusaj relativizacije. Potreba za dodvoravanjem s/h patrnerima od borbe za pozicije prelazi u mucnu fazu gazenja svega sto vas okruzuje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#55981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote: 18/08/2023 16:43
JoseMujica wrote: 18/08/2023 10:06

Ima li iko u NS, čija glava nije izgubljena u veličini sopstvenog šupka, da malo analizira zašto vas obični ljudi vide ovako?

Vjerovali ili ne pitam s najboljom namjerom
Ovaj je SDA bot ko sto si i sam.
šta ima kod tebe Fazlija :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#55982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

pemanapemani wrote: 18/08/2023 18:12
Prpa.ba wrote: 18/08/2023 17:51

Prava smo strana jer je na nas vrsena agresija i jer smo vodili odbrambeno-oslobodilacki rat, a ne zbog imena branitelja ili necijeg, bilo cijeg misljenja.

Sta, ne bismo bili prava strana da su vojnici ARBiH bili samo Muhamedi, Rasimi, Samiri? :-)
ARBiH i RBiH su bili prava strana.

E sad, pitanje je da li bi to razumjela MZ da su recimo kardinal Puljic, Kljujic, Komsic ... otisli u Zagreb i rekli Tudjman je u pravu, a Divjak, Pejanovic isl., isto uradili sa Srbijom.

Uz zlocinca Fikreta Abdica i ubacene mudzahedine ti Nailovoj materi pokazuj da si prava strana.

Ali nema veze, pravoslavna i katolicka manjina i zabludjeli Bosnjaci u nestajanju. :-)

Dobrica i Franjo pljescu iz pakla.
A po čemu je to MZ nešto razumjela?

Time što su aminovali RS, dali Hrvatima pola Federacije? Čime tačno?
Hakiz

#55983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 18/08/2023 18:45

E sad, pitanje je da li bi to razumjela MZ da su recimo kardinal Puljic, Kljujic, Komsic ... otisli u Zagreb i rekli Tudjman je u pravu, a Divjak, Pejanovic isl., isto uradili sa Srbijom.

Uz zlocinca Fikreta Abdica i ubacene mudzahedine ti Nailovoj materi pokazuj da si prava strana.

Ali nema veze, pravoslavna i katolicka manjina i zabludjeli Bosnjaci u nestajanju. :-)

MZ je sve razumio.

Ne živimo mi ovako slučajno.

Živimo ovako zbog toga što je MZ htio da ovako živimo.
pemanapemani

#55984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Ti bi to bolje morao znati, jer zivis tamo.

Samo kazem da bi puno teze MZ dokazao da si prava strana da na toj pravoj strani tada nisu bili oni koje sam nabrojao.
Da se citava srpska i hrvatska politicka elita svrstala uz ZG i BG, R BiH bi bila jedna od zaracenih strana u gradjanskom ratu.

Sud u Hagu (MZ) je prakticno dokazao agresiju Srbije i Hrvatske.
Nazalost, manji entitet i tzv. hb je aminovao Predsjedavajuci Predsjednistva Republike Bosne i Hercegovine kada je prvi put sjeo za stol sa tada predsjednicima politickih stranaka, a danas dokazanim ratnim zlocincima.
Dayton je posljedica desetina pregovora koje su obavili predstavnici medjunarodno priznate drzave sa predstavnicima dvije teroristicke politicke stranke.

Da nam je MZ mogla puno vise pomoci tokom agresije - jeste.
Kada se uzmu druga ratna zarista u zadnjih 40 godina i odnos MZ- mi smo prosli odlicno.
Pomogli su nam sa milijardama nakon agresije, a dijelom je ta pomoc bila zbog griznje savjesti zbog slabe pomoci tokom agresije.

Sa tim milijardama smo mogli stvoriti "zapadnu Njemacku" u FBiH, a mi smo stvorili europski Belize u danasnjoj drzavi BiH.
PreWiBa

#55985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

Hakiz wrote: 18/08/2023 19:04

MZ je sve razumio.

