Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znam, zato su trosili samo u odbrani gdje su trosili ko neki klubovi za citavu historiju. Kad gledas period od zadnjih 10 sezona Cityev net spending je skoro milijarda
Ma nije, ispod milijarde, oko 900 miliona u zadnjih 10 godina. Kako god, suluda je prica o troskovima, neka trose koliko mogu, ako ih ne zaustavi zakon, nema nikakav problem.
Cuj moral, da je do morala, ne bi placao igraca 100miliona etc
laserShow wrote: ↑18/08/2023 16:52
Ma nije, ispod milijarde, oko 900 miliona u zadnjih 10 godina. Kako god, suluda je prica o troskovima, neka trose koliko mogu, ako ih ne zaustavi zakon, nema nikakav problem.
Cuj moral, da je do morala, ne bi placao igraca 100miliona etc
Zoooka wrote: ↑18/08/2023 16:35
Znam, zato su trosili samo u odbrani gdje su trosili ko neki klubovi za citavu historiju. Kad gledas period od zadnjih 10 sezona Cityev net spending je skoro milijarda
Slazem se. U sustini se uvijek treba gledati duzi period trosenja, ne jedna ili dvije sezone.
To isto ko kad neko kaze zaradjuje XX platu, ono vau, ali je zato juce poceo raditi. Neko drugi radi 20 godina za mozda malo manju platu, ali je u odnosu na ovog prvog je bogatas.
Zoooka wrote: ↑18/08/2023 16:35
Slazem se. U sustini se uvijek treba gledati duzi period trosenja, ne jedna ili dvije sezone.
To isto ko kad neko kaze zaradjuje XX platu, ono vau, ali je zato juce poceo raditi. Neko drugi radi 20 godina za mozda malo manju platu, ali je u odnosu na ovog prvog je bogatas.
Osmi Socrates wrote: ↑18/08/2023 17:15
900 miliona u deset godina je kikiriki. Mislio sam da je više.
Kikiriki bi bio da gledaš samo potrošnju, ali ovo je net spending.
I dalje je kikiriki, s obzirom kakve su cijene igrača u posljednje vrijeme. Svejedno nije ni to prava slika bilo čega. Klubovi troše i na druge stvari osim kupovine igrača, kao što imaju i druge prihode osim prodaje igrača.
Troše i na plate, to je po meni još bitnije od transfer fee-a, Haaland u Cityu ima skoro milion sedmično, kad se takve stvari ograniče možemo pričati o FFP.
Opet kažem nije kikiriki, jer su oni trošili i prije nego što su cijene buknule, što je dokaz da su jako loše radili na tom polju, rade dosta bolje od dolaska Pepa.
Što se mene tiče, FFP je glupost od početka. Kao što vidimo, ništa nije pomogao, tržište je pomahnitalo što se tiče transfera, a i primjena FFP je selektivna.
Ne bi bilo bolje ni da je primjena rigorozna. Evropa, kao i u skoro svim ostalim zajedničkim nastupima u bilo čemu, je nesposobna. Sve što oni pokušaju zajedno se pretvori u Evroviziju, i to najgore izdanje.