Ne živimo mi ovako slučajno.

Živimo ovako zbog toga što je MZ htio da ovako živimo.
Pa o tome govorim.

Upravo su kaznili vojsku u kojoj su bili Divjak, Vikić...
PreWiBa

#55986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

pemanapemani wrote: 18/08/2023 19:08

Ti bi to bolje morao znati, jer zivis tamo.

Samo kazem da bi puno teze MZ dokazao da si prava strana da na toj pravoj strani tada nisu bili oni koje sam nabrojao.
Da se citava srpska i hrvatska politicka elita svrstala uz ZG i BG, R BiH bi bila jedna od zaracenih strana u gradjanskom ratu.

Sud u Hagu (MZ) je prakticno dokazao agresiju Srbije i Hrvatske.
Nazalost, manji entitet i tzv. hb je aminovao Predsjedavajuci Predsjednistva Republike Bosne i Hercegovine kada je prvi put sjeo za stol sa tada predsjednicima politickih stranaka, a danas dokazanim ratnim zlocincima.
Dayton je posljedica desetina pregovora koje su obavili predstavnici medjunarodno priznate drzave sa predstavnicima dvije teroristicke politicke stranke.

Da nam je MZ mogla puno vise pomoci tokom agresije - jeste.
Kada se uzmu druga ratna zarista u zadnjih 40 godina i odnos MZ- mi smo prosli odlicno.
Pomogli su nam sa milijardama nakon agresije, a dijelom je ta pomoc bila zbog griznje savjesti zbog slabe pomoci tokom agresije.

Sa tim milijardama smo mogli stvoriti "zapadnu Njemacku" u FBiH, a mi smo stvorili europski Belize u danasnjoj drzavi BiH.
O čemu ti pričaš jarane?
Pa ista ta MZ je Aliji od početka nudila podjelu na tri dijela, bukvalno ni jedan plan nije izašao a da se nije išlo prema podjeli na tri - u kojoj bi pro-Bosanci naravno ispali donji.
Od početka se na ovaj rat gleda kao građanski, te presude samo služe zamazanju očiju žrtvama i ništa više.
Šta ja imam od toga što je Mladić ili Karadžić u zatvoru? Šta ima moj protjerani otac, uništeno familijsko stablo i životi od toga što je neki lik sada sjedi u zatvoru? Ništa.
Ni jedna od tih presuda nema nikakvu političku težinu. Čak nema ni praktičnu: Na rat u Bosni se gleda kao građanski. Od medija, političara u inostranstvu niko ne koristi pojam "agresija na BiH", već se konstantno priča o "tužnoj bosanskoj priči", "bratoubilačkom ratu", "komšija na komšiju" i slične stvari. Pa usporedi malo retoriku kada je Ukrajina i kada je BiH u pitanju.

Šta imam ja od toga što je Hag rekao da je desio genocid? Ništa, da mašem praznim papirom. Ni jedna od tih stvari nema nikakvu posljedicu, niti jedan zahtjev da eto ako ništa ta jadna Srebrenica postane distrikt nije uspjela.

Ili, da budem prost: Te presude ne vrijede ni papira na kojem su napisane.
Htjeli mi to priznati sebi ili ne, Karadžić i Mladić su pobjednici, upravo zahvaljujući toj istoj MZ, koja je na početku mirno gledala i poručivala "dont dream dreams" dok su klali po BiH, pa kasnije Aliju prisilili da potpiše Dejton. Intervencije koje su većinom služile tome da sprječe prevelike humanitarne katastrofe na medijski jako praćenim ratištima poput Sarajeva ne ubrajam u to.
A po tom Dejtonu, Srebrenica je danas de facto srpski grad. Prijedor, Bijeljina, Srebrenica su danas srpski gradovi. Srpski politički predstavnici, štovaoci tog istog Mladića i Karadžića danas tamo odlučuju kako će se zvati ulice, škole, koliko će biti poreza i kako smiješ ići u školu.

O kojim ratnim žarištima tačno pričaš? Pa nisu isto zapadna Afrika i prvi genocid u evropi poslije drugog svjetskog rata.

Prićaš onda o pomoći. I Palestina je dobila dosad milijarde zapadne pomoći, druga je stvar što ih politički uništavaju, pa vamo malo pošalju humanitarne i rebuilding dok sa druge strane pasivno podržavaju rušenje istih.

Sve što je poslije rata rađeno je sa ciljem uvrđivanja Dejtona, sa svim svojim posljedicama. To dana današnjeg niko od zapadnih političara nije odstupio od tog koncepta. A zavisno od situacije, kažnjavaju se oni koji odstupaju od te matrice: Ako treba, uhapsit će Jelavića ili Srbe, a sa druge strane će rado narediti podjelu javnih preduzeća na firme sa etničkim predznakom ili promjeniti izborni zakon u izbornoj noći.
Prpa.ba

#55987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Odlicna dekonstrukcija teze po kojoj toboznja moralna superiornost biva jedinim garantom opstanka Bosnjaka, pa zato Bosnjaci moraju dobro paziti sta rade, govore, pa cak i misle.

Bjezi ba.

Nismo opstali zato sto je ARBiH imala dio nebosnjaka u svom sastavu, niti zato sto su imali "kocnicu" od zapada na racun "finih multivitaminskih Bosnjaka koje je grehota ubijati", nego zato sto su agresori, pravoslavni i katolicki vjerski ekstremisti, imali problem savladati tu istu Armiju.

Ko postuje nebosnjake u ARBiH, neka ih postuje kao sugradjane koji su pomogli braniti ovu drzavu, nista ni manje ni vise nego sve ostale koji su na ovom forumu odavno postali "krezava rulja" koja "okupira Sarajevo" pa ga Srdjan Mandic iz iste te ARBiH mora "oslobadjati". Imaju ista prava, imaju iste obaveze.

Ovdje se pravi mit od suzivota, pa se od medjusobnog uvazavanja dobije jednacina u kojoj Bosnjaci trebaju raditi u korist svoje stete da ne bi procenat pravoslavaca i katolika koji bi najradije da nas nema porastao sa 90% na 95%. :run:

Nebosnjak koji zeli suzivot, zeljet ce ga i kada se usudite artikulisati svoja prava, zelje i ciljeve koji ne ukljucuju zatiranje bilo koga i bilo cega. Koji ne zeli, naci ce vec izgovor.

Da budem plastican, sto bih ja ove forumske djecake, novake i ostale stavljao ispred sebe.

Ne zelim im nikakvo zlo, ali nemamo istu viziju drzave, i ja cu se boriti za svoje jednako koliko se on bori za svoje. Ne zelim mu ni omiliti ni ogaditi drzavu i svoj bosnjacki narod, jednostavno me ne zanima, izaci cu mu u susret ako ja to zelim i ako je moj interes. Mislio on da sam taliban ili Enis Beslagic, meni je na kraju dana isto. :mrgreen:

Jednako koliko Bakirovi idiotluci i kriminal ne definisu moje bosnjastvo, ne definise ga ni Kiflino podanistvo, ni Fortina bjezanija, ni misljenje nebosnjaka o meni ili nama.
tramvajtrojka

#55988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 18/08/2023 21:15 Odlicna dekonstrukcija teze po kojoj toboznja moralna superiornost biva jedinim garantom opstanka Bosnjaka, pa zato Bosnjaci moraju dobro paziti sta rade, govore, pa cak i misle.

Bjezi ba.

Nismo opstali zato sto je ARBiH imala dio nebosnjaka u svom sastavu, niti zato sto su imali "kocnicu" od zapada na racun "finih multivitaminskih Bosnjaka koje je grehota ubijati", nego zato sto su agresori, pravoslavni i katolicki vjerski ekstremisti, imali problem savladati tu istu Armiju.

Ko postuje nebosnjake u ARBiH, neka ih postuje kao sugradjane koji su pomogli braniti ovu drzavu, nista ni manje ni vise nego sve ostale koji su na ovom forumu odavno postali "krezava rulja" koja "okupira Sarajevo" pa ga Srdjan Mandic iz iste te ARBiH mora "oslobadjati". Imaju ista prava, imaju iste obaveze.

Ovdje se pravi mit od suzivota, pa se od medjusobnog uvazavanja dobije jednacina u kojoj Bosnjaci trebaju raditi u korist svoje stete da ne bi procenat pravoslavaca i katolika koji bi najradije da nas nema porastao sa 90% na 95%. :run:

Nebosnjak koji zeli suzivot, zeljet ce ga i kada se usudite artikulisati svoja prava, zelje i ciljeve koji ne ukljucuju zatiranje bilo koga i bilo cega. Koji ne zeli, naci ce vec izgovor.

Da budem plastican, sto bih ja ove forumske djecake, novake i ostale stavljao ispred sebe.

Ne zelim im nikakvo zlo, ali nemamo istu viziju drzave, i ja cu se boriti za svoje jednako koliko se on bori za svoje. Ne zelim mu ni omiliti ni ogaditi drzavu i svoj bosnjacki narod, jednostavno me ne zanima, izaci cu mu u susret ako ja to zelim i ako je moj interes. Mislio on da sam taliban ili Enis Beslagic, meni je na kraju dana isto. :mrgreen:

Jednako koliko Bakirovi idiotluci i kriminal ne definisu moje bosnjastvo, ne definise ga ni Kiflino podanistvo, ni Fortina bjezanija, ni misljenje nebosnjaka o meni ili nama.
Na stranu sva zezancija al ako ovo stvarno mislis , bas si nisko ljudski pao jbt od biljane p stavovi dodju kao kamilica nasprav ovoga tvog :-) :-)
Prpa.ba

#55989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Ma kakva Biljana, nacionalno osvijesteni misleci Bosnjaci su tebi i tebi slicnima opasniji od atomske bombe. :kiss:
Hakiz

#55990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 18/08/2023 22:35
Prpa.ba wrote: 18/08/2023 21:15 Odlicna dekonstrukcija teze po kojoj toboznja moralna superiornost biva jedinim garantom opstanka Bosnjaka, pa zato Bosnjaci moraju dobro paziti sta rade, govore, pa cak i misle.

Bjezi ba.

Na stranu sva zezancija al ako ovo stvarno mislis , bas si nisko ljudski pao jbt od biljane p stavovi dodju kao kamilica nasprav ovoga tvog :-) :-)
Ima tu nešta.
tramvajtrojka

#55991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 18/08/2023 22:57 Ma kakva Biljana, nacionalno osvijesteni misleci Bosnjaci su tebi i tebi slicnima opasniji od atomske bombe. :kiss:
jedino su za državu BiH opasni tu se apsolutno slazemo jer ruse sve postulate kakva bi BiH kao drzava trebala biti, i daje savrsen narativ srpskom guslarskom narativu

bosnjacki radikalizam dolazi kao savrsen kec na desetku komsijskom narativu
PreWiBa

#55992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 18/08/2023 23:17
Prpa.ba wrote: 18/08/2023 22:57 Ma kakva Biljana, nacionalno osvijesteni misleci Bosnjaci su tebi i tebi slicnima opasniji od atomske bombe. :kiss:
jedino su za državu BiH opasni tu se apsolutno slazemo jer ruse sve postulate kakva bi BiH kao drzava trebala biti, i daje savrsen narativ srpskom guslarskom narativu

bosnjacki radikalizam dolazi kao savrsen kec na desetku komsijskom narativu
Gdje je u postu promovisan radikalizam?
HelaS

#55993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

Bjezi ba.

Ovo smeće koje si ispisao na pogrešnoj temi, je perfidni oblik fašizma. Ti si veliko zlo na ovom formumu :(
Athlon64

#55994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Athlon64 »

Bjezi ba.

Ovo je odlično napisano.

Otprilike ovako i misli 80% Bošnjaka, s tim da u Sarajevu ovako misli možda 50% Bošnjaka, a obzirom da se smatra da je sarajevski narativ mainstream među Bošnjacima, ostaje na tome.

Uglavnom Bošnjak je dobar dok peče najbolje ćevape na svijetu, dok je Mujo i Suljo iz viceva, ali čim se Bošnjak politički nešto pita, eh taj Bošnjak je "opasnost", znaju to dobro oni drugi, zato i žele da peko svojih gazdi u susjednim državama politički neutraliziraju bošnjački faktor u državi.
Prpa.ba

#55995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

HelaS wrote: 18/08/2023 23:57 Ovo smeće koje si ispisao na pogrešnoj temi, je perfidni oblik fašizma. Ti si veliko zlo na ovom formumu :(
Perfidni oblik fasizma su nemusti pokusaji da se stavovima poput mog prisije etiketa "ekstremizma" i da je "Biljana Plavsic kamilica", a da je jedini ispravan pristup za buducnost model Enis Beslagic (hvala tramvaju trojci na konceptu): nasmijavaj dobre komsije i susjede, uvijek neka ti je najbitnije sta oni zele i hoce, okreci im rostilj i cevape, i ne razmisljaj puno inace si taliban i fasista pa ces izazvati reakciju antifasistickih heroja sa halijarda.

Nece moci. :kiss:
Prpa.ba

#55996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 18/08/2023 23:17 jedino su za državu BiH opasni tu se apsolutno slazemo jer ruse sve postulate kakva bi BiH kao drzava trebala biti
Poistovjecujes sebe sa drzavom BiH? Zanimljivo :lol:

Oko postulata kakva ova drzava treba biti se ne slazemo. Tebi je cilj demokrscanstvo kao predvodnik procesa i federalna drzava u kojoj su brojno manjinski narodi visestruko prezastupljeni uz mogucnosti veta na svakom nivou, dok su Bosnjaci svedeni na pleme kojem se sa strane bira poglavica.

Ja to ne zelim, tako da me ni najmanje ne zanima sto su moji stavovi opasni po tvoje postulate.

Da se bolje izrazim, biti opasan je i cilj.
tramvajtrojka wrote: 18/08/2023 23:17 bosnjacki radikalizam dolazi kao savrsen kec na desetku komsijskom narativu
Razumijem apsolutno sto tebi i tebi slicnim moji stavovi spadaju pod radikalizam. Navikli ste raditi sa Bakirom kakav je bio do Neuma, i navikli ste se vec na ove bijedne nametnute nove pregovarace olicene u Konakovicu. Jesam, jako sam radikalan. Ne moze radikalnije. :mrgreen:

Dalje, sta me briga za tudje narative? :? Necemo cijelo svoje postojanje kao narod odredjivati svoju politiku na osnovu onoga sto sluzbeni Zagreb i Beograd plasiraju o nama, ili da nam se komsije ne naljute.
ultima_palabra

#55997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote: 19/08/2023 08:56
tramvajtrojka wrote: 18/08/2023 23:17 jedino su za državu BiH opasni tu se apsolutno slazemo jer ruse sve postulate kakva bi BiH kao drzava trebala biti
Poistovjecujes sebe sa drzavom BiH? Zanimljivo :lol:

Oko postulata kakva ova drzava treba biti se ne slazemo. Tebi je cilj demokrscanstvo kao predvodnik procesa i federalna drzava u kojoj su brojno manjinski narodi visestruko prezastupljeni uz mogucnosti veta na svakom nivou, dok su Bosnjaci svedeni na pleme kojem se sa strane bira poglavica.

Ja to ne zelim, tako da me ni najmanje ne zanima sto su moji stavovi opasni po tvoje postulate.

Da se bolje izrazim, biti opasan je i cilj.
tramvajtrojka wrote: 18/08/2023 23:17 bosnjacki radikalizam dolazi kao savrsen kec na desetku komsijskom narativu
Razumijem apsolutno sto tebi i tebi slicnim moji stavovi spadaju pod radikalizam. Navikli ste raditi sa Bakirom kakav je bio do Neuma, i navikli ste se vec na ove bijedne nametnute nove pregovarace olicene u Konakovicu. Jesam, jako sam radikalan. Ne moze radikalnije. :mrgreen:

Dalje, sta me briga za tudje narative? :? Necemo cijelo svoje postojanje kao narod odredjivati svoju politiku na osnovu onoga sto sluzbeni Zagreb i Beograd plasiraju o nama, ili da nam se komsije ne naljute.
Samo sto meta tog radikalizma na kraju ne budu Beograd i Zagreb (pred njima se pogne glava) nego preostali lokalni Srbi i Hrvati, LGBT populacija i ostale manjine i Bosnjaci koji ne znaju sta su (kako je sad moderno reci na SDA bot slengu).
Prpa.ba

#55998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Nemoj mijesati toksični, refleksni autošovinizam pazljivo kultivisan desetljecima za probosanski patriotizam koji toboze nadilazi sva tri nacionalizma.

Posebno imajuci u vidu intelektualne bravure prvaka tog nadnacionalnog politickog spektra.

Ko je meta ekstremnom Forti koji lamentira nad pobjedom seljaka u ratu i Mandicu koji od nekoga oslobadja Sarajevo u 2020. godini i proziva ljude da imaju problematicni SDA DNK?

Za takve naravno da jesam ekstremista. Bio bih zabrinut da nisam.
pemanapemani

#55999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Taj probosanski patriotizam koji toboze nadilazi sva tri nacionalizma je razlikovao Bosnjake od Srba i Hrvata. To je ono sto je stalo na crtu velikosrpskoj agresiji.

Licno, kao Bosanac katolickog porodicnog porijekla, mislim da sa Bosnjacima dijelim daleko najvise interesa i iskreno se najslobodnije osjecam u podrucjima domovine gdje su Bosnjaci vecina.

Sve cesce se javljaju price kako su Bosanci najveci problem Bosnjaka i prakticno kancer koji ih jede - BANU, Reis, bivsi Reis..., a to je velikosrpski politicki koncept i vodi raspadu Bosne i Hercegovine.

To je koncept u kojem.je narod/etnija na pijadestalu, a sve ostalo je ispod.
Zato je bitan koncept srpskog sveta i ostale uzrocno posljedicne pizdarije kod dijela Hrvata.

To je koncept u kojem je, recimo, Bosnjacima bitnije da li ce Bosnjacki kulturni centar u Sisku imati 200 ili 1000 kvadrata i da li ce Srbija dopustiti da fakulteti u Novom Pazaru rade po pravilima Univerziteta u Sarajevu, od optojnosti i napretka drzave Bosne i Hercegovine.

Mislim, sve je legitimno, samo bih volio da se kaze ako se krenulo putem gdje je narod direktor svemira, a drzava ako.moze i ako nije previse zahtjevno.
Hakiz

#56000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 19/08/2023 10:50 Nemoj mijesati toksični, refleksni autošovinizam pazljivo kultivisan desetljecima za probosanski patriotizam koji toboze nadilazi sva tri nacionalizma.

Posebno imajuci u vidu intelektualne bravure prvaka tog nadnacionalnog politickog spektra.

Ko je meta ekstremnom Forti koji lamentira nad pobjedom seljaka u ratu i Mandicu koji od nekoga oslobadja Sarajevo u 2020. godini i proziva ljude da imaju problematicni SDA DNK?

Za takve naravno da jesam ekstremista. Bio bih zabrinut da nisam.
Problematični SDA DNK nije pitanje Bošnjaštva, to je pitanje sdaovštine.

To jeste, nije problem Bošnjak, problem je sdaovac.
Locked